Gość: Jacek IP: 80.51.220.* 23.02.06, 00:02 Witam Mam takie pytanie, czy pracując na etacie mozna załozyć własną działalność gospodarczą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasmina_tdi Re: Działalność gospodarcza a etat 23.02.06, 09:29 Można. Z tego, co się orientuję, będziesz wtedy płacić mniejszy ZUS i cos tam jeszcze - ze względu na to, że płaci juz twój etatowy pracodawca. Szczegółów nie podam, ale zdaje się, że w pewnym stopniu wymaga to wtajemniczenia księgowości z twojej firmy (własnie zusy i te inne). Gość portalu: Jacek napisał(a): > Witam > Mam takie pytanie, czy pracując na etacie mozna załozyć własną działalność > gospodarczą? > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike68 Re: Działalność gospodarcza a etat 23.02.06, 10:44 Ja jestem na etat zatrudniony w pewnej firmie oraz mam działalność a rozliczam się na zasadach ogólnych i jestem łatnikiem VAT Do zusu doprowadzam tylko składkę zdrowotną czyli cos +/- 160zł/mc resztę składki odprowadza pracodawca - wszystko Odpowiedz Link Zgłoś