mela78 07.12.06, 12:19 Mam pytanie. Kiedy będziecie mieli powtórnie rekawice i dezodoranty w krysztale w sklepie? Czy uda się zakupić jeszcze przed świętami? Serdecznie pozdr. s. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
said_no_more Re: do mychy :) 07.12.06, 13:09 a ja wyslalam moje pytania na gazetowy mail :) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 od Mychy 07.12.06, 19:00 Nie zamordujcie mnie, proszę. Paczka najwyraźniej zaginęła, listonosz obiecał mi telefon do sortowni paczek zagranicznych, ale chyba zapomniał. Przyszedł inny, który nie wiedział nic na ten temat. W dodatku zaginął dowód nadania - jak pech, to pech na całego. Obawiam się, że przed Świętami nic nie zdziałam. Może uda się po Nowym Roku, a może zdaży się przedświąteczny cud.... mycha P.S. said_no_more już Ci odpowiedziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 rękawice i dezodoranty już są :) 21.12.06, 14:19 Przepraszam wszystkie zainteresowane osoby za zwłokę, ale przesyłka, na którą czekaliśmy zaginęła w tragicznych i niewyjaśnionych okolicznościach ;o))). Właśnie przyszła kolejna paczucha, także rękawice i dezodoranty są już w sklepie. Serdecznie pozdrawiam mycha Odpowiedz Link Zgłoś
julian2102 Re: do mychy :) 31.12.06, 19:44 A kiedy będą te kolorowe mydełka?????? czy faza eksperymentów jest na dobrej drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: do mychy :) 02.01.07, 13:39 Julian, witamy w naszym gronie przedstawiciela płci męskiej!!! Pisałam przed chwilą do Ulino odnośnie barwników w mydłach. Zastanawiamy się, czy będą, czy nie. Chętnie poznamy opinie innych forumkowiczów na ten temat :)). A co eksperymentów. My wiecznie próbujemy zrobić coś nowego, tyle tylko, że na własny użytek. Kwestia kasy potrzebnej na badania decyduje o większości naszych decyzji. Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
julian2102 Re: do mychy :) 02.01.07, 20:09 Ależ ja jestem kobietą , a Julian to imię mojego synka.:-))))))) I już zamowiłam raz w Ekosensie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: do mychy :) 02.01.07, 22:21 No popatrz, nic się nie zgadza ;o))).Kobieta i to z synkiem, a ja myślałam, że facet (i to futurystyczny w dodatku z 2102 roku). No wybacz mi proszę, wielcem zawstydzona. Ale domniemuję, że Julian urodzony został 21 lutego, mam nadzieję, że chociaż to odgadłam (?). Skoroś damskiego rodu, to zapewne takie kolorowe mydełka byś chciała? Ukłony składam i jeszcze raz o wybaczenie proszę(azaliż widać, żem świeżo po lekturze pokrętnej książki Chmielewskiej). Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
julian2102 Re: do mychy :) 03.01.07, 00:11 Data urodzenia Juliana odgadnięta została perfekcyjnie!!!! no i własnie dlatego, żem kobitka, to bym chciała te kolorowe:-)))) Ale poczekam cierpliwie. no i oczywiście, że się nie gniewam. pozdrawiam OLA Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: do mychy :) 04.01.07, 10:37 Olu, poczekaj cierpliwie :)). Póki co może będę inne nowości. Dzisiaj będziemy robili pomarańczowe mydełko. Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
filuterna pytanie do mydlanego eksperta 04.03.07, 10:07 Myszko.... czy wiesz może od czego to zależy, że niektóre niby (??)naturalne oliwkowe mydła są naprawdę ciemne, aż brązowe??? domyślam się, że to farbka......... :/ czy jednak jakość oliwy, a może proces produkcyjny??? z drugiej strony czarne afrykańskie mydło jest naprawdę ciemne...w naturalny sposób?? :* Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: pytanie do mydlanego eksperta 04.03.07, 14:42 Filuterna, nam nie udaje się w procesie produkcyjnym uzyskać ciemnego odcienia mydła. Zasada sodowa odbarwia wszystkie płynne barwniki. Barwa mydła różni się w stopniu minimalnym w zależności od rodzaju użytej oliwy. Nasze mydła w postaci rozpuszczonej mają barwę zieloną, przez pierwszych kilkanaście sekund. Po zastygnięciu mydło uzyskuje kremową barwę. Barwa końcowa mydła oliwkowego nie jest więc zależna tylko i wyłącznie od barwy oliwy użytej do jego produkcji. Wygląda na to, że mydło oliwkowe uwiarygodniane jest barwą, której po takim mydle spodziewa się konsument. pozdrawiam cieplutko, mycha P.S. no, ale każdy producent ma swoje tajemnice ;o))). Odpowiedz Link Zgłoś
filuterna Re: pytanie do mydlanego eksperta 04.03.07, 15:51 dzięki... :* no tak się tego spodziewałam ;) .........bo rodzaj zasady użyty do produkcji mydła oliwkowego też nie robi różnicy?? zasada potasowa np.nie odbarwiałaby tak mocno??? ale chyba to wishful thinking ;) wiesz, też się zastanawiam nad tym alepem, taki zieloniutki ;P, ale nie mam kompetencji, żeby drążyć ten temat. pozdrawiam równie serdecznie!!! :** Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: pytanie do mydlanego eksperta 04.03.07, 16:30 W zasadzie to zasada zasadzie nie równa:))) KOH jest też zasadą silną, ale słabszą od NaOH. Więc może odbarwiać mniej;-) W najbliższych dniach będziemy robić zupełnie nowe mydła z zasadą potasową, więc zobaczymy jak będzie wyglądała sprawa odbarwienia. Wkrótce też pojawi się nowe mydło "kastylijskie". Co do "zieleniny" w Alepie to nam jest niezręcznie drążyć temat zawartości zielonego w zielonym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
filuterna Re: pytanie do mydlanego eksperta 04.03.07, 17:57 Mysiu... ;)no tak zostawmy ten 'podśmiardujący' wątek. ale fajnie, że nowości wprowadzacie!!! lubię Wasz sklep i działalność; różne mydła próbuję, ale pokornie wracam do Was, bo mam zaufanie do Waszych produktów. a mydło kastylijskie fajnie jakby było dostępne w kostce no i moze robione na zasadzie potasowej..... ale ja oczywiście nic nie wymuszam, cieszę się z tego co już oferujecie :* Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 mydełka kastylijskie w kostkach 17.03.07, 22:09 Filuterna, mydełka już schną. Za kilka dni będą dostępne. Pojawi się mydełko bazowe, tymiankowe i lniane, nieco później kolejne :). Mydła potasowe jeszcze czekają na realizację :)). Ale już niedługo się za nie weźmiemy. Mieliśmy ostatnio napięty harmonogram i dużo biegania. Sytuacja nareszcie została opanowana, możemy spokojnie zająć się pracą. Dziękuję Ci bardzo za Twoje zaufanie i powroty. pozdrawiam cieplutko, mycha Odpowiedz Link Zgłoś
filuterna Re: mydełka kastylijskie w kostkach 18.03.07, 12:35 Ach....bajka!! bazowe i tymiankowe bardzo lubię.........i jeszcze rumiankowe............ życzę Wam samych miłych rzeczy i pokonywania wszelkich przeszkód w tym co robicie; uczciwych partnerów businessowych i wiernych klientów :) może za parę lat będziecie swego rodzaju /ikoną/ naturalnych firm kosmetycznych w Polsce :) :* Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Mycho, a powiedz mi, proszę 18.03.07, 20:34 czy szampon z solą epsom (na który przepis jest na Waszej stronie) nadaje się do przechowywania czy jest do zużycia na jeden raz? Bo mnie kusi wypróbować, ale czasu brak na produkcję za każdym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Visenno :)), ależ tak, 19.03.07, 13:59 możesz go zrobić w większej ilości, ale najpierw wypróbuj jeszcze inne sposoby. Sól Epsom przechodzi w mojej łazience różne próby. Obecie dodaję ją do odżywki do włosów. pozdrowienia dla obu Pań: starszej i tej nieco młodszej-huścianej panienki:D. mycha Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Visenno :)), ależ tak, 19.03.07, 14:51 Dzięki:) Będę kombinować:) buziaki (od Zuzi też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
filuterna Re: Visenno :)), ależ tak, 05.07.07, 09:32 czy masz może Beatko skład tego? VITAL TAGESCREME i VITAL NACHTCREME firmy ALVERDE ????? Odpowiedz Link Zgłoś