18.10.10, 17:09
Witam,
Mam pytanie czy po logopedii szkolnej mogę otworzyc prywatna praktyke czy potrzebne sa jakies dodatkowe uprawnienia? (mam mgr z pedagogicznego kierunku, logopedia na podyplomowce). I co mogę dokładnie robic zostając neurologopedą? Z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • my_kalimba Re: Logopedia 18.10.10, 21:35
      Rozumiem, że pytasz o coś, co wydarzy się za jakieś 2 lata? Bo nie mów mi, że z taką wiedzą (nie-wiedzą) chcesz się rzucić z motyką na słońce teraz?
      Co to znaczy "Logopedia szkolna?" Jaką podyplomówkę kończyłaś, pełną nazwę poproszę.
      Ale pytanie: Co mogę dokładnie robić zostając neurologopedą? totalnie mnie rozwaliło...
      To pozostawiam bez komentarza,,,
      No niestety takie osoby pracują w swoich SPECJALISTYCZNYCH zawodachsad
      • hogata2233 Re: Logopedia 19.10.10, 18:22
        Witam,
        Chyba sie troszke nie zrozumieliśmy. Zaczynam teraz logopedie szkolna i nie mam najmniejszego zamiaru pracowac poki nie bede miala odpowiedniej wiedzy smile A jesli chodzi o neurologopedie to wiem czym sie zajmuje, bardziej chodzilo mi o to jak wyglada polski rynek pracy pod tym wzgledem, gdzie mozna sie zahaczyc do pracy? ile mozna zarobic? I czy warto sie w to pakowac smile
        • zielonazielona1 Re: Logopedia 19.10.10, 20:05
          z takim podejściem to , kobieto lepiej się spakuj na saksy- tam zarobisz. logopeda to odpowiedzialny zawód- można zrobić więcej krzywdy niż pomóc. myślenie przed rozpoczęciem studiów o prywatnej praktyce to ignorancja. na szczęście rynek weryfikuje bylejakość i naciągactwo.
          • hogata2233 Re: Logopedia 20.10.10, 07:43
            Z tego co widze po odpowiedziach nikt nie rozumie o co pytam. Jestem po resocjalizacji, pracuje w ksiegowosci co mnie kompletnie nie interesuje. Do tego jestem kuratorem spolecznym i wolontariuszem w hospicjum, co nie jest płatne prawie wogóle, wiec raczej chce byc fachowcem a nie osoba nastawiona na zysk, wiec prosze mnie tak nieoceniac. Pytam o zarobki bo to wazne, powietrzem sie nie na jem, a chce zmienic zawod smile
            • soniolitta Re: Logopedia 21.10.10, 10:05
              Droga Hogato2233!
              Twój pierwszy post odczytałam również jak poprzednicy, że masz już mgr pedagogiki i podyplomówkę z logopedii i dopytujesz o naurologopedię... Ale wyjaśniłaś nam, że jesteś zupełnie na początku ewentualnej edukacji logopedycznej.
              Logopeda w szkole jest traktowany jak nauczyciel=zarobek nauczyciela.
              Logopeda w poradni NZOZ zarabia różnie, pracuje prawie 40 godzin w tygodniu za ok. 2000zł
              Ja przez 2 lata po studiach pracowałam w kilku różnych miejscach i stawki miałam baaardzo różne - 30-100zł za godzinę, w zależności czy była to konsultacja czy np. warsztaty dla większej grupy. Nie znam logopedy zarabiającego 4 tyś.
              Myślę, że jest to słaby czy może średnio prestiżowy jeśli chodzi o wynagrodzenie, zawód.
              Ale jestem w nim spełniona, więc jakoś leci.
              Pozdrawiam!
    • hogata2233 Re: Logopedia 21.10.10, 17:37
      Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka