Dodaj do ulubionych

meble, renowacja, sprzedaż

18.04.06, 10:49
Witam,

Chciałbym dowiedzieć się czegoś na temat rynku obrotu "starymi" meblami. Czy
ktoś z Państwa ma lub miał do czynienia z tego typu działalnością?
To o czym ja myślę to nabywanie - renowacja i sprzedaż mebli na rynku polskim
i zagranicznym.
Może ktoś będzie miał ochotę podzielić się informacjami i doświadczeniami z
tego typu biznesu.

pozdrawiam
a
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: meble, renowacja, sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:08
      Mój ojciec ma niesamowity talent do takich rzeczy. Lecz on nie robi tego
      zarobkowo ani nie zajmuje się renowacją tylko robi od podstaw kopie mebli
      stylowych - głównie biedermeiery tak dla rozrywki. Sam myślę więc o założeniu
      tego typu działalności i spieniężeniu umiejętności taty. Powiedz coś więcej o
      sobie. Masz może jakieś kontakty w Niemczech ?
      • Gość: Toni Re: meble, renowacja, sprzedaż IP: *.p.pppool.de 18.04.06, 18:42
        Szukasz zbytu na te wyroby w Niemczech ?
        • Gość: Marcin Re: meble, renowacja, sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 19:48
          Tak jak już zerejestruje DG to będę chciał się skupić głównie na Niemczech. A
          co, masz tam jakieś możliwości ? Jak coś więcej to pisz na maila vks@vp.pl
          • thejob Re: meble, renowacja, sprzedaż 19.04.06, 09:14
            Ja skupiam się na razie na UK, ale inne rynki zbytu oczywiście również biorę po
            uwagę. Jeśli macie zdjęcia probek swoich wyrobów - podeślijcie na prv.

pozdrawiam
            • Gość: brutasek Re: meble, renowacja, sprzedaż IP: *.pools.arcor-ip.net 20.04.06, 09:23
              A jak bedziesz to wywozil? Przeciez na kazdy stary przedmiot klada veto przy
              wywozie z Polski. No chyba, ze to takie antyki z czasow prl tzn po 45 roku.
              • mucha_na_dziko1 Re: meble, renowacja, sprzedaż 20.04.06, 13:10
                Jesli nie mieszkasz w UK czy Niemczech to zapomnij. Jak chcesz wejsc na ten
                rynek? Przez pana Kazia?
                Myslisz, ze zlecenia na reperacje szafy czy komody z XVI w. znajdziesz w
                ogloszeniach miejscowych gazet? Ten rynek jest bardzo waski i na dorywczych
                pracach dorobisz sie tylko dlugow. Znam konserwatorow zabytkow na zachodzie i
                od nich wiem ze dostac sie w kregi kolekcjonerow to nie takie hop-siup.
                Ale zycze ci powodzenia, bo to przyjemny zawod...jak juz leci.
                • thejob Re: meble, renowacja, sprzedaż 20.04.06, 13:21
                  Nie wiem co bylo inspiracją do założenia, że mam na mysli antyki?
                • Gość: brutasek Re: meble, renowacja, sprzedaż IP: *.pools.arcor-ip.net 20.04.06, 14:35
                  Nawet jak mieszkasz, to trudnosci duzo. Kazdy znajomy mysli, ze ty mu za pol
                  albo najlepiej darmo. U faceta jak wyrobnik na czarno i cicho-ciemno w
                  mieszkanku niezbyt dobrze ogrzewanym kolezanki "robily", znaczy doprowadzaly do
                  porzadku obrazy za grosze. Chetnie bym komus pomogl, "kaziem" nie jestem ale
                  jak????? Nie mam pomyslu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka