07.02.06, 19:33
Witam wszystkich mampytanie jestem po pierwszym dniu dc i mam metlik w
glowieoczytalam sie duzo o diecie i mam niejasnosc co do tego ze jesli po 21
dniach scislej przejde na 1 tydz mieszanej czy po tym moge znow zaczac 21
scislej??A nastepna niejasnosc to czy mam wypijac ogolnie 2 l plynow niewazne
czy mineralna czy herbata lub kawa czy 2 l mineralnej i cos tam jeszcze|kawa
i herbata|Najgorsze ze nienawidze mineralnej samej i poprostu zmuszam sie do
jej wypicia.Prosze o porade!!!Basia
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: PYTANIE 08.02.06, 00:25
      Basiu, po pierwsze: ścisłej nie wolno ciągnąć dłużej niż 21 dni. Po 21 dniach
      MUSISZ zrobić przerwę, tzn. przejść na mieszaną albo na 1000 kcal. Ta przerwa
      musi minimum trwać 7 dni i to jest absolutne minimum. Po tym tygodniu możesz
      powtórzyć 21 dni ścisłej.
      A jeśli chodzi o picie - musisz wypić 2 l. jakichkolwiek płynów, wszystko jedno,
      czy to kawa, herbata, czy woda mineralna. Pamiętaj tylko, że nie wolno Ci pić
      herbat owocowych. Jeśli masz ochotę i lubisz, możesz napić się coli lub pepsi
      light, ale to raczej nie litrami, natomiast 1 szklanka Ci nie zadzkodzi.
      A przy okazji - ja tez nienawidziłam wody mineralnej, ale się przestawiłam i
      przyzwyczaiłam i teraz w sumie mi obojetne, co piję :)
      • baska261 Re: PYTANIE 08.02.06, 07:49
        Czesc dzieki za rozjasnienie .Tylko ciekawe dlaczego ten konsultant z allegro
        mi mowil ze po scislej 21 dni musze zrobic 1 miesiac przerwy .Widze ze albo ten
        konsultant jest do d.... i pewnie bede musiala sobie znalezc kogos w swoim
        miescie.Jeszcze raz pozdrawiam.Dzis moj 2 dzien ide wlasnie robic
        zupke .Pozdrowionka .Basia
        • voluptas Re: PYTANIE 08.02.06, 10:40
          czy to był niejaki eCambrigdeDiet? Jeśli tak - uważaj, bo gość zajmuje się
          masówką - a na klienta nie ma czasu. Mnie też wciskał kiedyś te "mundrości" o
          miesiącu przerwy. Teraz mam o wiele lepsza (=bardziej kompetentną) konsultantkę,
          widuję się z nią co tydzień i zawsze ma dla mnie czas, pogada, odpowie
          wyczerpująco na wszystkie pytania. Jeśli natomiast chcesz zweryfikować jakąś
          informację, to zadzwoń do Centrum na Belgradzkiej.
          A, żeby nie było, że szkaluję niewinnie eCambridgeDiet - byłam jego klientką i
          nie byłam zadowolona z obsługi. Chociażby dlatego, że nie przekazał mi wielu
          istotnych informacji na temat DC i przyznam szczerze, że wtedy o wiele trudniej
          było mi przejść ścisłą.
          • baska261 Re: PYTANIE 08.02.06, 17:07
            Czesc dzieki bardzo za opinie.Tak dokladnie to ten eCambr...... no i wlasnie
            tam uslyszalam ze po 21 scislej musze miec 1 miesiac przerwy.Nie dowiedzialam
            sie ze np moge sie napic choc nie przepadamcoli light.A na brzydki zapach z ust
            jak bede miala to powiedzial by zastosowac paste do zebow.ooooooooooo widze ze
            jednak poszukam sobie konsultantki w moim miescie.WWwielkie dzieki za
            porade.Pozdrawiam.Basia
            • voluptas Re: PYTANIE 08.02.06, 18:42
              A na brzydki zapach z ust niezastąpiona jest pietruszka: albo surowa natka
              dodawana do zupek, albo kupowane w aptece kapsułki z wyciagiem z pietruszki, dwa
              razy dziennie. Też się tego dowiedziałam od mojej konsultantki ;)
              • baska261 Re: PYTANIE 08.02.06, 19:14
                To do tych zupek w trakcie diety scislej mozna dodawac
                pietruszke?????????????????????????????????????????????????????Nic mi nie
                powiedziano na ten temat.O to ja jutro dzwonie do centrum i dowiem sie o
                konsultantow w moim miescie.!!!!Wielkie dzieki
                • voluptas Re: PYTANIE 08.02.06, 21:08
                  Zerknij do watku "zupy są okropne - pomocy" tam dziewczyny piszą, jak można
                  kombinować, żeby poprawić smak zupeki koktaili. Zioła natomiast można jak
                  najbardziej - są prawie bez kalorii. Za parę dni ma się pojawić w sprzedaży
                  żurek, który wolno zjeść np. z ugotowanym białkiem jajka ;) Żyć nie umierać po
                  prostu - i to wszystko na ścisłej.
                  Myślę, że dobrze zrobisz szukając konsultanta w Twoim mieście ;)
    • baska261 Re: PYTANIE 08.02.06, 21:42
      Nawet nie wiesz jak mi poprawilas humor.W sumie niektore zupki nie sa takie zle
      ale co poniektore jakby je dolepszyc to by bylo super>Tak jutro dzwonie do
      centrum dc i skontaktuje sie z jakas rozsadna konsultantka .Ide sie wykapac i
      musze sie chyba polozyc bo jestem strasznie slaba juz po 2 dniu.Myslalam ze
      bedzie gorzej choc mialam male kryzisiki ale bylam dzielna.Ponoc najgorsze sa 3
      pierwsze dni.Jeszcze jutro i oby z gorki.Jeszcze raz wielkie
      dzieki>Pozdrawiam .Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka