Dodaj do ulubionych

zaczynamy!!!

13.08.13, 12:17
Witajcie, nie wiem czy ktoś jeszcze odwiedza to forum, ale licze że tak. Moj m osoba bardzo otyła (interesuje nas spadek wagi trzycyrowy) od dzisiaj jest na diecie cambridge, ktora ma być wstępem do operacji żołdka we wrześniu i dalszej walki. Ta dieta to zalecenie lekarza, pierwszy etap to drugi stopień przez tydzień, a później 4 tyg 3 stopień. Trzymajcie kciuki i życzcie nam powodzenia. Póki co na śniadanie owsianka a przed południem zupa:).
Obserwuj wątek
    • dietacambridge2013 Re: zaczynamy!!! 14.08.13, 18:23
      Witam was serdecznie i mocno trzymam kciuki , dieta jest jak najbardziej skuteczna i dacie rade ! 2 stopień jest całkiem przyjemny ! ja zawsze zaczynałam od 1 ale nie ma co bo to głodówka !!! :) czekam na wasze sukcesy ! możecie na mnie liczyć , pozdrawiam.
      • walkazotyloscia Re: zaczynamy!!! 14.08.13, 19:59
        ja przyznam szczerze jestem zaskoczona że polecili nam tą dietę bo z punktu medycznego nie wygląda na szczególnie urozmaiconą i jest taka hmm chemiczna, w każdym razie klamka zapadła i widocznie tak musi być. M dzisiaj sporo wyjeżdżał także rano owsianka, potem napój, obiad normalny mięso plus warzywa i na koniec napój. Te napoje w kartonikach bardzo mu posmakowały. Objętościowo te posiłki są bardzo małe szczególnie jak dla osoby która spokojnie mogłaby na posiłek wchłonąć wiaderko takiego napoju, ale jesteśmy dobrej myśli. Dzisiaj m już zaczyna odczuwać porządny głód. Twierdzi że gdyby nie to że jest to wstęp do operacji i że uczy swój organizm już pewnych zasad to nie wytrzymałby na niej dłużej niż pół dnia.
        • dietacambridge2013 Re: zaczynamy!!! 15.08.13, 17:00
          Proszę motywować męża , na tej diecie po 3 tygodniach głód znika. Ja na tej diecie byłam żeby nie skłamać z 20 razy :) tylko nigdy jej nie kończyłam , albo nie robiłam wchodzenia i jojo miałam na własne życzenie . Dieta działa , schudłam na niej kiedyś ponad 35 kg teraz mam już 20 na minusie.

To , że jest sproszkowana to jeszcze nic nie znaczy , moja konsultantka twierdzi że jest NAJBEZPIECZNIEJSZA na rynku , ja mimo tego że już tyle razy do niej podchodziłam jestem zdrowa jak ryba , wyniki krwi super , miałam gastroskopie z żołądkiem też super - nie ma się czego bać . Musi być bezpieczna skoro jest na rynku i dobrze schodzi , skoro polecają ją lekarza. Kiedyś 1 stopień to były tylko 3 posiłki samej diety - nic więcej plus 2 ,25 l płynu teraz ścisła dieta ( 1 stopień) to 4 posiłki diety cambridge nic więcej , 2 stopień na którym jest już Pani mąż to dodatkowo obiad ( ryba , kurczak + warzywa) - da się przeżyć.
          Ja bywałam na samych 3 torebkach po 3 tygodnie - dawałam śmiało radę ( 3 pierwsze dni są najgorsze ) potem głód znika.

Proszę wspierać męża , nie może się poddać !!!!
          • dietacambridge2013 Re: zaczynamy!!! 15.08.13, 17:00
            Oj przepraszam miało być po 3 dniach głód znika ...
            • walkazotyloscia Re: zaczynamy!!! 15.08.13, 21:08
              witam, dzisiaj 3 dzień diety, jest harcore ale daje rade. Ja go pilnuję, niestety ja jutro wyjeżdzam i wracam dopiero w niedziele, także może być ciężko. Sam się obawia że tego nie wytrzyma. Obawiam się że pójdzie na bok a mi nic nie powie. To już jest niestety choroba i brak silnej woli.
              20 razy rozpoczynać dietę??? Nieładnie;) Mam nadzieje że teraz już jest poraz ostatni a cel zostanie osiągnięty.
              • kuleczka121 Re: zaczynamy!!! 20.08.13, 12:15
                Dołączam do wspierania Pani męża. Wytrwa na pewno. Ja jestem drugi raz na tej diecie i tez na mieszanej. Za pierwszym razem schudłam 8 kg teraz 20, tylko że pewnie w porównaniu z Pani mężem byłam chudzinką. To co mi osobiście podoba się w tej diecie to początkowy szybki spadek masy ciała i to bardzo motywuje, bo później niestety już coraz wolniej ale wtedy Pani mąż będzie po operacji i nadal będzie chudł. Jestem przekonana że Pani mąż już dużo schudł, skoro startuje z dużej wagi utrata kilogramów może być spektakularna. Ja w pierwszym tygodniu -3,7kg i wbrew zaleceniom ważę się co drugi dzień bo mnie osobiście to pomaga, żeby się nie złamać. Jak widzę że się waga zmniejsza i wiem ile przeszłam żeby to osiągnąć to naprawdę odechciewa się jeść. Wspieraj go ale też bądź świadoma że drobne grzeszki mogą się przydarzyć. Powodzenia.
                • walkazotyloscia Re: zaczynamy!!! 20.08.13, 12:44
                  dziękuję za wsparcie, u męża ok 5kg na minusie, zdaje sobie sprawę że ten spadek to woda i zapewne wypełnienie żołądka, dieta jest o tyle dobra w jego przypadku że stara się opanować jedzenie powoli, małą łyżeczką papkpwate posiłki. My już jesteśmy weteranami odchudzania i wiemy w tym temacie naprawdę sporo, mąż już nieraz schudł dużo ale największy problem jest jednak z utrzymaniem wagi. U niego jest już poważnie zaburzony metabolizm, wlaśnie przez nieodpowiednie diety, nawet prowadzone przez dietetyka. Teraz widzimy światełko w tunelu, jest naprawdę motywacja i jego i moja. Mąż na diecie czuje się bardzo głodny, ale odlicza dni do operacji. W USA przed tymi zabiegami dieta cambridge to niemal standart, w Polsce w sumie nie, bo jest zwyczajnie droga.
                  • dietacambridge2013 kuleczko 20.08.13, 22:29
                    Hej kochana

Przypomnij nam ile Ci zajeło czasu zgubienie tych 20 kg i to była caly czas mieszana czy jak ?? opowiedz prosze :)
                    • kuleczka121 Re: kuleczko 21.08.13, 09:30
                      Tak to była tylko i wyłącznie mieszana i zajęło mi to 6 miesięcy a dokładnie od 10 lutego. W tej chwili już nie jestem na cambridge, czasem któryś posiłek zamienię na DC zazwyczaj śniadanie lub kolację. Waga coś tam jeszcze spada ale baaardzo wolno.
                      • walkazotyloscia Re: kuleczko 21.08.13, 10:51
                        m twierdzi że po tych posiłkach chce mu się bardzo pić, czy Wam też?
                        • kuleczka121 Re: kuleczko 21.08.13, 14:06
                          Też. Pić może ile chce tylko bezkalorycznie. Po za tym może mieć nieprzyjemny oddech i to też normalne.
                          • walkazotyloscia Re: kuleczko 21.08.13, 16:05
                            pije bezkalorycznie, albo zwykłą wodę albo wodę z tym dodatkiem smakowym. Póki co idze dobrze. Ciągniemy jednak tak jak zeszły tydzień 3 posiłki dc i 1 posiłek normalny mięso i warzywa ale na bogato i syto. Mamy jeszcze 5 tygodni i m chciałby w tym czasie zrzucić 10-15 kg. Już przez ten tydzień jest -5. Myślę że realnie to będzie te 10 kg. Trzymajcie kciuki.
                            • dietacambridge2013 Re: kuleczko 04.09.13, 18:44
                              Jak idzie ? ile mąż zrzucił ? jak się czuję ? czekamy na efekty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka