Dodaj do ulubionych

Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:59
No, to mamy przekichane. Jak zwykle, komuszki rzuciły kawał kiełbachy
wyborczej, społeczeństwo to łyknie i dziadkowie czytający Trybunę popędzą
głosować na tych "co zabierają bogatym". A ci bogaci spierniczą za granicę i
tyle ich będzie widać.
Oj, towarzysze, zzieleniała ta wasza kiełbaska...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Tylko kretyn nie wyniesie działalności za granicę. IP: *.cable.mindspring.com 04.11.04, 20:14
      Tylko kretyn nie wyniesie działalności za granicę, zwłaszcza, kiedy prowadzenie
      firmy w pewnych "wyspecjalizowanych jurysdykcjach" kosztuje tak właściwie tyle,
      co koszt jednej paczki papierosów dziennie.

"Socjalizm utopijny" - świetnie powiedziane. Jeszcze podnieśmy podatki od
      przedsiębiorstw tak, jak chce Francja i możemy porzegnać inwestycje
      zagraniczne. Cholerni komuniści z SLD.

Jurek
      • Gość: Jurek Re: Tylko kretyn nie wyniesie działalności za gra IP: *.cable.mindspring.com 04.11.04, 20:17
        "Pożegnać", przepraszam. Krew mnie zalała.

Jurek
        • Gość: ketsoK Re: Tylko kretyn nie wyniesie działalności za gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:23
          Zgadza się. I w ten sposób zamiast wielkich wpływów do budżetu będzie guano. Ja
          się wcale nie dziwię tym, którzy się przeniosą... nie potępiam, w końcu
          normalka. Ale za ten "robinhoodyzm" to włodarze naszego wspaniałego kraju nad
          Wisłą powinni beknąć i to nieźle. Nie można tępić łebskich ludzi za to, że mają
          kasę, że kupują, że w końcu dają innym pracę. Wraca stare. Ciekawe, kiedy
          zaczną rozkułaczać i walczyć z prywaciarzami?
      • Gość: tad A niedoszłe inwestycje zagraniczne??? IP: *.ima.pl / *.ima.pl 04.11.04, 21:03
        Większym problemem są decyzje inwestorów zagranicznych, którzy na miejsce
        lokalizacji w Europie Środkowej wybierają kraje o najniższej stawce podatku PIT
        dla swoich managerów. Więc za cenę tych mitycznych 250 mln nie wpłynie jakiś
        miliard inwestycji, generujących corocznie kilkaset mln przychodu dla budżetu z
        PIT, CIT i VAT. Plus wysokie bezrobocie. Górą głupi populizm!
        • Gość: qba Re: A niedoszłe inwestycje zagraniczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:08
          Glupi populizm zawsze niszczyl, niszczy i niszcyc bedzie... bo populizmnie
          mysli...
      • Gość: Gość 99% podatku dla wszystkich IP: 82.160.18.* 04.11.04, 22:19
        bo pracuje się przecież po to żeby płacić podatki państwu. A ten 1% to dla ZUS.
        • Gość: Cynik Re: 99% podatku dla wszystkich IP: 217.153.147.* 05.11.04, 11:44
          Dlaczego nie pójść na całość: 149% + ZUS jak dotychczas - niech naród ruszy
          zaskórniaki. Przecież muszą być fundusze na fundacje "Bez barier"
      • Gość: aja74 Re: Tylko kretyn nie wyniesie działalności za gra IP: 212.244.166.* 05.11.04, 08:16
        Jeden podatek dla wszzystkich!!! (a place najnizszy podatek)
        Przeciez te roznicowanie podatkow do niczego nie prowadzi. No i zapomnialbym
        ZERO ULG PODATKOWYCH ZERO ZWROTOW PODATKOW!!!
        Jak zaplacone to stracone koniec i kropka. Tylko wtedy mozna o czymkolwiek
        rozmawiac. A tak kazdy kombinuje jak by tu wyciagnac ile sie da. A najwieksze
        ulgi i tak maja ci co maja najwiecje kasy. Wiec takie zabranie ulg pozwoli na
        wieksze wplywy w budzecie i zamknie droge odpisow i tak dalej.
        A zreszta widac ze obnizanie podatkow prowadzi d owzrostu tylko jakos nasi
        politycy potrafia tylko je podnosic.

No i przede wszystkim rozliczyc za to co sie stalo po 89 roku. Jak to czerwone
        scierwo poprzejmowalo majatki. Jak sie poustawialo w spolkach Skarbu Panstwa.
        Jak pozasiadalo w radach nadzorczych i tak dalej. Za to koniecznie drani
        rozliczyc. Ogolocic do zera.
        Niech zacyznaja od poczatku jak zwykly obywatel a nie jak klasa wyzsza.

Pozdrawiam i zycze nam wszystkim obnizenia podatkow
        AJA
    • Gość: Jurek Re: milionowe odprawy z naszych podatków się zwró IP: *.cable.mindspring.com 04.11.04, 20:40
      > odprawy milionowe prezesów spółek skarbu
      > państwa przy każdej zmianie ekipy

Tak, oczywiście, ale od takich rzeczy jest rodzaj "akcyzy", a nie wprowadzanie
      nowej ogólnie obowiązującej stopy podatkowej.

Jurek
      • Gość: /|| (50% ) TO MASKIROWKA PRAWDZIWY PROBLEM...7 IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.04, 23:56
        ...JEST GDZIE INDZIEJ: ----------> MALE FIRMY ZWOLNIA PRACOWNIKOW BO SENAT
        POPARL ZAKAZ ZALICZANIA DO KOSZTOW OPOZNIONYCH WYNAGRODZEN. <---------------TU
        JEST PRAWDZIWY PROBLEM. Mechanizm: ktos mi nie zaplacil w umowionym terminie (bo
        jemu nie zaplacili, bo ja cos spieprzylem, bo mnie nie lubi- to bez znaczenia).
        Nie moge zaliczyc wynagrodzen i pochodnych do kosztow, mam ksiegowy zysk, musze
        zaplacic podatek dochodowy i w tym momencie zbankrutowalem. Najpozniej w tym
        momencie zwalniam wszystkich. Teraz pracownicy moga mnie skarzyc do jakiego chca
        sadu bo i tak niem mam juz tych pieniedzy. Nie mam ich uczciwie tzn. nie ma w
        tym mojej winy. A lepiej pozwalniac przed 1 stycznia 2005. WESOLEJ ZABAWY
        NOWOROCZNEJ.
        • Gość: Jurek Re: (50% ) TO MASKIROWKA PRAWDZIWY PROBLEM...7 IP: *.cable.mindspring.com 05.11.04, 00:55
          > MALE FIRMY ZWOLNIA PRACOWNIKOW BO SENAT
          > POPARL ZAKAZ ZALICZANIA DO KOSZTOW OPOZNIONYCH WYNAGRODZEN

Ach, nawet nie zaczynajmy o obecnym stanie prawodastwa i opodatkowania małych i
          średnich przedsiębiorstw w Polsce. To, że w ogóle jakieś jeszcze istnieją, to
          jest normalnie cud. Najbogatsze kraje świata bazują na małej i średniej
          przedsiębiorczości jako fundacji gospodarki. Tylko nasi politycy "wiedzą
          lepiej".

Jurek
          • Gość: /|\ ==> Ach, nawet nie zaczynajmy ...ZACZYNAJMY!!! <== IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.11.04, 07:51
            ZACZYNAJMY pokazywac prawdziwe problemy. Wszyscy pisza (nie tylko na tym forum)
            o smierdzacej kielbasie wyborczej Tak 50% to smierdzaca kielbasa.Medialna. A
            zakaz zaliczania w koszty spoznionych wynagrodzen to jest cala gora padliny,
            chociaz jest niemedialny. DZIENNIKARZE, DAJCIE NAM NAZWISKA POSLOW, PISZCIE PO
            IMIENIU (moze byc petitem, skaner sobie poradzi). WYDRUKUJE SOBIE Z KOMPUTERA I
            JUZ WIEM KOGO MAM SKRESLIC W NASTEPNYCH WYBORACH. NIE POMOZE MU WTEDY ZMIANA/
            ZALOZENIE NOWEJ PARTII. SLUCHAJCIE JAK TERAZ SKOMLI LISAK KTOREGO WYBORCY
            SKOJARZYLI NEGATYWNIE. MA PRZERABANE- BEDA-BEDZIEMY GO SKRESLAC GDZIEKOLWIEK SIE
            POJAWI.
          • Gość: joj Re: (50% ) TO MASKIROWKA PRAWDZIWY PROBLEM...7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 15:15
            To jest po prostu dywersja!
    • Gość: Mariusz I co się tak pieklicie, przecież... IP: *.xdsl.is 04.11.04, 20:44
      I co się tak pieklicie, przecież mamy takich polityków na jaki zasłużył ten
      naród (bo,przecież,to Naród wybiera swoich polityków),ludzi tępych,zawistnych,
      dostrzegających tylko wady innych. Gratuluje wyboru Rodacy!!!
    • Gość: Wyborca Tak, to chyba panom w senacie już podziękujemy IP: *.xdsl.is 04.11.04, 20:50
      Tak, to chyba panom w senacie już podziękujemy,właśnie udowodnili,że tak
      naprawde to nie są już do niczego potrzebni!
      • Gość: Zmęczony Re: Tak, to chyba panom w senacie już podziękujem IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 05.11.04, 01:10
        Obiecanki cacanki a ludzie znowu wybiorą tych co głupoty opowiadają i cuda
        wianki obiecują. Nie czarujmy się.
    • Gość: Obywatel No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na PO!! IP: *.xdsl.is 04.11.04, 20:51
      No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na PO!!!
      • Gość: ela Re: No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:09
        Ja tez. Wlasciwie nie widze nikogo innego z odrobina rozsadku..
        • Gość: marek Re: No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na IP: *.echostar.pl 04.11.04, 21:19
          A nie widzisz,naiwna, że to przechszty z innej bandy złodziei.To nie brak
          rozsądku tylko jak wciąż tak samo -najprostsza droga do koryta.Za wszelką cenę
          i zawsze tylko do własnej kieszeni obojętnie jakim kosztem.
          Tylko ten kto uchwali jednomandatowe okręgi i rozsądne kryteria odwoływania
          świń i złodziei może zasługiwać na trochę zaufania.
          • Gość: ela Re: No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:36
            No ale JOW musi ustanowic jakis Sejm! Przeciez nie ta zbieranina glupoli co
            jest teraz! PO - tak , bo ja sie boje oszolomstwa Giertychow czy Leperow!
      • Gość: No to ja Re: No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 22:50
        Widzisz, koleś (może jeszcze na I roku i przed I sesją egzaminacyjną),
        ale to zagłosujesz i oni POpulistycznie wprowadzą nawet liniowca 10-15
        proc., tylko że podniosą tobie podatki pośredni lub nurzącu je na coraz
        to inne artykuły. I tak będziesz pił szklankę piwka w pubie za 10-12 zyli
        za pół litra (w tym VAT i akcyza), podczas gdy teraz łykasz browca za
        5-8 zyli za szklankę. Cały wic polega na tym, że i tam "bilans musi wyjść
        na zero" (czyli "zero", wyzerować ciebie), bo kapuchę na obsługę zadłużenia
        i tak trzeba mieć, bo jak nie będzie to paru naszych wykatapultuje z kilku
        międzynarodowych instytucji finansowych. A te bardzo nie lubią, gdy im się
        nie płaci ich należności. Widz również koleś, że rząd najłatwiej i najciszej
        sięga do kieszeni podatników poprzez podatki pośrednie (tj. VAT, akcyza itp.),
        i to stanowi gros wpływów budżetowych. NAtomiast podatki bezpośrednie to tylko
        zagrywka pod publiczkę. Gwarantuję, tobie, że gdy Rafał Zagórny z PO, albo
        ktoś podobny zostanie ministrem finansów, to za cztery lata będziesz jeszcze
        pluł na to PO.
        • Gość: No to ja Re: No to mam jeszcze jeden powód aby głosować na IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 22:56
          Mała korekta (zaznaczam WIELKIMI LITERAMI I W NAWIASIE)
          > Widzisz, koleś (może jeszcze na I roku i przed I sesją egzaminacyjną),
          > ale to(Y) zagłosujesz i(A) oni POpulistycznie wprowadzą nawet liniowca 10-15
          > proc., tylko że podniosą tobie podatki pośredni(E) lub nu(A)rzącu(Ą) je na
          coraz
          > to inne artykuły. I tak będziesz pił szklankę piwka w pubie za 10-12 zyli
          > za pół litra (w tym VAT i akcyza), podczas gdy teraz łykasz browca za
          > 5-8 zyli za szklankę. Cały wic polega na tym, że i tam "bilans musi wyjść
          > na zero" (czyli "zero", wyzerować ciebie), bo kapuchę na obsługę zadłużenia
          > i tak trzeba mieć, bo jak nie będzie to paru naszych wykatapultuje z kilku
          > międzynarodowych instytucji finansowych. A te bardzo nie lubią, gdy im się
          > nie płaci ich należności. Widz również koleś, że rząd najłatwiej i najciszej
          > sięga do kieszeni podatników poprzez podatki pośrednie (tj. VAT, akcyza itp.),
          > i to stanowi gros wpływów budżetowych. Natomiast podatki bezpośrednie to tylko
          > zagrywka pod publiczkę. Gwarantuję, tobie, że gdy Rafał Zagórny z PO, albo
          > ktoś podobny zostanie ministrem finansów, to za cztery lata będziesz jeszcze
          > pluł na to PO.
          AH TO SZYBKIE ODPOWIADANIE NA POSTY I BŁĘDY NA KLAWIATURZE.
          PRZEPRASZAM
      • Gość: a Re: No to mam jes.....na kolesiów Piskorskiego IP: *.cst.tpsa.pl 18.11.04, 14:20
        i innych darmozjadów. Niech odnowią UkładWarszawski , rozbudują go na cały kraj
        i niech doją ten naród. A prezesowi Orlenu jeszcze raz 100 000 wiecej dadzą
        miesięcznine
    • Gość: walek To juz chyba jawna dywersja gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:06
      Ten sejm i senat rozkladaja kraj...
      • Gość: ketsoK Re: To juz chyba jawna dywersja gospodarcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:14
        To nie dywersja, oni są na dywersję za głupi. To po prostu zasada, żeby
        odchodząc spieprzyć jeszcze co się da, a później torpedować próby reanimacji.
    • Gość: Grace Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 04.11.04, 21:17
      Coz za kretynizm, gdybym miala placic podatki w wys. 50% to szybko
      zainwestowalabym swoje pieniadze w kraju gdzie podatki sa nizsze, pozbawiajac w
      ten sposob reszte miejsc pracy oglupialych Polakow.

Tak uciekaja inwestorzy. Roday, przyjdzcie po rozum do glowy!
    • Gość: Puchatek Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.Elektron.pl 04.11.04, 21:22
      Jeszcze jeden dowód na to, że JAKIEKOLWIEK zmiany w ustawach podatkowych
      powinny bć prawnei zakazane w okresie 1 roku przed wyborami. Przecież gdyby nie
      kampania wyborcza, nikt (poza pógłókami z UP) nie zaproponowałby takiego
      idiotyzmu ani by za nim nie głosował.

A przy okazji: zwróćcie uwagę na OPOZYCJĘ. To, że UP - wiadomo. Że SLD - też
      (kiełbasa wyborcza). Zresztą oni i tak idą w odstawkę. O LPR nie wpsominam, bo
      wiadomo, że to lewactwo, tylko pod innym szyldem. Warto za to zwrócić uwagę na
      PiS, który - z irracjonalnych przyczyn - uważa się za partię prawicową, a
      głosuje razem z lewakami idiotyczną ustawę wbrew zdrowemu rozsądkowi, pod
      publiczkę... Żenujące.
      • Gość: qba Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:38
        Kaczki jak to kaczki - drepcza i kiwaja sie na boki..
      • Gość: Jurek Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.cable.mindspring.com 05.11.04, 01:19
        > Warto za to zwrócić uwagę na PiS, który -
        > z irracjonalnych przyczyn - uważa się za
        > partię prawicową

To rzeczywiście jest zastanawiające...

Jurek
    • Gość: Kot Behemot Pozdrowienia dla tow. Markowskiego z zagranicy IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 21:24
      Moich pieniędzy ani Ty nie powąchasz, stary komuchu, ani Twoi złodziejscy wyborcy.
    • Gość: Woda Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:40
      Tak plujecie na lewice, że zabiera troche kasy najbogatszym? Wyliczcie sobie,
      ile faktycznie płacicie podatku, pewno to 13-15%. Przyjdze PO, wprowadzi 19% i
      bedziecie mieli przesrane :-)) Nie będzie żadnych ulg, odliczeń, kwot wolnych od
      podatku. Jestem ciekawy, czy wtedy tak ochoczo pokryjecie braki w budżecie
      spowodowane obniżką podatków dla najlepiej zarabiających.

Ludzie!!!! To nie podatki są problemem, tylko horrendalnie wysoki ZUS!
      • Gość: marek Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.echostar.pl 04.11.04, 21:55
        To sobie policz : 40% ZUS + 20%PIT + 20%VAT = 80%. To jest obraz złodziejstwa w
        majestacie "tzw.prawa".Ulgi są dla bogatych,tych którzy mają z czego odliczać i
        odpowiednio mataczyć.A pracownik na etacie za wszystko zapłaci bo jest
        przeźroczysty jak łza.!!!!!!
        • Gość: kolo Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:01
          Ulgi to zawracanie glowy i wyjatkowa niesprawiedliwosc. Klasyczny instrument
          lewakow pod publiczke i do tego kryminogenny..
      • Gość: joj Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:58
        Problemem i to zasadniczym dla kraju jest zonglerka prawem, populistyczne
        malpie ruchy, brak stabilizacji w prawie podatkowym i ciagle awantury... A tych
        iluzorycznych 250 milionow i tak nie bedzie... cale zamieszanie jest szkodliwe
        dla wszystkich.
    • Gość: Cc Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:06
      Cała ta akcja nie ma żadnego znaczenia! Zupełnie nie ma się czym podniecać. Znani mi bogacze już
      dziś płacą mniejsze podatki ode mnie! Ja, biedny żuczek, nie mam nawet procenta tych możliwości
      uciekania od podatków co oni. Ja płacę we wszystkim VAT, oni kupują wszystko na firmy i cały Vat
      sobie odliczają itd. itp. Ciekawe co naprawdę ma ukryć ten sztuczny zgiełk nad głupotami. Czy jak
      niegdyś aborcja stała się przykrywką dla dymania budżetu przez kościół katolicki, tak teraz hałasik ma
      odciągnąć uwagę od... właśnie czego?
      • Gość: qba Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:18
        Caly ten halasik nie jest grozny i uwagi nie odwroci. Choc manipulowanie
        podatkami w tak glupi sposob jest dzialaniem na szkode nas wszystkich. Uwagi
        nie odwroci bo caly ten system demokracji kolesiowatej musi sie zawalic z
        hukiem i to od premiera do portiera... jak domino. Tylko co dalej? Giertych?
        Lepperiada? Kaczki-dziwaczki?... strach myslec..
      • Gość: ucz Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:26
        A co może im nałożyć podwójny vat? W końcu oni tyle zarabiają!
        Człowieku popukaj się w główe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jak nałóżysz taki vat to firmy pobankrutują, więc bezrobocie wzrośnie i obrót
        pieniędzmi zmaleje i w rezultacie państwo mniej zarobiiiiii plus na zasiłki
        więcej wyda, ale ty jesteś biedny żuczek więc ciebie to nie interesuje, chwal
        socjalistów a Dalekoooooooooooooo jak nie wiem co zajdziesz!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: No to ja Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 23:09
          Tak, tak, demoliberalny (i pewnie jeszcze do tego kosmopolityczny) doktrynerze.
          Leć do BIEDRONKI i usiąć na kasie, tylko nie zapomnij przypadkiem o pampersie,
          bo najbliższa przerwa na siusiu jest za 4,5 godz. Aha, lepiej wszystko co masz
          przy sobie, to zostaw w domu, bo ochrona tak dokładnie ciebie zlustruje, że
          nawet zajrzy tobie w naturalne otwory ciała.
    • Gość: Quark CZERWONI NIE MAJA INSTYNKTU SAMOZACHOWAWCZEGO IP: *.union01.nj.comcast.net 04.11.04, 22:20
      SLD jest najwiekszym zgromadzeniem imbecyli na planecie. Juz nawet szkoda
      bluzgac. Spuscic po nich wode i wymazac z historii.
    • Gość: No to ja Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 22:38
      Zara, wy demoliberalne pięknoduchy.
      Jak rozpieprzano Fundusz Alimentacyjny, z którego samotne matki,
      wychowujące dwójkę lub trójkę dzieci, miały parę groszy na kupno
      paru zeszytów dla dzieciaków do szkoły i parę gaci na ich dupy,
      to nie było takich pieniaczy i warhołów, którzy krzyczeliby, że
      to granda, łobuzerstwo i bandytyzm. A te matki są samotne, bo
      albo tatuś tych dzieci siedzi, albo gdzieś uciekł i państwo wzięło
      na siebie obowiązek ALIMENTOWANIA tych dzieci. Niestety, ale dzieci
      nie mogą ponosić odpowiedzialności za to, że tatuś garuje w kryminale.
      I jeszcze jedno, te matki są bezrobotne, bo wasz piękny Balcerowicz
      i jego ekipa porospieprzali zakłady pracy tych matek a nowych miejsc
      pracy wcale tak sporo nie przybyło. Co, płaczecie, bo różne Bochniarzowe,
      Kulczyki, Niemczyckie itp. będą musieli się teraz nieco podzielić, tym
      co złapali w trakcie, tzw. "akumulacji pierwotnej"?
      • Gość: No to ja Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 22:40
        mała korekta: "Albo tatusie tych dzieci siedzą albo gdzieś uciekli...", reszta
        bez zmian.
        • Gość: mkopek Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.ericsson.net 05.11.04, 11:15
          To wg Ciebie ja mam placic swoimi podatkami na jakas "Zuze", ktora dawala dupy
          nie patrzac komu. Sorki, ale gdyby zona ode mnie odeszla to nie mialbym o to
          pretensji do panstwa i odszkodowania z tego powodu bym sie nie domagal.
          Dlaczego nie ma funduszu waginowego dla porzuconych facetow? Kazdy porzucony
          facet ktorego kobieta uciekal albo siedziw kryminale powinien dostawac tak ze
          400 zl zeby stac go bylo na agencje towarzyska. Sorki ale kazdy musi ponosic
          odpwoiedzialnosc za swoje wybory. Jak bierzesz sobie kretacza albo kryminaliste
          to licz sie z tym, ze sama bedziesz wychowywac dzieci. To samo faceci, ktorzy
          biora sobie za zone nieodpowiedzialne kobiety. Jesli chodzi o fundusz
          alimentacyjny. Wg mnia jak facet ma zasadzone alimenty i twierdzi, ze nie ma
          pracy i nie ma z czego zaplacic to jest kierowany do przymusowej pracy przy
          budowie autostrad za minimalna krajowa. A gospodarki nie rozwalil Balcerowicz
          tylko byla rozwalona juz wczesniej. PZPR przed rzekomym oddaniem wladzy dobrze
          sie przygotowala. Poobsadzali swoich kolesi na dyrektorskich stolkach i w
          zarzadach zakaldow, ktore rozwalili zeby potem za bezcen odsprzedac innym swoim
          kolesiom. Gdzie nawet tak nie bylo, to w warunkach wolnego rynku zakaldami
          kierowali dyrektorzy ze starej nomenklatury, ktorzy nie potrafili zarzadzac w
          nowych warunkach. Ja tam Balceriwocza specjalna sympatia nie darze, ale
          zwalanie wszytskiego na niego jest czysta demagogia i propagandowym gadaniem.
          Jesli myslisz, ze Kulczyk sie czymkolwiek podzieli to jestes w grubym bledzie .
          Po za tym dlaczego maja sie dzielic? Te czasy minely, ze trzba bylo sie
          wszystkim dzielic zeby panstwo moglo podzielic na wszystkich. Zrozum to
          czerwony komuszku, ze ludzie najlepiej sie sami miedzy soba podziela.
    • Gość: glupi narod podatek od zarobkow powinien byc zniesiony IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 22:59
      okradanie obywateli przez rzadzacych to nic nowego, jednak podatek od dochodow
      osobistych powinien byc zniesiony, panstwo ma dostateczne dochody z podatkow od
      biznesu, towarow i wszystkich transakcji towarowych i uslug. zniesienie podatku
      od osobistych dochodow spowoduje eksplozje w rozwoju ekonomicznym kraju.
      dlaczego to bydlo prlu tego nie widzi i nie rozumie? pieniadze zarobione sa
      twoje, a ze panstwo cie okrada przy pomocy przpisow podatkowych to nie znaczy ze
      tak powinno byc.
      • Gość: No to ja Re: podatek od zarobkow powinien byc zniesiony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 23:12
        Demoliberalny oszołomie. Ok. tylko, że w takim razie policja będzie ciebie
        ochraniać do godz. 20. Po 20. a przed 6 rano., to radź sobie sam. Jak Kuba
        Bogu, tak Bóg Kubie.
        • Gość: /|\ Dety frajerze a teraz to niby mnie pilnuje??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.04, 23:29
          Za szpitale juz trzeba placic i zrzekac sie to samo w zasadzie jest juz teraz z
          innymi USLUGAMI chcialbym powiedziec swiadczonymi przez rzad
        • Gość: Zero Podatku Podatek od zarobkow POWINIEN byc zniesiony IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 05.11.04, 01:27
          O czym ty pieprzysz "No to ja"? Chyba "Głupi naród" wyraźnie Ci powiedział że
          źródłem utrzymania rządu i świadczeń państwa powinny być inne formy podatku,
          których i tak jest w cholerę, a nie że podatku nie powinno być wcale.

Czy ty wiesz że i tak jesteś już niewolnikiem państwa, a te marne grosze które
          ci łaskawie państwo zostawia... Czyli co to jest jak nie niewolnictwo?
          22% VAT, 400% podatku przy zakupie benzyny, podatki od przedsiębiorstw, 100%
          podatku ZUS (w zaokrągleniu), to dla ciebie wciąż za mało podatków? No tak,
          przecież możemy opodatkować jeszcz twoje zarobki.
          Ktoś kto urodził się w więzieniu i całe życie mieszka w więzieniu, myśli że
          cały świat tak wygląda.

Dlaczego USA może wspaniale egzystować z od 0% do 9% VATem (w zależności od
          stanu) i mniejszym podatkiem dochodowym? Są kraje gdzie nie ma podatku
          dochodowego wcale.

"Głupi naród" ma rację. Ale cóż, nasz naród zawsze chciał aby ktoś inny za
          niego pracował. Same k... Janosiki.
          • Gość: Jurek Re: Podatek od zarobkow POWINIEN byc zniesiony IP: *.cable.mindspring.com 05.11.04, 02:19
            > 22% VAT, 400% podatku przy zakupie benzyny, podatki od przedsiębiorstw, 100%
            > podatku ZUS (w zaokrągleniu), to dla ciebie wciąż za mało podatków?

W końcu ktoś musi zapłacić za wille mafiozów Don Millerone, Don Lepperone, etc.
            prawda? A co Ty byś chciał - żeby jeszcze państwo istniało dla obywateli?
            Wariat.

;)

Jurek
    • Gość: Zwisamulacha Re: Bogacze na zasilek, popracy oczywiscie IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 23:44
      Wüprowadzic podatek 85-90% i kazac przedsiebiorcom zwiekszyc obroty. pomysl na
      skale niewolnictwa!!!
    • Gość: Arek Polska Republika Bananowa. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.04, 00:20
      Wybrańcy narodu, by przypodobać się gawiedzi, świadomie uchwalają szkodliwe
      prawo, aby zachować przytulne posadki w sejmie i senacie. Cofamy się do Polski
      przed Bacerowiczem. Już nawet Rosja wyprzedza nas w reformach gospodarczych, a
      nie tylko kraje bałtyckie, Słowacja itd.
    • Gość: luk pytanko?? IP: 212.130.22.* 05.11.04, 00:35
      czy ktos policzyl ile pieniedzy straci budzet kiedy ostatni bogacze ktorzy
      jeszcze placili w Polsce podatki uciekna
    • Gość: Podatnik Re: milionowe odprawy z naszych podatków się zwró IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 05.11.04, 01:06
      "odprawy milionowe prezesów spółek skarbu państwa przy każdej zmianie ekipy
      rządzących"
      Nie bój się, teraz podwyższą sobie wynagrodzenia - w sumie dużo więcej niż o
      250 mln - aby wyjść na zero. A że są prezesami spółek skarbu państwa, to TY i
      JA w swoich podatkach zapłacimy za i nowe podwyżki.

Jak można być tak naiwnym!? I w ten oto sposób poprosiliśmy o podwyższenie
      podatku samym sobie (może to być w forme zakamuflowanej, np. VAT za materiały
      budowlane, wyższa akcyza za coś...)

Szczęśliwego nakręcania spirali podatkowej.
    • Gość: brawo brawo! tak byc powinnno IP: *.dc.dc.cox.net 05.11.04, 01:36
      przy okazji Pl, pozbedzie zie zlodziei (typu Kulczyka i roznych prezesow),
      ktorzy ja okradaja, a wiec bedzie podwojny zysk.
    • Gość: Miko Karanie za przedsiebiorczosc IP: *.ls.northwestern.edu 05.11.04, 02:51
      Podatek liniowy jest jedynym sprawiedliwym i dopingujacym ludzi do pracy.
      Poza tym do ludzi chyba nie dociera, ze w przypadku podatku liniowego osoba
      zarabiajaca 10 razy wiecej bedzie tez placic 10 razy wiecej.
    • valhala Dygresja 05.11.04, 06:19
      Kiedy moja firma wystawia fakturę odprowadzam Vat, koleś który ma zapłacić
      wrzuca sobie ta fakturę w koszty. On oczywiście mi nie płaci, a ja mam
      przesrane - podatki zapłać, a pięniędzy za usługę już nigdy nie dostanę.

Rozwiązanie: Odprowadzam podatek dopiero od zapłaconej faktury, a płacący
      wrzuca ją w koszty dopiero po jej zapłaceniu.

Gość mimo wszystko nie płaci, podawać do sadu ? Przerabiałem, miesiące, lata
      rozpraw, a póżniej 40% wartości faktury przez następne 3 lata.

Rozwiązanie: mogę sprzedać wierzytelności mojego dłużnika do urzędu skarbowego
      lub ZUS`u. W tym momencie ja mam spokój, a dłuznik miota się pośród
      pozajmowanych kont przez wymienione instytucje. W tej chwili jest dokładnie na
      odwrót.

Powyzsze rozwiązania wymiotą z rynku przedsiębiorstwa słabe, nie płacące z
      zasady swoim usługodawcom i pracownikom.

Wszyscy o tym wiedzą, ale widocznie łatwiej przegłosować populistyczną ustawę
      (mnie ona nie dotyczy), niż wprowadzić zdrowe zasady rynkowe. Moi europejscy
      dostawcy nie rozumieją, że firma nie płaci przez parę miesięcy za usługę lub
      towar. W każdym normalnym kraju w trzy miesiace byłaby zlicytowana.

Ulgi podatkowe: z czego mają sobie odliczyć ulgę, jezeli jakieś 30% ludzi w tym
      kraju zarabia tylko tyle aby nie umrzeć z głodu i zapłacic rachunki. Więc na
      hut one potrzebne. Obniżyć podatki i znieść wszelkie ulgi. No moze poza
      darowiznami na rzecz instytucji działajacych na rzecz pomocy ubogim itp.

Na koniec jedno pytanie: Czy zna ktoś kraj który zwiększył przychód krajowy
      brutto lub spadło w nim bezrobocie po podniesieniu podatku dochodowego, akcyzy,
      Vat`u ????????
    • Gość: Franz Re: Podatki: 50-proc. PIT już na 100 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:03
      Ciekaw jestem w jaki sposób pan Jerzy Markowski wyliczył, że niezadowolonych z
      tej stawki podatkowej bedzie tylko 4000 osób? Ja również jestem niezadowolony
      chociaż moje dochody nigdy nie przekroczyły żadnego z progów podatkowych.
      Oczywistym jest, że wprowadzenie stawki 50% nie zwiększy dochodów budżetu.
      Zniecheci to na pewno do naszego systemu podatkowego osoby wysoko zarabiające a
      skutkiem tego mogą być tylko straty. Sądzę, że nie można stworzyć bogatego
      państwa bez bogatych ludzi. Zagadką też jest dla mnie skąd pan Jerzy Markowski
      wytrzasnął liczbę 40 mln niezadowolonych????????? Większości ludzi w Polsce
      problem ten nie dotyczy, dlaczego więc mieliby być niezadowoleni z
      niewprowadzenia tej stawki? Czy to oznacza, że jak nie było stawki 50% to
      wszyscy przez te lata byli niezadowoleni????? Logika zapożyczona od bratniej
      partii Andrzeja Leppera. Wstyd mi,że głosowałem na SLD!
    • Gość: dynia 19% Zaplaca na Slowacji i juz .... Poslowie po co IP: 195.94.207.* 05.11.04, 08:56
      sie meczycie,??? I tak nikt tego podatku nie zaplaci... Maze jeszcze w 2005 r
      paru frajerow pozniej z 4000 osob >>>> 400 spadnie (patryjotow)
    • Gość: dsa Znacznie gorsze będzie podwyższenie skł. na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:12
      gdyż może to dotknąć milionów płatników tych składek. Ilu z nich pójdzie na
      bezrobocie? SLD-UP wie co robi, bo bezrobotni to ich najlepszy elektorat (obok
      złodziei i krętaczy, którzy zawsze mogą liczyć na przychylność lewych
      demokratów). Tym razem jednak lewicowe oszołomy mogą się przeliczyć - ludzie
      mają dość płacenia coraz wyższych danin na rozbudowę prezydenckich siedzib, czy
      na płace dla przestępców z lewicowego Sejmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka