Gość: kobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:16 Mam pytanie:ile kodów PKD można wpisać jak sie zakłada pierwszą działalność gospodarczą bo gdzieś czytałem że jak się zakłada pierwszą działalność to można wpisać tylko trzy kody PKD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anno-Domini Re: PKD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:36 Ja sam wppisałem chyba z 6 albo 7 (juz nie pamietam :) 1) We wniosku o ropozczęcie działalności możesz wpisać tyle, ile starczy Ci miejsca 2) Na Regonie wpisujesz jedną - "PRZEWAŻAJĄCY RODZAJ DZIAŁALNOŚCI" - co nie zmienia faktu, ze możesz prowadzić wszystkie, które masz na wniosku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Braził Re: PKD IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 25.03.05, 13:10 Ale po nowemu też tak można ? cze Odpowiedz Link Zgłoś
ohida Re: PKD 25.03.05, 13:21 Z tego, co mi wiadomo, to można. Warto z góry wpisywać możliwie dużo działaności, bo nigdy nic nie wiadomo, co się za np. pół roku w biznesie wydarzy i co będziemy robić, a późniejsze dopisywanie działalności to zawsze stracony czas i zawracanie głowy :] Ciekawostką jest jednak to, że w tej chwili za dodatkowe wpisy nie jest pobierana opłata! :) Do tej pory każde rozszerzenie działalności o nowy zakres kosztowało 50 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: PKD 25.03.05, 20:36 Można dowolna ilośc, kilka dni temu rejstrowałam pierwszą firmę, wpisałam sześć. Odpowiedz Link Zgłoś