Dodaj do ulubionych

Mam ulotkę referendalną.

16.03.13, 08:50
Ale zadyma.

I Sprawa krematorium.
Jak zwykle, jak ino się coś ustabilizuje , mieszkańcy dogadają się z władzami, to trzeba znowu dołożyc do pieca. Jak rozumiem po referendum to nowe władze to krematorium rozbiorą , a od właściciela nie będą brali już kasy za reklamę w “Prawdzie” ? ,

II. Trasa Ns
Znowu to samo, poślizg wyłącznie z powodu widzi mi się władz w Katowicach bo im takie a nie inne prawo pasowało ,no może jeszcze sprawa partactwa chyba inwestora zamiennego, ale dla referendystów rewelka temat, tak jak z tymi rondami gdzie podobno ten co robił splajtował, bo go nieco polityka naszego państwa poszarpała. Cygan zawinił kowala się wiesza. Jakie to jajcarsko-polityczne.

III Zatrzymanie rozwoju miasta
Referendum to miasto popchnie do przodu jak diabli. Mieszkańcy cieszmy się w czasie wojen jak uczy doświadczenie najlepiej na tym wychodzi “zbrojeniówka” i ci co sterują wojenkami,cała reszta ma zwyczajowo w plecy

IV Mały budżet na inwestycje.
Referendysci jesteście genialni w swojej pomysłowości jak rozumiem wam się ten budżet w cudowny sposób rozmnoży, czy może po prostu zaczniecie zaciagać nowe pożyczki, a starych nie będziecie spłacać?

V Brak klimatu dla średniej i małej przedsiebiorczości .
Przeciez u nas to Wy ciagle trąbicie jak to jest zle, jakie przewały, że górniczy zawał , jaki beznadziejny poziom tych szkół
I co sądzicie ,że to nie idzie w Polskę i w świat? Że inwestorzy chcą inwestować w miejsce zwichrowane polityczne i geologicznie, a uczniowie chodzić do takich beznadziejnych szkół jak nasze. Reklamujcie to miasto tak dalej, to będziecie rzadzić sami sobą , bo nikt nie bedzie tak głupi by tu pozostać.

IWidze,że referendum to tylko rozwałka tego co jest i to rozwałka wybiórcza, bo to Super Radni są pomysłodawcami i korzystającymi na tym genialnym pomysle , a będac z natury nieco “nieśmiali” robia to nie na własną odpowiedzialność, ale rękami mieszakańców. Bo my to tacy głupi jestesmy,ze tego nie widzimy.
A tę przyszłości po referendum to my wybierzemy ?
Buchachcha , buchachacha, no pękne ze smiechu.
Obserwuj wątek
    • 1802ef Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 09:44
      temat wuświechtany,tak że aż m adziury,ale śmiech zabójczy,wyobrażam sobie,że jak się śmiejesz to szklanki same wychodzą z kredensu
      • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 10:47
        Niestety będziesz się śmiał ze mną choć nam do smiechu nie będzie. Może u ciebie szklanki zostana, ale u mnie kredens zlicytują dzięki takim wojenkom jak ta toczona w interesie pseudopolityków bez myślenia o mnie jako mieszkańcu.
        • jankolodziej Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 11:00
          I. Znaczy co, ogrzewanie będą mieli za darmo?
          II. Właśnie tak niektórzy widzą przestrzeganie Prawa - "widzimisię władz w Katowicach". Inspektorzy nadzoru z naszego UM premię dostają za cierpienia?
          III. No to powiedz co się rozwinęło i będzie git.
          IV. Zasada naczyń połączonych - wzrost płac "zasysa" z puli, przeznaczonej na wydatki inwestycyjne.
          V. Czyli poziom szkół jest wysoki? Czy chwalenie się wszem i wobec "potwornym" zadłużeniem miasta podnosi rankingi?

Twoje uwagi są warte tyle, co jeden egzemplarz WR.
          • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 11:47
            I Nie wiem o jakim ogrzewaniu piszesz.
            II Jakie jest prawo kazdy widzi. Czy to nie Waple pisał,że za ulotki referendalne oberwał nie ten co powinien.
            III To według ciebie kompletnie nic przez ostatnie lata nie było robione. Pamiętasz. To ty chcesz zmian. Co ty będziesz robił, poza krytyka i referendami jak za nowej władzy okaże się ,że jest po staremu. Zreszta to wy piszecie, że nie nalezy się dziwić polityka ma swoje prawa . Ja mam gdzies polityke jak chce normalności.
            III Wynagrodzenia. Tu zgoda ma być sprawiedliwie i dla tych co naprawde na to pracują, ale ,że to wali w inwestycje. Bzdura. I co nowe władze obniżą wszystkim wynagrodzenia, zwolnią połowę, a za ta zwolnioną połowę to będzie zasuwać to resztka co zostanie za grosze. No to nie psiocz jak bedziesz stał w urzedzie 5 godzin bo bedzie tylko jedna panienka. A tym bezrobotnym co ich zwolnisz daj zasiłek. To od razu dodaj pieniędzy MOPS. Acha nie możesz dać, bo to kolejny argument referendalny
            IV Poziom szkól z tego co słysze jest różny i wysoki i taki sobie, a co zrobisz zwolnisz dyrektorów, nauczycieli i oświecisz młodzież w tym szalonym nawiedzonym edukacyjnym dzikim pedzie tworzonym przez minister od nauki .
            Chwalenie się zadłużeniem racja tak samo nudne jak całe to wasze gadanie ,ze jest tragicznie .

Mój drogi Twoje poglady to " Prawda" dokładnie tak samo obiektywne jak WR tylko skrajnie w druga stronę.
            • zzabciaa87 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 16:44
              seola13 napisałaś "jakie jest prawo każdy widzi" - fakt, prawo często pozostawia wile do życzenia, ale czy to jest powód żeby go nie przestrzegać? Ciekawa teoria.
              • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 19:20
                Ty mnie z kontekstu nie wyrywaj. Gdzie napisałam ,że prawa nie należy przestrzegać. Tylko jak poczytasz gazety to widać ,ze każdy je tłumaczy jak mu pasuje, a i przepisy na zamówienie sie robi.
              • rudzkifan do referendystów;) 16.03.13, 20:55
                "..Moi drodzy po co kłótnie? Po co wasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie..." (J. Brzechwa "Na straganie") Uczmy sie od mądrych warzywek - biednie, zaślepieni, żądni władzy to tylko do czasu... zginiemy w zupie - szkoda życia i Waszego i naszego przy okazji:)
    • 1802ef Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 11:21
      Jak dalej będą tak rządzić jak przez te 2 lata to ci ani koszula nie zostanie,a co dopiero kredens,gdzie w tym mieście dostaniesz pracę jak zatrudnia samych znajomków z
      zagłębia,albo okolicznych miast,na zalożenie własnej firmy nie masz w tym mieście szans,bo tu nie ma sprzyjającego klimatu dla takich przedsięwzięć.Zastanów się czego i kogo bronisz,chyba,że jesteś jednym z wybrańców,co w obecnej sytuacji też jest ryzykowne.Dam ci jedną radę: idź na emeryturę,będziesz bezpieczny.
      • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 12:00
        Nie bronie tych władz. Tylko mam dość niedotrzymanych obietnic i wmawiania mi ,ze ci kolejni ich dotrzymają, skoro ciągle jest tak samo. I co mi po "demokratycznym" prawie do głosowania, skoro nie ma na kogo głosować, a ciagle głosowac przeciw się nie da.
        I do emerytury mam tak daleko, że jak w tym kraju sie nic nie zmieni to jej na pewno nie dostanę, a jak juz, to starczy mi na jedną kromke suchego chleba.
        • waple Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 12:55
          seola13 napisał(a):

> Nie bronie tych władz. Tylko mam dość niedotrzymanych obietnic i wmawiania mi ,
          > ze ci kolejni ich dotrzymają, skoro ciągle jest tak samo. I co mi po "demokraty
          > cznym" prawie do głosowania, skoro nie ma na kogo głosować, a ciagle głosowac p
          > rzeciw się nie da.
          > I do emerytury mam tak daleko, że jak w tym kraju sie nic nie zmieni to jej na
          > pewno nie dostanę, a jak juz, to starczy mi na jedną kromke suchego chleba.
          To daj spokój tym co chcą coś zrobić i dla Ciebie a Ty dalej siedz w kącie i narzekaj.Pozdrawiam.
    • enter32 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 13:32
      Jak to są te poważne zarzuty, to ja wolę se posiedzieć w domu, a nie łazić po referendach. Żenada. Poczekam sobie - za rok NORMALNE wybory.
      • 22burza Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 13:46
        siedź,siedź i czekaj aż inni za ciebie wszystko zrobią,inni dadzą jeść,zapłacą podatki,a ty w wieku emerytalnym staniesz w kolejce do społecznej kasy i powiesz,że ci się to słusznie należy.
        Wiesz ilu się takich przez moje życie przewinęło;tysiące,bo rodzice niedobrzy,bo mąż pijak,bo dzieci chcą mieć wszystko.Na pytanie co do tej pory zrobiłeś/aś w życiu aby poprawić swoją sytuację,pada pytanie: a co ja mogę zrobić jak nie mam zawodu,nikt mnie nie chce zatrudnić,a za grosze robić nie będę.Wniosek "nieh inni robią,niech inni się uczą niech inni za mnie wszystko załatwią,a ja pójdę do kasy,bo inni mają to mi muszą dać.Życzę powodzenia w życiu.
        • jankolodziej Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 14:52
          "Nie wiem o jakim ogrzewaniu piszesz"
          Nie wiem o jakim dogadaniu się z mieszkańcami piszesz.

"Jakie jest prawo kazdy widzi'
          Ano widzi. Ale wie, że nawet jego nieznajomość nie zwalnia z odpowiedzialności. Jeżeli ktoś omija je celowo, to staje się kim?

"Ja mam gdzies polityke jak chce normalności. "
          Ja też. Dlatego staram się coś robić.

"ale ,że to wali w inwestycje. Bzdura."
          Zastanów się. Miasto oficjalnie biedne, zadłużone, na nic kasy nie ma. Ale 1,4 miliona na premie się znalazło...

"Mój drogi"
          buzi buzi ...
          • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 15:08
            Jeżeli ktoś omija je celowo, to staje się kim?
            Co oni celowo omineli?

"Mój drogi"
            buzi buzi ...

Jestes żonaty?
            • 1802ef Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 15:47
              ominęli prawo,najpierw rzucając oskarżenie,publiczne oskarżenie,a potem dopeiro problem zglosili do prokuratury.Uważasz,że czyjąś godnośc można można poniewierać,jeżeli ją masz to sam sobie udziel odpowiedzi
              • seola13 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 15:59
                Mowa była o Ns i tego dotyczyło pytanie, a ty bez sensu, ale z grubej rury i smiesz pytać o moja godność. Odpowiedz sobie sam. Obraziłes mnie.
                • skalar2011 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 21:19
                  jakieś nowe nicki, wszystkich obrażają, ale jakieś dziwnie wrażliwe prawda ich uraża, prawda ich znieważa, prawda ich zniewala...................matko i.................
                  • 22burza Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 21:31
                    nie wiesz;prawda zawsze boli,jest nie wygodna,nie wiadomo jak się przed nią obronić,no aby przed szefową wyjść z twarzą to najlepij się obrazić,a i tak mu się oberwie bo czyta bez zrozumienia i odpowiada nie na temat
                    • skalar2011 Re: Mam ulotkę referendalną. 16.03.13, 21:37
                      wiesz burzyczko jak sie mo ino tako wiel...............ko partia popierająco czyli
                      rycerz Witoldo , harcerz Kristofo- co przysiąg nie dotrzymuje, Ana od śmieci, ta dentystka co ponoć na państwowym sprzęcie wali prywata- i ponoć jeszcze pobiero dieta radnej ,choc jej sie nie należy , a ...jeszcze bo bych zapomnioł bezradny Zefel , to faktycznie nic ino harakiri
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka