bupu
18.06.21, 17:53
Znalazłam otóż dowód rzeczowy na to, że w "Pulpecji" łazienka wciąż miała wejście z korytarza. Mianowicie gdy Nutria i Pulpet zmywały po weselnej uczcie, Mareczek przemknął do łazienki, na co Pulpa dyskretnie przymknęła kuchenne drzwi, gdy jej błysnęły włochate łydki wystające spod szlafroka. Znaczy Mareczek nie mykał przez kuchnię, tylko poprzez korytarz, inaczej przymykanie drzwi kuchennych pozbawione byłoby sensu.
A zatem mam problem.
W Córce Robrojka pokój Pyzy i Laury jest już dawną łazienką, a łazienka jest wydzielona z kuchni kartongipsem. Zapytuję zatem, co się stało, do licha, z dawnym pokojem Nutrii i Pulpeta? W tej samej CR stoi jak byk że z przedpokoju dawnego mieszkania Borejków (bez części poszczepańskiej) wiodło drzwi czworo, do zielonego, sypialni seniorów, pokoju dziewczynek i kuchni. Gdzie zatem jest piąty pokój, pytam grzecznie? Milicja zamurowała tam żywcem Pyziaka?
To w sumie tłumaczyłoby, czemu mam wrażenie, że w Neo objawiło się kolejno trzech różnych facetów, przedstawiających się jako Pyziak Janusz. Milicja wynajmuje aktorów, by ukryć fakt iż prawdziwy Pyziaczek spoczywa w charakterze szkieletu w zamurowanym pokoju dziewczynek. Nie pasuje mi tylko chronologia, bo czemu Milicja miałaby murować Pyziaczka akurat między 92 a 95...