Dodaj do ulubionych

Chcę otworzyć biznes

04.11.03, 14:38
Mam już w banku konto osobiste (ROR), czy w związku z otwarciem firmy będę
musiał założyć nowe, tylko dla firmy, czy też mogę korzystać z
dotychczasowego?
Obserwuj wątek
    • kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 04.11.03, 16:59
      poslonek napisał:

> Mam już w banku konto osobiste (ROR), czy w związku z otwarciem firmy będę
      > musiał założyć nowe, tylko dla firmy, czy też mogę korzystać z
      > dotychczasowego?

Musisz mieć konto firmowe.
    • Gość: baba Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:49
      Oczywiście firmowe jest droższe w obsłudze.......
      • Gość: Ktoś Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 00:22
        A mój kumpel prowadził firmę, i miał tylko osobiste (tzw. ROR). Teraz siedzi,
        ale to chyba szczegół... PzDr
      • Gość: kziolk Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.swic.dialup.inetia.pl 05.11.03, 17:17
        Nie zgadzam sie. Jesli wybierzesz odpowiedni bank, to konto firmowe nie bedzie
        Cie wiele kosztowalo. Moze tylko 2zl miesiecznie (tyle kosztuje moje)
    • poslonek Re: Chcę otworzyć biznes 05.11.03, 11:10
      Dzięki za pomoc.
    • Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 05.11.03, 18:27
      chce otworzyc gastronomie - knajpe - słyszalem jednak, ze bez dania w lape
      sanepidowi nie ma szans na cos takiego, czy ktos moze o tym slyszal?
      • kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 06.11.03, 10:00
        Gość portalu: romano napisał(a):

> chce otworzyc gastronomie - knajpe - słyszalem jednak, ze bez dania w lape
        > sanepidowi nie ma szans na cos takiego, czy ktos moze o tym slyszal?

Ja otwieram sklep i też to słyszałam. A jednak mozna, wszystko załatwiłam bez
        żadnych łapówek. Być może gdy zapłacisz masz szybciej. No i przy gastronomii są
        duuużo wyższe wymagania sanepidu niż przy sklepie. Być może łatwiej dać łapówkę
        niż im sprostać...
        • Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 07.11.03, 12:10
          A czy znasz ludzi, którzy musieli coś odpalić w zamian za załatwienie czegoś w
          gastronomii? Moze wiedzą komu i ile trzeba dać. Nie ukrywam, że zależy mi na
          czasie a miejsce, w które chce inwestować jest takie sobie (trudno znaleźć coś
          lepszego) w związku z tym czeka mnie dużo wedrówek po biurach. Chodzi o
          Warszawę. W razie gdyby ktoś mógł mi pomóc prosze o kontakt :
          robert_vlissingen@yahoo.com
          • kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 12.11.03, 12:31
            Gość portalu: romano napisał(a):

> A czy znasz ludzi, którzy musieli coś odpalić w zamian za załatwienie czegoś
            w
            > gastronomii? Moze wiedzą komu i ile trzeba dać. Nie ukrywam, że zależy mi na
            > czasie a miejsce, w które chce inwestować jest takie sobie (trudno znaleźć
            coś
            > lepszego) w związku z tym czeka mnie dużo wedrówek po biurach. Chodzi o
            > Warszawę. W razie gdyby ktoś mógł mi pomóc prosze o kontakt : >
            robert_vlissingen@yahoo.com

Niestety, nie znam. Poza tym musisz kogoś mieć nie tyle w sanepidzie w
            Warszawie, co w sanepidzie w odpowiedniej dzielnicy. Co ci po znajomości na
            Woli, gdy otwierasz się na Pradze.... Tak czy inaczej, podobno sanepid chętnie
            bierze, a przy odbiorze lokalu jesteś tylko ty i jedna osoba....
            • Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 13.11.03, 18:28
              Dzięki za ten instruktorski wykład. Gdyby jednak ktoś wiedział z kim można
              pewne sprawy załatwić, to będę wdzięczny za pomoc. Adres j.w., bo zanim
              wszystko poskładam do kupy, to trochę czasu upłynie.
      • Gość: mariano99 Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 09:18
        Chcę więcej wiedzieć dotyczącej gastronomii. Jaki Vat na książce KPiR. Bo na
        ryczałcie 3% bez alkoholu lub 8,5% z alkoholem. Ale nie wiem ile na zasadach
        ogólnych.
    • Gość: Józek Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.blt.pl 10.11.03, 21:12
      "Chcę otworzyć biznes"
      Otwieraj, mając konto firmowe możesz korzystać również z prywatnego-ja
      korzystałem i nie miałem problemu w US, vide grupa pl.biznes.banki temat :Jak
      to jest z tymi kontami firmowymi z dn.9.11.03
    • Gość: xxxx Otworzyć biznes? Łomów Ci w Polsce DOSTATEK... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 19:31
      nie jeden biznes, mały i duży można nimi otworzyć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka