poslonek 04.11.03, 14:38 Mam już w banku konto osobiste (ROR), czy w związku z otwarciem firmy będę musiał założyć nowe, tylko dla firmy, czy też mogę korzystać z dotychczasowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 04.11.03, 16:59 poslonek napisał: > Mam już w banku konto osobiste (ROR), czy w związku z otwarciem firmy będę > musiał założyć nowe, tylko dla firmy, czy też mogę korzystać z > dotychczasowego? Musisz mieć konto firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:49 Oczywiście firmowe jest droższe w obsłudze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 00:22 A mój kumpel prowadził firmę, i miał tylko osobiste (tzw. ROR). Teraz siedzi, ale to chyba szczegół... PzDr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kziolk Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.swic.dialup.inetia.pl 05.11.03, 17:17 Nie zgadzam sie. Jesli wybierzesz odpowiedni bank, to konto firmowe nie bedzie Cie wiele kosztowalo. Moze tylko 2zl miesiecznie (tyle kosztuje moje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 05.11.03, 18:27 chce otworzyc gastronomie - knajpe - słyszalem jednak, ze bez dania w lape sanepidowi nie ma szans na cos takiego, czy ktos moze o tym slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 06.11.03, 10:00 Gość portalu: romano napisał(a): > chce otworzyc gastronomie - knajpe - słyszalem jednak, ze bez dania w lape > sanepidowi nie ma szans na cos takiego, czy ktos moze o tym slyszal? Ja otwieram sklep i też to słyszałam. A jednak mozna, wszystko załatwiłam bez żadnych łapówek. Być może gdy zapłacisz masz szybciej. No i przy gastronomii są duuużo wyższe wymagania sanepidu niż przy sklepie. Być może łatwiej dać łapówkę niż im sprostać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 07.11.03, 12:10 A czy znasz ludzi, którzy musieli coś odpalić w zamian za załatwienie czegoś w gastronomii? Moze wiedzą komu i ile trzeba dać. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie a miejsce, w które chce inwestować jest takie sobie (trudno znaleźć coś lepszego) w związku z tym czeka mnie dużo wedrówek po biurach. Chodzi o Warszawę. W razie gdyby ktoś mógł mi pomóc prosze o kontakt : robert_vlissingen@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
kaja771 Re: Chcę otworzyć biznes 12.11.03, 12:31 Gość portalu: romano napisał(a): > A czy znasz ludzi, którzy musieli coś odpalić w zamian za załatwienie czegoś w > gastronomii? Moze wiedzą komu i ile trzeba dać. Nie ukrywam, że zależy mi na > czasie a miejsce, w które chce inwestować jest takie sobie (trudno znaleźć coś > lepszego) w związku z tym czeka mnie dużo wedrówek po biurach. Chodzi o > Warszawę. W razie gdyby ktoś mógł mi pomóc prosze o kontakt : > robert_vlissingen@yahoo.com Niestety, nie znam. Poza tym musisz kogoś mieć nie tyle w sanepidzie w Warszawie, co w sanepidzie w odpowiedniej dzielnicy. Co ci po znajomości na Woli, gdy otwierasz się na Pradze.... Tak czy inaczej, podobno sanepid chętnie bierze, a przy odbiorze lokalu jesteś tylko ty i jedna osoba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Chcę otworzyć biznes IP: 217.153.35.* 13.11.03, 18:28 Dzięki za ten instruktorski wykład. Gdyby jednak ktoś wiedział z kim można pewne sprawy załatwić, to będę wdzięczny za pomoc. Adres j.w., bo zanim wszystko poskładam do kupy, to trochę czasu upłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano99 Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 09:18 Chcę więcej wiedzieć dotyczącej gastronomii. Jaki Vat na książce KPiR. Bo na ryczałcie 3% bez alkoholu lub 8,5% z alkoholem. Ale nie wiem ile na zasadach ogólnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Chcę otworzyć biznes IP: *.blt.pl 10.11.03, 21:12 "Chcę otworzyć biznes" Otwieraj, mając konto firmowe możesz korzystać również z prywatnego-ja korzystałem i nie miałem problemu w US, vide grupa pl.biznes.banki temat :Jak to jest z tymi kontami firmowymi z dn.9.11.03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Otworzyć biznes? Łomów Ci w Polsce DOSTATEK... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 19:31 nie jeden biznes, mały i duży można nimi otworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś