Gość: ooooooo Re: haha Beka z EFECTU IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 14:44 "Jestem miłym i sympatycznym chłopakiem po przejsciach... Jakiś czas temu rozstalem sie z dziewczyna i chcialbym zaczonc zycie od nowa... szukam przygody!!! Pracuje jako agent ubezpieczeniowy i calkiem dobrze mi idzie! Bardzo dużo zarabiam i sponsoring również w chodzi w gre! W przyszłosci mam nadzieje odniezc sukces w branrzy finansowej! Jestem otwarty na wszelkie propozycje!!!" TACY LUDZIE PRACUJA W EFECIE MASAKRA Run Forrest Run Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega beka Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:56 hahaha no niezłe niezłe, kwintesencja:) ale Kasic tego nie zrobil sam, on nie umie obslugiwac komputera:))) hehehe chyba ze poprosił jedna z sekretarek, ktore sie przewinely przez Efect hehehe ciekawe jak sie sponsoring rozwinol :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzz Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:49 no właśnie-chyba każdy w Efekcie przedłuża swoje ego kasą. Jakoś nie zauważyłem, żeby sukces finansowy pracowników starszych wiązał się z sukcesami w miłości. No to jest rzecz, której nie kupią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 01.09.06, 10:36 he he ale kaska ktora tak naprawde nie jest duza ... osobiscie znamfirme ktora ma stawki razy 2 wyzsze od Efect :P i z tego co wiem to nikt tam debilnie sie nie zachowuje poprostu wszyscy wiedza jak i z co pracuja;] a nie koles z trondzikiem mowi im ile jednostek pracy to ile tamto :P Efect- zenada no ale ich wielkie plany ze beda SA itd oj oj kiedy forbes o FJ napisze :P ehh juz mi sie pisac nie chce:P poz for efect - ownie pracujacy w swetshopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:36 to akurat podpada pod k.c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: haha Beka z EFECTU IP: *.lastnet.pl 03.09.06, 14:43 Co "podpada" pod k.c.? Zastanów ty sie chłopie. Jeżeli chcesz porady prawnej to zapraszam na konsultacje. Wtedy wytłumaczę Ci co "podpada" pod k.c.. a co nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:23 bede pamietal o propozycji. podpada pubikacja zdjec osoby bez jej zgody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:31 tak sie zastanawiam jak duzo musza byc waszwe kompleksy ze chce wam sie odwiedzac to forum i pisac takie brednie, mialem kontakt z Panem z firmy Efect, zainwestowalem jednorazowo duza sume pieniedzy, doradzil mi jaka karte kredytowa wybrac i w jakim banku otworzyc rachunek, obecnie finalizujemy kredyt na doskonalych warunkach, zwrocil tez moja uwage na ubezpieczenie ktore mam zawarte, polecil kontakt z agentem i negocjowanie wysokosci skladki co okazalo sie trafnym pomyslem. jestem bardzo zadowolony i to co tu czytam wydaje sie byc wrecz irytujaco smieszne, ja polecam firme wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:28 Pracownikom juz dziekujemy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: haha Beka z EFECTU IP: *.lastnet.pl 06.09.06, 22:50 A kim Ty jesteś? Obrońcą Kasicy? Jeżeli miałeś na myśli art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego w zw. z art. 448 k.c. to polecam lekturę orzeczeń SN. Jeżeli chcesz to podeślę Ci kilka sygnatur. Poza tym aby doszło do naruszenia dóbr osobistych musi zostać spełnionych jeszcze kilka innych przesłanek a nie wystarczy tylko sama publikacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: haha Beka z EFECTU IP: *.icpnet.pl 06.09.06, 23:01 ja już wczesniej powiedzialem, że ta firma pownna sie nazywać DEFECT a nie efect. ŻENADA!!!! Tam nikt nic nie wie o finansach. Znają tylko wyuczone regułki no i przychodzą z powrotem do firmy i mówią ale dzisiaj kolesia zlutowałem na analizie. GŁĄBY!!!! a tak naprawde tam są wszyscy agentami ubezpieczeniowymi Skandii i nikt nie ma papierka doradcy finansowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucu Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 03:45 Znam Efect przez znajomych, którzy tam pracują lub pracowali. To forum można było czytać dla rozrywki, ale zawsze przychodzi moment gdy spór młodych pracowników (z mentalnością głupawego nastolatka broniącego ukochanego boysbandu) z byłymi pracownikami (chciałbym, ale mam za małego penisa, za to nadmiar zawiści)się nudzi. Moja rada: Pro-efecciarze, zastanówcie się dlaczego tak naprawdę tam pracujecie, czy nie jesteście za mało krytyczni wobec samych siebie? Anty-efecciarze, zastanówcie się dlaczego tak atakujecie Efect, może rzeczywiście byliście za słabi, leniwi, ale zamiast przyznać się do tego przed samym sobą reagujecie agresją? Gdybym pracował w Efeccie i odszedł - olałbym tę firmę i starałbym się być najlepszy w tym co robię nowego w nowym miejscu pracy. Gdybym był pracownikiem olałbym to forum i starałbym się być najlepszym doradcą na świecie. To była moja ostatnia wizyta na tym forum, miejscami było zabawnie, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 10.09.06, 13:58 wez sie pseudo prawniczku, pewnie znasz sie na prawie tak jak pracownicy efectu na finansach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: haha Beka z EFECTU IP: *.comarch.com 11.09.06, 10:39 Niestety nie masz racji :) Jestem po studiach i właśnie kończę aplikację radcowską, więc na prawie znam się raczej dobrze. Nie wiem jak interpretowałeś moje wcześniejsze wypowiedzi, ale wynika z nich na pewno jedno - nie jestem zwolennikiem Efectu. Ta spółka jest dla mnie jedną wielką wydmuszką, która prędzej czy później skończy swój żywot. A tak na przyszłość, nie oceniaj ludzi zbyt pochopnie, bo jak widzisz łatwo można się pomylić :) Pozdrawiam kris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitor Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 12.09.06, 18:21 no i kolejny doradca. a ja mam sporo znajomych po prawie no i pracuja za 800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: haha Beka z EFECTU IP: *.comarch.com 13.09.06, 10:06 Widocznie źle trafili albo nie potrafia należycie zadbać o swoje interesy. Uwierz mi, ze po prawie mozna naprawde dobrze zarabiac. Znam ludzi którzy "otarli" sie o Efect, więc wiem ile zarabiaja pracujacy tam "akwizytorzy" (tak zreszta jestescie okreslani w umowie, ktorą widzialem na własne oczy). Ja nie zarabiam może tyle co Filip Jacek (po pierwsze - jestem od niego młodszy wiec na to przyjdzie jeszcze czas, a po drugie - na niego pracują całe rzesze młodych omamionych ludzi) ale na pewno więcej niz niejeden młodszy doradca finansowy z tej firmy. Najważniejsze jest jednak to, że robie to co umiem i na czym sie znam (a nie tak jak efect-owscy pseudodoradcy finansowi, którzy o wszystkich innych instrumentach finansowych oprócz Skandii więdza tyle co kot napłakał) Nie musze uskuteczniać akwizycji :), a ze swojej pracy czerpie ogromna satysfakcje. Pozdrawiam. kris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 17:31 no i kazdy robi to, co lubi. prace w efect mozna spokojnie pogodzic ze studiami, a kasa jak z tego jest moze nie rzuca na kolana kogos, kto zarabia 25000, ale jak na studenta i jak na srednia krajowa jest naprawde niezla. zreszta pragne zauwazyc, ze praca w tej firmie nie oznacza zakazu pracy w zawodzie, jaki masz po studiach - zreszta ja ta prace traktuje jako doswiadczenie, licencje produktowe i kase. I NIE WYKLUCZAM PRACY W INNYM ZAWODZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty tez! Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:24 EFECT = SYF! byłem MDF'em i wiem co mowie! a niektorych w tym biurze wyzywają od prostaków! tak, dokladnie... od prostaków! jakby mi ktos tak powiedzial to bym strzelil w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny!!! Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:08 Witam wszystkich odwiedzających to forum. Tak na wstępie chciałbym powiedzieć,że chyba młodzi ludzie w Polsce mają dużo wolnego czasu jeżeli wchodzą tu i wypisują te brednie!Jak czytam wypowiedzi tych wszystkich Kozaków z małymi jajkami to zastanawiam sie czy mieli kłopoty w dzieciństwie!Co do Efectu to uważam że jest to firma zajmująca sie doradztwem finansowy na poziomie polskim!Tak naprawde kto pracował w w E i wypisuje że sprzedają tylko Skandie to jest skończony idiotą i widać że za co sie bierze to jest to kompletna porażka!4 produkty inwestycyjne,kilka kredytów najlepsze OFE w Poslce a także produkty ubezpieczeniowe kilku firm!To mało???Jeżeli jesteście tacy obeznani w finansach to znajdzcie lepsze programy systematycznego oszczędzania od Skandi i Aegona,lepsze kredyty o Millenium i GE money bank,lepsze OFE o NN!Lepiej udajcie sie do swoich piaskownic i nie zawracajcie dupy ludzią którzy chcą coś osiągnąć w życiu bo mnie irytujecie! Żegnam Wiesniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 20.09.06, 07:50 czlowieku po pierwsze doradca powinien byc osoba kompetentn a rczej ktos niewiedzacy NIC nie jest tka osoba FJ itd zarabia na znajomych podnieconych i slepych nowych pracownikow i taka jest prawda... Poza tym dorgikolego moze spotknie twarza w twarz ?? mam 22 lata i 1) od roku prowadze wlasna firme 2) od 3 lat gram na gieldzie obracam wlasnym kapitalem na poziomie 200 tys 3) zajmuje sie obsluga firm i przetargow Do E zawitalem gdyz chciale sie czegos wiecej dowiedziec o produktach finansowych i tematyce doradczej w Polsce :P zreszta zainteresowani wiedza o co michodzilo ;)dzieciństwo milem iscie wspaniale, a co do twojego wywodu odnoscie produktow to macie je od miesiaca bo FJ zaczol sie bac tego ze nie ma nic w portfelu doradczym po za kandia i wtedy pojawily sie nowe produkty!! wiem bo wlasnie w tym okresie rzebywalem w E... Przykre jest to ze firma z wielkim potencjalem jest delitaknie mowiac zalosna ... ehh szkoda ze wszyscy na tym forum sie wyzywj itd poprostu przykre le to wlasnie obrazuje to jacy ludze pracuja w E z malymi wyjatkami :( pozdrawiam maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:52 To co napisałeś tylko dowodzi temu jak mało wiesz o E!Tak naprawde mówisz to co usłyszałeś od jakiś prostaków bez ikry!Każdy młody wspópracownik zaczyna prace w otoczeniu bo niedałby rady z obcymi ludzmi od początku!A jeżeli uwżasz że nowe produkty pojawiły sie od miesiąca to jesteś skończynym idiotą!Żegnam Cie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no! Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:52 sam sie zachowujesz jak prostak:) a mi nie wrzucaj bo jesteś tylko akwizytorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 20.09.06, 18:52 wiesz co ublizanie jest proste ... moze jednak spotkamy sie i porozmawiamy bo tkie zachowanie to prostota ... podaj namiar do siebie i sie ustwimy w wwa a ja mnie zobaczysz to mnie z Efect-u sobie przypomnisz ... poz Maciej PS nie zycze sobie uwak w takim stylu i zastanow sie jakie masz podstawy aby tak pisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyta kaczmara Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.238.* 20.09.06, 19:57 pajacu... piszesz brednie i jestes debilem jak wszysyc w efectcie, piszesz o produktach ktore sa totalnie beznadziejne i nie nadaja sie do niczego wiec nie mam do ciebie zadnego ale to zadnego szacunku !! !! !! a spotykac sie nie bede bo szkoda mi na ciebie czasu, ja w przeciwienstwie do ciebie pracuje a nie oszukuje sam siebie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaka Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.199.198.* 20.09.06, 20:02 "PS nie zycze sobie uwak w takim stylu i zastanow sie jakie masz podstawy aby tak pisac !" czego sobie nie życzysz? Uwak? a co to są uwaki? to jakiś efekciarski slang w stylu zamykania drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ludzi bez jaj Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 01:30 To co tu jest wypisywane to jest paranoja!Jak ludzie którzy o finansach wiedzą tylko tyle co wynieśli z lekcji matematyki mogą tu sie udzielać!Parodia!A Ty Frajerzyno Macieju masz pecha bo ja nie jestem z Wa-wy tylko z Poznania!!! Zapewne nie masz na bene zeby tu dojechać więc Uciekaj do cyca Matki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 20:08 haha jak każdy jest takim doradcą jak Ty to się nie dziwię, że wszyscy stamtąd pryskają. Najlepszy jest kredyt w GE M, tak? A to ciekawe - bardzo mnie tym rozbawiłeś. Naprawdę lepiej trochę posiedź w tych tematach a potem się wypowiadaj, bo naprawdę się ośmieszasz. A tak BTW to pisze się Millennium a nie Millenium - drobna różnica to prawda, ale jak byś podpisał chociaż jeden wniosek kredytowy samodzielnie to nigdy byś się tak nie pomylił. Ciekawe ile efect jeszcze pociągnie- może zrobimy jakieś zakłady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !?!?!?!?! Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:07 Skąd ta pewność siebie?Czyżby z autobusu jakim jeździsz czy z blaszaków jakie wydajesz na imprezach?Największy problem ludzi którzy sie tu wpisują to to ,że wszyscy żyjecie na wyspie nadieji "Będe" Błąd Ty nigdy nie będziesz!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Do wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:17 jak wskazuje to forum, ze strony efectu brak jest jakiejkolwiek dyskusji na poziomie. Gadać ogólnie to potrafi każdy (co prwada akwizytorzy z e robią to całkiem,całkiem), ale merytoryczna dyskusja to już za wysokie progi. No chyba, że za taką uznać polecanie kredytu a GE "bo jest najlepszy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 21.09.06, 14:08 a ile zarabiales? no.. jako ten mdf czy costam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostak Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:20 2 tysionce zarabialem jako reprezentant a teraz jak jestem juz dlurzej to zarabiam nawet 10 tysiaków! a ty co? nie pracujesz juz w efecie bo jestes za slaby co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gowno Re: haha Beka z EFECTU IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 17:42 zarabiaj sobie te dalej 10tys, poczekamy poczekamy i będziesz chodzić po centralnym bo na jedzenie mieć nie będziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Naciaganie Malolatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:30 Janicki sam robil od poczatku ponad 2000jednostek!!!Zarabiaja oni tak jak ja na glupich malolatach.Za jakis czas tez beda duzo zarabiac.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Naciaganie Malolatow IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 10:27 skoro tak na nich zarabiasz, to czemu chcesz pogrążyć Efect i podcinać gałąź na której siedzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Efect bye bye IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 14:06 no to już chyba czas kończyć działalność, oddać leasingowane BMW i audi:) nawet wprowadzanie nowych produktów nie pomoże efectowi. Naljlepsi ludzie już odeszli, albo zaraz to zrobią, a w ich miejsce pojawią się rzesze młodocianych akwizytorków. Ciekawe co z tą kampanią medialną, o której tak wypisywał tu jeden pajac (pewnie już tam nie pracuje). Ciekawe co z dziesiątkami nowych biur oraz S.A.? Czas się obudzić tego snu. Wszyscy normalnie myślący powinni się zainteresować pracą u konkurencji, która jest lepiej płatna, poza tym człowiek nie robi z siebie idioty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picadily Re: Efect bye bye IP: *.icpnet.pl 27.09.06, 22:48 Cześć pajacu! Nie mówiłem o wielkiej kampanii medialnej tylko o fajnym przedsięwzięciu publicity. Wydaje mi się, że oczywistym jest, iż takich rzeczy nie robi się z dnia na dzień, potrzeba na to trochę czasu... Jak jesteś taki niecierpliwy to przeglądaj codziennie prasę w oczekiwaniu na "to coś" zamiast bezpodstawnie bluzgać osobę, której nawet nie znasz. Aha, ciągle pracuję... pajacu. Jak tu trzymać nerwy na wodzy, kiedy się czyta takie wypowiedzi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Efect bye bye IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:09 pajac napisał: "jesli chodzi o PR to niedlugo zobaczycie mocne uderzenie Efectu" Niecierpliwy nie jestem, pomimo twoich zachęt, no ale zobaczymy. Tylko, żebyśmy nie czekali tak długo jak na kolejne produkty i usługi, bo się możemy nie doczekać hehe.Poza tym Efect ma już duuuży rozgłos- przekonoać się o tym można podczas kolejnych rekrutacji. Oczywiście negatywny rozgłos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sar Re: haha Beka z EFECTU IP: *.chello.pl 26.09.06, 01:38 słyszelioscie o bylych pracownikach efectu, ktorzy maja dobre zdanie o tej firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:46 ja slyszalem. i nawet gadalem jednym z nich, pracowal kilak miesiecy, dobrze zarabial, ale po protsu poszedl do innej firmy bo rynek finansowy go mniej interesowal od tego co robi teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co ty gadasz pało? Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:49 każdy kto odszedł z tej firmy ma złe zdanie o niej.... jedni odeszli bo nie mieli klientow, inni bo mieli juz dosyc chamstwa i prostactwa prezesa... mowienie ze klient ktory nie podpisal umowy zaraz po prezentacji produktu jest debilem i frajerem nie wrozy dobrze tej firmie. ta firma nie wie co to jest relacja z klientem... zatrudniaja ludzi z ulicy i idzie na ilosc a nie na jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SCotti Re: haha Beka z EFECTU IP: *.tvk.torun.pl 09.04.08, 19:19 ofc nie raz i nie dwa. tak samo jak i o tych ktorzy mają złe zdanie. Kazdy sobie mowi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 09.04.08, 23:27 m6 Kosiora :D gratuluje :) jest czego... M6- 360 000 + ubezpieczenie 20000 rocznie - 380 tys - leasing na 5 lat min 8000- 10000 miesięcznie. Kosior robi 25-30 tys jednostek - 30 000 zl - storno= 24 000- biuro 10 000= 14 000 - fura 8000 = 6000 - telefon, zus i jakieś lapsy + internet, pierdoły 2000 = 4000 zostaje 4000... czyli wielki Kamil Kosior zarabia 4-7tys złotych... po 4 latach w tym gó..e!? gdzie rachunki, gdzie czynsz gdzie życie efectowca??!!! gdzie drogie garnitury i życie światowca?! tak wygląda życie wszystkich wielkich doradców finansowych chodzących po mieście dumni jak pawy... Gratuluje wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: haha Beka z EFECTU IP: *.chello.pl 14.04.08, 18:44 Dumni jak pawie jesli juz baranie jeden:) a poza tym to wyliczenie chyba robila ci mamusia co? Bo generalnie jest troszke inaczej .......................... jesli nie prowadzisz dzialalnosci to nei rozumiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 15.04.08, 20:18 jaki to ma związek z działalnością? czy widziałeś żebym uwzględnił podatek?? co jest inaczej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: haha Beka z EFECTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 23:49 chłopczyku... uwierz mi że twoja wiedza o tym biznesie jest mizerna za dużo o żabkach sie nasluchales i ci leb sprali... lepiej pomysl o studiach i wtedy dowiesz sie czegos o finansach. bo wiesz... finanse i inwestycje to wiecej niz skandia i aegon... co bys o sobie nie myślał naprawde komicznie wyglądasz u klientów mając sie za rekina finansiery. pomyśl o tymm robiac prezentacje następnym razem sprzedawczyku :D ale luz. po 1. skad wiesz ze jest inaczej? byles w taki miejscu jak on? po 2. ta wielka działalość gospodarcza... chodzi tylko i wylacznie o to żeby FJ nie musiał płacic podatków, zusów, chorobowych i nie musiał dawać urlopów. jak to mówi FJ jesteś dym**y wielkim murzyńskim k***sem w d**e i jeszcze udajesz że ci sie to podoba. Gratuluje jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 16.04.08, 09:54 najgorsze jest to, ze czeto klamiesz ludziom w zywe oczy,"nasi analitycy przygotuja dla panstwa najlespze rozwiazanie" co za bujda, mozna zarobic tam dobra kase, tylko szczerze, mnie takie pieniadze wcale nei cieszyly tak jakbym chcial. dlatego zrezygnowalem bo robilem cos wbrew sobie. atmosfera w pracy jest super, tylko zbyt duzo mowi sie o kasie i to tez zaczyna cie wkurzac, non stop "kasa kasa kasa", pisanie jednostek tylko to sie liczy, serwis, mili panstwo jaki serwis to kolejne klamstwo w zywe oczy, wiedzy o finansach nie maja zadnej akwizytorzy z efectu, o niedomowieniach na doradztwie nie wspomne. jedyna rzecz ktorej mozna sei nauczc to techniki sprzedazy, jak pozamykac drzwi, jak konczyc rozmowe jak sluchac jak to pozniej wykorzystac zeby klient jadl z reki i udalo sie go spisac. kiedy przychodzi moment zalamania kierownik pociesza cie slowami "tez tak mialem, ale wiedzialem po co zapie..m, wiedzialem ze chce osiagnac sukces", a tak naprawde pieknie wciska Ci kit i wie jakim zachowaniem odpowiedziec na kazdy problem twoj cz innego pracownika. w pewnej chwili nie wiadomo czy mowi prawde bo mowi takie rzeczy kazdemu i w pewnej chili czujesz jak placze sie w tych swoich "opowiastkach". do pracy biora wszystkich nei ma zadnych kryteriow, na info oczywiscie kaczmar wyskakuje z tekstem"jestescie elita tego kraju, bedziecie najbogatsi i mlodzi" potem na pelnym juicie przez 3 miesiace zasuwasz zarabias zpieniadze, i w pewnej chwili rozumiesz ze jestes akwizytorem i wciskasz ludziom skandie aegona i axe,nie poweim zeby te produkty byly jakies tragiczne w sumie kazdy powinien miec przodukt trzeciofilarowy, ale na boga taki doradca powinien miec prowizje od zysku a nie od sprzedazy. ale poniewaz to nei jest doradztwo tylko SPRZEDAZ produktow finansowych, STANOWCZO ODRADZAM KORZYSTANIA Z USLUG EFECTU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: haha Beka z EFECTU IP: *.chello.pl 17.04.08, 11:23 hmmm nie no moze ja cos powiem na temat tej dzialalnosci i zusow i podatkow. Leasing jest w przyopadku dzialalnosci gospodarczej jedyna forma zakupu na podstawie ktorej regularnie co miesiac otrzymujesz fv, ktora staje sie twoim kosztem uzyskania przychodu. Mozesz odliczyc z niej vat i podatek dochodowy. Dzieki czemu z raty np 1000 defacto zaplacisz tylko 500. Czyli samochod kosztuje cie o polowe mniej niz w rzeczywistosci. Gdyby zdecydowali sie ci panowie na zakup autka za gotowke samochod wszedl by im jednorazowo w srodki trwale i dlugo sie amortyzowal. co oznacza ze zachowali sie by oni jak kompletni idioci... A temu panu chodzilo o to ze gdybys mial takowa dzialalnosc to bys wiedzial o co chodzi... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: haha Beka z EFECTU IP: *.aster.pl 17.04.08, 16:42 nie o to chodzi ze nie rozumiem :) prowadzę firmę, może już nie w formie dzialaności gospodarczej ale spółki i doskonale wiem jak to działa. Różnica jest taka że przy przychodach na poziomie 30000 nie wydawałem na samochód polowy tego... Biznes robi sie po to żeby robić dokładnie o co się chce a nie o co ktoś ci każe, nie po to żeby użerać się z bandą leniwych zmatolonych studenciaków i nie po to żeby zarabiać na samochód... biznes robi fj, kaczmar i tyle. i nie wygląda to tak ze kosztuje o polowe mniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek FSM-GRUPPE IP: 217.96.0.* 27.09.06, 18:05 cha... cha... już wiem czemu odszedłem i mnie to cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla bla bla Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 17:08 zwrociliscie uwage ze w wiekszosci kolesie ktorzy tam pracuja nie maja swoich kobiet? musza za kobiety placic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:36 no tak, już kiedyś o tym wspominałem przy okazji ujwnienia twarzy jednego z mdfów, który to musi posiłkować się "sponsoringiem". Odwieczne pytanie brzmi: "wolałbyś mieś 20mln na koncie czy 20cm w spodniach?" Część pracowników efectu wybrała już odpowiedź;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły Re:dupa IP: 217.96.0.* 30.09.06, 09:09 Gdybyś miał 20 cm w spodniach, podejrzewam, źe wziąłbyś się w garść i zrobił w swym źyciu coś konstruktywnego, a nie wypisywał kłamstwa na forum. Ale jeśli w ten sposób dodajesz sobie centymetrów... współczuję. Ja wracam do mojej codziennej pracy i pozdrawiam was serdecznie. Moja kochana kobieta, mimo iż nie siedzi teraz przy mnie też was zapewne pozdrawia. Buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:56 a skąd wiesz, że nie robię czegoś konstruktywnego? Forum to rozrywka, dająca możliwość pośmiania się z ludzi omamionych przez waszą agencję. Co do posądzania mnie o kłamstwa - czytaj uwazniej, może zrozumiesz. Wracaj do pracy skoro musisz, ja mam wolne soboty i wolę je spędzać z ukochaną, przez tydzień zarabiam wystarczająco, no ale jak ktoś woli pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 15:25 Buzi???? hahaha Już predzej kochany mężczyzna przy tobie nie siedzi!:))))))))))) a słówko "coś konstruktywnego" to ulubione powiedzonko tego głęba z sympatii co nawet nie potrafi okiełznać swojego cara i jezdzi jak fujara:) czyzby i on postanowil wstapic na forum?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoły Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:11 Hmm... jakoś nawet pracując w Efect mam dostatecznie dużo czasu dla mojej kobiety, jeśi robisz coś konstruktywnego, absolutnie popieram, nie mówię, że Efect jest jedynym miejscem gdzie można robić coś dobrego. A co do forum, masz rację, to dobre miejsce żeby się pośmiać, nie ma sensu prostować i odkręcać bzdur tu wypisywanych, lepiej jest to olać. A co do filozoficznej dyskusji na temat: "być czy mieć?" to wolę ją prowadzić z moim przyjacielem (z wykształcenia filozofem i socjologiem), bo on w przeciwieństwie do większości tu piszących "jest", a nie "nie ma". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:04 ktoś tu chyba ma jakiś kompleks:) to sie jakoś socjologicznie nazywa...hmmm "kompleks z Jagiełły"?:)) buzi!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sar Re:dupa IP: *.chello.pl 08.10.06, 22:48 hmmm tak sie zastanawialem jakie reakcje wywola pytanie o zadowolonych bylych pracownikow...pierwsza odpowiedz mi sie bardzo podobała :) hmm. wiem coś o tym. sam tam pracowałem (dalej od czasu do czasu wpadam podrzucić jakąś umowe) zarobiłem troche pieniędzy pomogłem parunastu osobom w różnych sprawach finansowych i... poszedłem sobie. ale nie dlatego ze coś mnie tam raziło. generalnie jestem artystą: architektem wnętrz, designerem, fotografem więc finanse i sprzedarz jakoś niezbyt mnie kręcą. jednak wyniosłem z efectu zajebistą naukę: jeszcze rok temu brałem kase od rodziców(coś tam zarabiałem), pracując tam zobaczyłem, że można w wieku 20paru lat zarabiac i po 20pare tyś. zł/mieś (niektórzy mdf-owie) i ogólnie, że w polsce można robić kariere. zdobyłem tam całkiem niezłą wiedzę nt finansów (FUNDUSZE INWEST ubezpieczenia kredyty) przede wszystkim OBYCIE. umiem gadać na poważnie z bardzo dorosłymi ludzmi o bardzo poważnych sprawach i oni też mnie traktują jak najbardziej poważnie i w zadnej innej firmie nie miałbym takiej szybkiej intensywnej szkoły życia i zarabiania pieniędzy jak tam. polecam efect jeśli jarają was finanse i chcecie zarobić troche kasy: produkty dobre, system poleceń - czasami nieprzyjemny ale ujdzie, kasa - całkiem niezła jak ktoś umie. podsumowując pracowałem, skończyłem, dobrze wspominam, ale nie dla mnie, szkołę dostałem i rozkręcam swój biznes.pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re:dupa IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.06, 17:40 no i masz gościu racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob :) Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:28 ja też się zgadzam- Efect jest dobry na początek- daje niezłego kopa na którym się w życiu trochę poleci:) odszedłem, bo mnie zaczęły wkurzać niektóre rzeczy, odszedłem, bo teraz robię to co lubię (też finanse), a kasę mam lepszą. Ale na pewno nie żałuję że odebrałem telefon: "Pana znajomy bardzo przychylnie się na pański temat wypowiadał..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudini Re: FSM-GRUPPE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:06 przecież odszedłeś do firmy, która pracuje w taki sam sposób. Po co ten sarkazm. Udało Ci się już coś zprzedac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob:) Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:18 nie no ja wiedziałem co sprzedaję (chociaż mój przełożony miał podejście "na siłę", a na pytanie o OWU robił wielkie oczy i pytał "a po co?"), więc ludzie są zadowoleni bo tego szukali- co więcej nawet teraz dzwonią i pytają o propozycje zmian w portfelu. Przyznam jednak, że część klientów, moich znajomych, których na szczęście nie ja obsługiwałem, czuje się nabita w butelkę:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak jest! Re:dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 17:44 Cieszę się że znalazłem ten wątek, bo popieram zdanie „byłego pracownika” i dopowiem kilka rzeczy, których sam doświadczyłem pracując w tej firmie. Zacznijmy od początku jak to było. Pewnego dnia wieczorem dzwoni do mnie telefon i zaczyna się firmowa gadka Efektu „…pan mnie nie zna, ale na pewno kojarzy pan (imię )…”. W ten sposób zostałem umówiony na rozmowę kwalifikacyjną. Dwa dni później otrzymałem telefon że zostałem przyjęty i mam przyjść na pierwsze spotkanie następnego dnia. Na to spotkanie przyjechał prezes całej firmy, który to opowiadał cuda nie widy o swoim barwnym życiu, o pracy w Efekcie, o tym jakie nieograniczone możliwości stoją przed nami. Także wszyscy słuchali z wypiekami na twarzy. Bodajże następnego dnia było pierwsze szkolenie prowadzone przez kierownika oddziału. No i zaczęła się gadka dlaczego to Efekt jest super a inne doradztwa finansowe są blee. Oto główne argumenty: „doradzamy niezależnie, obiektywnie, nie stoi za nami żadna instytucja finansowa, nie przychodzimy do klienta z gotowym produktem”. Tere fere, żeby nie powiedzieć gó.. prawda. Pochwalcie się co możecie doradzić w zakresie funduszy inwestycyjnych oprócz Skandii? A kredyty? Od marca będziecie mieli umowę z GeMoney, ciekawe czy będziecie doradzać coś innego? Oczywiście takich rzeczy nam nie mówią, wychodzi to dopiero z biegiem czasu. CZEGO NAS UCZĄ NA SZKOLENIACH? W pierwszej kolejności uczą nas sztuczek socjotechnicznych i manipulacji – jak rozmawiać z klientem przez telefon by nie odmówił spotkania, jak go zbajerować by podpisał umowę. Dopiero w dalszej kolejności szkolą nas w zakresie instrumentów finansowych. A TERAZ NAJLEPSZE. Szkolenia prowadzą osoby, które raptem jeden miesiąc dłużej od nas tam pracują! Nie zaprzeczam ich wiedzy ekonomicznej, ale najczęściej takie szkolenie to odczyt z kartki który pewnie wydrukowali sobie z money.pl. A dopiero zabawne jest jak opowiadają na przykładzie . Wtedy wychodzi że sami do końca nie rozumieją o czym mówią (vide szkolenie o kredytach)! Ale to nie szkodzi. W tej pracy nie jest najważniejsza rzetelna wiedza ekonomiczna. Tutaj liczy się cwaniactwo, dobra autoprezentacja i „giętki” język. Niektórzy potrafiliby sprzedać ludziom gowno na patyku a ci by nadal myśleli że to świetna inwestycja. A TERAZ TROCHĘ O SPOTKANICH Z KLIENTAMI. Najpierw jeździ się po znajomych ewentualnie rodzinie, którzy przecież nie odmówią pomocy koledze / koleżance / krewnemu. Później jeździ się do osób z poleceń znajomych. Na takim spotkaniu robi się prezentację firmy oraz tzw. osobistą analizę finansową. Prezentacja firmy służy temu, by pokazać klientowi że on nic nie wie o finansach za to my wiemy wszystko. I tak np. mówimy że na rynku jest ponad 3000 różnych ofert w zakresie finansów (na jednym ze szkoleń dyktują nam co mamy mówić, później ewentualnie każdy sam sobie zmienia tekst prezentacji ale szkielet raczej jest ten sam). A nasze zadanie polega na tym by te wszystkie oferty przejrzeć i wybrać tę która odpowiada indywidualnym potrzebom i możliwościom klienta (akurat! ale o tym później). Ta osobista analiza finansowa to taka ankietka w której notuje się m.in. źródła i wysokość dochodów klienta, wydatki i zawarte umowy finansowe. Ale najważniejszą rzeczą w całej tej analizie są dwie pozycje: „Ile dana osoba miesięcznie byłby gotowa inwestować w celu uzyskania w przyszłości emeryturay w danej wysokości” oraz „Co jest danej osoby głównym życzeniem i ile jest ta osoba skłonna inwestować w celu jego realizacji (systematycznie lub jednorazowo)? Na tym właśnie może zarobić firma jeżeli klient poda jakieś sensowne kwoty w tych pozycjach. TERAZ NAJLEPSZE – pod koniec analizy jest taki mniej więcej tekst: „teraz państwa analiza zostanie poddana ocenie ekspertów a na jej przedstawienie umówię się z państwem telefonicznie”. Oto jak wygląda ocena eksperta: szanowny kierownik przegląda wypełnioną ankietę i pierwsze co to patrzy na dwie wymienione wcześniej pozycje. Jeżeli klient zadeklarował odpowiednio wysokie kwoty (np. min 200zł miesięcznie lub min 10.000zł jednorazowo) wtedy ów ekspert bez zastanowienia mówi: „Ok., panie X, to niech pan dzwoni to tej osoby i umawia na doradztwo”. Tak właśnie wygląda fachowa ocena sytuacji finansowej klienta. I co dalej? I jedziemy ze Skadnią do klienta, który jest święcie przekonany, że zespół ekspertów w pocie czoła przygotował dla niego dopasowane do niego, optymalne rozwiązanie. NO I WRESZCIE DORADZTWO. Przyjeżdżamy z kierownikiem do klienta. Kierownik rozmawia z klientem i buduje atmosferę zaufania a jak klient już zmięknie wtedy przechodzi do konkretów. Opowiada o rzekomo przygotowanym produkcie. Jeżeli klient nie ma bladego pojęcia o finansach to uwierzy we wszystko co usłyszy, że to co mu jest przedstawione jest najlepsze i nic innego. Gdy już wszystko zostanie wyjaśnione wtedy kierownik pyta czy kwota którą klient podał w trakcie analizy jest faktycznie w stanie płacić. Jeśli tak to wyciąga gotowy do podpisania wniosek i klient albo podpisze albo nie. Jeżeli klient powie że potrzebuje czasu żeby się zastanowić to kierownik będzie dalej namawiał do podpisania umowy lub nawet robił wyrzuty (nie wprost) że traci u niego czas. A jeżeli klient się w ogóle nie zgodzi bo przykładowo stwierdzi że te 300 zł przez 15 lat to jednak za duże obciążenie to kierownik zacznie jakieś śmieszne negocjacje „a to możemy zaproponować 200 zł na 25 lat” itp. albo skończy się to podpisaniem umowy albo nie. Jak nie to klient nawet ulotek informacyjnych nie dostanie. JESZCZE KWESTIA TRAKTOWANIA KLIENTÓW przez niektórych pracowników Efektu. Przykładowo jeżeli dzwonią do kogoś żeby umówić się na spotkanie a ta osoba odmówi to zaraz po odłożeniu lecą takie wiązanki: „a to chu. , a to skurw…, a to sukin…” i różne takie kombinacje. I to jest na porządku dziennym. Podobnie jest gdy komentują doradztwa na których klient nie podpisał umowy. I jeszcze jedno. Czy ktoś zna telefon do firmy lub jakiegokolwiek oddziału? I nie chodzi mi o infolinię. Pewnie że nie! A wiecie czemu bo gdyby klienci znali numer telefonu to by częściej rezygnowali z podpisanych umów! (O dziwo tego dowiedziałem się na szkoleniu). Oceńcie sami jaka to firma i jacy ludzie tam pracują (podkreślam że nie wszyscy są tacy). A teraz czekam na odzew ze strony fachowców z Efectu , zachęcam innych byłych pracowników do wypowiadania się na ten temat jak również ludzi którzy mieli do czynienia z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutch Re:dupa IP: *.chello.pl 28.11.06, 21:55 Nie pracowałem w efekcie bo pracuje w OVB. Efrkt jest jednym z marnych odłamów OVB. Mam kolege który dołaczył do mnie i potwierdzam że tak jest. . . Jak tylko możecie to wycofajcie się z Efektu. kto przy zdrowych zmysłach wciska Skandie która w zasadzie nie jest już skandią... bo zeszła z giełdy i została wykupiona przez wrogi koncern z RPA . . mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaufany Re:dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:56 pamietaj, ze w każdych usługach zdarzają się osoby niezadwolone, ale przecież, gdyby to, co efect sprzedaje było lipą, to już dawno by ich nie istnieli! Zastanów się nad tym, większośc klientów jest przecież zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efectciarz Re:dupa IP: *.aster.pl 17.10.06, 22:05 pracuję tam już dość długo i co tu dużo mówić tak poprostu jest jak napisałeś nic dodać nic ująć - dopóki będą się znajdować ludzie którzy to podpisują do tego momentu będzie trwał efect - należy jedynie współczuć że mamy taki mizerny poziom inteligencji naszego społeczeństwa ... pzdr mdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROSTAKI! Re: byly pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:55 z efectu wszyscy spierd... bo tam sie nie szanuje dobrego pracownika. nie szanuje sie tez klientaa tym bardziej tego ktory nie podpisal umowy skandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia ZAPISY NA Z4 Omara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 14:05 WITAM, proponuje zaczac sie juz interesowac Z4, niedlugo zostanie zwindykowana a co za tym idzie bedzie mozna ja tanio odkupic :) ja sam sie chetnie przyczaje ale ponieaz CH nie jestem to mowie tez innym ;) o innych dobrach Omara nie wspominam bo mimo ze wygladaja grubo to sa to tanie podroby - no mam nadzieje ze to Z4 nie okaze sie wyklepanym fiacikiem. ps Panie Omar wiem ze czytasz to forum mimo ze caly czas klamiesz ze tak nie jest, POZDRO DLA Ciebie - troche Cie zaluje, zaslepila Cie kasa a teraz zostajesz na lodzie bez wyksztalcenia i perspektyw. Bedziesz przestroga dla innych zeby myslec o nauce a nie o kasie. zreszta sam czesto mowisz... kasa to efekt uboczny - prawda ale fekt uboczny NAUKI a nie procesu wciskania skandii !! N A U K I kumasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posłuchaj Re: byly pracownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:58 Chiałem zauważyc, ze pracownik pracownikowi nie równy... Nie można ocenia firmy, generalizując warcholstwo na wszytskich. Jest mnóstwo, młodych, abitnych i kompetentych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Nareszcie prawda IP: *.chello.pl 06.12.07, 17:29 Co pozostaje po EFECT'e? Długi oraz 5-letni Leasing.. Aha no i w szczególnych przypadkach u ludzi z mało silną wolą uzależnienie od kokainy (jak to się w firmie mówiło ściecha ze stówy i luuuta) Załosne... P.S. Kaczmar dzięki za leasing który dalej spłacam, może kiedyś i Ty spłacisz swoje.. P.S. 2 przypominam ,że auto w leasingu nie jest WASZE lecz firmy leasingującej..heh:) Załosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: Nareszcie prawda IP: 195.205.31.* 18.12.07, 10:53 Ale fajnie ze maja auta w leasing....nie wiem czy wiesz ale to jest nowoczesna fiorma finansowania swoich samochodów jesli prowadzisz dzialalnosc gospodarcza to bardziej oplaca sie wziac w leasing niz kupic... Prezes orlenu tez ma auta w leasing, nawet prywatne, a recze Ci ze slina cieklaby ci po butkach zeby moc tam pracowac. Cale zycie obserwuje takich nieudacznikow jak ty...zygac sie chce, jak tylko cos nie wychodzi po twojej samolubnej mysli to od razu plakac i do mamusi przytulac do cycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol34 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:43 A jak wygląda sprawa pracy w innych firmach doradczych, jest ich troche na rynku: Money Expert,Expander, Real Finance czy Xelion? Prowadzę rozmowy na temat kredytu (celowo nie podałem z którym) i wydaje mi sie że raczej moga pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 26.10.06, 04:15 jak pracowalem w E to poszedlem do expandera i do opena bo bylem sceptyczie nastawiony... kazdemy klientowi ten sam produkt na doradztwie... spytalem gdzie najlepiej inwestowac dlugoterminowo oszczednosci i po co to w ogole robic? odpowiedz brzmiała: skandia lub aegon... jesli chodzi o jednorazowe skladki (duze pieniadze pow. 10k) to... tez skandia lub aegon tylko ze nie spektrum (lub pin w aegonie) tylko avans. czemu? bo warto, bo polskie spoleczenstwo tego potrzebuje bo ch..owe emerytury bo pare set zl/mies to nie tak duzo i za 20lat nie bede zalowal. wniosek: juz nie pier... ze efect jest ch...y, że pracuja tam same matoly i tluki bo to co robi E zostalo potwierdzone przez inne doradztwa finansowe (zalezne i niezalezne). w e jest paru specow a reszta po prostu ich wyrecza w spotkaniach z klientami mdfowie i sdfowie po prostu rpzekazuja jak i dlaczego repom a tamci biegaja - robia za nosnik i tyle. a tak poza tym to oszczedzanie pieniedzy to najlepsze co moga doradzic takie instytucje. wiem to z autopsji. przez 20 lat moja rodzina zyla na calkiem niezlym poziomie i nagle 2 interesy pod rzad nie wyszly moi rodzice nie mieli zadnych oszczednosci i... lekka dupa. wiec skonczcie biadolic i dajcie ludziom pracowac. pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 26.10.06, 04:17 o kredyty akurat nie pytalem ale znajomy byl w xelionie i powiedzieli ze millenium albo... bgż ale radze sprawdzic samemu moze z kredytami sprawa nie jest taka prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik efect Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.fema.krakow.pl 26.10.06, 14:30 millennium albo fortis, wbk. warto rzucic okiem na WWJ w multibanku,bo to ciekawa oferta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.laczpol.net.pl 26.10.06, 16:10 Bylem tam na 1 szkoleniu i dostalem juz te analizy do zrobienia i prezentacje firmy, ale trafila mi sie lepsza oferta gdzie dostane umowe o prace. Wiec poinformowalem ze rezygnuję. Powiedzieli ze musze zwrocic owe materialy do biura. Nie specjalnie mam teraz czas tam jechac. Czy moga mi cos zrobic jesli ich nie oddam tak szybko? (nie podpisalem z nimi jeszcze zadnej umowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol34 Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:32 A czy ktoś może mi odpowiedziec jak wygląda praca w innych firmach?bo mam mozliwośc podjęcia w jednym z nich pracy jako doradca finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 26.10.06, 17:39 nie podpisałeś umowy nie ma Cie tam nic nie musisz oddawać pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaufany Czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:59 Wszytskie bzdury, które są wypisiwane na temat pracowników efectu to Czarny PR, stosowany przez konkurencję... Uswiadomcie to sobie. Prawdziwy czarny PR, o którym słyszycie w mediach... Takie techniki są stosowane nie tylko w polityce. To często metoda agencji PR-owych i działów marketingiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:03 zgadzam się, mnie również wydaje się to dośc dziwne... nie zaskoczyła mnie ta informacja, dlaczego tak mocno jest tu podkreślana niekompetencja pracowników? Inne firmy pracują w podobny sposób, a sprzedaż produktów finansowych nie jest dla każdego. Efect to w tej chwili duża firma i konkurencja robi wszytko, aby ich obraz zniekształcic. To jest czarny PR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:20 ja też mam wrażenie, że to forum jest trochę tendencyjne i coś tu może by na rzeczy w kwestii działań czarno-PR-owych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwne Forum Re: Czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:22 czarny pr? czyli chodzi o zabiegi konkurencji służące zdeprecojnowaniu firmy lub osoby - i co wy na to? ja nie pracuje w Efeckcie, ale to forum jest dziwne:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:57 ta ilośc postów negatywnych jest niepokojąca... rzeczywiście tutaj wygląda na to, iż konkurencja próbuje zdyskredytowac firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bd Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:54 A czy ty myślisz, że w innych firmach handlowych jest inaczej/ Czy myślisz,że gdybyś miał sprzedac usługi telefoniczne, albo atlas świata to musiałbyś byc w pierwszym przypadku inzynierem a w drugim geografem, chyba nie..., hmm? tu chodzi o sprzedaż! Ale pamietaj, ze gdzie nie sprawdzisz to skandię i aegon kazdy Ci poleci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na czasie Re: haha Beka z EFECTU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:08 chyba przesadzasz... a jaz nam wielu co dają radę i są super zadwoleni. Aha i nie traktują swoich klientów byle jak, tylko z klasą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hie hie Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 14.11.06, 12:50 spadaja obroty,.....spadaja jp,....nie ma pieniazkow....tylko bossy w szafach zostana.....fajnie miec jeden garnitur wartosci calej szafy co???brudasy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:58 taki garnitur po pierwsze kosztuje srednio od 1500 do 3500 - wiec cała szafa się w tej cenie ni jak się nie zmieści, a po drugie, efekt sie rozwija i bardzo świetnie sobie radzi w róznych miastach! Więcej wiedzy i więcej klasy postaraj się nabyc, moj drogi kolego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADA Re:dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:49 Przykro, że tak się stało, ale wydaje mi śię, ze to Ty do końca nie poznałeś produktu i to ty sprzedałeś Skandię nie znając do końca jej zasad, są przeciez regulaminy, aneksu i jest w firmie ktoś , kto odpowiedziałby Ci na wszytskie pytania, gdybyś się przed doradztwem zapytał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofiara namolnych Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:11 Tak naprawdę to sprzedają inaczej nazwany trzeci flar - AEGON.Tak było w moim przypadku. Nie podpiszą "umowy inwestycyjnej" z osobą która trzeci filar posiada - a to nie jest normalne. Proponują kredyt banku "X", a mój telefon do przypadkowej osoby zajmującej się sprzedażą kredytów w tym banku i pytanie o firmę Efect - odpowiedź "nie znam".Są namolni i działają na żywioł. Moja rada - jak się wdepnęło w takie spotkanie- wysłychać, udać zainteresowanego bo trudno im przerwać i po kwadransie wyrzucić z domu, nic nie podpisywać, a później zrezygnować przez telefon z ich usług bo zawsze można sie wyłączyć gdy ma się na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluczyk Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:23 Witam, nawiązując do postu przdemówcy, chiałbym zapytac dlaczego cytuję: "przypadkowa osoba od kredytów w banku X" musi znac Efect? To o niczym nie świadczy. Po drugie, mam wrażenie, że mój przedmóca nie rozumie czym jest trzeci filar. Po trzecie efect posiada całą gamę różnych produktów fiansowych jak : Allianz, Hestia, Skandia, Aegon, OFE takie jak ING NN, kredyty hipoteczne np. Millenium, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirex Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.chello.pl 18.11.06, 23:15 "Allianz, Hestia, Skandia, Aegon, OFE takie jak ING NN, kredyty hipoteczne np. Millenium, etc.".. allnianz - tanie ubezpieczenie na zycie z/bez inwestowaniem/inwestowania - wysoka suma ubezp. - niska skladka - nic sie nie dostaje, aegon = skandia + krotszy okres, ofe - jak doradca dostanie formularz w banku czy jakims oddziae, millenium - jedynie w-wa miala ale zarobic sie nie da,wiec tylko i wylacznie tabelki oplat wydrukowane przez "doradce hipotecznego" na prosbe" reprezentanta " vel doradce finansowego firmy EFECT :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tak nie znasz Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 03:10 nie zastanawia was dlaczego pracownicy efectu nie maja certyfikcji? dlaczego nie maja jak open czy expander pojedynczych funduszy? i dlaczego tak duzo produktow sprzedaje sie metoda "po rodzinie"? to sa tylko agenci ubezpieczeniowi ktorzy znaja owu i nic wiecej. wiem ze sa osoby ktore beda bronily efectu ale dla mnie to grupa chlopaczkow zapatrzona w ex-agencine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (re)i tak nie znas Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:15 Masz prawo do swojego zdania, ale z twojej wypowiedzi wnioskuję, że wcale nie wiesz kto pracuje w Efekcie. Może miałeś kontakt z kimś kto był początkującym doradcą, ale zauważ, że większośc osób to bardzo kompetentni młodzi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontra Mirex Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:10 a czy to nie świadczy dobrze o doradcy, jeśli pomaga swojemu klientowi bez finansowego profitu? celem jest to aby klient był zadowolony, zatem dlaczego pomoc w postaci wyszukania i negocjacji tańszego kredytu jest przez ciebie Mirex negowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scacfsdverge Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:28 ale ściema, wypowiedź z przed roku i OFE ING, umowa została podpisana jakieś 2 tygodnie temu i nadal nie mogą tego sprzedawać,jeszcze musi być decyzja komisji nadzoru finansowego, rok temu to może były wstępne rozmowy z ING na temat OFE, firma jest zajebista, poleca dobre produkty ale akurat OFE tak naprawdę jeszcze się nie zajmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofiara namolnych Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:31 Opisując bank "X" miałam na myśli właśnie przytoczone przez pracownika efectu Millenium i to na dodatek wyodrębniony oddział obsługi kredytów a nie jakąś placówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ofiary namolnyc Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:17 nieznajomośc pracowników Millenium firmy Efect nie świadczy o niczym, zupełnie o niczym. To jest pusta teza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:40 ja nie mówie ze mialem spotkanie z kims malo zorientowanym, ja tam pracowalem i wiem jak to wyglada od srodka. bez ironii napisze ze pracownicy maja mala wiedze, nastawienie pracownikow jest na zysk, jednorazowa sprzedaz a nie na relacje z klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOSITE ... Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:29 a czy to źle, że ktoś chce zarabiac? a gdybys mial sprzedac mapę świata klientowi to nastawiony byłbys na spowodowanie poszerzenia wiedzy geograficznej kupującego czy na własny zarobek? Podejrzewam, że chodziłoby Ci przede wszytskim o zysk, a dopiero w drugim etapie na "poszerzaniu wiedzy geograficznej klienta":-) To nie jest nic złego. Nikt klientów nie oszukuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 23:43 Wiecie co wam powiem! Jesli pracujecie w tej firmie lub pracowaliscie to pamietajcie jedno. Firme tworza ludzie, a nie firma tworzy ludzi. To jaka masz wiedze do Ciebie zalezy, to co sprzedajesz to zalezy czy wierzysz ze to jest naprawde dobre czy tez nie. Jesli ktos pracowal w Efekcie i mu nie poszlo to po co pozniej wypisywac glupoty, tylko ciekawe co taka osoba by mowila jakby jednak odniosla tu sukces. Po co psuc renome firmie, ktora sie rozwija bardzo dobrze. Pozostawmy klientom firmy Efekt ocene doradcy, niech oni decyduja kim oni sa, a moze bedzie tak ze ktos to przeczyta tzn te wasze glupoty i nie zdecyduje sie na nic, nawet w Open lub Expander. Nie zabezpieczy swojej przyszlosci i straci na tym. Ciekawe kogo bedzie obgadywac, doradce ktory chcial pomoc czy debila ktory pisal swoje fantazje w Internecie. Zastanowcie sie nad tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:36 Zgadzam się! efect DORADZA, ludzie na tym korzystają. Nikt nie sprzedaje kota w worku... Wypisywanie głupot na forum, rzeczywiście może spowodowac ucieczkę klienta od doradców całkowicie, także tych z konkurencji. Efect, Open, Expander, Xelion itp. doradzają te same produktu, ludzie przychodzą i są zadowleni. Gdzies wcześniej na forum (kilka postów wyżej)ktoś pisał, że sprawdzał co oferuje open i expander - i co? Skandia, aegon, kredtyty w Millenium, konta w mbanku - dobry produkt broni się sam, nie trzeba go wciskac rozsądnym ludziom na siłę! Zastanówcie się nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambrozy Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.chello.pl 21.11.06, 12:47 wyzej jedna z gadek firmowych,gadanie o reklamie mercedesa i trabanta no i dobry produkt nie musi sie reklamowac przeciez :D ja chyba uciekam z E..dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwon Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:19 Pamiętajcie ze niektóre tu osoby piszą zwykłe głupoty... fakt ze jest tu mało merytorycznej dyskusji trochę załamuje zainteresowanego czytelnika. Nie ma się co tym sugerowac. To wcale nie jest obraz firmy tylko nietrafne spostrzeżenia byłych pracowników, którym się nie powiodło, a w życiu są dopiero na początku drogi zawodowej. Na forach zawsze piszę się dobrze i źle, ale właściwie to kto tu w dużej mierze wypisuje? Te wszystkie K...y, Pie...r..., h..je świadczą tylko o klasie internauty, to są zwykłe bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:12 Osoby, które popracowaly dłużej, wiele się nauczyly i są teraz naprawdę zadwolone z tego w jakich firmach parcują, jak dużego doświadczenia nabyli w Efekci. Mówią, że są wdzięczni losowi,że trafiła im się taka SZANSA. To jest cenne doświadczenie w życiu zawodowym. Takich głosów jest coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re:Oszukali mnie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:57 bardzo sie ciesze ze znalazlem to forum... powiem tylko ze stracilem 1000 zl przez to ze zaufalem niewlasciwej osobie. czlowiek ktory tam pracowal wypial sie na mnie po podpisaniu umowy, chcialem wstrzymac na 3 mies wplacanie skladek a on nie odbieral telefonu jak jakis szczeniak. i nie porownalbym efectu do expandera NIGDY!!! W EXPANDERZE doradzaja a w efecie wciskaja. taka jest roznica. tam pracuja studenci czyli osoby malo doswiadczone bez uprawnien. oni nie maja pojecia o tym co opowiadaja. ja jestem lekarzem i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam ze rynek finansowy jest dla nich rownie zagadkowy jak dla mnie... czekam az ktos mnie przeprosi i wyciagnie konsekwencje w stosunku do osoby ktora tak mnie potraktowala. a firmie nie powierze juz ani zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisz do skandii Re:Oszukali mnie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:59 wystarczy napisac bezposrednio do skandii do Warszawy pismo ze dana osoba cie oszukala, podac jej imie nazwisko miasto i oddzial i zarzadac zwrotu kasy. Mojemu znajomemu to pomoglo - oddali co do złotówki a koles oszust stracil prace! pzodrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re:Oszukali mnie!!!! IP: *.acn.waw.pl 22.11.06, 15:27 po pierwsze powinien pan zapytac o mozliwosc wstrzymania wplacania skladki badz doradce badz na infolini efectu badz na infolini skandi. po drugie w zadnej umowie finansowej regularnego oszczedzania, ktora dopiero co sie podpisalo (a wnioskuje ze pana taka byla) nie mozna wstrzymac wplacania skladek bo to wiaze sie z zerwaniem umowy a do 2 roku nie otrzymuje sie zwrotu wplaconych pieniedzy i to zarowno w przypadku skandi, aegon, ing, cu i amplico... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghdhdfhet Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 00:22 Pracuje w firmie Efect już ze 2 mc i jeszcze nic nie zarobiłem ale to dlatego że widocznie jestem kiepski w tej branży,że muszę jeszcze dopracować kilka rzeczy i albo zacznę zarabiać albo stwierdzę że to jednak nie dla mnie, w każdym razie zbyt szybko nie mam zamiaru się poddawać, firma jest zajebista i można tam naprawdę ładną kasę trzepać,nikt w tej firmie nie naciąga klientów, ja miałem jedną taką sytuację, trafił mi się klient(spotykam się z nim w środę) który mógł by sporo oszczędzać,miał bardzo dużo wolnych środków ale chciał zachowawczo dużo mniej, obawiając się że za jakiś rok dwa może się zmienić jego sytuacja, trochę się podjarałem i już zacząłem podliczać ile zarobie jak go nakręcę na maxa, porozmawiałem z kierownikiem żeby go podkręcić na wyższą kwotę,bo przecież go stać, a ja bym niezłą kaskę zarobił (sporo ponad średnią krajową,za 1 umowę)ale kierownik powiedział bez zastanowienia żebym nie przesadzał i że absolutnie nie będziemy go namawiać na wyższą kwotę,bo może przecież wolne środki lokować w konto dodatkowe (od tego doradcy nie mają prowizji)na które może wpłacać i wypłacać kiedy chce i zarabiać jak na koncie podstawowym,bardzo etyczne podejście, po krótkim namyśle doszedłem do wniosku że kiero faktycznie ma rację,generalnie z tego co zauważyłem,jeśli chodzi o zarobki są ogromne różnice, niektórzy zarabiają grosze,a inni naprawdę nieźle,firma duży nacisk kładzie na etykę zawodową, atmosfera jest bardzo fajna, no ale niestety nie każdy się nadaje, z tym że niektórzy są tacy że nie przyznają się że byli do dupy tylko zwalają wszystko na firmę.W firmie jest takie stanowisko jak Etic Menager ,jest to człowiek który dzwoni do klientów(wyrywkowo ich wybiera,nie do wszystkich musi zadzwonić)i pyta się ich o produkt który dostali od doradcy, skupiając się na jego wadach,informacjach o wszelkich opłatach i sprawach o których klient musi wiedzieć,jeżeli klient nie wie albo ma zupełnie nie prawdziwe informacje,wówczas EticMenager dzwoni do wszystkich klientów tego doradcy i do klientów jego przełożonego, jeżeli sytuacja się powtarza (czyli klient nie jest debilem który nie zrozumiał doradcy tylko doradca specjalnie wprowadził go w błąd lub o czymś nie powiedział żeby sprzedać produkt)w takiej sytuacji doradca od razu wylatuje z firmy,przełożonego się sprawdza aby się zorientować czy pomysł na kantowanie klientów jest własną inicjatywą doradcy czy wyszedł od jego przełożonego, jeżeli klienci przełożonego nie znają produktu on również wylatuje i sprawdzany jest mdf.W tej firmie nawet z wysokiego stołka można spaść, nie ma osób nie tykalnych.Niektórzy piszą o kulcie pieniadza i szpanowaniu w tej firmie, ludzie co za głupoty, to co jak 25 latek się dorobił Porshe to co ma jeździć fiatem albo parkować nie przed firmą tylko 3 ulice dalej,żeby nie "szpanować" nowym nieudacznikom którym nie wychodzi w firmie, zastanówcie się, w każdej firmie jak pracownicy dużo zarabiają to mają fajne samochody, chodzą w drogich garniturach itp, tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskala Re: Sprzedają trzeci filar IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.07, 11:04 Zgadzam sie z toba calkowicie. tez jestm pracownikiem tej firmy o dluzszym starzu niz ty. pomowienia ze sprzedajemy sa dla mnie nie zrozumiale. Bo jesli sprzedarza mozna nazwac rozmowe w ktorej tlumaczymy sytuacje klientowi np emerytalna i klient sam wyraza chec inwestowania na ten cel. Nie namawiamy...ludzie ktorzy uwarzaja ze sprzedajemy i wciskamy na chama niech poczytaja ksiazki psychologiczne. A znajda tam ze jesli na czlowieku wywierany jest nacisk, to taka osoba sie zamyka i nie zgodzi sie na nic chocbysmy nie wiem jak sie starali. Jaki jest z tego moral; my klienta uswiadamiamy co moze byc, jak jest i jak temu wszystkiemu zapobiec a sam klient podejmuje decyzje czy chce cos z tym robic. Jesli chodzi o kase...mozna tu zarobic. Zarabiam duzo wiecej niz nie jeden moj znajomy albo czlonkowie mojej rodziny. Dlaczego? bo to co robimy to duza odpowiedzialnosc...opiekujemy sie jedna z najwazniejszych rzeczy klientow czyli ich finansami. Ludzie ktorzy nigdy nie mieli do czynienia z takim zawodem nie moga stwierdzic jak trudna jest to praca i ile wysilku od nas doradcow wymaga. Padaly tu tez opinnie na temat wyksztalcenia...tez nie jestem jeszcze po zadnych studiach ekonomicznych. Ale co z tego...mialem spotkania z wieloma osobami ktore sa na wysokich stanowiskach w roznych firmach finansowych. sa to ludzie po studiach a moja wiedza i profesionalizm zaskoczyly ich i wiele razy mowilem im o czyms o czym sami nie wiedzieli. To chyba o czyms swiadczy! a spowodowane jest to tym ze ludzie ktorzy pracuja w Efect sa pasionatami finansow (oczywiscie nie wszyscy, co weryfikuje czas) czyli interesuja sie tym od dawna. A proste jest ze cos co jest pasja kogos najlepiej mu wychodzi i nie potrzebny jest do tego paierek z uczelni (ja skonczylem administrowanie sieciami komputerowymi i co z tego skoro nie jest to moja pasja i pracowac w tym bym nie chcial) aha...nasi doradcy sa ludzmi mlodymi. Co tez jest atutem...sa energiczni i szybciej chlona wiedze. jako klient wolal bym rozmawiac z takimi ludzmi a nie z babka ktora jest po 40 i wciska mi produkt (spotkalem sie z taka agentka) ktora leci schematami i podaje informacje ktore mnie nie interesuja. I tu zbijam kolejny zarzut lecenia schematami. Powiedzial to jakis byly pracownik...nie dziwie sie ze jestes bylym pracownikiem. lecac schematami do niczego nie dojdziesz...do kazdego podchodzi sie indywidualnie, nie mozna rozmawiac tak samo z facetem ktory jest dynamiczny i z babka ktora boij sie przejsc przez ulice. Na tym chcialem skonczyc swoja wypowiedz i podsumowac. Nie pracowales nie wyrazaj sie zle, pracowales i nie wyszlo Ci z jakis powodow tez nie mow zle bo to nie wina firmy tylko Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu! [...] IP: *.stegny.2a.pl 24.11.06, 00:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo rap zia Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.isuzu.pl 24.11.06, 14:05 nie lepiej zainwestować sobie kasę w UNIKORONE albo w ARKE a nie pchac sie w jakies dlugoterminowe umowy ubezpieczeniowe ( w rzeczy samej)? Był u mnie pare dni temu, taki wlasnie pewniak z E - widac ze ten mlody chlopak nadawal sie do tej roboty - mowil o tym jaka ta firma jest wspaniala, ze kocha szefa, bo on go traktuje jak najlepszego przyjaciela :| probowal zagadywac na prywatne tematy, ale od tej strony nie dalem sie podejsc (od razu wzbudzilo to moje podejrzenia), pogadal sobie, porysowal na kartce wykresy, wzial wypelniona ankiete i poszedl. w sumie moi kumple z finansow i ekonomi sa troche wku*ni za to ze podalem im numer i sie smieja ze magister "dal" sie zrobic w hu*ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Zadowolona Klientka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:21 Witam wszytskich sfrustrowanych, po otwarciu forum, przeraziłam się, ze zaufałam nie tym ludziom, ale jestem juz klientką efektu od siedmiu miesięcy i na prawdę jestem bardzo zadwolona z tego jak pracują moje finanse na Skandii. Poza tym, zawsze jak mam jakis kłopot, czy pytanie, to mój Doradca z Efectu, zawsze ma dla mnie czas, wyjaśni wszytsko i pomoże. Otsatnio pomógł mi wynegocjowac niższy kredyt w banku. Pozdrawiam wszytskich - zadowolona mieszkanka Warszawy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZH Re: Zadowolona Klientka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:49 ja również miałem przyjemnośc spotkac się z doradcą Efectu, podkreslam przyjemnosc(!), gdyz byl to profesjonalny, szczery i kompetentny Pan, który pomógł mi zainwestowac 300tys. - jestem bardzo zadowolony z jego usług i porad. Poleciłbym Efect kazdemu, a wypowiedzi niektórych osób na tym forum są wręcz żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Zadowolona Klientka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:57 jak zawitalem na forum, to osłupiałem, ale widzę, ze klienci są zadowoleni, ja także!!!:-) Na Śląsku doradca Efectu był bardzo kompetentny. Podejrzewam, ze większosc tutaj to profesjonaliści - takie jest moje zdanie. Pozdrawiam GOP Odpowiedz Link Zgłoś
krupierr Re: Zadowolona Klientka 06.12.06, 23:18 widac, ze w efekcie pracuja tacy inteligenci, ze nie sa w stanie sie zorientowac, ze do ich postow, w ktorych podszywaja sie jako zadowoleni klienci, dodawana jest u gory koncowka adresu ip. Wystarczy chwila by zobaczyc, ze wszystkie te pozytywne wypowiedzi napisala ta sama osoba. Na przyszlosc jak juz chcesz sciemniac, to naucz sie troche bardziej kombinowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca butów Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 00:37 Parę poważnych słow o Efect. jak możecie uważać się za doradców, skoro WY tylko sprzedajecie skandie i aegon?? to wszystko jest po prostu OSZUKIWANIEM klientów. jak można wmawiać człowiekowi, że jest się kompetentnym doradcą, a potem pociskać mu skandie? Po pierwsze skandia wcale nie jest najlepszym rozwiązaniem. Czy ktoś z was kiedyś wogóle policzył rzetelnie "oszczędności" związane z ominięciem belki?!? Nawet dla kosztów od progu 500zł zarządzanie i opłata admin. zjedzą więcej kapitału niż podatek (bo na końcu i tak trzeba go zapłacić). A co powie "doradca" na bezterminowe umowy nordea albo SFI w mbanku czy parasol ING, FI w inteligo? Ktoś kto poleca skandia NIE JEST DORADCĄ, bo: albo NIE WIE, że skandia to nie jest najlepsze rozwiązanie (czyli jest niekompetentny) albo SPRZEDAJE po prostu umowę, bo chce mieć prowizję (więc NIE jest wtedy doradcą) GDZIE wogóle jest to doradztwo? na ANALIZIE?? (która jest potrzebna tylko FJ, bo są tam szczegółowe dane klienta i PODPIS!) ?? a może doradztwo jest na spotkaniu sprzedażowym? No tak, 1,5 godz. doradzania skandii lub aegon.... Moim zdaniem to jest podstępna sprzedaż. Po prostu średnio kumaty klient przyłapuje was na oszustwie. rekomendacje do jego znajomych możecie wtedy wywalić do kosza. Sprzedajecie na wzrostach. Symulacje na 12% są bardzo śmiałe licząc średnią alokację na poziomie 92% - bo taka jest w skandii. W chwili, gdy nastąpi spadek na giełdzie (a zawsze po wzrostach są spadki) spadnie Wam sprzedaż. I posypie się struktura. Przetrwają tylko Ci pracownicy którzy mają oszczędności, a światłych doradców finansowych, którzy oszczędzają (o ironio!) w Efect bardzo malo...Większośc ma długi - prowizja (del credere) jest długiem, leasing jest długiem, tel. jest długiem....Wątpię, że ktoś zostanie sprzedawać ubezpieczenia na życie i OC do auta, które FJ wprowadzi żeby ratować sytuację. Co zrobicie, gdy za 5 lat zadzwoni do was klient i powie, że potrzebuje kase ze skandii? powiecie, że dostanie 65%? Przecież nie powie im tego FJ. Kto z Was jest gotów odpowiadać za taką sytuację przed klientem? No chyba nie powiecie mi, że piszecie wnioski TYLKO u ludzi, którzy mają jasną przyszłośc dwóch średnich krajowych. Prowizja jest za odpowidzialność. Ilu ludzi, tak uczciwie, analizuje ANALIZĘ pod tym kontem? Ilu z was będzie doradcą w momencie wzięcia odpowiedzialności za doradztwo? Dla wielu ludzi Skandia to będą jedyne oszczędności. I co zrobicie? Zmienicie nr tel.? Chyba nie tak mówicie na prezentacji? Nie będę pisał, że jesteście dymani przez FJ. Każdy pracownik jest dymany przez szefa. Tak było, jest i będzie. Szkoda tylko, że biznes, który rzeczywiście wynika z OGROMNEJ potrzeby rynku, całkowicie rozmija się z celem. Wykorzystanie luki w takich usługach, jak osobiste doradztwo finansowe służy po prostu sprzedaży produktów finansowych. A najbardziej przykre jest to, że ludzie, którzy tam ciężko pracują, (niezależnie od oceny jak) zamiast zaoszczędzić trochę ze swoich sporych zarobków, kupują drogie auta w leasing i drogie garnitury. A mogliby za parę miesięcy (lat), gdy krowa-skandia przestanie dawać mleko wystartować z własnym biznesem. Naprawdę mała jest różnica między golfem 4 a audi a3 s-line. wg mnie nie warta bycia niewolnikiem FJ. Pewnie jest ktoś w Efect kto tak właśnie myśli, ale większość to po prostu szczury do roboty. Pewnie dlatego to FJ jest tam FJ-em a nie kto inny. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie przekonałem pewnie żadnego Efekciarza, więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować FJ ekipy. Sporo się od Ciebie nauczyłem i za to dziękuję. W sumie szczurów nie ma co żałować, więc z mojej strony: - Alleluja bracie i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeL SUNDERO Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:26 hm strasznie mnie to zaniepokoilo co widnieje na tym blogu korzystałem z usług z expandera i Efectu i musze sie przyznac ze zaoferowali mi podobne rozwiazania natomias wspolpraca z efectem byla owiele przyjemniejsza no i wygoda bo wszysko za mnie zalatwili OC ,AC, Kredyt i III filar pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależni?? Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:54 hehe oczywiście, że w efect jest lepszy pod względem obsługi, bo traktują klienta bardziej indywidualnie. Natomiast co do proponowanych przez obie firmy produktów to jest to raczej śmieszna oferta. Ale jaka ma być, przecież expander to grupa kapitałowa ge money a efect ciągnie tylko na skandii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 11:54 PAMIĘTAJCIE NIKT W EFEKCIE NIKOGO NIE OSZUKUJE! to są bzdury! Klienci są zadowoleni, bez nich firma nie byłaby już tak wileka, jak w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADA Co ma zrobic zaniepokojony klient! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:04 w przypadku, gdy klient jest zaniepokojony czymkolwiek w swojej umowie, lub pragnie wyjaśni jakiś element, należy kontaktowac się bezpośrednio ze swoim doradcą, który zrobi wszystko aby pomóc, bądź zadzwoni na infolinię firmy, gdzie postaramy się rozwiązac wszelkie wątpliowści. www.doradztwofinansowe.pl/pl_,kontakt_biura.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B arytkuł dla pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:12 poniżej znajduje się link do artykułu na temat zawodu doradcy finansowego, przeczytajcie go koniecznie. To jest opis pracy w tej branży - wszędzie praca doradcy finansowego wygląda podobnie. MIŁEJ LEKTURY www.praca.egospodarka.pl/16310,Doradca-finansowy-zawod-z-przyszloscia,1,46,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrze powiedziane Re: arytkuł dla pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:51 Parę poważnych słow o Efect. jak możecie uważać się za doradców, skoro WY tylko sprzedajecie skandie i aegon?? to wszystko jest po prostu OSZUKIWANIEM klientów. jak można wmawiać człowiekowi, że jest się kompetentnym doradcą, a potem pociskać mu skandie? Po pierwsze skandia wcale nie jest najlepszym rozwiązaniem. Czy ktoś z was kiedyś wogóle policzył rzetelnie "oszczędności" związane z ominięciem belki?!? Nawet dla kosztów od progu 500zł zarządzanie i opłata admin. zjedzą więcej kapitału niż podatek (bo na końcu i tak trzeba go zapłacić). A co powie "doradca" na bezterminowe umowy nordea albo SFI w mbanku czy parasol ING, FI w inteligo? Ktoś kto poleca skandia NIE JEST DORADCĄ, bo: albo NIE WIE, że skandia to nie jest najlepsze rozwiązanie (czyli jest niekompetentny) albo SPRZEDAJE po prostu umowę, bo chce mieć prowizję (więc NIE jest wtedy doradcą) GDZIE wogóle jest to doradztwo? na ANALIZIE?? (która jest potrzebna tylko FJ, bo są tam szczegółowe dane klienta i PODPIS!) ?? a może doradztwo jest na spotkaniu sprzedażowym? No tak, 1,5 godz. doradzania skandii lub aegon.... Moim zdaniem to jest podstępna sprzedaż. Po prostu średnio kumaty klient przyłapuje was na oszustwie. rekomendacje do jego znajomych możecie wtedy wywalić do kosza. Sprzedajecie na wzrostach. Symulacje na 12% są bardzo śmiałe licząc średnią alokację na poziomie 92% - bo taka jest w skandii. W chwili, gdy nastąpi spadek na giełdzie (a zawsze po wzrostach są spadki) spadnie Wam sprzedaż. I posypie się struktura. Przetrwają tylko Ci pracownicy którzy mają oszczędności, a światłych doradców finansowych, którzy oszczędzają (o ironio!) w Efect bardzo malo...Większośc ma długi - prowizja (del credere) jest długiem, leasing jest długiem, tel. jest długiem....Wątpię, że ktoś zostanie sprzedawać ubezpieczenia na życie i OC do auta, które FJ wprowadzi żeby ratować sytuację. Co zrobicie, gdy za 5 lat zadzwoni do was klient i powie, że potrzebuje kase ze skandii? powiecie, że dostanie 65%? Przecież nie powie im tego FJ. Kto z Was jest gotów odpowiadać za taką sytuację przed klientem? No chyba nie powiecie mi, że piszecie wnioski TYLKO u ludzi, którzy mają jasną przyszłośc dwóch średnich krajowych. Prowizja jest za odpowidzialność. Ilu ludzi, tak uczciwie, analizuje ANALIZĘ pod tym kontem? Ilu z was będzie doradcą w momencie wzięcia odpowiedzialności za doradztwo? Dla wielu ludzi Skandia to będą jedyne oszczędności. I co zrobicie? Zmienicie nr tel.? Chyba nie tak mówicie na prezentacji? Nie będę pisał, że jesteście dymani przez FJ. Każdy pracownik jest dymany przez szefa. Tak było, jest i będzie. Szkoda tylko, że biznes, który rzeczywiście wynika z OGROMNEJ potrzeby rynku, całkowicie rozmija się z celem. Wykorzystanie luki w takich usługach, jak osobiste doradztwo finansowe służy po prostu sprzedaży produktów finansowych. A najbardziej przykre jest to, że ludzie, którzy tam ciężko pracują, (niezależnie od oceny jak) zamiast zaoszczędzić trochę ze swoich sporych zarobków, kupują drogie auta w leasing i drogie garnitury. A mogliby za parę miesięcy (lat), gdy krowa-skandia przestanie dawać mleko wystartować z własnym biznesem. Naprawdę mała jest różnica między golfem 4 a audi a3 s-line. wg mnie nie warta bycia niewolnikiem FJ. Pewnie jest ktoś w Efect kto tak właśnie myśli, ale większość to po prostu szczury do roboty. Pewnie dlatego to FJ jest tam FJ-em a nie kto inny. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie przekonałem pewnie żadnego Efekciarza, więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować FJ ekipy. Sporo się od Ciebie nauczyłem i za to dziękuję. W sumie szczurów nie ma co żałować, więc z mojej strony: - Alleluja bracie i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodek Re: arytkuł dla pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:33 a) w ogole pisze sie osobno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;;; Re: arytkuł dla pracowników IP: *.chello.pl 03.12.06, 22:34 Zgadzam sie z wypowiedzią tego postu..Czemu? heh..nie bede sie rozpisywał bo i po co>? ale faktycznie efect nie jest doskonały pod wieloma względami i również do samego FJ należy mieć dystans..ja mam i dalej tam pracuje, niedługo będzie rok. A czy oszukujemy? hmm jeżeli jesteś rzetelny i dobrze wykonujesz prace to i tak zarabiasz nie oszukując i nie wciskając nic nikomu. A gdy czasami widze takich piździalców co przychodzą i po tygodniu rezygnują i piszą na forum takie rzeczy to ehh szkoda słów. NIektórzy się nie nadają i uszanujmy to..Ale hmm..to forum nie ma sensu, już tyle piszecie tutaj. Weźcie się do roboty. efect daje jakąś szansę na pcozątek- przede wszystkim doświadczenie. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 12:12 oszukiwanie to oczywiście nie to samo co mówienie nie do końca prawdy. Wielkość tej firmy nie wynika z renomy, a ze specyficznego podejścia do klienta i wmuszania w niego podpisania umowy - jak inaczej można nazwać "zamykanie furtek". Ja sprzedając produkty finansowe nie wciskam klientowi nic na siłę - nie chce, nie rozumie, nie jest zainteresowany- to trudno jego strata-mam ich tylu, że naprawdę mogę sobie pozwolić na olewkę opornej materii. No, ale jak ktoś sprzedaje niewiele produktów (co z tego, że skandia jest ok jak nie jest przeznaczona dla wszystkich, a w Efekcie wciskacie ją dosłownie każdemu). Poza tym polecenia - moi zadowoleni (nie wszyscy tacy są, ale takie życie) klienci sami obsypują mnie poleceniami, sam ich o to nie proszę- tylko na wyrobienie sobie renomy trzeba trochę poczekać i to dłużej niż do zrobienia jednej analizki. Kolejna sprawa to rotacja - ok odpadają słabi, jakieś frajerki co się nie nadają do tej roboty. Średnia długość pracy w E jest krótka- zazwyczaj trwa tyle ile trwają spotkania z rodziną i najbliższymi znajomymi- spisuje się najbliższych i finito. Zostają tylko najlepsi, którzy potrafią spisać obce, nierzadko nieufne osoby- to są prawdziwi wymiatacze, sprzedawcy, a nie byle agenciki w studniówkowych garniturkach co się mądzrzą po miesiącu pracy i spisaniu mamusi na 250 na 25. Nie oszukujmy się z tym, że jest to profesjonalne doradztwo - jest to poprostu obsługa jednego produktu. Żadnych sensownych reklam nie będzie, nowych produktów też nie, no bo i po co skoro się dobrze kręci- po co zawracać głowę agentów innymi rzeczmi- firma ma przynosić kasę i to robi, więc nikt nie będzie słuchał waszych próśb o to żeby dołączyć nowe produkty. Nie idealizujmy, nie ma w pełni niezależnego doradztwa finansowego - albo firma specjalizuje się w jednej branży i to robi dobrze- vide Efect, albo sprzedaje konkretną gamę produktów jak Expander. Zawsze jednak zadowolenie klienta będzie się wiązało z konkrenym doradcą, klientowi wisi czy to jest Efect, Defect czy Golden Egg, nie ważne też czy fima ma 10 biur czy 1000, ważne żeby czuł się zadowolony z przedstawionych mu produktów i mógł zawsze liczyć na swojego doradcę/agenta. Polemika na tym forum ogranicza się do wzanjemnych oskarżeń (nie mówię,że nie słuszych) - z jednej strony mamy pajacy agencików co to dopiero zaczynają i są jeszcze podatni na propagandę FJ i jemu podobnych debili, z drugiej strony są nieudacznicy, którym nie zaufała zapewne nawet najbliższa rodzina, nic nie spisali i teraz wyżywają się na swoich rówieśnikach co to jeszcze trochę popracują w Efekcie. Ja zaś pozdrawiam tych, którzy w Efekcie przetrwali ponad rok, którzy mimo to pozostali obojęni na shity FJa oraz tych, którzy od Efectu rozpoczęli swoje kariery-do zobaczenia w świecie finansów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klienka Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:47 Ja jestem zadowolona z usług Efectu, nikt mnie nie przekona, że źle zainwestowałam pieniądze. Wcześniej, z moim mężem nawet o tym nie myśleliśmy, a w tej chili widzę, ze może to przynieś realne korzyści w przyszłości. Mój doradca jest niennaganym profesjonalistą, tak go odbieram, poleciłam spotkanie z nim mojej siostrze i znajomym. Pomógł im w załatwieniu kredytu na mieszkanie - dostali super warunki w millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:12 na początku mieliśmy obawy, nigdy wczesniej z żoną nie byłem na spotkaniu z doradca finansowym. W tej chwili, wiem, ze dobrze zrobiłem, zainwetoswałem niedawno w Aegon i z tego co zdązyłem się zorientowac to idealny produkt dla mnie. Doradca z Efectu, zrobil na mnie dobre wrażenie, i bez obaw dałem mu kontakty do rodziny i bliskich znajomych. Mój szwagier i koleżanka z pracy umówieni sa z nim w najbliżych dnaich na doradztwo, a teśc zainwestował jednorazowo 150tys. i też jest bardzo zadowolony. Plecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.fema.krakow.pl 06.12.06, 10:16 ja tez w sumie jestm zadowolnony - umowe podpisalem z poczatkiem wrzesnia i niezle te pieniadze pracuja.jesli mowicie o moim doracy finansowym (oddzial Krakow) to jestem bardzo zadowolony - fajnie skonstuowal sklad portfela inwestycji, pomogl mi zalatwic likwidacje mojej starej polisy w AIG, z ktorej bylem b.niezadowolny, a przedewszystkim zalatwil to wszystko u mnie w domu - wiec dla mnie to tez duza wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadwolony Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:00 I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:38 hehe czy to nie dziwne- najpierw setki postów jadących po Efekcie, teraz się zaczynają pochwały. Inteligentny człowiek wywnioskuje co i jak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.icpnet.pl 06.12.06, 14:04 widzimy na tym forum ostatnio ofensywe zawolennikow efectu...ciekawe ile osob tak naprawde to pisze...stawiam na max 2-3.style tych postow sa nadzwyczaj podobne :) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Naciagaja malolatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:04 Witam,czy ktos sie kiedys zastanawial co Janicki robi w FSM?Czy wiecie skad f bedzie mial ogromna kase za 5 lat?Czy ktos sie juz domyslil co tu jest grane?To jest super temat za ktorym mozna duzo zarobic?Moge udzielic te info dla dziennikarzy,ale nie za darmo.Chyba wysle oferty do gazet.Artykul pierwsza klasa moze byc jak przyjza sie f jak oszukuje malolatow.pozdro ps. i jaki ma zamiar wobec nich w przyszlosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Naciagaja malolatow IP: *.acn.waw.pl 07.12.06, 20:52 możesz napisać który to Janicki i czemu niby naciągają małolatów ? Skoro tyle wiesz, to się pochwal, czemu to ukrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balba Re: Naciagaja malolatow IP: *.centertel.pl 11.07.08, 14:12 Wszyscy wypisujecie jakieś głupoty jak to naciągają małolatów ale nikt nie podaje konkretnych argumentów. Rozumiem, że jesteście z tych co robią dużo szumu bo nie macie ni innego do roboty. Siedzicie tylko na dupie a wasza praca polega na pisaniu głupot. Weźcie się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:53 A czym jest dla ciebie wmawianie młodym dwudziestoparoletnim ludziom że po dwóch latach pracy zorobia milion albo będą jeździli najnowszym mercedesem?to jest włąsnie naciąganie bo oni w to wierzą a tym samym pracują cały tydzień byle tylko zdobyć klienta z którego prowizję i tak będa mieli o niebo mniejszą od tych co stoją wyżej idąc tym tropem kto bedzie pierwszymi klientami początkującego"doradcy finansowego?"naturalnie rodzina, znajomi, przyjaciele którzy będą chcieli mu pomóc...i Ty nadal nie widzisz że jest to naciągania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.chello.pl 07.12.06, 23:10 Co w koncu z tym Z4 Omara?Omar czytasz to wiec daj znac, bo nie wiem ile mam pracowac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Naciagaja malolatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 20:02 Zapytaj sie Kaczmarka kto to Janicki,dlaczego juz nie pracuje w efect i dlaczego pracuje w FSM?Mam juz dziennikarza z Pulsu Biznesu, ktory zainteresowal sie moim tematem i info to jest warte gruba kase.Jak juz kasa bedzie na koncie to napisze na forum o co chodzi.pozdro Ps Janicki zarabial śr.ok 2300jednostek miesiecznie od poczatku.Zastanowcie sie dlaczego juz nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Naciagaja malolatow IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 15:13 Domyslam się z twojego postu, ze skoro ma tyle jego grupa jednstosek to pracowac nie musi. Tylko jak tak szybko ma tyle jednostek i o co chodzi z tym wyru***aniem małolatów? Nie znam dobrze ludzi z efectu, powiazan ich, wiec nie wiem na czym sie oprzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.acn.waw.pl 07.12.06, 20:48 co ty człowieku wypisujesz!! ze ci zainwestował teść 150tys zł ? Dziwię się, bo normalni ludzie nie chwalą się takimi sprawami... najwidoczniej jesteś inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Doradztwo finansowe Efect - ktoś zna ich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:22 nie ma firmy idealnej, zawsze komuś coś się nie spodoba. Trzeba by realistą. Ciężka praca wszędzie popłaca! W Efecie, bez pracy nie będzie 'kołaczy" - a jak ktoś nie potrafi, albo mu się nie chce to trudno - na pewno ma szansę spełnic się w innej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tieper Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 07.12.06, 17:56 Czy ktoś się może orientuje, czy podpis klienta na druku analizy finansowej jest wyłacznie zgodą na przetwarzanie danych osobowych (tak jak informują akwizytorzy efectu), czy może w podstępny sposób firma zdobywa zgodę na coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.chello.pl 07.12.06, 23:08 Nikt kto tam nie pracowal niechcialby widziec jak sa przechowywane osobowe w tej firmie. Podpis pod danymi osobowymi do niczego nie zobowiazuje ale dane sa po to zeby mozna bylo podsunac klientowi skandie albo aegona pod nos z jego wlasnie danymi i zobaczyc jakie to jest proste wszystko z efectem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tieper Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 09.12.06, 08:43 Dz. za info. Zaczalem juz podejrzewac, ze w tej klauzulce jest cos jeszcze. Dalem sie zmanipulować i podpisałem bez dokładnego czytania. Teraz mi wstyd. :) Gdzie można wysłać żądanie zaprzestania przetwarzania danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKA Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.chello.pl 09.12.06, 17:14 Daj sobie spokoj - te dane sa przechowywane jak np. Ty przechowujesz stare buty :))) Jezeli nie skontaktuja sie z Toba(bo nie spelniasz wymagan ani na skandie ani aegona) to Twoja analiza po wykorzystaniu numerow do Twoich znajomych laduje w "przechowalni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 09.12.06, 22:56 ciekwi mnie tylko jedna sprawa: co robia wszystkie chlopaczki ktore pisza na tym forum takie straszne rzeczy o efect? - pewnie studiujecie gdzies na politechnikach jakies osrane maszynobudowanie:) - macie swiadomosc tego, ze bedziecie w przyszlosci zarabiac max po 3 tysiace i jest wam ku..ko przykro ze my wyciagamy takie kwoty pracujac przez trzy godziny (TA+TD)... co wy pie..ne pajace macie do tej firmy?! tak mi was ku..ko zal ze az dupe od lez mi rozrywa! pie..ne namiastki studentow politechnicznych:) zapie..jcie w swetrach, pijcie browary za 4 zlote i żryjcie kebaba raz na tydzien! my w tym czasie zarabiamy po to, zeby napie..c w garniturze za kilka tysiecy - dokladnie takim samym, na jaki was nigdy nie bedzie stac! a jesli chodzi o skandie, aegon i millenium to ktory pojeb wymieni mi wady tych produktow?!?!?!?! JESTESCIE TAK KU..KO ZALOSNI, ZE TO FORUM POWODUJE U KAZDEGO ODRUCH WYMIOTNY. A TERAZ IDZCIE ZWALIC KONIA POD KOCYKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 10.12.06, 13:33 garnitur kupilem za posrednictwem sklepu, smieszny ku..szonie:) szył go staszek-ptaszek, kiedy twoja stara ciagnela mu druta pod stołem. kontakty juz kiedys mi sie skonczyly... i wyobraz sobie, nieudaczniku, ze jakos z tego wyszedlem:)... a jesli choidzi o abryke samochodow malolitrazowych... ty tam bedziesz pracowac zaraz po tym jak kupisz sobie nowy olowek automatyczny, pie..ny ćwieku z politechniki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) do twojejstarej Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:09 Pajacu z efektu będziemy stale sprawdzać czy tam jeszcze precujesz. Zazwyczaj ci co szczekają jak ty, są tam od niedawana- Panowie ile dajemu temu nieukowi zanim się obsra? Przyjmuję zakłady- ja daję ze 3 miechy pracy i góra 2 wpisywania fakeów,a potem z bufona znowu się zrobi studencina z koźmińskiego i skończą się marzenia o wielkim i szanowanym, doradcy. Nie ty pierwszy i nie ostatni tak się plułeś, część zrozumiała swoje frajerstwo, inni ze wstydu się już wogóle nie odzywają. A ty szczurku sobie biegaj i chapaj to co ci FJ sypnie, potem się to skończy i wszyscy o tobie w E zapomną hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 10.12.06, 15:20 wiesz dobrze, paszczurze, ze nie chodzi tu o nazewnictwo. czy napisze skandia, czy skandja i tak wiecie o co chodzi. swoja droga czepianie sie literowek to juz chyba jedna z ostatnich desek ratunku na tym wiejskim forum. poza tym nie pytalem o jakies zagadnienia ortograficzne, ale zeby ktorys pojeb mi napisal co sie nie podoba w SKANDII, AEGON i MILLENNIUM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:52 nie wiem, czy wdawać się z tobą w polemikę, bo nie sądzę, żebyś reprezentował podobny poziom, ale ok skoro tak bardzo tego chcesz mogę się trochę pobawić dla własnej przyjemności znęcania nad tobą marny agencino. Mille jest spoko bankiem, co nie znaczy, że najlepszym - masz chociażby spread wyższy niż w Mbanku, masz opłatę za wcześniejszą spłatę, której w Mbanku, masz prowizję za CHF i marżę wyjściową 1,4 a nie 1,2 - więc czekam z twojej strony na jakieś knstruktywne argumnety, jeśli ich nie zobaczymy w następnym poście to wszyscy cię będą mieli za jeszcze większego idiotę. więc na co czekasz, zacznij od strony google i sprawdź co to jest spread- szybko szybko bo jeszcze pomyslimy, że musisz wchodzić na strony poszczególnych banków żeby znac ofertę agencino! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.icpnet.pl 10.12.06, 16:04 jesli dla ciebie tak wazna rzecza przy braniu kredytu jest spread to chyba nie mamy o czym gadac pojebie:) - ryzyko kursowe jest rzecza drugorzedna, a dla klientow luczy sie sprawne uruchomienie kredytu, a nie rata o 50 PLN nizsza. jesli chodzi o prowizje od udzielenia kredytu to jest ona w KAZDYM banku i w KAZDEJ walucie, wiec albo cie nie rozumiem, albo nie trafiles palcami w odpowiednie klawisze wiem, ze sie powtorze, ale najwazniejsze jest szybkie i bezproblemowe zrobienie kredytu, a nie obnizanie raty o kilka groszy. a jesli mielibysmy wspolpracowac co chwile z nowym bankiem, ze wzgledu na chwilowe promocje, to sorry... ale doradztwo finansowe w polsce nie weszlo jeszcze na ten poziom. mamy MILLE - nie jednym z lepszych, z bardziej postepowych i jednym z mniej czepiajacych sie bankow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) do twojejstarej Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:12 aha i jeszcze jedno panie wielki doradco- Millennium się pisze przez 2 N, świetny jesteś koronawet nie umiesz zapamiętać nazwy produktu który sprzedajesz. Myślę, że po tym upokorzeniu powinieneś zamknąć pysk i wrócić do swojej agenciarskiej działalności, bo w świecie finansów kariery raczej nie zrobisz,no chyba,że w założonym przez siebie banku millenium przez jedno N buhehehehehe co za idiota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Do wszystkich klientow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:50 To naciagacze,bedziecie tego zalowac.!!!!!!!!!!!Uwaga nie dajcie sie nabrac na dwa wolne terminy!!!bo oni tylko sprzedaja skandie i kredyty hipoteczne milennium no i alianz ubezpieczenie gdzie szef efectu jest prezesem,wiec kase na audi ma nie ze efectu tylko z alianz.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do wszystkich klientow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:56 to prawda, co mowil poprzednik. cale zamieszanie sprowadza sie do wcisniecia klientowi jednej z umów ktorą aktualnie sprzedaje firma. dobro klienta nie liczy sie wogole.chodzi tylko o wcisniecie czegokolwiek i skasowanie prowizji. efect reprezentuje najbardziej prymitywny sposob sprzedazowy jaki mozecie sobie wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macie... Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.uni.lodz.pl 10.12.06, 23:29 oto kilka cytatow z materialow firmy ktore otrzymuja pracownicy. pozostawiam bez komentarza "polecenia wypelniamy od dolu, dlatego ze wiekszosc ludzi da 6 polecen na 14 i zobaczy ze 6 juz od gory jest wiec ok, chodzi o to zeby zobaczyli ilu jeszcze optycznie brakuje" "dlaczego klient daje polecenia? bo po naszym zachowaniu - pewnosc siebie, determinacja - czuje ze nie ma innego wyjscia" wiecej mi sie nie chce pisac, moglbym jeszcze przepisac tekst jak wciskac prezentacje ale jest nudny i socjotechniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Podpis klienta pod analizą finansową IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 18:16 jest rzeczą oczywistą, że tam piorą mózgi obiecując buty jarka, i ze "twoja stara" ssie :) Odpowiedz Link Zgłoś