junk92508 14.07.08, 13:01 Za jaką wiedzę... Menadżerem zostaje się głównie po znajomości... Wiedzę muszą mieć ci co pracują... I to jest to co różni Polskę od Zachodu i dlaczego warto emigrować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.centertel.pl 14.07.08, 18:31 Bzdury piszesz, junk Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 21:27 Gość portalu: a napisał(a): > Bzdury piszesz, junk Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Pracowałeś w 75 000 firm? Ja pracowałem w kilku i mogę powiedzieć, że junk ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Niestety u nas pokutuje nadal ze kto zarzadza musi IP: *.jmdi.pl 14.07.08, 22:52 wiecej zarabiac, co jest glupotą, pracowalem w uk i usa i tam w wielu firmach specjalisci z zespolu zarabiaja duzo wiecej od kogos ktos zarzadza taka grupa. Osoba zarzadzajaca jest od motywowania,wytyczania zadac, nagradzania , przeplywu inforamcji i wcale nie musi znac sie na robocie np. programisty czy specjalisty elektronika. Takie miekie umiejetnosci sa niczym wobec wiedzy i doswaidczenia tych osob i sa tam tak wlasnie wyceniane, w Polsce zarzadzasz to chocbys nic nie umial musisz wiecej brac od osob w zespole. Taka mentalnosc ... Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 18:36 A ja jestem ciekaw jak wyglada wzost wynagrodzenia menagerow (procentowy) w stosunku do wzrostu wynagrodzenia np. nauczycieli. Moze wtedy bysmy sie wiecej dowiedzieli komu zawdzieczamy ten fantastyczny wzrost dochodow w Polsce. smok Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 18:43 A ja siusiam na bycie "managerem" i zarabianie 10.000,-, bo jako spec od SAPa przynosze do domu ok. 20.000,- i inne zabawki. Ale fakt, ze trzeba cos umiec. I fakt, ze mozna sie baaardzo zmeczyc. No i chyba nie kazdy potraf(ilby). Wiec to nic dla "managerow", hehehe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 18:48 No i tzw.manager, szczegolnie taki cienki, polski, dzien w dzien i nawet w nocy robi w portki, bo sie boi, ze moze wyleciec i drugiej takiej szansy juz nie dostanie. - bo wyniki beda z jakiegos powodu nie takie - bo ktos zauwazy, ze nic nie robi i/albo nie potrafi - bo na kogos szefowstwo musi zwalic wine - bo ktos ma kuzyna albo szwagra, ktorego przewidzial na ten stolek - itp. itd. A mi to wszystko wisi, jestem spec i freelancer i niech sie o mnie bija. W kazdej chwili, gdy chce albo musze - odskok i to niekoniecznie w dol, tylko przewaznie do gory. :) Polskim managerom nie zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 18:53 Zeby bylo jasne: nie nadmuchuje sie i nie przechwalam - wypracowalem sobie to przez dlugie lata ciezka praca. I dlatego patrze z dystansem na tych wszystkich "szefow", ale tez na tych wszystkich lakierowanych "top doradcow" np. Accenture). Widzialem juz setki roznych "zwierzatek". Jasne, niektorzy zarabiaja znacznie wiecej. Pytanie, czy zdrowo i jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichoż Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.icpnet.pl 14.07.08, 19:30 a ja znam takich konsultantów od SAP co to przyjeżdżają do firm, nic nie wiedzą robią głupie miny mówią dziwne rzeczy raczej trudne do przyswojenia wywracają oczyma i patrząc na nich sie zastanawiam po co mi to nieszczęście: SAP i myślę sobie, że muszą rzeczywiście sporo zarabiać by robić z siebie takich bawołów pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 20:29 co 4 latka wybory i zmiana managerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.e-wro.net.pl 14.07.08, 19:09 > bo jako spec od SAPa przynosze do domu ok. 20.000,- A w wieku 35 lat przyniesiesz do domu zawał ,- I kutasik też juz więcej nie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abap'er Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.subscribers.sferia.net 14.07.08, 20:26 Mam prawie 40 lat, zarabiam podobnie i czuję się bardzo dobrze. A i na kutasika, moja żona nie narzeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sowizdrza Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 22:02 dziwną masz rodzine Ty menager i żona z kutasikiem, ale każdy ma to co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abap'er Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.subscribers.sferia.net 14.07.08, 22:26 Tak sowizdrza, masz rację. Nieważna jak, ale aby tylko przypieprzyć. Prawda ? To w końcu takie ludzkie. A to że walisz kulą w płot, to w sumie Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdbd Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 79.97.244.* 14.07.08, 19:28 he he he a w normalnym kraju 3500 euro to pracownik szeregowy zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.telprojekt.pl 14.07.08, 20:16 bzdury wacpan piszesz zeby pracownik zarabial 3500 euro to musi ze dwudziestu innych na niego robic za 900 euro - na tym opiera sie kapitalizm, albo Ty wyzyskujesz albo inni Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dff Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 79.97.244.* 15.07.08, 00:17 bzdury? Irlandia: pensja elektryka (jakich tysiace tutaj) 860/tydzien na konto 860 x 52 tygodnie w roku = 44720e rocznie /12 miesiecy = 3727euro miesiecznie po podatku proponuje ruszyc tylek z PL i sie troche normalnosci nauczyc D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 198.36.87.* 15.07.08, 07:18 No ci co z tego. Ja tutaj mam 3700 zl na ręke ,ale mieszkam w Polsce ale nie na obczyźnie.Irlandia to beznadziejny brzydki kraj.Nie musze wyjeżdzać no i tansze życie jest u nas...pozdrawiam emigrantów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 86.47.47.* 15.07.08, 08:44 ok, zarabiasz 3700 zl kup pralke 3700 - 1000zl (pralka) = 2700zl w IE 3700 - 300e (pralka) = 3400e czujesz roznice czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 15.07.08, 20:36 > tansze > życie jest u nas...pozdrawiam emigrantów.. co za bzdury wypisujesz? tańsze życie? w polsce?? - conajmniej 3 razy droższe niż na zachodzie na obczyźnie powiadasz?? a tyraj sobie niewolniku dalej, rób dobrze zasmarkanym klechom transwestytom i politykom zdalnie sterowanym Odpowiedz Link Zgłoś
olias Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 14.07.08, 20:27 pierdu-pierdu muchy srali. managerowie powinni zarabiać więcej niż Kowalski. Ale co zrobić gdy Kowalski jest o 2 klasy lepszy od tych baranów/ przecież to ciućmoki przywożone do firm niby-to- niepaństwowych po każdych wyborach. właśnie rusza kolejna karuzela, tym razem PO. TKM-PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARA Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 195.150.233.* 14.07.08, 20:41 Pozwolę zapytać, czym jest liczona wg oliasa klasa człowieka? Dlaczego 2 klasy lepszy? W poważnych przedsiębiorstwach na stanowiskach kierowniczych zatrudniani są najwyższej klasy specjaliści (kto pozwoliłby sobie w dzisiejszych czasach na straty spowodowane nieudolnym zarządzaniem?!) Że zdarzają się "nieudolni" menedżerowie ? Wszak jak zwykło się mawiać: dobry szef zatrudnia pracowników mądrzejszych od siebie ;) pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 21:17 Gratuluję naiwności - Grupa Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter Wpadnij tez do Stoczni, tam nawet doktoraty IP: *.bb.sky.com 14.07.08, 21:45 porobili i co? GW Polska to jednak gorzej niz Bangladesz. Kierownik zarabia kilka razy wiecej niz specjalista w jego dziale. To chore i zblizone do swego rodzaju formy niewolnictwa! Moj szef w UK (nie dyrektor generalny)zarabial wiecej ode mnie o 20%. On organizowal prace calemu zespolowi inzynierow. Naprawde ciezko tyral, zebysmy tez ciezko pracowali. Polskie firmy w konkurencji z zagranica nie maja zadnych szans. Przy zblizeniu zarobkow tym bardziej zadnych szans na konkurencje. Mnie zdumiewaja poglady prezentowane w Polsce na to, kto ile powinien zarabiac, ale tez mnie to nie martwi. W koncu zycie to wszystko zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9090 ja zarabiam wiecej niz moj przelozony IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 14.07.08, 22:12 w UK oczywiscie i jestem jedynym nie-Tubylcem w firmie, i mam najwyzsza stawke - bo najwiecej umiem a przelozony jest TYLKO managerem niczym wiecej. w Polsce jest masakra system feudalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: 89.243.196.* 14.07.08, 21:04 Nie martwcie sie. Zawsze mozna wyjechac do UK i potroic swoje zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.113.16.214.plusnet.pte-ag1.dyn.plus.net 14.07.08, 21:11 5tys. to rapyem 3tys. netto jak za to mozna przezyc porazka, czyli male mieszkanko w warszawie 50m2 po ponad 80latach splacania pod warunkiem ze zona kupi papu za swoje ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- a ja mieszkam w UK.. IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 14.07.08, 21:47 od imprezy do imprezy, knajpy zarcie gotowe, piatek i sobota - whisky i woooda, 42 godzin pracuje, podobnie spie, reszta - balanga... odklada mi sie samo 200-300/tygodniowo na lokacie 5,5%. uzbieralo sie juz 50000 funt prawie... a ja walcze dalej. o Polsce jakos zapomnialem. mieszkanie wynajmuje , samochodu nie mam - bo to zabawka dla dresow, kumpli pelno, pochwaly w pracy dostaje - bo czego nie. stresu zero. jedynie co mysle czasem zeby moze jakos kase zainwestowac ... moze w jakas Kobiete. taka zeby byla ok, normalna... ale to tylko czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: attention Re: a ja mieszkam w UK.. IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 22:50 >samochodu nie mam - bo to zabawka dla dresow, Hahaha, chyba u ciebie na wsi, skad sie wywodzisz. Bardziej idiotycznego stwierdzenia dawno nie czytalem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k13 Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 21:57 Co komu po super doświadczonym menadżerze, skoro dzięki wspaniałym reformom ministerstwa edukacji likwidującym szkoły zawodowe z rynku znikają powoli ludzie, którzy wyrabiają te pieniążki, a ci co zostali mają w najlepszym razie 15latek do emerytury? Niestety nawet super doświadczony menadżer nie pomoże jak nie będzie kim zarządzać. Więc niech chłopcy łapią kasę póki mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex ___ Jak ktos nic nie potrafi, idzie na zarzadzanie IP: *.136.udn.pl 14.07.08, 22:29 Z moich obserwacji wynika, ze jak ktos nie potrafi kompletnie nic to idzie na zarzadzanie. A studenci zarzadzania nie potrafia pieciu kresek na rysunku technicznym odczytac, ani nawet przeczytac ze zrozumieniem help'u do Worda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vald Menadżerowie w Sheratonie IP: *.171.134.2.crowley.pl 14.07.08, 23:11 W tym hotelu zarobki menadżera kształtują się w granicach 3-4tyś pln na rękę co jest pensją śmieszną.Dodatek stanowi tzw.''prestiż'' - śmiechu warte ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Cały ten raport to bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 01:52 Kierownik Działu Jakości zarabia 15.000-20.000 brutto na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr_profi Advisory Group TEST to bajery IP: *.anonymouse.org 15.07.08, 01:55 Dane wyssane z palca :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa1 Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi IP: *.delecta.pl 15.07.08, 07:06 Ja tak jak mój kierownik, też bym rządziła, a nawet lepiej bo mam większą wiedzę tylko nie mam takich znajomości. Jestem o 20 kg cięższa i 20 lat starsza, dlatego mile widziana jest "starym prykom" osoba młoda, a głupoty i niewiedzy na czole nie widać. Za to dobrze widać ciało na spotkaniach "integracyjnych". Odpowiedz Link Zgłoś
onbezsciemy Menadżerowie w Polsce coraz bogatsi 15.07.08, 10:41 czyli faktycznie nie opłaca się być managerem, dużo lepiej zarobisz jako specjalista / freelancer (tylko trzeba mieć do tego jaja) Odpowiedz Link Zgłoś