Dodaj do ulubionych

produkcja styropianu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:45
czy oplaca sie zajac produkcja styropianu ocieplajacego. MAm odpowiednie obiekty srodki i dostep do tanich maszyn. A moze produkcja innych elementow styropianowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: ako Re: produkcja styropianu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:52
      Styropian budowlany, to dziś w budownictwie materiał niezwykle popularny, wręcz
      modny. Z pewnością znajdziesz na taki produkt klientów. Ale przedtem musisz
      uzyskać dla produktów atesty i certyfikaty. Jeśli zakład produkuje płyty
      styropianu budowlanego, to bardzo często oferuje też inne, drobne produkty,
      takie jak np. kształtki do pakowania mebli czy okien.
    • Gość: miszczu Re: produkcja styropianu IP: *.chello.pl 21.04.07, 12:50
      czy moglbys podac przyblizone koszty zakupu calej lini produkcyjnej? i
      ewentualnie miejsce gdzie mozna ja nabyc.
    • Gość: Arbak@wp.pl Re: produkcja styropianu IP: *.centertel.pl 03.06.07, 23:55
      Witam,
      Jestem zaineresowany takim przedsięwzięciem.Dość trudno jest niestety uzyskać
      choćby przybliżone wartości dotyczące linii technologicznej.Nie mam pojęcia
      skąd jesteś ale o konkurencji raczej mowy być nie może bo poprostu nie stać
      mnie na potężną fabrykę. Myślałem raczej o produkcji na małą skalę.
      Czy mógłbyś podać mi przybliżony koszt linii, do których masz dostęp.Będę
      szalenie wdzięczny. Pozdrawiam
    • Gość: Ola Re: produkcja styropianu IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 04.06.07, 11:00
      A może gazobeton albo płyty g-k. Na te produkty są teraz w składach budowlanych
      zapisy...
      • Gość: max Re: produkcja styropianu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:24
        Na gazobeton czy gk są zapisy????? "SĄ GÓWNO NIE ZAPISY" Rozdmuchane przez
        media informacje ze nie ma cegieł cementu itp to hu... prawda. Moze duży
        deweloper budujący bloki ma problemy. Mały obywatel budujący dom nie ma zadnego
        problemu z zakupem materiałów. Z pocałowaniem ręki dostaniesz cegły pustaki
        inne pierdoły z darmowym transportem na miejsce. Druga sprawa media rozdmuchały
        afere braku materiałów i ludzie sie na nie rzucili, nakupili cegieł i teraz ów
        cegiełki stoją na działce juz pol roku. Własciciele nie spią po nocach bo sie
        martwią ze im je ukradną. Na składach boom juz sie skonczył wszystko jest
        dostępne od reki, jedyne na co sie czeka to blacha na dach czy okna ale to sie
        zamawia na wymiar. Ehhhhhh Naiwnosc polaczków nie zna granic
    • Gość: jaxel Re: produkcja styropianu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:33
      myśle że jest to dobry pomysł,w najprostszej wersji odbywa się to tnąc gotowe
      bloki styropianu na specjalnym stole z umieszconymi odpwiednio drutami które
      rozgrzane tną na odpwiednie grubości płyty, linia ta chyba nie jest droga do
      tego musi byc jeszcze urządzenie do pakowania gotowych pakietów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka