26.02.12, 21:13
brawo p.Jarku za wystąpienie na sesji i za wystąpienie w TV Sfera.Zgadzam się (wyjątkowo)z radnym Osmendą w temacie opnii o Panu jako dobrym mówcy i dobrym człowieku.Znam Pana od lat i moja opinia o Panu tylko się jeszcze utrwaliła. O pewnych młodych ludziach lepiej nie wspomnę bo jeszcze teraz czuję niesmak.Czy ta Pani kończyła medycynę ?
Obserwuj wątek
    • gejsza10 Re: sesja RM 26.02.12, 21:40
      Wstydzę sie za tA panią medyk bez sumienia i krętacza. Panie Jarku szkoda, że nie dogadał pan" szakieciorzowi" Osmendzie , klakierowi ODnowionych.POnadto on niech sobie schowa te deklaracje, jak to pana ceni i szanuje. Panu jego pochwały sa zbyteczne, pan swoją klasą i czlowieczenstwem sam zapracował na wysoką opinie mieszkańcow.Osmenda bezbożnik, jak smie wytykac wam odwolywania sie w rocie na Boga. Tutaj własnie widac, co reprezentują sobą ci , ktorzy nie slubowali w imię Boga. Gdyby mieli chociaż cos wspolnego z wiarą nie akceptowaliby to co stało sie w naszym miescie.
      • brio154 Re: sesja RM 26.02.12, 22:03
        www.sferatv.pl/index.php/vod/viewvideo/757/sfera-polityki/sfera-polityki-24-lutego-2012.html
        Brawo panie KANIA! Tej Pani nie można słuchać! to jest szok !!!!

Wybieranie faktów, które się chce, które pasują....... Koszmar! mam nadzieję, że referendum będzie !!! A ludzie wreszcie przejrzą na oczy.
        • skalar2011 Re: sesja RM 26.02.12, 22:22
          Żenada te dwie radne co siedzą pod kamerą i robią z siebie widowisko, jedna z intelektem na poziomie zerowym ,druga ,,fachman konkursowy od rozdawania kart,, może powinna się zatrudnić w kasynie?
          ta smarkato jeszcze loto z komórą i odbiero instrukcje co chwila jak i co mo godać ale nawet tego nie umi dobrze ,
          Panie Kania pokazał Pan klasę ,brawo.
          Referendum musi być by takie osobniczki nie mogły nam przynosić wstydu.
    • rudzian2 Re: sesja RM 26.02.12, 23:12
      podzielam brawa dla Jarka Kani , bardzo mocno i dosadnie się wyraził , opisał całą perfidną koronkową krecią robotę oDNOwionych , oburzające jest to że śp. pani Lucyna Mróz miała się stawić przed radnymi żeby się tłumaczyć leżąc na oddziale zawałowym i to było według oDNOwionych w porządku ........... a gdzie leży obecna władzuchna że nie może się pokazać i jak jest obłożnie chora , czyli może się nie tłumaczyć ze swoich karygodnych błędów........
      pani która się tam wypowiada podobno jest lekarzem , widać nadaje się do leczenia tylko oDNOwionych i niech tak będzie , jej wypowiedź to żałosny marazm......
      a nasz super senior Józek jest przerażony widmem odwołania całej Rady , wtedy niestety dietki szlag trafi.....................
      przypomnę tylko końcowy wątek tej dyskusji , dotyczy ustawy o samorządzie gminnym:

Art. 23a. 1. Przed przystąpieniem do wykonywania mandatu radni składają ślubowanie:
      "Ślubuję uroczyście jako radny pracować dla dobra i pomyślności gminy, działać zawsze zgodnie z prawem oraz z interesami gminy i jej mieszkańców - godnie i rzetelnie reprezentować swoich wyborców, troszczyć się o ich sprawy oraz nie szczędzić sił dla wykonania zadań gminy."
      2. Ślubowanie odbywa się w ten sposób, że po odczytaniu roty wywołani kolejno radni powstają i wypowiadają słowo "ślubuję". Ślubowanie może być złożone z dodaniem zdania: "Tak mi dopomóż Bóg."
      • waple Re: sesja RM 27.02.12, 07:05
        Jedno , co boli w ślubowaniu, to to,że powinno być zdanie o tym,że powinni się wyzbyć, partykularnych interesów, jak i partyjnych a głosować zgodnie ze własnym sumieniem.Inaczej głosujemy na maszynki do głosowania a tak nie powinno być.Pozdrawiam.
      • jozefosmenda propagandowa sesja RM 27.02.12, 10:31
        Do Rudziana i Gejszy!
        Darujcie sobie te wasze dywagacje na mój temat.
        Dla mnie to i tak jest OBRZYDLIWE wszystko to co się dzieje wokół sprawy związanej z ś.p.panią skarbnik.
        A nazywanie mnie szakeciorzem i bezbożnikiem dobitnie świadczy o Waszym morale i poziomie rozumowania
        Poza tym jest mi to obojętne czy zostanę odwołany czy nie. To miała być moja ostatnia kadencja więc nie ma dla mnie większego znaczenia kiedy się zakończy.
        Chociaż nie do końca bo odwołanie przed terminem zakończenia kadencji niejako spowoduje kolejny inicjał do startu.
        Czego sobie i Wam nie życzę!
        Aaa... i jeszcze jedno:
        Wyrazy uznania dla pani radnej Ewy Błąkała-Zawronek! Wypadła dobrze a nawet bardzo dobrze a jako "młoda radna" (dosłownie i w przenośni) dobrze się na przyszłość zapowiada. Więcej takich osób w RM!
        • gejsza10 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 11:46
          jozefosmenda napisał:

> Do Rudziana i Gejszy!
          > Darujcie sobie te wasze dywagacje na mój temat.
          > Dla mnie to i tak jest OBRZYDLIWE wszystko to co się dzieje wokół sprawy związa
          > nej z ś.p.panią skarbnik.
          > A nazywanie mnie szakeciorzem i bezbożnikiem dobitnie świadczy o Waszym morale
          > i poziomie rozumowania
          > Poza tym jest mi to obojętne czy zostanę odwołany czy nie. To miała być
          > moja ostatnia kadencja więc nie ma dla mnie większego znaczenia kiedy się zakoń
          > czy.
          > Chociaż nie do końca bo odwołanie przed terminem zakończenia kadencji niejako s
          > powoduje kolejny inicjał do startu.
          > Czego sobie i Wam nie życzę!
          > Aaa... i jeszcze jedno:
          > Wyrazy uznania dla pani radnej Ewy Błąkała-Zawronek! Wypadła dobrze a nawet ba
          > rdzo dobrze a jako "młoda radna" (dosłownie i w przenośni) dobrze się na przys
          > złość zapowiada. Więcej takich osób w RM!
          >
          Wypadła super w mniemaniu p. Osmendy, bo zaciekle broniła ODnowioną!!! Owszem brzydzę sie, ale takim postępowaniem, manipulowaniem zdarzeń wokol sprawy skarbniczki, jakie wy wazeliniarze stosujecie.
          • marynik Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 15:34
            Obejrzałąm, posłuchałam i stwierdzam, że P. radna bardzo ładnie wypadła na wizji, ale tylko na wizji. O wypowiedzi nie chcę wspominać, bo mnie szlag trafia. Jedna najfajniesze było stiwerdzenie, że do prokuratury przekzano ponad 3500 stron dokumentów. Co ważniejsze - ilość czy jakość? No jestem ciekwa, czy prokuratura to prześledzi, bo mnie się wydaje, że to praca dla BIEGŁEGO REWIDENTA - jeśłi to są dokumenty finansowe.

A już na pewno "stracił" w oczach wyborców radny J.O. stwierdzajać, ze będzie tak czy siak głosowął na nowego skarbnika ( i gdyby na tym wypowiedź zakończył to dopowiedziałbym sobie, że pewnia dużo wie o kandydatce i jest dobra na to stanowisko), ale uzasadniając sówj wybór tym, że jak radni nie wybiorą skarbnika to Premier Tusk ma prawo odwołać Radę - to jest dowód, że należy zrobić wszytko, aby za wszelkę ceną posiedzieć na stołku.
            • rudzian2 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 17:05
              owszem też to potwierdzam pani radna na wizji nieźle wypada ale mogłaby nic nie mówić bo te jej mierne wywody mają że tak powiem delikatnie luki logiczne jak przepaść górska , nie mówiąc już o tym jej "kulturalnym" ustawieniu się plecami do J. Kani , zalatuje to wiochą

natomiast zapomniałaś powiedzieć jak Józek mówił jak to jakiś "ktoś" gorąco go namawiał żeby głosował przeciw wyborowi nowego Skarbnika , mógłby sobie lepszy kit wymyślić , wiadomo że Józek po tym co robi (a robi NIC) to nikt do niego nie pójdzie z taką propozycją , byłby od razu spalony , bo przecież jest najwierniejszym filarem oDNOwy , niezależnie ile krzywdy wyrządzą to Józek umie to przetrawić , to wyznawca reguły "dobre prawo ale moje prawo" a nie ogólnie znanego "dura lex sed lex"

jeszcze jedno co można wywnioskować z tej dyskusji to , to że J. Kania dał jasny przekaz że albo Maryna wyjeżdża z miasta albo miastem zajmie się zarząd komisaryczny , wtedy wszyscy się przewietrzą , oczywiście Józek od razu obiecał że koniecznie będzie musiał jeszcze raz startować , przecież bez niego nie dadzą rady ......... obyś się nie przejechał Józeczku
            • g-48 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 21:29
              A już na pewno "stracił" w oczach wyborców radny J.O. stwierdzajać, ze będzie t
              > ak czy siak głosowął na nowego skarbnika ( i gdyby na tym wypowiedź zakończył t
              > o dopowiedziałbym sobie, że pewnia dużo wie o kandydatce i jest dobra na to sta
              > nowisko), ale uzasadniając sówj wybór tym, że jak radni nie wybiorą skarbnika t
              > o Premier Tusk ma prawo odwołać Radę - to jest dowód, że należy zrobić wszytko
              > , aby za wszelkę ceną posiedzieć na stołku.
              No wlasnie ! BHoi sie ze Donald im te towarzystwo rozwali a i byli towarzysze Os mendy moga miec klopoty z wyborem Zefla.
        • g-48 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 16:49
          A nazywanie mnie szakeciorzem i bezbożnikiem dobitnie świadczy o Waszym morale
          > i poziomie rozumowania
          A co nie jest zes szakieciorzym?!
          No a do twojego poziomu rozumkowania to trudno sie znizyc.
        • brio154 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 20:09
          Młoda radna- koszmar! Wyrazy uznania? Niby za co? Przecież w pewnym momencie na sesji nawet słówka nie wydusiła, bo tak ją zatkało, ale może to i lepiej , bo jak się odzywa to wtedy chyba tylko wyłączyć głos, bo słuchać się tych bzdur nie da..... tragedia
          • ysia666 Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 22:30
            Rodzinnie nas zatkało, słysząc co ta pani ma (a raczej nie ma) do powiedzenia.
            • jozefosmenda Re: propagandowa sesja RM 27.02.12, 23:43
              Czytając tutaj te "wypociny" stwierdzam, ze coś to idzie w niewłaściwym kierunku.
              Inaczej mówiąc "rozmydla się".
              Czyli typowy poziom Gregora Ausleandera!
              • g-48 Re: Dobra Zefel 28.02.12, 00:42
                Czytając tutaj te "wypociny" stwierdzam, ze coś to idzie w niewłaściwym kierunk
                > u.
                Czy to przypadkiem kamera nie pokazala kropelek potu na twojej glacy?
                Czyli typowy poziom Gregora Ausleandera!
                Napisz to po Chinsku bo moj übersetzer tego nie rozumie
                translate.google.de/#pl|de|ich%20m%C3%B6chte%20ohne%20Sanella%20leben
    • rudzian2 Re: sesja RM 28.02.12, 00:55
      możesz Józek napisać te twoje płasko inteligentne dowcipy o pęcherzu , to ostatnio szczyty twoich możliwości umysłowych ,
      podczas tej debaty TV też umiałeś tylko tak beblać żeby czasem nie wdać się w jakiś konkretny temat , bo byś się wyłożył na łopatki
      a ten desant rodzinny na spotkanie dotyczące referendum to pewnie przez przypadek , mogłeś mu dać kamerę to byś se oglądoł na TV ze szłapami na stole ........
      • skalar2011 Re: sesja RM 28.02.12, 08:03
        Widać jak się bezradnemu radnemu od niewybrednych postów, beblanio bez sensu koło szłapów poli.
        może z panią specjalistką od ,,rozdawania kart,,złożą CV do kasyna , niech wezmą ze sobą też tą ,,pseudo miss obiektywu,, jako rzecznika prasowego
        • jozefosmenda Re: sesja RM 28.02.12, 13:15
          Skalar mnie daje satysfakcję już sam fakt twojego tutaj pieniactwa i bezsilności!
          Jeżeli moje posty są niewybredne to za to twoje są na wskroś inteligentne i wanilią toaletową pachnące.
          A co kasyna to nie ma sprawy tylko Gregor jest pierwszy w kolejce by za portiera tam pracować. Ponoć już nawet sobie z Mariotta uniform wypożyczył i przyjedzie do Polski szpanować.
          No i oczywiście, że możesz mi skoczyć..........po piwo.
          A jakże, HABEAS!
      • ziomek_z_halemby Re: sesja RM 28.02.12, 09:25
        p. Jarek piknie godo tylko sprawy miasta obchodzo go tyla ile reszłoroczny snieg ... ma posadke w wodociągach i zarabia kilkadziesiąt tysiecy to pogodać zawsze se może

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka