21.02.11, 12:18
Jesten nowasmile i dlatego proszę o radę.
Zastanawiam sie nad ta metodą pomocy samej sobie. Poczytałam sobie starsze wątki, ale w dalszym ciągu nie wiem czy to dobry pomysł.
Może rebrithing byłby lepszy. Generalnie ktoś mi to zaproponował....tzn regreser, w celu eliminacji zaburzeń lękowych. Nie chcę tylko robić wycieczek po mioch wcieleniach poprzednich, bo z racji wiary nie wierzę w to zbytnio. Dlatego sie zastanawiam.
Obserwuj wątek
    • amethystray Re: Regresing 22.02.11, 14:30
      Zazwyczaj na pierwszej sesji bardzo bardzo rzadko wychodza sprawy zwiazane z poprzednimi zyciami to moze a nie musi wyjsc duzo duzo pozniej. Najpierw uwalniaja sie sprawy jak najbardziej z obecnego zycia. Zreszta dobry certyfikowany regreser nigdy nie narzuca tego z czym pracujesz w danej sesji tylko pomaga ci aby wyszlo to co jest w danej chwili do przepracowania. Na stronie regresing.org masz aktualna liste certyfikowanych terapeutow regresingu.

• 1angus Re: Regresing 02.06.12, 22:33
      Regresing nie został poddany żadnej weryfikacji przez kompetentnych lekarzy,psychiatrów, psychologów. Leszek Żądło, który nie jest psychologiem, a tym bardziej psychiatrą, lansuje metodę, która przynosi mu zapewne spore dochody, nie zadał sobie jednak trudy ażeby wiarygodna instytucja wydala opinię, że regresing nie jest szkodliwy. Dlatego radzę się zastanowić zanim się skorzysta z tej metody. Niby jest bezpieczna, a jednak opisy przeżyć osob poddawanych regresingom budzą duży niepokój. Dopalacze np. też nie były zabronione, do czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka