fifik_rsl
28.12.12, 00:10
Na temat tej inwestycji powstało kilka (naście) tematów. Dotyczyły one ogromnych kosztów budowy, karygodnych nieprawidłowości, był jedną z głównych kart w kampanii wyborczej oraz ciągłego wyczekiwania na otwarcie.
W dniu 9 grudnia stało się, został otwarty ludzie korzystają, a na temat wrażeń po pobycie nikt się nie wypowiedział. Pozwolę sobie zacząć:
Na początku zaskoczenie kolejka sic! Potem zdałem sobie sprawę z tego że przecież dzieci mają przerwę w zajęciach szkolnych, stąd tak dużo gości o tak wczesnej godzinie (10.00).
Poszło szybko kupon za 1 zł oddany można się kąpać.
Szafki i przebieralnie rozwiązane raczej standardowo, chociaż motyw z blokowaniem drzwi przebieralni poprzez spuszczanie ławki świetny, niby prosty, ale fajnie wymyślony. Same szafki bez rewelacji, ale doczepić się nie można, potem prysznice i wchodzimy.
Na początek zacznę od największej porażki jak dla mnie. Jedna z największych atrakcji, czyli ta najdłuższa zjeżdżalnia, tak reklamowana, od 1 dnia nieczynna. Miała być ekspertyza i decyzja, a wychodzi na to że zamknęli i problem rozwiązany. Porażka.
Dwie zjeżdżalnie te zewnętrzne pozytywne wrażania, chociaż brakuje mi takiej z dużym spadem jaka jest bodajże w Krakowie.
Natomiast ta z lejem świetna, po raz pierwszy na takiej jeździłem we Lwowie, bo w TG, DG i Krakowie takiej nie ma. Bardzo dobry pomysł z jej uruchomieniem.
Tutaj w środku można było zrobić jeszcze takie dwa tory jak w Krakowie, bądź szerokie tory i zjeżdżanie na pontonach jak we Lwowie.
Atrakcje wodne ogólne oceniam pozytywnie:
Bardzo fajny efekt daje ten sztuczny sztorm, ten grzyb na który się wspina też niezły, rwąca rzeka niby motyw oklepany, ale radości trochę daje. Motyw z pływaniem na zewnątrz w zimie też mi przypadł do gustu, chociaż lepszy będzie jak popada śnieg i temperatura osiągnie -15 stopni :)
Fajny pomysł z tym basenem z regulowanym dnem, basen sportowy tradycyjny.
Tej tuby nie widziałem.
Zatoka dla dzieciaczków pomyślana rewelacyjnie.
Ogólne wrażenia pozytywne jedyny karny .... jeżyk za tę nieczynną zjeżdżalnię bo to mocno psuje obraz jako całości.
W moim życiu odwiedziłem 5 Aquaparków i nasz oceniłbym na drugim miejscu, minimalnie za Krakowem, minimalnie przed Lwowem,a wyraźnie przed TG i DG.