Dodaj do ulubionych

witam ciepło

01.02.06, 09:28
wczoraj zaczęłam dietę .Bardzo się cieszę , że jest takie wspaniałe forum.
mam 174 cm wzrostu i waże 77 kg. Planuje schudnąć do 63 kg, to moja waga
sprzed ciąży.trzymajcie za mnie kciuki , obiecuję często pisać jak mi idzie
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: witam ciepło 01.02.06, 09:37
      Witaj Aplle!
      Pisz koniecznie, bo to bardzo pomaga :) no i wstyd skreczować, kiedy inne patrzą
      :) Będę Cię dopingowała - wprawdzie w tej chwili właśnie kończę ścisłą, ale
      wracam na nią po tygodniu mieszanej, więc w pewnym sensie nam się "zazębi" dietka ;)
      Pozdrawiam!
      Kaśka
      • natasza0 pytanie do voluptas 01.02.06, 10:27
        Kasiu,a czy jesteś pewna, że można wrócić do ścisłej tylko po jednym tygodniu
        mieszanej? Wrzędzie piszą o dużo dłuższym okresie między ścisłymi, chociaż
        znalazłam też wypowiedź, że najlepszy cykl to 3 tyg. ścisłej + 2 tyg. mieszanej
        i taki cykl można powtarzać. Za 4 dni kończe ścisłą i tak jak Ty mam zamiar po
        tygodniu mieszanej do niej wrócić,ale mam obawy czy będzie to skuteczny cykl.
        • voluptas Re: pytanie do voluptas 01.02.06, 11:17
          Natasza, jestem pewna. Pytałam i mojej dealerki od DC i lekarza - potwierdzili.
          Tydzień owszem być musi, po to, żeby przywrócić normalny metabolizm i ten
          tydzień wystarczy, jeśli po pierwsze dobrze znosisz dietę, po drugie - Twój
          organizm nie protestuje (biegunka, wymioty).
          A jeśli chodzi o "wszędzie piszą", to powiem Ci szczerze, że też się
          zastanawiałam nad tym, dlaczego i myślę, że głównie po to, żeby ludzie nie
          narobili głupot np. ciągnąc ścisłą miesiącami. Jak się cieszę, że idziemy
          "terminami" tak samo - może zaczniesz odzywać się częsciej na forum, będę miała
          przynajmniej towarzystwo. Bo niestety - Gonska, z którą mi się świetnie dietuje,
          kończy ścisłą za 2 dni i chyba później już nie będzie powtarzała. A przede mną
          jeszcze dość długa droga :)
          • natasza0 Re: pytanie do voluptas 01.02.06, 14:05
            Super! bardzo się ciesze, że tydzień mieszanej wystarczy. Tym bardziej, że
            mam "stracha" przed mieszaną - boje się popełnić jakiegoś błędu, który zatrzyma
            proces spalania. Niby ogólne zasady znam, ale.."diabeł tkwi w szczególe",
            czasem nietrudno o nieświadomy grzeszek :)
            Nigdzie nie mogę znaleść przykładowych dań na diete mieszaną (oprócz: białe
            mięso+jarzyny, ale wolałabym jakąś różnorodność..)może Ty masz już opracowane
            jakieś menu? Zastanawia mnie też, z jakiego powodu wykluczyć należy warzywa
            strączkowe? (czy tylko z uwagi na ewentualne wzdęcia, czy jest
            jakiś "poważniejszy" powód?) wykreślenie ich z listy dozwolonych produktów
            dodatkowo pozbawia diete mieszaną wielowyborowości dań,a szkoda.. :)
            Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka