18.03.13, 09:50
W rankingu Ministerstwa Rozwoju Regionalnego najlepszym miejscem do życia w naszym województwie są Tychy, które zajęły 26 miejsce w kraju.
Ruda Śląska zajmuje 79 miejsce.
Za Zabrzem, ale sporo przed Chorzowem, Sosnowcem, Piekarami, Bytomiem czy Świętochłowicami, które są na 211 miejscu.
Szczerze mówiąc dziwi mnie tak wysokie miejsce.
Zwłaszcza, że brano pod uwagę np. edukację, długość życia i zamożność mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • amarian2 oj pipi, pipi najpierw czytaj 18.03.13, 11:13
      www.mrr.gov.pl/aktualnosci/polityka_rozwoju/Documents/raport_podsumowanie_undp_2012_www.pdf
      i fragment - ostatnie zdanie
      "Ze względu na różną dostępność danych dla poszczególnych wskaźników, pod uwagę wzięte zostały dane z lat 2007–2010."
      To zrobiłaś p. prezydent przykrą niespodziankę.
      • pipi43 Re: 18.03.13, 11:28
        amarian2 napisał:

To zrobiłaś p. prezydent przykrą niespodziankę.

NIe było moim zamiarem robić nikomu niespodzianek.
        Miłych czy przykrych.
        Jestem po prostu zdziwiona, że Ruda tak dobrze wypadła.
        Parę miejsc wyżej jest Zabrze, którego mocną stroną są inwestycje.
        Zapyziała Ruda na 79 miejscu jest dla mnie niespodzianką.
        Może nie zwróciłeś uwagi, ale w tytule mojego posta założycielskiego jest pytajnik.
        Ponadto; może się powtarzam, ale nie głosowałam na tę kobietę, bo brzydzę się mobbingiem.
        Daruj więc sobie insynuacje, jakoby mój post miał być hymnem pochwalnym na cześć Dziedzicowej.
        No i ten protekcjonalny ton...
        • aptykorz Re: 18.03.13, 11:31
          wystarczyło dopisać że wtedy prezydentem był A. Stania , byłoby bardziej czytelne

nie uważasz ?
          • pipi43 Re: 18.03.13, 11:47
            aptykorz napisał(a):

> wystarczyło dopisać że wtedy prezydentem był A. Stania , byłoby bardziej czytel
            > ne
            >
            > nie uważasz ?

1. Wątek założyłam po lekturze
            katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,13580571,Zamieszkaj_w_Tychach__uciekaj_ze_Swietochlowic__RANKING.html
            Nie ma tam słowa na temat tego, z jakiego okresu dane brano pod uwagę - to tyle w temacie niedoczytania.

2.W związku z tym nie mogłam wiedzieć, że dane dotyczą prezydentury Stani.

3.Zastanawiam się, w jaki sposób były prezydent wpływał pozytywnie na moją sporą zresztą pensję, skoro nie pracowałam w tym czasie w Rudzie.

4.Należy niezwłocznie usunąć Dziedzicową i wybrać Stanię - zgodnie z waszymi sugestiami wpłynął on pozytywnie na długość życia w Rudzie i zdrowie mieszkańców miasta.
            Lepszego prezydenta trudno sobie wymarzyć.

5.Nic nie mam do Stani.
            • aptykorz Re: 18.03.13, 12:03
              pipi otwórz okno i schłodź nieco swoją temperaturę , po prostu uważam że dla jasności i prostoty przekazu wystarczyło napisać kto wtedy był prezydentem a był nim A. Stania
              na wybory nowego przyjdzie jeszcze czas , nie popadaj w skrajności
              czytałem w PRAWDZIE o dwóch innych kandytatach ale to nadal tylko teoria .....
              • pipi43 Re: 18.03.13, 12:12
                aptykorz napisał(a):

pipi otwórz okno i schłodź nieco swoją temperaturę , po prostu uważam że dla ja
                sności i prostoty przekazu wystarczyło napisać kto wtedy był prezydentem a był
                nim A. Stania

aptykorz, to ty ochłoń i przeczytaj spokojnie link, który podałam.
                Czy tam jest informacja, jaki okres brano pod uwagę???
                Nie ma, więc nie insynuuj z łaski swojej, że świadomie pominęłam tę ważną kwestię.
                Czy tym razem przekaz jasny i prosty???
                • aptykorz Re: 18.03.13, 12:23
                  posłuchaj TY podałaś link i Marian podał link , więc biorę całość pod uwagę po tej całej wymianie , więc nie wycinaj mi tu tekstu o jakimś kawałku
                  proste i jasne w przekazie
                  dla mnie temat zakończony
                  • pipi43 Re: 18.03.13, 12:31
                    aptykorz napisał(a):

> posłuchaj TY podałaś link i Marian podał link , więc biorę całość pod uwagę po
                    > tej całej wymianie , więc nie wycinaj mi tu tekstu o jakimś kawałku
                    > proste i jasne w przekazie
                    > dla mnie temat zakończony

Zagubił się bidok i argumentów brakło.
                    Dla ciebie nawet prosty przekaz jest nie-do-o-gar-nię-cia.
                    Przykra sprawa...
        • amarian2 Re: 18.03.13, 11:40
          Pipi43 może jestem przewrażliwiony, ale do sympatyków referendum nie należysz i kilka twoich postów z tamtego roku pamiętam. Ale jak się poczułaś obrażona to przepraszam.
          Wynikiem wysokiej (?) pozycji jest metodologia zastosowana w tym badaniu. Teraz przejrzałem na stronie Ministerstwa kilka art.
          Mieliśmy trochę lepsze wyniki ze matematyki w gimnazjum niż teraz, wskaźnik umieralności też mamy niezły, no i duża ilość inwestycji (w tym okresie) co przekładało się na trochę większą średnią zarobków, bo to zdaje się było brane z GUS.
          Niestety dzisiaj jest dużo gorzej, średnia zarobków mniejsza no i wyniki gimnazjalne cienko.
          Patrząc tak obiektywnie, to dziwna ta metodologia np. przy oświacie.

• pipi43 Re: 18.03.13, 11:48
            amarian2 napisał:

Pipi43 może jestem przewrażliwiony, ale do sympatyków referendum nie należysz i
            kilka twoich postów z tamtego roku pamiętam. Ale jak się poczułaś obrażona to
            przepraszam.

Załatwione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka