Dodaj do ulubionych

Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur...

11.09.11, 13:01
Na rynku istnieją jeszcze inne firmy prowadzące podobną działalność: www.wysylajtaniej.pl i www.wysylajnajtaniej.pl, gdzie ceny są jeszcze niższe od wspomnianych w tekście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Whatever kolejny IP: *.home.aster.pl 11.09.11, 13:04
      sponsor artykułowany
      • Gość: koles Re: kolejny IP: *.izacom.pl 11.09.11, 14:39
        artykul sponsorowany czy sponsor artykulowany Wazne ze dziala! korzystalem - dziecinie proste, taniej, jakosciowo tak samo jak bezposrednio i najwazniejsze ze dziala bez zarzutu. Wystrarczy wpisac w google.
        • Gość: do czasu Re: kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 16:58
          To działa do czasu aż GLS okradnie paczkę tak jak mnie się zdarzyło i potem zaczyna się jazda. Winnego nie ma.
          • Gość: Tomaszz Re: kolejny IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 13:14
            no wlasnie jak to z tymi brokerami jest? Kto ponosi odpowiedzialność w przypadku zaginiecia paczki?
            • Gość: Adam Re: kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 12:37
              w przypadki zaginiecia paczki,niewazne czy wyslemy bezposrednio przez kuriera,np.UPS czy brokera posredniczacego w przesylkach UPS zawsze ponosi odpowidzialnośc kurier tj.UPS
              ja wysylam firma logisticsystem.pl i wlasnie upsem wożą i raz zdarzyl sie problem z uszkodzeniem paczki ale reklamacja przebiegla pomyslnie i dostalem zwrot pieniedzy.Warto ubezpieczyc paczke poniewaz ubezpiecznie w UPS podstawowe jest do 300 zl a dodatkowe w kraju do 50 tys zł jest za 3 zlote.
              pozdrawiam
    • myslacyszaryczlowiek1 Dlatego powinni tego zabronić 11.09.11, 15:09
      To jest dyskryminacja małych firm i indywidualnych klientów. Jak ktoś coś sprzedaje, czy oferuje usługę powinien mieć jednakową cenę dla wszystkich, albo ewentualnie zróżnicowaną dla podmiotów gospodarczych i indywidualnych klientów.
      Okazałoby się, że hipermarkety, wynalazek ostatnich ostatnich lat nie mają racji bytu. Okazałoby się, że ludziom by żyło się wygodniej, bo nie musieliby by się przemieszczać kilkanaście km, aby zrobić zakupy.
      Okazałoby się, że to jest korzystne dla firm które faktycznie coś produkują czy oferują usługę. Przecież oferując upusty dla hipermarketów, czy też dla brokerów kurierskich firmy które faktycznie coś produkują, czy zajmują się usługą strzelają sobie samemu bramkę, a tym samym żyją na granicy opłacalności. Kasę potrzebną na rozwój, unowocześnienie produkcji, usług zabierają pośrednicy.
      • Gość: taktak Re: Dlatego powinni tego zabronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 16:56
        Najlepsze w ogóle to byłyby ceny regulowane przez Państwo no nie?
        Wtedy to nawet wyszukiwarki cenowe byłyby niepotrzebne.
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Dlatego powinni tego zabronić 11.09.11, 18:01
          Nikt nie mówi o cenach regulowanych. Tylko, że taka sytuacja powoduje patalogie, że duży zawsze będzie duży, a mały zniknie z rynku. Zostanie kilku graczy którzy niby między sobą konkurują, aby się urząd d\s konkurencji nie doczepił,
        • Gość: a Re: Dlatego powinni tego zabronić IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 22:39
          zgadzam sie
      • jkredman bazar miał zawsze rację bytu 11.09.11, 18:23
    • jkredman broker kurierski - ma oczywiście swoich wybrańców 11.09.11, 18:21
      usługa najtańsza może się okazać wyjątkowo drogą - jeżeli jakiś gangster zorganizuje firmę kurierską, przejmie przesyłki i rozpłynie się w helowej rzeczywistości [nasza sprawna policja i prokuratura będą prowadzić długotrwałe śledztwa aż do przedawnienia]
      • eshoperman Re: broker kurierski - ma oczywiście swoich wybra 13.09.11, 08:37
        A ty widać niczego nie zrozumiałeś - ani słowa. Broker nie ma żadnej styczności z przesyłkami, tylko z samymi zleceniami
      • Gość: endomondo Re: broker kurierski - ma oczywiście swoich wybra IP: 94.42.161.* 07.03.14, 13:43
        Dlatego też ja zawsze korzystam z usług sprawdzonego pośrednika kurierskiego bo nie stać mnie na tanich oszustów. Mało tego, moja sprawdzona firma wysylamtaniej pl to firma która ma bardzo niskie ceny i tym samym jeszcze bardziej mi się to podoba. Wszyscy mogą korzystać z usług tej firmy warsztaty samochodowe, sklepy meblowych, sklepy z częściami samochodowymi, rowerowymi, klienci wysyłających paczki o nieregularnych kształtach. I to wszystko po bardzo atrakcyjnych cenach i ekspresowo.
    • Gość: Z branży... Ciekaw co z odpowiedzialnoscia prawną brokerów??? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 20:54
      Mnie natomiast ciekawi co z tzw. prawem przewozowym lub pocztowym. Takie firmy brokerskie działają często bez odniesienia do tych praw (zwykłe działalności gospodarcze)... co z tym idzie - niezgodnie z prawem :/
      Jestem tylko ciekawy, kiedy w końcu jakieś ABW, CBA lub cokolwiek innego - zainteresuje się takimi "brokerami" - i wybuchnie kolejna wielka afera :-)))
      A może artykuł sponsorowany przez Panów brokerów - zamiast napełnić im portfele - będzie już katalizatorem dla odpowiednich służb, żeby się tematem zainteresować :-)
    • Gość: zbanowany Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 23:10
      O ile rozumie posrednikow no bo chca zarobic na glupocie innych firm to nie jestem w stanie zrozumiec firm ktore do sprzedazy swoich uslug zatrudniaja posrednika a jeszcze na dodatek jak okazuje sie ze u posrednika jest taniej. W firmach "transportowych" posrednik jest typowa skrzynka meilowa odbiera zamowienie "jednym klikiem" a "drugim klikiem" je przekazuje. Obnizenie ceny uslugi chociby o polowe marzy posrednika daje wieksza konkurencyjnosc i zadowolenie klienta oraz wieksze zyski. Posrednik ma jedynie uzasadnienie jezeli swiadczy sie uslugi kiepskiej jakosci i chce sie "rozmyc" odpowiedzialnosc.
    • Gość: ola Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.lublin.mm.pl 11.09.11, 23:11
      nigdy więcej przesyłek kurierskich! Żeby odebrać przesyłkę od kuriera trzeba wziąć urlop, bo przecież on wożą tylko w tzw. godzinach urzędowych.
      Jak mam do wyboru zawsze wybieram pocztę.
      • Gość: zbanowany Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 23:24
        I tu sie mylisz za dodatkowa oplata mozesz kuriera miec na zadana godzine.
        • Gość: skurierawycięty Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 10:45
          Wysyłający powinien zaznaczyć "adres domowy" W UPS to koszt 2zł,a gwarantuje dostawę 17-22.
      • Gość: feliks Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.play-internet.pl 03.12.11, 11:51
        a ja wybieram epaczuszka.net
    • Gość: Slepowa Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.static.korbank.pl 12.09.11, 08:10
      Prowadziliśmy kiedyś dodatkową sprzedaż przez net, niedużą, kilkadziesiąt przesyłek miesięcznie. Dostaliśmy od firm kurierskich na dzień dobry ceny od 10 do 14 zł netto / paczkę + opłata paliwowa. Wybraliśmy tę za 10 zł. Może nie było zawsze wszystko jak trzeba, ale 95% paczek ludzie dostawali na drugi dzień.
      Nie wiem dlaczego ktoś miałby korzystać z takiego pośrednika, wystarczy się do firmy kurierskiej odezwać i będą lepsze warunki.
      X.
    • eshoperman Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k 12.09.11, 10:22
      Temat stary jak swiat. Wszytkie te firmy sa w kurierem.pl, a podobne artykuły publikowały inne portale.
    • Gość: brockovich AIN Kurier IP: *.ghnet.pl 20.09.11, 22:42
      Po skorzystaniu raz z usług brokera- w moim przypadku AIN kurier stanowczo odradzam korzystania z usług tego typu firm.

Można zgodzić się ze wszystkimi zaletami zamieszczonymi w artykule, jednak kończą się one w momencie wystąpienia problemu. Paczka z Polski do Norwegii, mimo zapewnień pracowników nie doszła do mnie w ciągu 5 dniu, ale w ciągu 2 tygodni. Po miesiącu od dostania paczki otrzymałam fakturę od UPSu wzywającą mnie do zapłaty około 600 zł. Gdy zgłosiłam się do biura AIN kurier prosząc o pomoc i wytłumaczenie tak wysokich kosztów paczki zastałam dwóch panów w małym zawalonym papierami i paczkami pokoju, którzy drapiąc się po głowie nie byli w stanie wyjaśnić mi całej sytuacji.

Wszystko musiałam odkręcać sama pisząc dziesiątki listow do UPSu i norweskiego urzędu celnego, aby dowiedzieć się czemu mam płacić 600 zł za paczkę której wartość nie przekraczała 300 zł. Dopiero pracownica norweskiego oddziału UPS przesłała mi kopię dokumentu commercial invoice, który wypełnił pracownik AIN kurier- zamiast wartości paczki 300 zł wpisał 3260 zł, co nakładało na mnie wysokie cło.

Po tym jak wykazałam błąd pracownika AIN łudziłam się iż to firma spróbuje mi chociaż pomóc w rozwiązaniu i wyjaśnieniu tej kuriozalnej pomyłki. Bardzo się myliłam... Ignorancja pracowników była zdumiewająca, zwłaszcza iż to jeden z nich popełnił błąd. Przez kilka tygodni obiecywali iż rozwiążą sprawę, ale w tym czasie nie zrobili nic. Widząc ich bezczynność próbowałam skontaktować się z ich szefem, ale pracownik oświadczył, że nie da mi do niego numeru. Przez ich opieszałość i bezczynność moja sprawa została skierowana do firmy windykacyjnej. Jedyne co uzyskałam od AIN kurier to oświadczenie po ang iż to ich pracownik popełnił błąd- musiałam je sama napisać :|

Szczęśliwie udało mi się odkręcić całą sprawę, ale kosztowało mnie to dużo pieniędzy i jeszcze więcej nerwów. W internecie można spotkać więcej narzekań na tę firmę - jedyne co sobie zarzucam to to że nie przeczytałam ich wcześniej. Dlatego też ostrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy.

Podsumowując - paczka wysłana brokerem kurierskim może się okazać bardzo droga (w moim przypadku zapłaciłam prawie 1000 zł!), a w przypadku problemu i tak trzeba się kontaktować z UPS.
      • Gość: Michał Re: AIN Kurier IP: *.multi-play.net.pl 23.04.14, 19:58
        Drodzy Państwo, dnia 27 lutego 2012 r., AIN Kurier zmienił właściciela. Zmiana ta pociągnęła za sobą również zmiany personalne wśród pracowników oraz liczne zmiany organizacyjne w działalności firmy. Oświadczam, że wszelkie nieprzyjemne zdarzenia z przeszłości uważam za rozdział zamknięty. Z satysfakcją informujemy, że już prawie rok z dużym powodzeniem pracujemy na jak najkorzystniejszy wizerunek naszej firmy i pozytywne oceny wśród naszych Klientów. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty, aby osobiście przekonali się Państwo o pełnym profesjonalizmie oferowanych przez nas usług. Gwarantujemy szybka, miłą i kompetentną obsługę oraz wszelką pomoc w procesie zamówienia i jego realizacji.

Pozdrawiam
        Michał Jaglarz
        Członek zarządu
    • Gość: zzz kurierem.pl - porównywarka brokerów IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 16:48
      Od dawna korzystam z brokerów kurierskich, mój wybór padł na dwiepaczki.pl - 17,37 za kuriera DHL. Nie wysyłam dużo, więc nie mam żadnych umów, ale cena mi odpowiada. Kurierem.pl to z kolei porównywarka brokerów.
      • Gość: Emil777 Re: kurierem.pl - porównywarka brokerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 17:46
        Straszne czarnowidztwo podejrzewanie pośredników o nie wiadomo jakie machlojki, a rynek tego typu firm coraz mocniej się u nas rozwija i oferuje na prawdę fajne rozwiązania- zobaczcie sobie np. www.wysylamtaniej.pl - programy partnerskie, powiązanie konta z kontem allegro- to świetne innowacje, których nie gwarantuje nam zwykła poczta- a płacimy i tak za samą przeysłką i to bardzo korzystnie jak to w przypadku pośredników.
        Musimy po prostu zachować czujność i wybrać takiego pośrednika, który ma już coś na swoim koncie i ma zadowolonych klientów- a nie jakieś pierwsze lepsze natrafione w internecie dziwy- więc to głównie zależy od naszego rozsądku jakiego podejmiemy wyboru- bo to, że możemy trafić na oszusta z tym już w internecie chyba każdy się powinien liczyć, także z tym, że sami się musimy przed tym chronić niestety.
        • Gość: Bingoooo Re: kurierem.pl - porównywarka brokerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 23:28
          Emil777- zgodzę się, łatwo w dzisiejszych czasach paść w sieci w pułapkę jakiegoś oszusta, wysylamtaniej.pl zyskało moje zaufanie przede wszystkim gdy dowiedziałem się, że ich przesyłki dostarczane są przez UPS czyli firmę z długim stażem, dzięki temu dałem szansę temu pośrednikowi i póki co jest jak najbrdziej ok, niebawem będę próbował z większymi pakami, ciekawe czy jakość realziacji zleceń będzie tak samo w porządku:)
        • Gość: tobiasz Re: kurierem.pl - porównywarka brokerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 12:39
          bardzo dobrze napisane!popieram firmy brokerskie kurierskie korzystam z kuriera logisticsystem.pl i jestem zadowolony z cen i jakosci obslugi.
      • Gość: Andzia Re: kurierem.pl - porównywarka brokerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 12:43
        kurierm.pl to porownywarka moze i fajna ale nie ma tam wszystkich firm kurierskich tylko czesc i nie koniecznie sa to najlepsze firmy
        Ja znalazlam calkiem przypadkowo logisticsystem.pl i nie ich na kurierem.pl a ceny maja niskie i jakosc obslugi bardzo fajna!
    • Gość: alicja Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 21:57
      Totalna porażka!!!
      Nie polecam nikomu ! Jeden wielki przekręt ! Firma nie informuje klientów, że np. Paczka została uznana za niestandardową i zostaje do niej doliczona dopłata prawie 25 PLN. Robi tak pewnie bo nie chce stracić klientów. Nasza firma dostała " rozliczenie " po prawie 6 miesiącach i wysłaniu ponad 100 paczek. Faktura do dopłacenia 980 PLN.
      Firma zasłania się tym, że oni nic nie wiedzieli ich nikt nie informował.
      Kolejna firma krzaczek, która stawia serwis i reszta ich nie obchodzi !
      Gdyby nas poinformowano wcześniej zaprzestalibyśmy wysyłania przesyłek przez ich portal
      ODRADZAM WSZYSTKIM KORZYSTANIE Z ACTIVE POST kolejny przykład 6 paczek wysyłanych w to samo miejsce, wszystkie paczki identyczne i nagle w rozliczeniu jedna paczka była niewymiarowa !? Jakim cudem !?
      • Gość: gość Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.205.175.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.14, 20:51
        Popieram kolejna firma żerująca na zwykłych ludziach. Jeśli jest problem umywają ręce i obracają naszą kasą. Uważajcie na Kex wymyślają byle bzdury do weryfikacji. Mało tego zdarza się że pracownicy K-ex Otwierają przesyłki i sprawdzają zawartość !!!!
    • Gość: radom... Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.korbank.pl 31.05.12, 11:01
      Ostatnio kilka razy musiałem wysłac paczkę i kolega polecił mi firme epaczuszka.net i powiem ze nie dość ze zapłacilem taniej niz zawsze to jeszcze paczka bez problemu była u mojego klienta nastepnego dnia, napewno skorzystam z ich usług jeszcze nie raz i smiało moge ja polecić kazdemu.
    • radomiaczek7 Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k 01.06.12, 11:16
      Ostatnio kilka razy musiałem wysłac paczkę i kolega polecił mi firme epaczuszka.net i powiem ze nie dość ze zapłacilem taniej niz zawsze to jeszcze paczka bez problemu była u mojego klienta nastepnego dnia, napewno skorzystam z ich usług jeszcze nie raz i smiało moge ja polecić kazdemu,a najważniejsze ze mozna negocjowac ceny gdy wysyła sie wieksza ilosc paczek sytematycznie,to mi bardzo sie podoba.
    • Gość: Artur Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 11:32
      Ja wysylam przez firme brokerska logisticsystem.pl
      Maja ceny niskie,szczegolnie na export i palety.
      Firma godna polecenia.
      pozdro
    • Gość: Ania Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker kur... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 11:35
      ja wysłałam paczkę przez brokera logistic system,a odbierala przesylke firma ups TYLE,ZE ZAPLACILA 2KROTNIE TANIEJ NIZ U KURIERA UPS.Bardzo mila obsluga i szybka wycena,polecam!!
      mozna zamawiac paczke na email kontakt@logisticsystem.pl albo ze stronki internetowej www.logisticsystem.pl,chociaz ja osobiscie wole przyslac gotowe zlecenia na maila.
    • Gość: wolnyobywatel Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.lcs.net.pl 07.12.12, 16:44
      Nie polecam firmy www.kurier-broker.eu mi i kilku jeszcze osobą od 3 mieięcy nie zwraca pobrań za paczki, Pan Gromek to typowy oszust sprubójcie się do niego dodzwonić.
      Sprawa trafia do prokuratora. Przestrzegam przed tą firmą
      • Gość: kur Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.chello.pl 10.01.13, 13:20
        Potwierdzam!

Mamy ten sam problem. Firma www.kurier-broker.eu nie zwraca pobrań.

Sprawa w prokuraturze i w sądzie.

• Gość: wolnyobywatel Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k IP: *.lcs.net.pl 10.01.13, 14:10
          Zapraszam na forum prawne link
    • dominos13 Re: Sposób na tańsze przesyłki w firmie? Broker k 09.05.16, 14:24
      Z mojej strony mogę polecić stronę GlobPort, nie spotkałem się ze złymi opiniami na ich temat.
      Link do strony: globport.com/pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka