Dodaj do ulubionych

Pytanie prywatne do Adserserwis

08.12.11, 23:51
Wybacz że w ten sposób, ale gdzieś posiałem numer telefonu. Poza tym tak łatwiej pokazać o co mi chodzi, a przy okazji może komuś się przyda.
Tak sobie myślę, że czasami przydałby mi się migomat. A to taczka się zepsuje, a to jakiś kawałek ogrodzenia trzeba podspawać, czasami tłumik w samochodzie. Poza tym będę chciał zbudować niewielką konstrukcję pod mini elektrownię wiatrową - spawanie kątownika 30x3 lub coś koło tego oraz blachy 1 mm. Generalnie zawsze coś się do roboty albo w domu albo koło niego znajdzie. Co sądzisz jako specjalista: czy zakup takiego czegoś miałby sens do takich prac?
allegro.pl/migomat-polautomat-mig-mag-130f-sherman-drut-i1962138208.html
Pozdro, TG
Obserwuj wątek
    • adserserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 09.12.11, 23:11
      Mig-mag ,spawanie w osłonie argonu lub mieszanki . Przykład który podałeś , to raczej amatorski sprzęt -spawanie drutem w otulinie . Jeżeli nie chcesz wydać dużych pieniędzy , to kup używany migomat , ale bardziej zaawansowany . Do tego butlę normalnej wielkości - wtedy nie ma problemu z napełnieniem ( butlę można nabyć przy składnicy w Łomiankach ) .Do grubości które podałeś wystarczy migomat około 130A . A blachy do 1 mm zdecydowanie lepiej pospawasz w osłonie gazu ( najtańszy jest dwutlenek węgla ) , drut uniwersalny spawalniczy miedziowany 0,8 mm .Na allegro jest spora oferta np.allegro.pl/spawarka-migomat-sherman-dualmig-130l-2-i1973712827.html#tabsAnchor
      www.bazarek.pl/produkt/1586523/polautomat-spawalniczy-sherman-dualmig-130l2.html
      • tgserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 09.12.11, 23:21
        Dziękalski jestem. Pomyślę.
        • adserserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 09.12.11, 23:38
          Do kompletu polecam maskę samościemniajacą (nic wspólnego z polityką )
          • tgserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 10.12.11, 10:16
            A czy do takich małych robótek okulary nie byłyby lepsze i wygodniejsze?
            • adserserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 10.12.11, 13:53
              Zdecydowanie polecam przyłbicę , stanowi ona też ochronę skóry przed intensywnym promieniowaniem ( Łuk elektryczny ) . Samościemniająca jest wygodniejsza , ciemnieje szybko sama jak zaczynasz spawać ,nie musisz jej ciągle podnosić i opuszczać .
              • tgserwis Re: Pytanie prywatne do Adserserwis 10.12.11, 15:36
                Dzięki. Tę argumentację przyjmuję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka