Gość: wube IP: *.bdmedia.pl 02.03.13, 11:37 Czy Transalpina jest aktualnie przejezdna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wube Re: Transalpina IP: *.bdmedia.pl 05.04.13, 06:00 Dzięki Gustaw za info. Ponownie jadę do Rumunii i miałbym okazję przejchać Transalpiną. Jaka sytuacja jest teraz ? Ktoś wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Transalpina IP: *.toya.net.pl 09.04.13, 14:10 Transfogaraska zasypana śniegiem po pas . Można się domyślać ,że Transalpina również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Transalpina IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 14:43 7c - Transfogaraska (jechałem 3 razy) Oradea - Sibiu - Pitesti - znam (jechałem 4 razy) Transalpina - Jaki to numer drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Transalpina IP: *.toya.net.pl 13.04.13, 16:41 Z tego co pamiętam to 67C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Transalpina IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 17:24 Dzięki, znalazłem :) W czerwcu jadę do Rumunii Oradea - Hunedoara (pałac) - okolice Bran (nocleg na drugi dzień pałac) i dalej do Mangalii. 67c zaczyna się w Sebes, nadkładając ~130km mógłbym nią pojechać gdyby było warto. Czy Mógłbyś (o ile nie o za wiele proszę) napisać prę słów na temat tej drogi? Czy warto zbaczać a jak tak to co (oprócz mam nadzieję pięknych widoków) warto tam zwiedzić? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Transalpina IP: *.toya.net.pl 14.04.13, 21:13 Mówiąc szczerze nie warto tam jechać(moje subiektywne zdanie). Droga nie jest w 100% asfaltowa, ma wiele dziur i głównymi jej uczestnikami to samochody 4x4. Ja przejechałem osobówką (kilku innych również) ale były momenty zwątpienia. Na jej przejechanie potrzeba całego dnia. W zamian otrzymujemy piękne widoki, podniesioną adrenalinę, rozwalone zawieszenie i satysfakcje ,że wjechaliśmy na najwyżej położoną drogę w Ro. Porównując jej trudność pokonania do Trasfogaraskiej samochodem osobowym stwierdzam ,że jest to jakieś 500%. Poza tym oficjalnie otwarta jest od 1 lipca więc w czerwcu może być problem z jej pokonaniem. Nie chcę nikogo zniechęcać , ale jest wiele innych obiektów godniejszych do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wube Re: Transalpina IP: 109.100.3.* 14.04.13, 21:44 Dzięki za wszystkie komentarze. Jaszczur, kiedy jechałeś tą trasą ? Mam niepotwierdzone informacje, że od ubiegłego roku cała już jest wyasfaltowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Transalpina IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 22:22 Dzięki jaszczur :) W Austrii byłem swoim autkiem na 2500 m więc wysokość nie robi na mnie wrażenia. Ono (to autko) raczej nie jest przystosowane do takich wyczynów zwłaszcza że na oponach 225/45 prześwit jest niewielki. Nie mniej dziękuję za info pozdrawiam i być może kiedyś do miłego spotkania na szlaku. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Transalpina IP: *.toya.net.pl 15.04.13, 22:04 W sierpniu będzie 2 lata. Może i ją wyasfaltowali ale jakoś w to nie wierzę. Gdyby tak się jednak stało to czas przejazdu skrócił by się do kilku godzin i wtedy można uznać ją za kolejną atrakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Re: Transalpina 06.07.14, 14:42 Oczy ze zdumienia przecieram. Jechałem Transalpiną w ubiegłym tygodniu od Novaci przez Urdele do Obarsia Lotruluj. Tam zjechałem do Brezoi. Droga równa jak stół. Jechałem Oplem Vectrą, nic nie uszkodziłem, nie miałem żadnych trudności w jej przejechaniu. Trasa jest piękna, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Transalpina 08.07.14, 09:21 A jaki czas jest aktualnie potrzebny na jej przejechanie? Odpowiedz Link Zgłoś