Dodaj do ulubionych

Co się komu śni

05.06.12, 19:33
Kilka uwag na temat jakości władzy:
amarian2.blox.pl/2012/06/Sen-rudzianina-a-marzenia-wladzy.html
Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: Co się komu śni 05.06.12, 23:03
      a ja też mam marzenia niech wreszcie nadejdzie 24 czerwca i te straszne sny tej władzy o władzy się skończą
      • greenrs2 Re: Co się komu śni 06.06.12, 00:18
        A co jak się nie skończą? Nerwica albo głód? Koryto znów się oddali...
        • vv0007 Re: Co się komu śni 06.06.12, 07:17
          fatalne sny prawie koszmary
          nadchodzi sezon urlopowy
          proponuję wypoczynek i to
          solidny bo inaczej grozi ostry stan
          depresyjny
          • meg114 Re: Co się komu śni 06.06.12, 14:10
            Komu grozi stan depresyjny, a kto na niego cierpi? Kto nie może sobie wyobrazić przyszłości bez dostępu do koryta? Wasza aktywność - wobec przewidywań, że referendum się nie uda - jest mocno nerwowa i niepotrzebna. Po co się tak emocjonujecie?
            Greens, tylko ty możesz siorbać? Ale swoją drogą- brzydal jesteś: do czego ty porównujesz obecną władzę? To już bardziej kulturalne określenie to tzw. stołki...
            • jankolodziej Re: Co się komu śni 06.06.12, 20:14
              Świniom zawsze koryta na myśli. Nawet jak im na szyjach powiesić jakieś medaliki rudzkiego kumpla czy jakoś tak ...
              • robertdebruss Re: Co się komu śni 06.06.12, 22:12
                tak, medaliki, jedne za to, inne za dawniejsze lata. Niektórzy lepiej aby się wcale nie odzywali, jeżeli chodzi o sprawy referendum ? pamięć ludzka nie jest tak zawodna, jak by się niektórym wydawało. Zwłaszcza ta bardziej smutna przeszłość. Cóż niestety są na świecie i tacy co zawsze w każdej epoce umią się przylizać każdej władzy. Prawda panie Grinerka ????????
                • robertdebruss Re: Co się komu śni 07.06.12, 00:04
                  A co się tu nagle tak cicho zrobiło ? Czyżby ktoś zrozumiał ?
                  • greenrs2 Re: Co się komu śni 07.06.12, 01:19
                    Bo milczenie jest złotem...
                    A ja nie z tych, co im płacą za szczekanie ;)
                    • skalar2011 Re: Co się komu śni 07.06.12, 07:14
                      a mowa srebrem jeśli się ma coś konkretnego do powiedzenia, na tą władzę już szkoda słów
                    • robertdebruss Re: Co się komu śni 07.06.12, 14:24
                      no tak, tylko musisz ściągnąć te psie futro ze swojego grzbietu. Ja w przeciwieństwie do ciebie nigdy nie szczekałem i szczekać za kasę nie mam zamiaru. Tobie pasuje to szczekanie, bo masz wydeptaną ścieżkę i nie ważne komu służysz i kto rządzi, byle tylko coś z tego wydrapać. Jak to powiedziałeś MILCZENIE JEST ZŁOTEM to ja ci powiem, że jest i takie powiedzenie KTO CHCE UKRYĆ SWOJE WINY WOLI MILCZEĆ. Powinieneś znać taką formułkę: Wszystko co powiesz, od tej pory może być wykorzystane przeciwko tobie , masz prawo do ..... i tak dalej. Jakieś to tobie bliskie. Ponadto znane jest również to z naszych niedawnych doświadczeń te chowanie się do szafy i wychodzenie po dłuższym czasie. Ty do tej szafy wlazłeś już bardzo dawno temu i tylko jak mol wylecisz raz na jakiś czas i to w wiadomym celu. Zaoszczędź sobie tych wywodów.
                      • greenrs2 Re: Co się komu śni 07.06.12, 20:41
                        Widzę, że czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja mocna strona... Więc tym bardziej nie powinieneś bawić się w Sherlocka Holmes'a. Nie wychodzi ci to, bo kogoś tu oczerniasz (i na pewno nie jestem to ja).
                        Temat wątku adekwatny do twojej wypowiedzi. Może Freud coś pomoże? Podaj adres to ci przyślę "Wstęp do psychoanalizy". Trudno dziś dostać a ja mam.
                        • robertdebruss Re: Co się komu śni 07.06.12, 21:45
                          Może ty masz problemy ze zrozumieniem, ale jest szansa, zawsze można zapytać WUJKA. No i ten problem ze zrozumieniem to raczej twój, czasami pewne słowa pasują do pewnych funkcji i słowami albo zdaniem naprowadza się na sedno sprawy. Ty tego nie zrozumiałeś, więc wymyślasz jakieś opcje oczerniania. Dam ci przykład: Lekarz - może powiedzieć : proszę się rozebrać, górnik - fedrujesz chopie abo niy, kontroler biletów - bileciki do kontroli. Ale jest taki zawód - który preferuje słowa, które ci przytoczyłem. Ale ty widocznie już tak masz, bo ciężko ci to zrozumieć, albo robisz takie wrażenie. Jak to kiedyś mówiono jeden umie pisać a drugi czytać.
                          • greenrs2 Re: Co się komu śni 08.06.12, 00:07
                            robertdebruss napisał:

Jak to kiedyś mówiono jeden umie pisać a drugi czytać.

Jak widać są też tacy, którym zarówno jedna sztuka, jak i druga są zupełnie obce.
                            • robertdebruss Re: Co się komu śni 09.06.12, 13:09
                              No faktycznie, chodziłeś w patrolach jednoosobowych ?
                              • skalar2011 Re: Co się komu śni 09.06.12, 13:25
                                robertdebruss napisał:

> No faktycznie, chodziłeś w patrolach jednoosobowych ?
                                PEWNYCH NAWYKÓW NIE DA SIĘ WYPLENIĆ CZYŻ NIE?
                    • g-48 Re: Co się komu śni 07.06.12, 21:43
                      A ja nie z tych, co im płacą za szczekanie ;)
                      No moze dla prowadzenia psa trza troche inteligencji bo inaczej i pana pogryzie ale paleczka za robolami latac to tylko wystarczyla wytrzymalosc fizyczna.
              • jozefosmenda Sny się sprawdzają.....czasami? 07.06.12, 10:26
                >>>jankolodziej napisał:
                Świniom zawsze koryta na myśli. Nawet jak im na szyjach powiesić jakieś medalik
                i rudzkiego kumpla czy jakoś tak ...<<<

No to się Jasiu nareszcie odkryłeś na całego!
                Teraz już wiem dlaczego twój kolega,sąsiad ze wsi mówi, że jesteś ciu....ty i masz parszywy charakter.
                A pomyśleć, że ja zawsze stałem w twojej obronie!
                • jankolodziej Re: Sny się sprawdzają.....czasami? 07.06.12, 11:51
                  Józefie, ja zawsze postrzegam pełnienie jakiejś funkcji głównie jako służbę. Dlatego bardzo mnie porusza nazywanie czyichś dążeń "wyścigiem do koryta". Zwłaszcza, jeżeli ktoś robi to ukrywając się za nickiem, a w realu mówiący zupełnie co innego, kreujący się na promotora demokracji i obywatelskiego społeczeństwa.
                • greenrs2 Re: Sny się sprawdzają.....czasami? 07.06.12, 20:24
                  Ten pan już dawno rozmienił się na drobne...
                • w36 Re: Sny się sprawdzają.....czasami? 07.06.12, 21:28
                  jozefosmenda napisał:

> >>>jankolodziej napisał:
                  > Świniom zawsze koryta na myśli. Nawet jak im na szyjach powiesić jakieś medali
                  > k
                  > i rudzkiego kumpla czy jakoś tak ...<<<
                  >
                  > No to się Jasiu nareszcie odkryłeś na całego!

Ha. Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                  No ciekawe ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka