Dodaj do ulubionych

Specjalizacje - studia podyplomowe

06.05.12, 20:37
Jakie macie doświadczenia ze studiami podyplomowymi z różnych specjalizacji (logopedia medialna, neurologopedia, surdologopedia) w różnych ośrodkach? Czy tylko Gdańsk i Lublin? Co sądzicie o UP w Krakowie, APS w Warszawie, Wrocławiu, innych? Jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • anachoresis Re: Specjalizacje - studia podyplomowe 07.05.12, 09:47
      Czytałam na innym forum, że osoby będące na neuro w SWPS w Wwie nie były zadowolone (chodziło o podejście wykładowców); inne nie wiem
    • paulinera Re: Specjalizacje - studia podyplomowe 30.05.12, 13:35
      Pytanie bardzo na czasie - zbliża się zakończenie terminu rekrutacji na podyplomówki. Sama myślę o APSie i studiach we Wrocławiu na UWr. Raczej skłaniam się ku pierwszej opcji - ich oferta wygląda bardziej profesjonalnie. Chętnie jednak przeczytałabym opinie osób, które skończyły takie studia i pojawiają się na tym forum...
      Wiele osób wypowiadających się na forach pisze, żeby sprawdzić, kto wykłada na danych studiach. O ile takie informacje są podane w przypadku studiów dziennych (np. Gdańsk), o tyle w ofertach podyplomowych, które przeglądałam, nikt nie zamieszczał takich informacji (zresztą nawet gdybym miała do nich dostęp, trudno mi obiektywnie oceniać kwalifikacje wykładowców z dziedziny, która nie jest moją domeną...).

mandolinka.bramborova pytasz o studia podyplomowe doskonalące (dla logopedów, jak właśnie neurologopedia na SWPSie) czy po prostu o 2-letnie podyplomowe? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka