Dodaj do ulubionych

uczciwe interesy stracone interesy

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 00:00
rozpoczynajcie dzialalnosc pelni wiary ,ze zrobicie pieniadze,ze swiat
buisnesu lezy i na was czeka .Ale jest jeden warunek trzeba ukrasc pierwszy
milion.Nie potrafiles ukrasc?Zarobiles uczciwie?To go stracisz w najblizszym
czasie.Kto ci go zabierze?Moze jakas nieuczciwa firma ,dzieki ktorej zarobisz
olbrzymie pieniadze ,ktore wykazesz w PIT-5l a nie bedziesz fizycznie w ich
posiadaniu i......bedziesz zmuszony zaplacic podatek dochodowy bo przeciez
jestes niesamowicie bogaty.Nie masz z czego zaplacic?A coz to obchodzi nasze
urzedy skarbowe.Ordynacja Podatkowana zostala stworzona dla dowolnej
interpretacji urzednikow skarbowych a nie dla ciebie przedsiebiorco,nie
zapominaj o tym .Czytales ordynacje w swojej sprawie ...art taki ,punkt
taki ,podpunkty a,b c..... ,calosc dla ciebie jasna.Ale pani inspektor
podpasowal punkt b ,ktory sam w pojedynke nakazuje odpowiedziec tak lub nie
(nie ma innych opcji)na pytanie- czy twoja matka wie ,ze jestes pedalem ?
Czyli protokol pokonrolny zgodnie z art x punkt y stwierdza , ze jestes
pegalem i zadne odwolanie ci nie pomoze , bo pani inspektor wie .I jestes
przestepca skarbowym uszczuplajacym dochody budzetu panstwa i zamykaja ci
firme i dopisuja sobie ciebie do listy swoich sukcesow .Victoria ,trafiony
zatopiony.A ze budzet co roku otrzymywal od tegoz podatnika 50000 zl
minimum ,a pocoz naszemu panstwu tak smieszne pieniadze .Najawazniejsze ze
inspektor dostal premie ,bo przeciez zamknal nieuczciwa firme.
Nie ja jestem sprawca dziur budzetowych .Oskarzam urzedy skarbowe ,urzedy
kontroli skarbowej o dzialanie na szkode panstwa ,za zamykanie firm , ktore
zmuszone byly prowadzic dzialalnosc w polskiej rzeczywistosci (w kontrolno
skarbowej),za straty na jakie narazily budzet panstwa poprzez takich firm.
Nauczcie sie krasc ,ja tego nie potrafilam ,strcilam wszystko na co ciezko
pracowalam.
posdrawiam urzad skarbowy ,UKS i izbe skarbowa w slupsku.Przynajmniej teraz
wiem dlaczego jest to jeden z najbiedniejszych regionow w Polsce.
Teraz inny kraj zarabia dzieki moim podatkom.
Obserwuj wątek
    • jck.x Re: uczciwe interesy stracone interesy 21.09.05, 01:41
      nie znam sprawy, więc się nie wypowiadam co do meritum, ale wiem, że zbyt łatwo obarczamy innych za własne porażki.

Dość często zdarza mi się doradzać ludziom w takich kryzysowych sytuacjach, i chyba szkoda, że w odpowiednim czasie nie sięgnęłaś po książkę telefoniczną, aby znaleźć doradcę podatkowego, który mógłby Ci pomóc.
      I bez złudzeń - za granicą też się możesz naciąć. Tym niemniej powodzenia !
      • Gość: max Re: uczciwe interesy stracone interesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:48
        Witam,
        mnie właśnie "doradca" podatkowy z licencją Min. Finansów (!) wpakował w bagno
        na wiele lat...ZUS do tej pory spłacam :( I nie wiem, czy nie skończy się to
        bankrucją - pracy ubywa, więc nie mam nawet jak zarobić na spłatę, a mam dzieci
        i jestem samotnym rodzicem...

Komu wierzyć ?
        P.S. Jest wiele takich przypadków, wystarczy poczytać net. Nie ma ŻADNEJ
        gwarancji w państwie /bez/prawa...
        Pozdr
    • Gość: baran Re: uczciwe interesy stracone interesy IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:02
      I dlateko już przez kilka lat zajmuję się handlem z pominięciem części związanej
      z prowadzeniem dokumentacji dla US,teraz starcza mi na w miarę godne życie wraz
      z rodziną ,choć wiem że nie da się tego prowadzić bez końca będę starać jak
      najdłużej bo tylko w ten sposób mogę coś odłożyc być może na jakiś większy
      biznes,którego nie zarżnie np ZUS:)
    • biznesforum Re: uczciwe interesy stracone interesy 21.09.05, 18:30
      Uszy do góry, nie ty pierwsza nie ostatnia. Wiem że to boli, ale to jest właśnie
      Państwo w państwie.

--
      Zapraszam na forum BIZNESu!
      • Gość: businessstupid Re: uczciwe interesy stracone interesy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:10
        no wlasnie-konstytucja sobie ,ordynacja sobie ,a inspektorzy skarbowi
        sobie .Zaden doradca podatkowy nie pomoze gdy inspektor sie uprze.Chyba ze masz
        duzo kasy i czas zeby wloczyc sie po sadach,choc to tez daje marne
        rezyltaty.Czesto NSA w tej samej sprawie ale w roznych miejscowosciach wydaja
        sprzeczne orzeczenia i badz tu madry i na prawie.
    • devegas Re: uczciwe interesy stracone interesy 03.10.05, 17:13
      Rozumiem Twój gniew i frustracje. Dziwne że uderzył Cię podatek dochodowy a nie VAT. W takich sytuacjach gdy masz dużą wierzytelność to najbardziej boli VAT ale może być różnie.
      Padłaś ofiarą beznadziejnie lichwiarskiego przepisu że podatki VAT i dochodowy w Polsce płaci się wg zasady memoriałowej a nie kasowej. Mówiąć prosto od faktury a nie otrzymanych faktycznie pieniędzy.
      Taka zasada wynagradza nieuczciwych kontrachentów dłużników a karci uczciwych dostawców usług i towarów.
      Coś tam próbuje się zmienić w tym względzie ale to jakieś kolejne pseudoregulacje a nie konkretna zmiana ustawy.
      Urząd Skarbowy twierdzi że zasady kasowej się nie stosuje w cywilizowanych krajach a jej wprowadzenie w Polsce zbużyłoby system podatkowy i praktycznie uniemożliwiło US kontrole ( wg nich nadużycia gwarantowane).
      Oczywiście prawda jest taka że zmiana taka jest możliwa i wymaga trochę technicznych zmian i sposobu pracy US ale możliwa i na pewno wskazana. Ale komu na tym zależy ?
      W innych krajach owszem, zasada kasowa jest rzadko stosowana ale w tych innych krajach sądy gospodarcze są wydolne i nie ma takich problemów z nieuczciwymi płatnikami jak w Polsce. Inne kraje stosuję też zasady regulujące ze zwolnień płacenia podatków gdy dłużnik nie zapłaci nam pieniędzy, w Polsce jakąś taką protezę też wymyślono ale jest ona jak zwykle do bani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka