aplle 01.02.06, 09:28 wczoraj zaczęłam dietę .Bardzo się cieszę , że jest takie wspaniałe forum. mam 174 cm wzrostu i waże 77 kg. Planuje schudnąć do 63 kg, to moja waga sprzed ciąży.trzymajcie za mnie kciuki , obiecuję często pisać jak mi idzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voluptas Re: witam ciepło 01.02.06, 09:37 Witaj Aplle! Pisz koniecznie, bo to bardzo pomaga :) no i wstyd skreczować, kiedy inne patrzą :) Będę Cię dopingowała - wprawdzie w tej chwili właśnie kończę ścisłą, ale wracam na nią po tygodniu mieszanej, więc w pewnym sensie nam się "zazębi" dietka ;) Pozdrawiam! Kaśka Odpowiedz Link
natasza0 pytanie do voluptas 01.02.06, 10:27 Kasiu,a czy jesteś pewna, że można wrócić do ścisłej tylko po jednym tygodniu mieszanej? Wrzędzie piszą o dużo dłuższym okresie między ścisłymi, chociaż znalazłam też wypowiedź, że najlepszy cykl to 3 tyg. ścisłej + 2 tyg. mieszanej i taki cykl można powtarzać. Za 4 dni kończe ścisłą i tak jak Ty mam zamiar po tygodniu mieszanej do niej wrócić,ale mam obawy czy będzie to skuteczny cykl. Odpowiedz Link
voluptas Re: pytanie do voluptas 01.02.06, 11:17 Natasza, jestem pewna. Pytałam i mojej dealerki od DC i lekarza - potwierdzili. Tydzień owszem być musi, po to, żeby przywrócić normalny metabolizm i ten tydzień wystarczy, jeśli po pierwsze dobrze znosisz dietę, po drugie - Twój organizm nie protestuje (biegunka, wymioty). A jeśli chodzi o "wszędzie piszą", to powiem Ci szczerze, że też się zastanawiałam nad tym, dlaczego i myślę, że głównie po to, żeby ludzie nie narobili głupot np. ciągnąc ścisłą miesiącami. Jak się cieszę, że idziemy "terminami" tak samo - może zaczniesz odzywać się częsciej na forum, będę miała przynajmniej towarzystwo. Bo niestety - Gonska, z którą mi się świetnie dietuje, kończy ścisłą za 2 dni i chyba później już nie będzie powtarzała. A przede mną jeszcze dość długa droga :) Odpowiedz Link
natasza0 Re: pytanie do voluptas 01.02.06, 14:05 Super! bardzo się ciesze, że tydzień mieszanej wystarczy. Tym bardziej, że mam "stracha" przed mieszaną - boje się popełnić jakiegoś błędu, który zatrzyma proces spalania. Niby ogólne zasady znam, ale.."diabeł tkwi w szczególe", czasem nietrudno o nieświadomy grzeszek :) Nigdzie nie mogę znaleść przykładowych dań na diete mieszaną (oprócz: białe mięso+jarzyny, ale wolałabym jakąś różnorodność..)może Ty masz już opracowane jakieś menu? Zastanawia mnie też, z jakiego powodu wykluczyć należy warzywa strączkowe? (czy tylko z uwagi na ewentualne wzdęcia, czy jest jakiś "poważniejszy" powód?) wykreślenie ich z listy dozwolonych produktów dodatkowo pozbawia diete mieszaną wielowyborowości dań,a szkoda.. :) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link