Dodaj do ulubionych

przypadek?

24.03.12, 13:04
wwww.naszagazeta.info/index.php?option=com_content&view=article&id=331:boj-si-prawdy&catid=43:aktualnoci&Itemid=97
Obserwuj wątek
    • fast-kajfasz Re: przypadek? 24.03.12, 13:34
      "Narzędziem, służącym do swobodnego przepływu opinii między mieszkańcami, jest m.in. nasza bezpłatna, wysokonakładowa gazeta. Jeżeli ktoś wsypuje piasek w ten mechanizm, ten nie rozumie na czym polega społeczeństwo obywatelskie."
      A może dobrze to rozumie. Ich kasa jest ważniejsza dla nich. A dystrybucja tej gazetki, chce czy nie, jest opowiadaniem się za kimś. A to szkodzi biznesowi. Inne gazety dają zarobić.
      • skalar2011 Re: przypadek? 24.03.12, 17:55
        fast-kajfasz napisał:

> "Narzędziem, służącym do swobodnego przepływu opinii między mieszkańcami, jest
        > m.in. nasza bezpłatna, wysokonakładowa gazeta. Jeżeli ktoś wsypuje piasek w ten
        > mechanizm, ten nie rozumie na czym polega społeczeństwo obywatelskie."
        kajfasz ty mnie powalasz twoim brakiem odrobiny myślenia
        My chcemy PRAWDY dość mamy życia z kłamstwami oDNOwy

> > Inne gazety dają zarobić.
        dla oDNOwionych liczy się tylko kasa to już wiemy a tą będziemy roznosić jako wolontariusze mieszkańcom by mogli poznać prawdę o rządach Maryny i kokotka
    • rudzianie2010 Re: przypadek? 24.03.12, 14:32
      biedni posłowie; czyżby nici z tajnego popisu; a moze posłom brakło keszu?
    • hepik1 Re: przypadek? 24.03.12, 20:30
      Metoda znana i stosowana -przedstawianie sie jako ofiara reżimu.
      Sakiewicz ze swoją Gazetą Polską ,Rydzyk ze swoim Dziennikiem też sie ustawiają jako "nielegalny" drugi obieg.
      Jeśli Prawda o Rśl dystrybuowana za darmo to Społem z tego nic nie ma.Oprócz kłopotu,że może być posadzone o dzialanie w imieniu jakiejs siły politycznej.
      Darmowego Metra też chyba w sklepach Społem nie ma ?
      • skalar2011 Re: przypadek? 24.03.12, 20:40
        hepik nie żartuj, Wiadomości rudzkich wobec tego też nie powinno być w Społem, wiadomo że są tubą oDNOwy i tylko kadzą grażce, w końcu sobie naczelną taką wybrała .A tak po prostu czy ty hepik jesteś fanem oDNOwionych. Za to pytanie możesz mi znowu skasować post?
        • skalar2011 Re: przypadek? 25.03.12, 07:41
          A Prawda ma masę czytelników , każdy w końcu jest ciekawy jak to brać oDNOwiona wywiązała się z obietnic wyborczych i ile razy zrobiono mieszkańców w konia.Czekamy na kolejne wydanie
          • hepik1 Re: przypadek? 25.03.12, 08:57
            Sprawa jest prosta jak drut.
            Dystrybucja prasy kosztuje.10-15 % od ceny sprzedaży ma bezposredni sprzedawca,drugie tyle albo i wiecej ma kolporter.
            I te 30 % to sa koszty wydawcy,który placi.
            Czyli Agora płaci kolporterowi( firma Kolporter,Ruch) 30% od ceny swojej Gazety Wyborczej.
            Czyli zakładając,że GW kosztuje w kiosku 2 złote to 60 groszy to koszty dystrybucji.
            Kiedy Agora rozprowadza bezpłatne Metro to płaci ludziom ,którzy to rozdają na ulicy.
            Pan wydawca Prawdy o Rśl może zwrócić sie do Ruchu,Kolportera by bezpłatnie rozprowadzał jego gazetę w swoich salonikach czy kioskach a jeśli odmówią(bo niby dlaczego ktoś ma pracować za darmo) napisać nastepny artykuł,że te prywatne firmy prześladuja go politycznie i ukrywają prawdę ;)
            • skalar2011 Re: przypadek? 25.03.12, 09:15
              a ile płacą Wazelliności Rudzkie od egzemplarza umieszczonego w Społem, wiesz hepik na szczęście jest w nasze Rudzie kochanej cala masa sklepów prywatnych chętnych do darmowego kolportażu, a może ich Maryna postraszy podwyżką czynszu, wody itp? A jeśli nawet to jako wolontariusze będziemy rozdawać mieszkańcom, muszą poznać Prawdę
              • amarian2 hepik 25.03.12, 09:25
                Znowu przekręcanie faktów, tak już będzie do końca?
                Gazeta nie znalazła się w Społem dlatego, że tak chciał wydawca ale z powodu porozumienia które zawarł z Społem. Jeżeli nagle po pierwszym numerze Społem wycofuje się z porozumienia, to dlaczego? Chcesz nam wcisnąć kit, że nie było interwencji władz?
                Dlaczego sklepy rozdają bezpłatnie gazetę? Nie wiesz? Obserwator szedł w całości do sklepów. Ty myślisz, że sklepy zarabiająca tym procencie ze sprzedaży kilku sztuk gazet, zobacz ile wymaga to pracy, dokumentów i zwrotów. Po prostu sklepy chcą ściągnąć klienta i jeżeli ten klient pyta o gazetę, to albo ją sprzedają albo rozdają bezpłatnie.
                I ostatnie: jak długo mogę czekać na odpowiedź od ciebie na email?
                • skalar2011 Re: hepik 25.03.12, 09:34
                  tak będzie do samego referendum odNOwieni swych metod nie zmienią,dalej będą kłamać, knuć intrygować byle się utrzymać przy żłobie i już- ciekawe czy hepik mnie znowu wykasuje nie użyłem ani jednego nazwiska, wulgaryzmu
                • hepik1 Re: hepik 25.03.12, 09:59
                  A niby co mam jeszcze odpowiedzieć na żadanie usunięcia zdublowanego wątku,który ci nie odpowiada?
                  Gdyby iść tym tokiem,to musiałbym usunąć wszystkie dublujące sie wątki o referendum i zostawić tylko jeden.
                  Tak ma być?
                  • skalar2011 Re: hepik 25.03.12, 15:19
                    hepik idąc twoim tokiem myślenia to powinien byś kasować wszystkie posty Asi Zjawy ona durś szkryflo to samo na wszystkich wątkach
                • hepik1 Re: amarian 25.03.12, 10:11
                  Nie da się odczytać skanu z listu Społem zamieszczonego na stronie Filara.
                  Jeśli ma być uczciwie i przejrzyście-Filar niech przedstawi swoją umowę ze Społem na dystrybucję swojej Prawdy i tę odmawiająca dalszej współpracy.
                  Wtedy można cokolwiek napisać o tej konkretnej sprawie.
                  Jeśli ktoś się umawia a potem umowę zrywa to swoich spraw można dochodzić w sądzie,wykazując swoje straty ,które poniósł w wyniku zerwania tejże.
                  Jeśli Filar mając umowę ze Społem poniósł koszty(wydrukował powiedzmy 1 albo 10 tys egzemplarzy,którymi teraz moze tylko napalić w piecu)to sprawę ma wygraną ;)
    • rudzian2 Re: przypadek? 25.03.12, 09:32
      hepik to warto wiedzieć , jak ostatnio rozdawałem z samego rana to w ciągu 15 minut poszło mi 50 egzemplarzy , chyba mam lepszy wynik niż Metro , które też jest za darmo ........
      • skalar2011 Re: przypadek? 25.03.12, 09:38
        egzemplarze Prawdy są podawane z rąk do rąk, wszyscy chcą poczytać a nakład wydaje się za mały by dla wszystkich starczyło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka