kanoka 05.02.05, 00:55 Dobranoc - spokojnej nocy, kolorowych snów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitonisio Re: DOBRANOC 05.02.05, 01:02 Dobranoc. Nitonisio zmęczone i pełne wrażeń udaje się na spoczynek. Klucza pod wycieraczką nie zostawiam, bo każdy ma własny ) Pa! Odpowiedz Link
nokata Re: DOBRANOC 05.02.05, 22:26 no to chyba jako pierwsza osoba dzisiaj Nokata poszla do u-zeczka papap cmokaski, bobaski Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 05.02.05, 22:50 Dobranoc Moja ulubiona kołysanka - premiera na A 40+ Dobranoc, Dobranoc, mężczyzno zbiegany za groszem jak mrówka. Dobranoc. Niech sny ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach. Złotówki jak liście na wietrze czeredą unoszą się całą garściami pakujesz je w kieszeń a resztę taczkami w PeKaO. Aż prosisz by rząd ulżył tobie i w portfel zapuścił ci dren. Dobranoc, Dobranoc, mój chłopie. Już czas na sen. Dobranoc. Dobranoc, niewiasto, skłoń główkę na miękka poduszkę. Dobranoc. Nad wieś i nad miasto jak rączym rumakiem wzleć łóżkiem. Niech rycerz cię na nim porywa, co piękny i dobry jest wielce, co zrobił zakupy, pozmywał i dzieciom dopomógł zmóc lekcje. A teraz tak objął cię ciasno, jak amant ekranów i scen. Dobranoc. Dobranoc, niewiasto. Już czas na sen. Dobranoc. Dobranoc, ojczyzno, już księżyc na czarnej lśni tacy. Dobranoc. I niech ci się przyśnią pogodni, zamożni Polacy. Że luźnym zdążają tramwajem wytworną konfekcją okryci, i darzą uśmiechem się wzajem, i wszyscy do czysta wymyci, i wszyscy uczciwi od rana od morza po góry, aż hen. Dobranoc. Ojczyzno kochana. Już czas na sen. Czas, bo jutro muszę rano wstać... Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 06.02.05, 22:58 Dobranoc, moi mili). Film obejrzałam, forum przeczytałam, aplikacje złozyłam można iść spać.... Odpowiedz Link
popaye Re: DOBRANOC 06.02.05, 23:09 dobranoc,- nie powiem zeby mnie sie chcialo ale rano musze - do pracy "jak dobrze wstac skoro swit....." - wrrrr.... pE Odpowiedz Link
nokata Re: DOBRANOC 07.02.05, 23:03 no fakt, jutro tez dzien. zycze cieplych poduszek i rozowych spioszkow na oczka Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 07.02.05, 23:17 Dobranoc Jutro zapowiada się spokojniejszy dzień, obiecuję większą aktywność forumowo- albumową. Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 08.02.05, 23:59 Dobranoc. Jutro Popielec, ale i Nowy Rok w kalendarzu chińskim. Przestaje nami władać małpa - odpowiedzialna za 2004 rok, a zaczyna rządzić kogut płci żeńskiej, więc chyba po naszemu - kura.... No, to - niech żyją kury! I przekraczają ulice! I...nie tylko ulice ) Odpowiedz Link
nokata Re: DOBRANOC 10.02.05, 23:20 no to cmokaski bobaski. Rzucam Nokate na wyrko papap Odpowiedz Link
instant Re: DOBRANOC 12.02.05, 00:24 Dobranoc, dobranoc mężczyzno,zbiegany za groszem jak mrówka. Dobranoc.Niech sny ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach. Złotówki jak liście na wietrze czeredą unoszą się całą, Garściami pakujesz je w kieszeń a resztę taczkami w PEKAO Aż prosisz ,by rząd ulżył tobie i w portfel zapuścił ci dren. Dobranoc, dobranoc mój chłopie...już czas na sen. Dobranoc, dobranoc niewiasto, skłoń główkę na miękką poduszkę. Dobranoc.Nad wieś i nad miasto ,,jak rączym rumakiem, wzleć łóżkiem. Niech rycerz cię na nim porywa, co piękny i dobry jest wielce, Co zrobił zakupy , pozmywał i dzieciom dopomógł zmóc lekcje. A teraz tak objął cię ciasno, jak amant ekranów i scen... Dobranoc , dobranoc niewiasto...juz czas na sen. Dobranoc, dobranoc ojczyzno,już księżyc na czarnej lśni tacy. Dobranoc i niech ci się przyśnią pogodni , zamożni Polacy. Że luźnym zdążają tramwajem wytworną konfekcją okryci I darzą uśmiechem się wzajem i wszyscy do czysta wymyci, I wszyscy uczciwi od rana, od morza po góry aż hen... Dobranoc, ojczyzno kochana...Już czas na sen... Jeremi Przybora Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 12.02.05, 22:41 Dobranoc z zasypanej śniegiem Warszawy. Jak wychodziliśmy trochę po 18 - zaczynał padać śnieg. Poźniej można było śpiewać - pada śnieg, puszysty biały , miękki... Duuuużo go nasypało. Na jezdniach - błoto pośniegowe. A na Ursynowie koło Piaseczna pada teraz deszcz . Jutro pewnie będzie szklanka. Dobranoc. Odpowiedz Link
tamilan Re: DOBRANOC 17.06.05, 00:47 Hurra - to mój rok w kalendarzu chińskich astrologów. Zbieg okoliczności, że jestem zodiakalnym baranem. Kogut i baran - niezły zestaw. Jak się uprę po baraniemu, jak napuszę - po koguciemu, to ... Wodnikom nawtykam! O! Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 15.02.05, 22:35 Dobranoc Tantra na szczęście - na dzień jutrzejszy i nie tylko Taka "nowa" Dezyderata "Nie wierz we wszystko co usłyszysz, nie wydawaj wszystkiego co masz i nie śpij tyle ile byś pragnął. Kiedy mówisz "kocham" mów to na serio. Kiedy mówisz "przykro mi" patrz w oczy rozmówcy. Ożeń się nie wcześniej niż po 6-ciu miesiącach narzeczeństwa. Uwierz w miłość od pierwszego spojrzenia - zapamiętaj to sobie... jak już mówiłem wystarczy tylko chwila. Nigdy sobie nie żartuj ze snów innych ludzi. Kochaj głęboko i z pasją, możesz zostać zraniony ale to jedyny sposób na spełnioną egzystencję. W przypadku nieporozumień bądź lojalny, nie obrażaj. Nie oceniaj innych poprzez pryzmat członków ich rodzin. Mów wolno, ale myśl szybko. Jeżeli ktoś zadaje Ci pytanie, na które nie chcesz odpowiedzieć, uśmiechnij się i spytaj " Dlaczego chcesz to wiedzieć?" Zapamiętaj, że wielka miłość i największe sukcesy są obłożone dużym ryzykiem. Zadzwoń do mamy. Powiedz "na zdrowie" kiedy ktoś kichnie. Kiedy ponosisz porażkę, nie zapomnij tej lekcji. Zawsze pamiętaj o szacunku do siebie samego, do innych i odpowiedzialności za własne czyny. Nie pozwól by nieistotna sprzeczka popsuła ważna przyjaźń. Jeżeli zorientowałeś się, że popełniłeś błąd natychmiast go napraw. Uśmiechnij się odbierając telefon, ten kto do Ciebie dzwoni usłyszy to w Twoim głosie. Zwiąż się z kobietą/mężczyzną, z którym lubisz rozmawiać, na starość umiejętność konwersacji będzie tą najważniejszą. Spędzaj trochę czasu w samotności. Otwórz się na zmiany, ale nie rezygnuj całkowicie z twoich przekonań. Pamiętaj, że milczenie czasami jest najlepszą odpowiedzią. Więcej czytaj, a mniej oglądaj TV. Żyj dobrze i honorowo, później kiedy będziesz starszy, spojrzenie w przeszłość pokaże Ci w jaki sposób możesz cieszyć się nim po raz wtóry. Miej wiarę w Boga, ale dobrze zamykaj swój samochód. W domu atmosfera miłości jest bardzo ważna, rób wszystko by wykreować wokół Ciebie harmonię i spokój. W przypadku nieporozumień z bliskimi niech przeważają względy obecnej sytuacji. Nie grzeb się z rozczarowaniem w przeszłości. Czytaj między wierszami. Dziel się Twoimi znajomościami ze znajomymi to sposób na nieśmiertelność. Bądź dobry dla planety. Módl się. W modlitwie jest zamknięta niewyobrażalna moc. Pozwól by okazywano Ci sympatię bez ucinania krótko tego tematu. Nie wtrącaj się do innych. Nie wierz kobiecie/mężczyźnie, który całuje Cię nie zamykając oczy. Raz na rok odwiedź miejsce, którego jeszcze nie znasz. Jeżeli dużo zarabiasz pomóż innym dopóki możesz, to jest największa satysfakcja z posiadania szczęścia. Pamiętaj, że niespełnienie marzeń bywa czasami łutem szczęścia. Naucz się wszystkich reguł, żeby potem którąś pominąć. Pamiętaj, że najlepszy jest związek w którym miłość między dwojgiem ludzi przewyższa chęć dominacji. Oceniaj swój sukces i pamiętaj jak wiele wyrzeczeń poniosłeś żeby go odnieść. Chwytaj miłość i jedzenie bez zachłanności." Chyba każdy tutaj chociaż jedno zdanie dla siebie znajdzie? Odpowiedz Link
gaja_1 Re: DOBRANOC 16.02.05, 02:39 Mammajo, dobranoc Najbardziej do mnie przemawia "Nie pozwól by nieistotna sprzeczka popsuła ważna przyjaźń." I to będzie moja sygnaturka Odpowiedz Link
maryna04 Re: DOBRANOC 16.02.05, 06:47 Jaki to numer dnia? U mnie juz omal pierwsza w nocy, (w Polsce juz 7-ma rano) spac nie moge, a wstac musze za 5 godzin. Ale specjalnie nie narzekam, szkoda przesypiac zycie. Odpowiedz Link
josarna Re: DOBRANOC 18.02.05, 13:28 kanoka napisała: > Dobranoc > Tantra na szczęście - na dzień jutrzejszy i nie tylko > Taka "nowa" Dezyderata > Nie "dobranoc", ale nie zajrzałam tu wcześniej. Podoba mi się! Kto to ułożył? "Stara" Dezyderata wisi na ścianie mojego Uroczyska - czytają. Może nową tez powiesić? Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 18.02.05, 13:53 To tutaj) - Wolno się ładuje... www.zosia.piasta.pl/tantra.htm Idę z psem na spacer po śnieżnym Ursynowie. Pa Odpowiedz Link
nokata Re: DOBRANOC 25.02.05, 00:59 Kanoka, nie przesadzaj, snieg to moze byl za komuny, dzisiaj pogoda jakby sie Miller Giertychowi na szyi powiesil... Albo Ty oszukujesz, albo ja zamiast pieczarek do jajecznicy wkroilem halucynki Sniegu dzisiaj na ulicy nie stwierdzilem, a to co z nieba bylo uprzejme padac jako zywo bylo tylko surowcem na snieg. Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 20.02.05, 20:51 Narażając się Instant/Mantrze, , mówię wszystkim "dobranoc" i idę spać przed północą. Wasza Kanoka Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 20.02.05, 21:00 Trudno, narazimy się razem Dobranoc, do jutra. Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 24.02.05, 23:36 Zadziwiona i zachwycona kwiatem bananowca - mówię Wszystkim dobranoc ) Do jutra... Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 25.02.05, 23:22 I znowu to ja pierwsza mówię - dobranoc.... Idę jeszcze poczytać, a potem myć sie i spać Na dobranoc A. Waligórski WALCZYK ŁAZIENKOWY Gdy masz nerwy stargane, życie masz nieudane Gdy bezbronny się czujesz i miękki Nie na korty i bieżnie i do dusznych knajp też nie Tylko udaj się wprost do łazienki Bo w łazience lśnią kurki, błyszczą krany i rurki Ci wygrali co właśnie tu uszli Tutaj możesz jak kotek igrać wśród mydeł, szczotek, Z umywalki korzystać i z muszli I raz i dwa i raz i dwa Z umywalki korzystać i z muszli Spuść w łazience firanki, drzwi zatrzaśnij na zamki Swych kompleksów się pozbądź i masek Zrzuć czym prędzej ubranie i spójrz w lustro kochanie Jaki z ciebie ładniutki golasek! Ot, już w wodę cieplutką wsuwasz łydkę i udko Grzęźniesz, więźniesz w rozkosznej kąpieli Lecz pohamuj oskomę, przedłuż miły ten moment Słodką chwilę siadania w kąpieli! I raz i dwa, i raz i dwa Słodką chwilę siadania w kąpieli! Już objęła cię woda, mydło marki "Uroda" Efektownie się pieni w twych lokach Teraz mógłbyś w swej wannie trwać już tak nieustannie A za drzwiami niech mija epoka! Niech tam burze i wojny, ty w łazience spokojny I pogodny jak wietrzyk poranny... O Panie! Mnie nie trzeba raju ani też nieba, Ty po śmierci mnie wpakuj do wanny! I raz i dwa i raz i dwa Ty po śmierci mnie wpakuj do wanny. Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 28.02.05, 00:03 No, to sobie założyłam i idę spać. Dobranoc, do jutra Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 01.03.05, 22:17 Dobranoc Dzis poszłam spać o trzeciej nad ranem. Wstałam o siódmej Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 02.03.05, 01:21 Dobranoc Wędrowcze, jeśli bawiłaś się do trzeciej nad ranem, to OK. Jeżeli pracowałaś - to źle, popraw się) Śpij słodko) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 03.03.05, 00:19 Dzień dobry, dobranoc. Co mówi się o tej porze Odpowiedz Link
kanoka Re: śpijcie słodko :-)) n/t 05.03.05, 23:20 Idę słodko spać ) Innym też słodkich snów życzę, jak przyjdzie na nich pora na sen.... Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 06.03.05, 22:43 Miło zmęczona idę spać. Jutro będzie kolejny dobry dzień - myślimy pozytywnie, śnimy kolorowo... Dobranoc. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 06.03.05, 22:46 Dobranoc Może nadchodzący tydzień będzie w pracy lżejszy. W planie są tylko dwie osoby na zwolnieniu lekarskim. W mijającym było ich 6 Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 09.03.05, 22:55 Herbata wypita,spać się chce, a jutro nowy dzień.... Dobranoc, do jutra. Odpowiedz Link
maryna04 Re: Dobranoc Wszystkim 15.04.05, 05:14 Zbieram sie do spania, no to zycze milego dnia piatkowego. W Ameryce forsycje sa strzyzone na zywoploty, nie moge sie przyzwyczaic do tych prostokatnych ksztaltow kwtitnacych krzakow, szpetnie to wyglada. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dobranoc Wszystkim 16.04.05, 21:51 Dobranoc Forsycje rosnące pod moim oknem też zostały przystrzyżone. W idiotyczny sposób - zostały grube stare gałęzie, a młode obcięto Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 08.05.05, 23:45 Już i po "Mifune". Chłodna i mokra niedziela się kończy.Ale deszcz nadal pada.Jaki będzie poniedziałek? Idę spać. Dobranoc. Odpowiedz Link
kanoka Re: DOBRANOC 20.05.05, 22:45 Jako dyżurny usypiacz, mówię Wszystkim Alternatywnym - DOBRANOC ))) Odpowiedz Link
gaja_1 Re: DOBRANOC 06.06.05, 03:06 Pora spać Rano mam wychodne a w dzień jestem obecna nieprzytomna Śnijcie kolorowo, albo wstawajcie prawą nogą Odpowiedz Link
gaja_1 Re: DOBRANOC 17.06.05, 00:34 Przez te kilka dni odzwyczaiłam się od nockowania Śpioch mnie męczy straszecznie więc Dobranoc jeszcze markujacym Odpowiedz Link
tamilan Pchły na noc 17.06.05, 00:50 gaja_1 napisała: > Przez te kilka dni odzwyczaiłam się od nockowania > Śpioch mnie męczy straszecznie > więc Dobranoc jeszcze markujacym A karaluchy pod poduchy. Każecie mi samej markować po nocy? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DOBRANOC 18.06.05, 23:57 Dobranoc. Może uda mi się zasnąć. Za oknem, na jezdni, krawężnikach i hamującej wypukłości (leżący policjant) dwóch młodzieńców trenuje jazdę na deskach. Hałas niesie się po całej dzielnicy, ale nie ma odważnego do zwrócenia im uwagi. Ja też straciłam energię Odpowiedz Link
maryna04 Re: DOBRANOC 19.06.05, 06:38 Dzwon na policje, ze jest halas. Oni lubia przyjezdzac do takich drobnych spraw. A co robi ten policjant lezacy. Zaslabl? Dzwon po pogotowie. Odpowiedz Link
popaye Re: DOBRANOC 19.06.05, 10:48 rozczulilas mnie Maryno do lez! ) Sorry,- w jakim Ty Kraju mieszkasz i skad takie doswiadczenia ? Rozumiem ze Ty - mnie tak poradzisz, ale he, he "nie zdazysz", bo tu gdzie mieszkam: a) nikomu (nawet tzw. malolatom) nie przyjdzie do glowy (pustej) halasowanie na osiedlowej uliczce piec minut przed polnoca, b) NAWET jesli by jakiemus postrzelencowi taki pomysl do glowy przyszedl - Policja zjawi sie szybciej niz mieszkancy zdaza sie tym faktem zdenerwowac i (gwarancja!) "wybije" z glowy SKUTECZNIE (i na dlugo!) milosnikom jazdy na deskach takie pomysly!. Od tego jest (wogole) POLICJA! - utrzymywana z podatkow Obywateli. Pewnie tez tak jest i u Ciebie! bo... to jest NORMALNE w normalnym Kraju!. W normalnym Kraju tzw: wielkie Osiedla Blokow = SLUMSY gdzie nie mieszkaja lubiacy spokoj Obywatele, tylko milosnicy wrazen "szczegolnego rodzaju" lub margines spoleczny ktory zwyczajowo jest pod "szczegolna i wzmozona opieka" (24godz/dobe) - Organow Policji. Powyzsze - znasz zapewne rowniez z terenu Kraju w ktorym mieszkasz. Tylko... Wedrowiec Przemily mieszka w ... Szczecinie, a miasto to jest hmmm.... jakby odrobine "na Wschod" od znanej Tobie (i mnie) z codziennej autopsji NORMALNOSCI)) Zapewne uszlo juz Twojej uwadze, ze cywilizacyjna NORMALNOSC to jest wtedy kiedy BOJA sie ci ktorzy lamia prawo (zlodzieje, rzezimieszki, huliganstwo) a nie spkojni i Bogu-ducha winni Obywatele Wpis Wedrowca (niestety) utwierdza mnie w przekonaniu iz do tej normalnosci w pieknym Szczecinie jest jeszcze b.daleko . Policjant ktory "lezy" (w poprzek ulicy) - to tez nie jest chyba cywilizacyjna normalnosc albo... (Ty i ja) mamy opaczne jej wyobrazenia pozdrawiam,- pE Odpowiedz Link