01.06.05, 13:05
zgodnie z zyczeniem zakladam watek o sprawdzonych noclegach! wpisujemy tutaj
miejsca, w ktorych bylismy i adresy pod ktorymi sie zatrzymywalismy :-)
proponuje taki szablon: w nazwie postu nazwa miejscowosci, w tresci nazwa
noclegu, adres, kontakt i cena i jakies dodatkowe info, jesli jest :-)
Obserwuj wątek
    • szpulkaa Brasov 01.06.05, 13:14
      hotel Aro Sport przy ulicy Sf. Ioan 3. tel. 0040-268-142840. cena ok. 10 euro za
      pokoj jednoosobowy, 14euro za dwuosobowy z odzielnymi lozkami.
      to maly hotelik polozony bardzo blisko starego rynku. pokoje sa male i czyste, z
      umywalka i skromnym wyposazeniem. lazienka wspolna w korytarzu.
      hotel miesci sie na tylach Aro Palace, o wiele drozszego i bardziej
      ekskluzywnego. przez podany numer telefonu laczymy sie z Aro Palace i trzeba
      wyraznie zaznaczyc, ze chcemy zarezerwowac miescje w tym skromniejszym Aro Sport
      :-)
    • rudziel Sigisoara 01.06.05, 15:58
      O rany, nie jestem w stanie sobie przypomniec wszystkich nazw hoteli i
      pensjonatow, a tym bardziej numerow telefonow do nich (starosc nie radosc -
      pamiec zawodzi), w zwiazku z tym troche popsuje Twoja koncepcje. Ale w
      Sigisoarze sprawa jest prosta - dokladnie naprzeciwko dworca kolejowego (po
      drugiej stronie placu) jest boski supernowoczesny, czysty i tani pensjonat z
      sympatycznym barem na dole. Moze ktos oprocz mnie w nim spal i pamieta nazwe ?
      • bognarek4 Re: Sigisoara 25.07.05, 21:19
        Polecić mogę hostel Gia w Sighisoarze. Mieści sie 50 m na prawo od dworca.
        Nowoczesny, zadbany, pokoje z łazienkami, kuchnia, internet.
        Ceny 240-280 tys./os. (7-12 euro/os) Można rezerwować telefonicznie lub przez
        internet:
        www.reservations.bookhostels.com/polska-anglia.co.uk/hosteldetails.php/HostelNumber.7527/PHPSESSID.ft76911ei6lfp4nb5phc7
        hujrtcd1njy
        • yoric Re: Sigisoara i Brasov 31.07.05, 22:49
          Potwierdzam Aro Sport w Brasovie, wszystko gra i chyba sporo Polaków tam trafia.
          W Sighisoarze raczej nie ma problemów ze znalezieniem nawet tańszego noclegu,
          ale jak ktoś chce mieć zarezerwowane to potwierdzam Gia (tel +40265772486).
          Pozdrawiam
          • zielonatosia Re: Sigisoara 12.08.05, 13:31
            Kemping Villa Franka- cena 15 ROL od osoby- na wzgórzu za dworcem. Można dojść
            na piechotę, na szagę pod górę, albo ścieżką za wiaduktem a potem drogą na około
            góry.
            Z plecakiem nie polecam - taxi kosztuje 8 ROL, ale nie brać z pod dworca, bo
            koszt będzie większy.
    • bolawa Re: noclegi 09.06.05, 15:55
      Bukareszt:

"Polecam fajny nocleg w Bukareszcie, był tam mój szwagier. Adres: STR. GEN.
      BERTHELOT 63 mail: funkychickenhostel@hotmail.com, telefon : 0040-21-3121425 10
      min piechotą od dworca Gara de Nord, 10 minut od placu Rewolujcji ok 2 min od
      parku Cismigiu.. Cena ok 8 euro, bardzo porządne warunki. PZDR" - napisała
      zielonatosia
    • julkaa Re: noclegi 23.06.05, 10:14
      Zarnesti.

Nie jest to może żadna rewelacja, ale w tej
      okolicy brak noclegów niestety. Jest mały motel w pobliskiej wiosce,
      ale ze względu na okropnych właścicieli nie dało się tam wytrzymać.

Nie wiem jak teraz warunki na kwaterze o której piszę, bo miała byc
      osobna część dla gości. My kozystaliśmy z ich części mieszkalnej
      jeszcze wtedy ale było to stanowczo lepsze niż pobyt w hotelu W
      Poiana Maria.

Mail: maluselumihaela@yahoo.com
      Tel. kom +40 724131407

Adres:Familie Maluselu
      Str. braziloz 103
      Zarnesti

Kontakt po angielsku jedynie z dziewczyną o imieniu Mihaela. Tam
      podany jej mail.
      Nie wiem czy dobrze napisałam ulice, ale ostatnio też tak podałam
      adres komuś i trafił. Zadowoleni także byli.
      Płaciliśmy 800 000 lei za nocleg ze śniadaniem za 4 os.
      • bognarek4 Zarnesti 25.07.05, 21:22
        Potwierdzam, to dobre miejsce. Gospodarze niezwykle mili. Kuchnia, łazienka do
        dyspozycji. Aktualna cena: 11 euro za pokój 2 osobowy (w którym spaliśmy z
        dwójką dzieci).
        Ulica nazywa sie BRAZILOR.
      • zielonatosia Braszów 12.08.05, 13:10
        Postavarul, niestety nie mam tel, ale jest to tani hotel przy hotelu Coroana
        (przy głównym deptaku Republicii 62)cena w obydwu podobna- ok 23 euro za dwójkę.
        W Braszowie jest też kemping z bungalowami przy drodze na Bukereszt, cena
        bungalow bez łazienki 2-os 38 nowych lei, z łazienką 80 n.lei rozbicie namiotu
        20 n lei.
        .
      • zielonatosia Sibiu 12.08.05, 13:11
        Bardzo fajne miasteczko- kemping jest obok Grand Hotelu (szumna nazwa, ale
        przyzwoita cena) cena kempingu 10 n lei. Dojechać łatwo- w stronę skansenu
        ASTRA, na przeciwko "ZOO" z dworca autobusem przekreślone 1, lub trolejbusem 1,
        ale trzeba się przejść wtedy 2 przystanki prosto
      • zielonatosia Oradea 12.08.05, 13:19
        Kemping W Baile 1 Mai- dojazd tramwajem nr 1 do pętli (jak zrobią bo na razie
        jest remont), więc przeba się przejść pierwszą ulicą w prawo, aż do skrzyżowania
        , a potem też w prawo. Dojechać do pętli i wsiąść w mikrobusa (cena tramwaju 2,4
        ROLdwuprzejazdowy, a mikrobus 1,5 ROL)
        W Baile 1 Maj jest kilka cempingów, najtańszy jest na końcu wiochy, ma własny
        basen termalny, sanitariaty takie sobie, ale mogą być- kosztuje 6 ROL os osoby.
        Drugi znajduje się w połowie wioski, kilka metrów za kompleksem basenów
        termalnych - cena 14 ROL (wg mnie mocno przesadzona)
        Do Baile 1 Mai można się dostać taxi (opcja dobra na pierwszy raz- np. jeśli
        ktoś jest z plecakiem). Tylko nie należy brać taryfy z przed dworca, ale
        zatrzymać na ulicy- koszt ok 25 ROL
      • zielonatosia Kluż 12.08.05, 13:27
        Wiem że kemping Faget już pojawił się w wątku, ale oto najnowsze ceny- Domek 2-
        os stary 33,3 ROL, Domek 2-os nowy 44,4 ROL, , domek 4-os -59,9 ROL. Namiot 7,5
        ROL od os.
        Wg przewodnika Pascale do kempingu najłatwiej dojechać autobusem 35, a potem
        przejść ok 2 km- BZDURA!!! od przystanku autobusu 35 trzeba przejść 7 km pod
        górę przy ruchliwej szosie, a potem skręcić w drogę (jest drogowskaz) i jeszcze
        ok 2,5km. Osobiście polecam taxi z placu A. Inacu- taryfa nie kosztuje więcej
        niż 10 ROL. Co do taryfy to najlepiej nie umawiać się na kurs, bo cena wg.
        taksometru jest niższa
    • szokiren Suceava - pensjonat 23.06.05, 14:56
      Pensjonat Leaganul Bucovinei www.leaganulbucovinei.com, nr +40 740 828 888.
      Właściciel nie mówi po angielsku. Czysto, parking na zamykanej posesji, można
      zamówić obsite śniadanie w cenie 4-6 E. Nocleg - mała dwójka bez balkonu 20E (z
      łazienką) lub duża dwójka z ablkonem 25E. W pokoju telewizor. Trzeba jechać na
      wylotówkę na Bukareszt i jest to w willach niedaleko za marketem Metro.
      Nieopodal jest tez stacja benzynowa. Dane z lata 2004.
    • martin2015 Re: noclegi 09.07.05, 09:41
      a czy ktos zna jakis konkretny pensjonat albo tanszy hotel nad morzem ? albo
      jakas strone z namiarami dokladnymi (tel, email) do powyzszych ?
    • bognarek4 Calnic 25.07.05, 21:47
      Genialne miejsce!!! Nocleg w XIII-wiecznym zamku !!!
      Calnic leży niedaleko Sebes. Można stamtąd zwiedzić też Albę czy Sibiu.
      W obrębie murów zamkowych urządzono 2 trzyosobowe pokoje dla turystów ze
      wspólną łazienką. Wieczorami cały zamek do dyspozycji!!!
      Rezerwacja tel.: +40 058/747220.
      Cena niestety nie najniższa - 1 mln lei za pokój, ale naprawdę warto!
    • bognarek4 Cluj 25.07.05, 21:50
      Na południe od miasta jest camping Faget.
      Mozliwy nocleg pod namiotem, w 2-osobowych bungalowach (450 tys.) lub pokojach
      2- lub 4 osobowych.
      Tel.: +40-64-196227

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka