kasiek444 23.08.04, 11:23 Napiszcie - bez wdawania się w szczegóły, jakiego rodzaju biznes planujecie prowadzić. Ja pierwsza! Kwiaciarnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agent_p2 Re: Jaki biznes? 24.08.04, 00:01 Ogólnie komputery - sieci, handel i usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
omira Re: Jaki biznes? 26.08.04, 15:29 szkolenia, konferencje, zjazdy, reklama i marketing Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Jaki biznes? 01.09.04, 12:44 produkcja zabawek.... to brzmi interesujaco Odpowiedz Link Zgłoś
pitkil Re: Jaki biznes? 01.09.04, 22:09 Ja myślałem o stacji tankowania gazem, i tu chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś może powiedzieć jakie są przybliżone koszta takiej inwestycji no i jakas równie przybliżona prognoza zysków? Drugi pomysł to ciekawa restauracja, hmmm może też coś na wzór Green Way albo cos podobnego. I tu równie podobne pytania: przybliżone koszta inwestycji oraz przybliżone zyski. ;-) Może to zbyt odważne pytania ale prosze o wyrozumiałość. Będę wdzięczy na wszelką pomoc. Pozdrawiam Pit Odpowiedz Link Zgłoś
agent_p2 Re: Jaki biznes? 03.09.04, 15:05 Myśle że stacja tankowania gazem to niezły pomysł. Niedaleko mnie powstała taka jedna i klientów ma dosyć sporo pomimo tego że miejscowość do największych nie należy. Jeśli masz jakąs dobrą lokalizację przy ruchliwej drodze to nie powinno być problemów. Jakie są koszty nie mam pojęcia. Ta u mnie na 2 zbiorniki na gaz, jeden dystrybutor i taki metalowy kontener gdzie urzęduje sprzedawca :) Odpowiedz Link Zgłoś
woland1 Re: Jaki biznes? 07.09.04, 17:25 Ja już prowadzę - od kilku lat - branża informatyczna (kokosów nie ma) nawiązałbym współpracę w ramach pewnego przedsięwzięcia (KOPIARKI + DRUKARKI) PROSTE ZASADY WSPÓŁPRACY - PROWIZJA NAJLEPIEJ OKLOICE WARSZAWY Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka111 Re: Jaki biznes? 21.01.05, 15:36 Ja bym chciała założyć agencje turystyczna. Mam lokal, trochę się na tym znam ale nie wiem od czego zacząć? Jak nawiązać pierwsze kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś
pitkil Re: Jaki biznes? 10.02.05, 20:24 Wydaje mi się, że to baaaardzo ciężka branża. Przynajmniej obecnie. Przyczyna: 1. Ludzie nie mają pieniędzy więc nie mają za co kupować wycieczek. 2. Internet, obecnie samemu można zorganizować sobie przyzwoity wyjazd z czego wiele ludzi korzysta. 3. Terroryzm, wojny, tsunami itp. skutecznie zniechecają ludzi do podróżowania do wielu krajów. Jeśli już to skoro się na tym znasz to chyba powinnaś wiedzieć do kogo się udać ;-) Ja zacząłbym od rozmów z dużymi biurami aby zostać ich dealer'em, targi turystyki również są dobrym miejscem do poszukiwania kontaktów. Był już taki wątek na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26&w=19607357&a=19613188 Pozdrawiam i życzę sukcesów PIT Odpowiedz Link Zgłoś
paaaaat Re: Jaki biznes? 14.12.05, 22:45 może pomyśl nad franchisingiem, zerknij na www.franchising.info.pl i poszukaj agencji turystycznych Odpowiedz Link Zgłoś
mihoooo Re: Jaki biznes? 03.01.06, 10:37 Turystyka-TAK, ale dla ... niepełnosprawnych.Klientów znajdziesz w PEFRONie, a i na spore dotacje unijne mozesz liczyc.Tyle że to musi byc firma non-profit, a to boli :( ale kasa na wyplaty dla personalu wrzucona jest w koszty koszty,wiec dla Ciebie to nie jest non-profit :P Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: Jaki biznes? 15.02.05, 14:14 kasiek444 napisała: > Napiszcie - bez wdawania się w szczegóły, jakiego rodzaju biznes planujecie > prowadzić. > Ja pierwsza! > Kwiaciarnia ----------- ja chce sprobowac importu z azji - glownie elektroniki ale nie tylko. co prawda nie mam jeszcze dzialalnosci gospodarczej ale juz zaczynam sprowadzac male ilosci roznych towarow - ida jak swieze buleczki! :) glownie dlatego ze ceny sa smieszne jak moglibyscie mi pomoc w zalozeniu dzialalnosci to bylbym wdzieczny bo ja nie mam o tym zadnego pojecia ( gdzie, po co, dlaczego, jak...) pozdrawiam saperowsky Odpowiedz Link Zgłoś
inwest1 Re: Jaki biznes? 24.02.05, 19:30 Witam! Też importuje różne zeczy głównie telefony i zamierzam teraz plazmy. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę Ci pomóc z Twoją firmą. Mój adres email mar45@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beata.k5 Re: Jaki biznes? 01.01.06, 11:08 Opowiedźcie proszę jak nawiązaliście kontakty handlowe w Azji. To naprawdę ciekawe. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, please. Odpowiedz Link Zgłoś
mail33 Re: Jaki biznes? 03.01.06, 14:40 Wtaj Beato, mam na imie Iwona i również interesuje mnie nawiązanie kontaktów handlowych w Azji lub w Chinach. Chciałam zatem zapytać czy masz może jakieś informacje dot. tego tematu? Jeśli tak to bardzo proszę prześlij, bede wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mail33 Re: Jaki biznes? 03.01.06, 15:00 Jeżeli ktoś bedzie miał jakieś info na temat nawiazania kontaktów handlowych z Azją lub Chinami to bede wdzieczna za wskazówki na mail gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.k5 Re: Jaki biznes? 06.01.06, 09:37 Witaj! No właśnie niestety nie mam informacji. A to forum mnie zainspirowało, żeby tym tematem się bliżej zainteresować. Trochę liczę na innych, doświadczonych forumowiczów, żeby się podzielili wiedzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peeter1 Re: Jaki biznes? 31.10.05, 08:36 > ja chce sprobowac importu z azji - glownie elektroniki ale nie tylko. > co prawda nie mam jeszcze dzialalnosci gospodarczej ale juz zaczynam sprowadzac > > male ilosci roznych towarow - ida jak swieze buleczki! :) glownie dlatego ze > ceny sa smieszne > > jak moglibyscie mi pomoc w zalozeniu dzialalnosci to bylbym wdzieczny bo ja nie > > mam o tym zadnego pojecia ( gdzie, po co, dlaczego, jak...) > > pozdrawiam > saperowsky Napiszcie jak się zaczyna taki import. Też bym chciał spróbować ale kompletnie nie wiem od czego zacząć. peeter1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gephart2 Re: Jaki biznes? 15.11.05, 13:39 Hej peeter. Też myślę o imporcie z chin. Mam pewne rozpoznanie - przede wszystkim może być zapewniony zbyt 100%. Lecz branza nieco inna. Ale kto nie próbuje ten nie ma! Acha dysponuję potrzebnym zapleczem. Pogadajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
emartinez Re: Jaki biznes? 26.02.05, 08:48 kasiek444 napisała: > Napiszcie - bez wdawania się w szczegóły, jakiego rodzaju biznes planujecie > prowadzić. > Ja pierwsza! > Kwiaciarnia JA MYŚLĘ NAD CENTRUM OGRODNICZYM . MAM NA OKU PLAC DO WYNAJĘCIA - OKOLICE GRODZISKA MAZ ALE SAM NIE WIEM ?? . CZY OBY NAPEWNO WYPALI Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: Jaki biznes? 02.03.05, 20:43 moj kolega otworzyl takie centrum i az sam sie zdiwil ile zaczal zarabiac!!! sprzedaje glownie krzewy ozdobne ale placyk ktory on wynajal jest przy samej trasie warszawa - bialystok 80 % jego klientow pochodzi zza wschodniej granicy jesli masz mozliwosc to zrob to gdzies przy trasie pozdrawiam!! www.saperovsky.prv.pl a tu probka tego co mozna sciagnac z chin :D Odpowiedz Link Zgłoś
jarunczyk Re: Jaki biznes? 04.03.05, 16:21 ukochany złom metali ,taki wymarzony ,własny. Odpowiedz Link Zgłoś
powergraf Re: Jaki biznes? 05.03.05, 17:26 Witam, ja myślę nad małą agencją reklamową, mam doświadczenie i znam poligrafię "od kuchni", ale sama chyba nie dam rady...Szukam partnera do współpracy. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaa4 Re: Jaki biznes? 06.03.05, 15:44 uwazam, ze kazdy biznes moze byc dobry - bez wzgledu na branze - i kazdy moze byc zly. to zalezy od podejscia... duzo by mowic. ale podstawa - moim zdaniem - to robic cos naprawde super! inaczej niz reszta! dbac bardzo o klientow! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator55 Re: Jaki biznes? 07.03.05, 23:55 obserwator- monitorowanie poczynań firmy od zewnątrz .... umowa - jeden rok . duża kasa . Odpowiedz Link Zgłoś
adam022 Re: Jaki biznes? 08.03.05, 09:40 Na czym to polega? Coś w rodzaju wywiadu gospodarczego? Dla urzędów czy os. prywatnych ? Pytam, bo byłbym zainteresowany ewentualną współpracą / zlecenie / Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator55 Re: Jaki biznes? 13.03.05, 16:37 współpraca z konkretną firmą np:wyłapując jej błędy naprawiać je . i mnóstwo innych... Odpowiedz Link Zgłoś
bamse Re: Jaki biznes? 15.12.05, 02:04 doskonale dla mnie, prowadzilem kilka firm, teraz sklep, uwielbiam naprawiac. moge to robic z... Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
sefora5 Re: Jaki biznes? 10.03.05, 11:20 kompleksowa organizacja ślubów i przyjęć weselnych Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: Jaki biznes? 11.03.05, 09:46 a to ciekawe, w tej branzy chyba nie ma zbyt duzej konkurencji? powodzenia !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sognsvann Re: kompleksowa organizacja ślubów i przyjęć wesel 11.03.05, 14:12 Swietny pomysl. Sam kiedys myslalem o tym temacie. :-) Uwazam ze najwazniejsze byloby jakies ladne i schludne miejsce gdzie para moglaby sie czuc naprawde slubnie.(gladkie marmurowe posadzki, jakies kolumny do robienia fotek, piekna fasada no i koniecznie ladny ogrod z tylu zeby zmeczeni;-) goscie mogli odsapnac) Bylem kiedys na weselu zaprzyjaznionej pary pod Wa-wa i choc bylo wiele niedociagniec to goscie sie dobijali tam o miejsca na wesele( a bylo to ladne 30km od miasta) Gosc sie w ciagu kilku lat tak rozwinal ze wybudowal obok maly hotelik dla weselnych gosci z apartamentem dla mlodej pary. :-) Pozdrawiam i zycze powodzenia. Sognsvann. Odpowiedz Link Zgłoś
kobas8 Re: Jaki biznes? 13.03.05, 15:08 Sklep z playerami mp3 w Poznaniu ? Co sadzicie ? Pracuje w sprzecie RTV od 3lat i widze duze zainteresowanie na ten sprzet! Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: Jaki biznes? 14.03.05, 10:08 to sprobuj to sprzedac ... ==> www.strategos.sxx.pl myslalem ze pojda jak swierze bulki bo czegos takiego u nas nie ma, sciagnalem z chin i od miesiaca probuje sprzedac ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Jaki biznes? 14.10.05, 08:34 zmień szatę graficzną tej aukcji, to może ktoś się zainteresuje. bo ja tam wytrzymałem 5 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
scania81 Re: Jaki biznes? 14.10.05, 08:30 hmmm nie wiem czy biznesem mozna to nazwac i czy w ogóle mam prawo się wypowiadac na tym forum:) od wrzesnia jestem na własnej działalności gosp, płacę nizszy zus, zajmuje sie posrednictwem ubezpieczeniowym, ale mam również kilka innych pkd na czarną godzine, tj. wypozyczanie sprzętu gospod.domowego oraz użytku osobistego (praktycznie wszystko można pod to podciągnąć, a u mnie w okolicach inowrocławia mało takich firm), pakowanie (tez w planach na później) no i usługi i sprzedaż art zegarmistrzowskich co by mojego tatę wziąć na etat, bo zus go zabija... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek05 Re: Jaki biznes? 14.10.05, 09:27 a chciałabym otworzyc prywatny klub dla dzieci( wiek przedszkolny oraz wczesnoszkolny). tylko nie wiem czy będe miała wystarczający popyt? Może ktoś ma uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
licho1 Re: Jaki biznes? 14.10.05, 14:38 Jeśli myślisz o przedszkolu w Warszawie to nie martw się o klientów. Jeżeli potrzebujesz wspólnika to napisz - też o tym myślałem ale sam nie dam rady ze względu na brak czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Jaki biznes? 17.10.05, 00:32 Bez wdawania sie w szczegoly... Hm. OK, jestem w UK od wielu lat i zamierzam wlasnie rozkrecic cos w/z kierunku PL. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1234561 Re: Jaki biznes? 03.01.06, 13:29 Może masz ochotę coś tworzyć na ścianie wschodniej ??? Rzuć propozycję, mieszkam w Lublinie, mam "trochę" kontaktów. Odpowiedz Link Zgłoś
lki Re: Jaki biznes? 17.10.05, 17:13 A ja chciałbym założyć firmę zajmującą się projektowaniem sieci... Problem w tym że trudno jest zbadać rynek (a szczególnie ceny). Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat prosiłbym o radę... Odpowiedz Link Zgłoś
mhl999 Re: Jaki biznes? 17.10.05, 18:19 lki napisał: > A ja chciałbym założyć firmę zajmującą się projektowaniem sieci... chodzi o telefonie komorkowa czy internet? bo to i to jest siecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
canacane Re: Jaki biznes? 01.11.05, 10:34 a ja juz pisalem o tym w innym wątku, ale skoro tutaj taki ruch to ok napiszę, no więc chciałbym założyc sklep z gadżetami dla dorosłych:0 wiem, że taki pomysł zawsze może spotkać się z pewnymi moralnymi oporami, ale w końcu towar jak towar, nie mam lokalu ale towar dostaje w kredyt z mozliwoscia zwrotu więc nie jest źle. NIe wiem jak dużym ryzykiem jest to obarczone... pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
atatar poligrafia i produkcja opakowań 14.12.05, 19:30 szkoda tylko że tak szybko lądują w koszu na śmieci... Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Mój pomysł jest inny 08.11.05, 14:08 mam umowę z firmą, która sprzedaje produkt unikalny i nie ma konkurencji w Polsce. Jeden z gamy produktów to coś do szyb samochodowych, super rzecz, sprawedziałm na swoim aucie. Na razie ruszyłam po myjniach samochodowych i warsztatach - kilka formularzy zamówień w teczce i musiałam biegać kserować. Ofertę mam na cd - jest tam film i wyliczenie dochodów dla firmy - wręczam właścicielowi, on ogląda na kompie a potem spogląda na mnie z rogalem na twarzy i zamawia. Ale najlepsze w tym jest to, ze do takiej firmy trafiam tylko raz, potem już zamawiają sami a ja mam z tego duży % (minimum 25%). Coś pięknego :-) Coś więcej - dla chętnych - zapraszam na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gephart2 Re: Mój pomysł jest inny 15.11.05, 13:17 Witam olab- myślę, że ten "inny pomysł"jest całkiem, całkiem. Samochody, szyby i itp. Ma czym to polega. Czemu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
karyn Re: Mój pomysł jest inny 15.11.05, 13:41 Zainteresował mnie temat. Zaraz poszukam Twojego meila. W razie czego proszę o info na karyn@gazeta.pl Pozdrawiam, Karyn. Odpowiedz Link Zgłoś
barszcz78 Re: Mój pomysł jest inny 17.11.05, 22:40 Jestem zainteresowany prosiłbym o kontakt mailowy i jakieś szczegóły. Pracuje jako przedstawiciel handlowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nathi Re: Mój pomysł jest inny 20.11.05, 13:50 Zdecydowanie marketing sieciowy.Jeśli ma się predyspozycje jako handlowiec czy takiż przedstawiciel , to nie widzę nic lepszego.dlaczego pracować dla kogoś,skoro można handlować swoim własnym produktem? i mieć z tego korzyści o wiele większe??? Odpowiedz Link Zgłoś
ka210 Re: Jaki biznes? 15.12.05, 15:20 Myślę o krajowym transporcie osób, głównie nocny transport w mieście autobusami bylabym konkurencja dla taksowek. co o tym myslicie, czy mam szanse na zgode miasta??. Gdyby ktoś z was mial przykladowy biznes plan, z checia zerkne, wlasnie pisze wlasny ale dodatkowa pomoc zawsze sie przyda K Odpowiedz Link Zgłoś