kamila.wil 18.12.09, 18:28 jak przeżywacie, czym dla Was jest Boże Narodzenie? czy skoro je obchodzicie, to uważacie się za chrześcijan (katolików)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szizumami Re: Boże Narodzenie 24.12.09, 01:52 obojetnie jak bardzo wązne..skromniejsze czy przebogate...rodzynkowe czy śledziowe---zycze wszystkim by były udane---w ciepłej atmosferze przyjaciół,rodziny---zdrowe z duża doza wypoczynku...białe..--takie JEZUSKOWE niech bedą te wasze świeta.... Odpowiedz Link
erzulie28 Re: Boże Narodzenie 25.12.09, 14:34 Nie obchodzimy poganskich obrzadkow. Przed chwila natknelam sie na ten link tajemnice.org/content/view/185/29/ Ludzie, przejrzyjcie na oczy! Odpowiedz Link
agnitunn Re: Boże Narodzenie 25.12.09, 20:06 erzulie nie sugeruj się zbytnio new zeigetowskimi piątymi kolumnami. O ile oczywiście katolicyzm jest głównie uwielbieniem bogów egipskich pod pozorem czczenia Jezusa o tyle prawdziwe chrześcijaństwo pokazuje prawdziwego Jezusa. Przykładowo autorzy na których powołuje się powyższy link to: Alfred Reynolds - komunista, mason 23 stopień, współtwórca Intelligence Corps, który brał udział w mordowaniu ... francuskich partyzantów niepopierajacych marionetkę Gestapowską na terenie okupowanej Francji, a także którzy mogliby zapobiec odpowiedniemu "ładowi" w powojennej Europie (aż trudno uwierzyć, że Intelligence Corps był sponsorowany przez Brytyjczyków!) A właściciel domeny freethoughtpedia.com to Loża EstNest Wielkiego Wschodu z oddziałem w Vancouver więc... też tja.... bardzo "wiarygodne" źródło prawdy. Ludzie naprawdę analizujcie źródła. Ja też w tę pułapkę czasami wpada, dopóki nie musiałem się wyrzec pewnych teorii - paląc się ze wstydu przy okazji udowodnienia mi pomyłki. Również mam wiele takich wpadek za sobą i pewno... nie tylko Jeszcze raz powtórzę; Mitra to faktyczne nawiązanie do Katolicyzmu i tylko dlatego jest to prawdą, że sam KK jest fałszywy i jest w wielu sprawach tożsamy z babilońską regułą. Ale nie dyskredytujmy chrześcijaństwa. Inaczej mówiąc nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Zachęcam wszystkich do szukania źródeł informacji i... informacji o tych źródłach. W dzisiejszych czasach mam wrażenie, że 99% informacji internetowej to sterowanie zeitgeistowską ideologią. pozdrawiam erzulie Agnitum Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 25.12.09, 22:32 Jezusek juz spi wykapany- nikt go nie wylał... a erzulie polecam poklikac i poczytac na temat dawnych praktyk lamaizmu --od buddyjskiego-czy w druga strone pozdro.. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Boże Narodzenie 28.12.09, 20:28 masz jakąś niechrześcijańską definicję chrześcijaństwa zresztą - co tak naprawdę pozostało po Chrystusie? co z tego jest prawdziwe? to zbyt złudna bajka żeby w nią wierzyć - nie bez dostępu do prawdziwych źródeł - a są takie? nawet doświadczenia mistyczne mogą być pułapką. więc coś takiego jak "prawdziwe chrześcijaństwo" nie istnieje. Odpowiedz Link
ufzes Re: Boże Narodzenie 31.12.09, 16:07 Aarvedui zapewniam Cię, że takie chrześcijaństwo istnieje i ma się dobrze 8-) ufzes Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 26.12.09, 04:14 A ja chcialbym zyczyc najlepszyc swiat Bozego narodzenia. Sa to spoznione zyczenia ale bardzo serdeczne. Tobie Agnitunn chcialbym zyczyc wiecej wiary w ludzi, w dobra wole, w przyjazny swiat. Antek Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 26.12.09, 10:27 Antoś wiecej wiary w Michasia....................jesli ktoś wierci i poszukuje czystej wody nie znaczy że watpi że ją znajdzie...raczej nic nie wskazuje żeby miał roboty porzucić...ino ciagle mówi nam "poczekajcie a wam cosik powiem" i nie mówi...nawołuje tylko 'cierpliwi w swej wierze badzcie,przyjaciele"--------a poza tym kto miłuje nauke Jezusa---najwiecej wiary ma w sobie--------- prawdziwie....------ serdeczności... Izuś Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 26.12.09, 12:37 Nie ma czystej wody, kazdy czlowiek popelnia bledy, nikt nie jest doskonaly, ludzie zmieniaja poglady, popelniaja bledy, wybaczaja albo zyja z nienawiscia, strachem, podejrzliwoscia. Boze Narodzenie jest o narodzinach dziecka a to zawsze oznacza nadzieje i milosc, przynajmniej dla niektorych. Dla innych moze to oznaczac podejrzliwosc, pytania kto w tym maczal palce i dlaczego sie urodzilo to dziecko. Ja tam wole byc z nadzieja i miloscia, byc tym naiwnym ktory nie wietrzy zdrady i zlych intencji. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 26.12.09, 13:50 -nie zrozumiałeś Misiek--czysta woda-to prawda nie ludzie ze swoimi wadami i błedami a dzieciatko jak dorosło--zdaje sie mówiło |"strzeżcie sie..|" pewnie nie chodziło o nieprzechodzenie w niedozwolonym miejscu na jezdni....a o coś mniej widocznego gołym okiem ktoś kiedys powiedział |"dobrze byc niewinnym ale nie naiwnym|" z naiwności czł owiek wyrasta jak dostaje ciagle za to samo po dupie,albo jak zauwazy że cos tu nie gra---bo miało być dobrze a nie jest.. i lubi zadawać pytania i szukać odpowiedzi można też nie pytac i zjesc umeczonego karpia i przygotowany niewiadomo z czego bigos--na spokojnie-bez pytań nie szukasz -nie znajdujesz i zadowala cie to co widzisz przytykajac otwarte dłonie do oczu lekko rozchyliwszy palce,nie odwracasz sie bo nie chcesz widzieć i wiedzieć---jak wielu ludzi cierpi na tej planecie i jak wielu powodów-to ciebie nie dotyczy--ty im tego nie robisz...to jednostki bładzą mówisz--a człowiek jest dobry--pijesz spokojnie kawke---i niemyslisz--kto i jak i za co ją zbierał --i czy starcza mu na zycie jak tobie--czy mieszka może w szałasie jesć dobre miesko i dobrzy ludzie skatowali zwierzaka byś ty miał to na swoim stole.. cieszysz sie z narodzin dziecka--a ja myśle za kazdym bożym narodzeniem ile dzieci umiera zgłodu,z zimna,z powodu pedofilstwa ...niedbałości--na swiecie w tym czasie i to mnie cholernie boli--i zadaje sobie pytanie czemu człowiek jest tak p...i zły... Odpowiedz Link
daaar0 Re: Boże Narodzenie 26.12.09, 18:29 Ani spokojne, ani wesołe ). Pies zeżarł większą część "murzynka" nad którym żona się napracowała i mój kawałek karpia.Poza tym zmienia sierść i jest jej w całym domu od cholery i trochę. W związku z czym porządki, nad którymi się spuszczałem od paru dni o kant d... roztrzaść. Starsza córka ma 39 stopni gorączki. Światło w kuchni mi szlag trafił więc pół pierwszego święta latałem po domu z śrubokrętami... A tak poza tym to jest cool. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Boże Narodzenie 28.12.09, 20:31 zgodnie z naturą święta - niech będzie błogosławione odrodzone Słońce - przynajmniej jemu faktycznie coś zawdzięczamy, a nie tylko nam się wydaje że zawdzięczamy Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 28.12.09, 22:15 aarwedus---to jakies masońskie pozdrowienie'']? oni tez z tym blaskiem ciagle... Odpowiedz Link
aarvedui Re: Boże Narodzenie 29.12.09, 10:40 szizumami napisała: > aarwedus---to jakies masońskie pozdrowienie'']? > oni tez z tym blaskiem ciagle... niestety pojęcie aarwedus jest (było?) mi całkiem obce. nie wiem też OCB z tym blaskiem... 3..2..1.. odblask? Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 31.12.09, 03:35 szizumami napisała: > -nie zrozumiałeś Misiek--czysta woda-to prawda > nie ludzie ze swoimi wadami i błedami.......... Mysle ze dobrze byc madrym ale to nie ma nic wspolnego naiwnoscia czy jej brakiem. Mnie nie meczy ze ktos oszukuje, zwykle bardzo rzadko sie zdarza zeby ktos mnie oszukal w taki sposob ze ponioslem strate bo zwykle istotne sprawy sprawdzam. Jesli ktos oszukuje to bardziej rani siebie takim dzialaniem niz mnie. Nie oceniam tez innych ludzi, nie oskarzam, nie podejrzewam. Robie to dlatego bo wiem ze kazde moje falszywe podejrzenie, oskarzenie, czy ocena beda mi zwrocone. Po co wiec mam dzialac sam przeciwko sobie. Nie odwracam sie za to od cierpienia, tutaj staram sie pomagac. Nie jem rowniez miesa, jestem wegtarianem. Wstyd powiedziec ale zrobilem to dla siebie. Nie mniej nikt nie skatowal dla mnie zwierzaka ktorego zjadlem. Serdeczne pozdrowienia i dobrego Nowego Roku. Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 31.12.09, 09:33 -a ja misiek [to chyba ładne spieszczenie nicka|?|!] przekonałam sie na własnej skórze że ci których nie podejrzewałabym o niecne ,perfidne zachowanie--jednak potrafia ..... najblizsi mi ludzie-ci,którym ufałam.. wiec naiwnośc czesciowo odarto ze mnie.... sadzimy tez po swoich doswiadczeniach sadze że wiekszość ludzi sprawdza i zabezpiecza sie--jak i ty ale sa sytuacje,gdzie trudno jest przewidziec efekt a czasem warto ryzykowac-.....prznajmniej ja tak uważam ..... duża czesć z nas widzi manipulacje i polityków,i korporacji i grupy ludzi--ty jej zaprzeczasz-twoja rzecz ty twierdzisz-nie ma,,,ja myśle że jest ba--ludzie-którzy niejedno widzieli,wykształceni i doswiadczeni tez coś widzą---ty mwissz--nie ma jesli twierdzisz,że to omamy---to wg.twojego rozumowania to całe życie to omam jestem blisko handlu---i widze na własne oczy----dziwne reczy,pokretne---zwyczajne mataqctwa i manipulacje,widze towaryz krajow unijnych-wciskane nam--omam można odnieśc wrazenie--że siedzisz w ciepłej skorupce--i przesiewasz informacje--jakbyś bał sie prawdy.. masz prawo-jak najbardziej-----a i my tez mamy prawo----do swoich weryfikacji Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 01.01.10, 00:26 Zawsze wierze ludziom, ale jesli dotyczy to spraw finansowych czy decyzji ktora moglaby przyniesc mi straty to sprawdzam. Nie dlatego ze nie wierze a dlatego ze byloby to zaniedbanie z mojej strony. Nie zaprzeczam manipulacjom politykow czy korpracji chociaz ja tego tak nie nazywam. Kazdy rzad ma swoje cele, polityke podobnie korporacje ale olbrzymia wiekszosc nie dziala wbrew prawu, chociaz czesto na jego granicach. Zle rzady, niedotrzymujace obietnic upadaja, nieuczciwe korporacje nie przetrwaja bo nieuczciwosc zawsze jest skierowana przeciwko nim. Podlegaja one karmie, albo grupowej albo indiwidualnej i to prawo zawsze zadziala. Nie mozna go oszukac, nie mozna nic przed nim ukryc albo zmanipulowac. A ja nie oceniam bo nie chce, bo za malo wiem, bo to do mnie nie nalezy a przede wszystkim dlatego ze ocena podlega rowniez prawu karmy. Kazda negatywna ocena bedzie mi oddana, kazde nieprawdziwe oskarzenie spowoduje ze zostane falszywie oskarzony rowniez. Wszystko co zyje w kosmosie i posiada inteligencje rozumie to prawo i dlatego nie dziala przeciwko sobie. Jedynym sposobem zniszczenia stworzenia inteligentnego jest sprowokowanie go do dzialania wbrew prawu karmy bo takie dzialanie przyniesie zniszczenie i tego nie da sie uniknac. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 01.01.10, 19:37 -----takie to prawo karmy dla ciebie jasne to mi powiedz--jakie grzechy odpokutuje -swoje --mordowany niemowlak|? -bo mi tego ani karma ani teoria jednego życia nie wyjasnia.... mnie sie zdaje że czlowiek powinien być świadomy odpracowywania czegos tam Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 03:21 Karma dotyczy duszy, nie dotyczy ciala. Dusza dziecka i doroslego to ta sama dusza. Roznica polega tylko na tym ze dusza u osoby doroslej posiada uniejetnosc korzystania z tego co przynosi cialo a wiec zmyslow, rozumu, itp. W moim przekonaniu dusza zamordowanego niemowlaka odbiera zaplate za popelnione morderstwo na innym niemowlaku w poprzednich zyciach. Karmy nie daje sie uniknac. Jesli chodzi o swiadomosc odpracowania czegos, czy swiadomosc karmy to swiadomosc taka trzeba zdobyc samemu, ona nie przychodzi za darmo. Jesli patrzysz na zycie czlowieka to na wszystkie osiagniecia czlowiek musi zapracowac, nie sa one mu dane. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
motyyvvacja Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 21:03 W moim przekonaniu dusza zamordowanego niemowlaka odbiera zaplate za popelnione morderstwo na innym niemowlaku w poprzednich zyciach. Jezeli jestesmy caloscia(a w moim przekonaniu ,nie koncze sie ja i moja swiadomosc tylko na ciele)Mimo ze zmyslami nie jestem wstanie odczuc ptaka czy motyla,poniewaz ja tych zmyslow nie posiadam co motyl czy ptak.Ale jestem w stanie energetycznie poczuc -odczuc jego pole energetyczne-oznacza to ze nie koncze sie na wlasnym ciele,a jestesmy wszyscy jednym i tym samym.Odczuwajac SIE INACZEJ-to tylko roznica a wiec-jesli tak jest,to za moja zla karme rowniez i Ty zaplacisz mskaig.Wszystscy tu za siebie jednakowo odpowiadamy,czy bys chcial czy nie.Ewaluujemy wszyscy-albo nikt.Jak 3 muszkieterowie pamietasz.Jeden za wszystkich -wszyscy za jednego. Daj buzi mskaig i usmiechnij sie do cioci Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 22:30 Izoteryczna wiedza podaje ze wszyscy jestesmy jedno, ze jestesmy iskra tego samego slonca. Nie mniej nie ma odpowiedzialnosci grupowej chociaz istnieje karma grupowa, na przyklad karma kraju w ktorym sie zyje. Jesli ktos ukradnie to nie ma to wplywu na moja indywidualna karme ale moze miec na grupowa. Jesli ten czlowiek pracuje ze mna i kradnie, oszukuje to jego dzialania moga doprowadzic do upadku firmy ale pozytywne dzialania innych w tej firmie moga uchronic ja przed upadkiem i wszystko zakonczy sie tylko jakas strata firmy. Ta iskra o ktorej wspomnialem moze zagasnac i zginac a moze rozblysnac i osiagnac status duszy. Nie ma ona statusu duszy dotad az sama nie zrozumie ze nia jest. Nie chodzi tutaj o wiare ze sie dusza a o pewnosc i zrozumienie. Po drodze wiele iskier ginie, nie odnajdujac siebie a wiele osiaga splendor. Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link
motyyvvacja Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 23:06 Ta iskra o ktorej wspomnialem moze zagasnac i zginac a moze rozblysnac i osiagnac status duszy. Nie ma ona statusu duszy dotad az sama nie zrozumie ze nia jest. Nie chodzi tutaj o wiare ze sie dusza a o pewnosc i zrozumienie. Dusza dziecka i doroslego to ta sama dusza. Roznica polega tylko na tym ze dusza u osoby doroslej posiada uniejetnosc korzystania z tego co przynosi cialo a wiec zmyslow, rozumu, itp. Troche sobie zaprzeczasz mskaig,albo jestes nie spojny,ja rozumie ze zmieniamy zdanie(tak wyglada nasz rozwoj),ale w tym samym dniu?.Troche zbyt szybko chyba co? Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 23:20 -ja też nie widze spójności izo----teryczna|?|!---czyli od izy/|? ech ezoteryczna|? czy izotoniczna--takie turbo doladowanie|? ech Misiek--coś ty|? Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 03.01.10, 00:18 To tlumaczenie z angielskiego na polski. Cala literature na temat ezoteryki czytam po angilsku. Przepraszam za blad w tlumaczeniu. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 03.01.10, 00:14 Nie zaprzeczam sobie. Iskra uzywana jest pismach ezoterycznych dla okreslenia niswiadomej siebie duszy. Potocznie iskra jest identyfikowana z dusza, chocby na tym forum. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 01.01.10, 19:39 jasne-złe rządy-nieuczciwe upadaja po ilu 500 latach,po potopie chyba... Odpowiedz Link
mskaiq Re: Boże Narodzenie 02.01.10, 03:25 Ludzie rzadzacy wymieniaja sie czesto, zle rzady nie przetrwaja nastepnej elekcji. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
szizumami Re: Boże Narodzenie 03.01.10, 01:12 mieliśmy o Bozym Narodzeniu mówić ----- wierzę w Chrystusa---mam dla niego podziw--jest moim mistrzem urodził sie ktoś wielki--jest nadzieja jest wybawienie-jest przywódca-dobry-kochajacy UNIŻONY LIDER LUDZKOŚCI W całym katolicyżmie----bogatym we wspaniała architektura sakralna ON i tak jest ta jedyna prawdziwą wartościa ale przyznam że kk mnie odrzuca nie rozumiem trójcy nie widze spójności w tekstach nowego istarego testamentu myśle,że nie jest on pełny--a wyciachany,przekombinowany uważam że rytuały są niepotrzebne...itd itp a w wigilie za bardzo szalejemy z jedzeniem,swiecidełkami--a TEGO CIEPŁA W NAS ZA MAŁO-TEGO MIŁUJ BLIZNIEGO SWEGO... Odpowiedz Link