Dodaj do ulubionych

Tych radnych nie wybierzemy

03.11.13, 09:13
Jeśli ktoś uważa źe TYCH radnych nie warto wybrać ponownie to najwyższy czas zacząć o tym pisać. Czas biegnie dokonania niektórych są mizerne a nowe wybory już za rok. Jest tu wiele żali do prezydenta jednak to tylko połowa miejskiej władzy. TG odpadnie na mocy wyroku. MW zapowiedział że woli leczyć zęby. Tyle wiemy. Ale komu pomóc w podjęciu decyzji?
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Tych radnych nie wybierzemy 03.11.13, 15:42
      Szkopul w tym ze sam o tym nie decydujesz a oni maja "doskonaly " orszak przydupskich .
      • jozefosmenda Re: Tych radnych wybierzemy 03.11.13, 21:45
        Gregor!
        Dzisiaj ciebie lubię!
        A jak!
        • g-48 Re: Oj Zefel juz pielegniarze czekaja.... 03.11.13, 21:58
          .....a ty szybko zanim cie capna zrob liste swoich przydupskich i podaj do ogolnej wiadomosci.
        • jozefosmenda Re: Tych radnych wybierzemy 03.11.13, 22:21
          A po co Gregor moja lista?
          Ty masz głosować na mnie jako stary kolega z LO i podstawówki.
          W tym celu powinieneś wcześniej załatwić wszelkie formalności administracyjno-meldunkowe. Bo każdy głos na wagę złota!
    • jozefosmenda Re: Tych radnych nie wybierzemy 06.11.13, 09:40
      Szanowny Krokiecie !
      Po wczorajszej sesji RM masz do wyboru 11 radnych głosujących za uchwałą w sprawie zmian w budżecie miasta na 2013 rok a 13 przeciw.
      Konsekwencje takiego stanu rzeczy już się rodzą o czym dobitnie przekonuje się w rozpaczy jedna z szkół i jej społeczność (zresztą nie tylko oni).
      Zatem do wyboru i koloru!
      • g-48 Re: Szkoda kasy na kierdel baranow.......... 06.11.13, 10:22
        ..........wystarczy baca.
        A co do szkol to nauczyciele jak zawsze maja bardzo dobre lobby a ich szef Broniarz to "zawodowy" zwiazkowiec pouczajacy jak belfer wszystkich i w kolo jak male dzieci.
        Panie nauczycielki powkladaly dzieciom do lebek jak nie rodzic dzieci (anty koncepcja) to teraz maja rachunek.
        Czy ktos na powaznie sie broczy na rzad gdy zamyka sie huty i kopalnie i pare tysiecy ludzi laduje na bruk?! Moze i do nauczycieli znajdzie sie jakas podwieszka aby wine zwalic na Bruksele.
      • krokiet44 Re: Tych radnych nie wybierzemy 06.11.13, 10:49
        Bardziej chodziło o nazwiska a nie o cyfry 11 albo 13 co to znaczy?
        • amarian2 a może kandydaci na prezydenta 07.11.13, 11:09
          Józef ci nie wytłumaczy co te liczby oznaczają. A przy okazji patrzenia na radnych może popatrzymy na kandydatów na prezydenta.
          Ujawnił się kolejny kandydat:
          wiadomoscirudzkie.pl/uploads/files/gazeta/wr45-2013.pdf
          strona 5. Jak donoszą wiewiórki, Porozumienie dla R.Śl. zaproponowało na swoim zebraniu wiceprezydentowi Michałowi Pierończykowi kandydowanie na prezydenta Miasta. Wywiad jest jakby początkiem kampanii. Czyżby się zgodził?
          • g-48 Re: a może kandydaci na prezydenta 07.11.13, 11:26
            Strona 3. No jak widzisz Marianku jak sie nie uwiniesz to o malo co . Mecenas zdmuchnie ci posadke sprzed nosa . Poparcie od Zefla i Rowerka ma raczej pewne bo to po kadzieli matuli Porozumienia dla Koryta.
          • rowerek002 Re: a może kandydaci na prezydenta 07.11.13, 15:36
            Pierończyka wycięli w głosowaniu do władz stowarzyszenia.Jest z Prezydent miasta.Prędzej widziałbym kandydaturę w-ce Anny Krzysteczko. Solidna, piękna i inteligentna. Szkopuł w tym,że wszyscy są w Stowarzyszeniu Razem dla Rudy Śląskiej.Porozumienie dla Rudy Śląskiej nie istnieje i nie istnieć będzie Szanowny Panie.Za ro zupełnie nowe rozdanie o którym wam się jeszcze nie przyśniło.
            • amarian2 rowerek a be 08.11.13, 10:24
              Rowerek, tak nieładnie kłamać. A fe
              Wiceprezydent był na spotkaniu POROZUMINIE gdzie kandydatura została zgłoszona. Jak wiem nie powiedział NIE, więc pytam czy wywiad jest początkiem kampanii.
              A jeżeli razem dla czegoś zgłosi panią wiceprezydent to fajnie
              • fifik_rsl Re: rowerek a be 08.11.13, 12:11
                Panie Marianie, Pan i rozmowa o nazwiskach? Nie tak dawno na łamach tego forum kierował Pan w moja strone przytyki, że dla mnie samorząd to tylko kilka nazwisk, a teraz .. ojjj nie ładnie ;)

Teraz konkretnie, Pan w to wierzy? To że zaproponowano Michałowi to wiem, ale Pan myśli że się zgodzi?
                Nie trzeba być znawcą tematu żeby na kilometr wyczuć kolejną intrygę Zbyszka D. Wszyscy zdają sobie sprawę że Michał nie ma szans wygrać, a ewentualne jego wystawienie przez Porozumienie miałoby na celu odebranie jedynie paru głosów obecnej Prezydent. Ukryte to oczywiście dzialanie mające na celu zwiekszenie szans niejakiego Jarka Kanię, u którego w kieszeni od ok roku siedzi Zbysio.
                Gdyby ten manewr wyszedł ide o zakład w ciemno, że ustalona jest dla Zbyszka nagroda. Natomiast Michał i tak poszedłby na odstrzał za to że został przy GD, a nie poszedł razem z Kobierskim. Zbysio takiej "zdrady" nie wybacza.

Dlatego jestem niemal pewien, iz Michał wystartuje z list Razem dla Rudy Śl. do RM. Tam ma wejscie niemal pewne, a przy ewentualnej reelekcji GD, ponownie awans na vicka.

Dalej Pan uważa że połasi sie na ta nominacja ze strony Porozumienia?

• amarian2 Re: rowerek a be 08.11.13, 12:54
                  Fifik, nadal podtrzymuję, że kilka nazwisk do (przynajmniej w wypowiedziach) dla ciebie samorząd a tak niema. Ale to nie znaczy, że w postach przestajemy posługiwać się nazwiskami osób znanych. Jak Miałem napisać p. MP?
                  Ja nie mam wątpliwości gdzie kto wystartuje, ja tylko zauważam, że taki fakt miał miejsce i tyle.
                  Mnie jednak zawsze dziwi, milczenie polityków samorządowych.
                  Wyobraź sobie, jest spotkanie na którym jesteś i ktoś proponuje abyś był kandydatem na prezydenta w imieniu tej organizacji. To co robisz???? Milczysz????
                  • fifik_rsl Re: rowerek a be 09.11.13, 13:45
                    amarian2 napisał:
                    "Fifik, nadal podtrzymuję, że kilka nazwisk do (przynajmniej w wypowiedziach) dla ciebie samorząd a tak niema. Ale to nie znaczy, że w postach przestajemy posługiwać się nazwiskami osób znanych."

Panie Marianie na samorząd, skłąda się wiele rzeczy, są to lokalne zadania do zrealizowania, zabezpieczone na ich wykonanie środki, a także osoby których do wykonywania tych zadań sami wyznaczymy w wyborach. Każdy z tych elementów, jest niezbędny dla funkcjonowania samorządu. Tyle wiem i zakłądam że Pan też.
                    Tutaj na tym forum rozmawiamy o różnych składowych tego samorządu, o zadaniach, o środkach, ale i o ludziach którzy będą kreować jego politykę.
                    Pan jednak wolał pójść na łatwiznę, rzucić tezą że ja rozumiem samorząd tylko przez nazwiska i uciąć dyskusję. Kiedy jednak Panu było na rękę poruszyć temat Nazwisk, obrócił kota ogonem że niby nie przestaniemy posługiwać się nazwiskami osób znanych.

amarian2 napisał:
                    "Wyobraź sobie, jest spotkanie na którym jesteś i ktoś proponuje abyś był kandydatem na prezydenta w imieniu tej organizacji. To co robisz???? Milczysz????"

Nie, wychodzę dziekuje za zaufanie i mówie że jestem zaskoczony tą propozycją, więc proszę o kilka dni by móc ją przemyśleć. Następnie analizuje o co w tym chodzi i podejmuję decyzję.
                    Chyba logiczne.

• skalar2011 Re: rowerek a be 09.11.13, 20:53
                      fifik_rsl napisał(a):

> amarian2 napisał:
                      > "Fifik, nadal podtrzymuję, że kilka nazwisk do (przynajmniej w wypowiedziach) d
                      > la ciebie samorząd a tak niema. Ale to nie znaczy, że w postach przestajemy pos
                      > ługiwać się nazwiskami osób znanych."
                      >
                      > Panie Marianie na samorząd, skłąda się wiele rzeczy, są to lokalne zadania do z
                      > realizowania, zabezpieczone na ich wykonanie środki, a także osoby których do w
                      > ykonywania tych zadań sami wyznaczymy w wyborach. Każdy z tych elementów, jest
                      > niezbędny dla funkcjonowania samorządu. Tyle wiem i zakłądam że Pan też.
                      > Tutaj na tym forum rozmawiamy o różnych składowych tego samorządu, o zadaniach,
                      > o środkach, ale i o ludziach którzy będą kreować jego politykę.
                      > Pan jednak wolał pójść na łatwiznę, rzucić tezą że ja rozumiem samorząd tylko p
                      > rzez nazwiska i uciąć dyskusję. Kiedy jednak Panu było na rękę poruszyć temat
                      > Nazwisk, obrócił kota ogonem że niby nie przestaniemy posługiwać się nazwiskami
                      > osób znanych.

fifik dej sie chopie spokój, lokalne zadanie,zadania , środki ty nawet tego kota nie umiesz odpowiednio obrócić
          • mietlorz707 Strona piąta, mówisz? 08.11.13, 13:48
            Któż to się tam objawił? Niezwykła mama? ;-)
            Na sąsiedniej stronie napisali o duchach i dyniach.
            Duchy straszą, a banie sie idzie nażreć.
            • amarian2 Re: Strona piąta, mówisz? 08.11.13, 13:56
              mietlorz, brawo.
              mam nadzieję, że jednak znalazłeś?
              oczywiście str. 3
              • mietlorz707 Re: Strona piąta, mówisz? 08.11.13, 14:12
                > mam nadzieję, że jednak znalazłeś?

Marianie, w Twoim wieku, i z Twoim doświadczeniem - nie powinieneś mieć nadziei, a pewność.
                • skalar2011 Re: Strona piąta, mówisz? 09.11.13, 20:58
                  amarian mo pewność ale sie martwi o takich jak ty
                  • skalar2011 Re: Strona piąta, mówisz? 11.11.13, 20:01
                    radni ,,największego rudzkiego stowarzyszenia,, po waszych ostatnich występach na sesji 31.10.2013 możecie być pewni że mieszkańcy te wasze harce widzieli i odpowiednio ocenili
                    żenujące
                    • krokiet44 Re: Strona piąta, mówisz? 11.11.13, 20:34
                      Nazwiska, nazwiska proszę. Podczas wyborów przyda się wiedzieć kogo warto popierać a kogo nie.
                      • lernest Re: Strona piąta, mówisz? 15.11.13, 10:21
                        Udało mi się poznać nazwiska radnych,którzy głosowali przeciwko zmianom w budżecie na 2013 rok osłabiając tym samym prawidłowe funkcjonowanie miasta, szkodząc rudzkiej oświacie i działalności straży pożarnej. Są to:
                        1.Kania Jarosława,
                        2.Stania Andrzej,
                        3.Wesoły Marek,
                        4.Wieszołek Jarosław,
                        5.Kobierski Marek,
                        6.Dryja Władysław,
                        7.Myszur Kazimierz,
                        8.Wystyrk-Beniger Barbara,
                        9.Gładysz Cecylia,
                        10.Kucharski Władysław,
                        11.Kołada Joanna,
                        12.Wyżgoł Jan,
                        13.Grozmani Tadeusz.
                        Czyli już wiemy, że tym osobnikom należy zdecydowanie podziękować! I na nich nie głosujemy!
                        Poza tym w przypadku ostatnich trzech pozycji to: poz.13 już załatwiona wyrokiem sądu, poz.12 to Chorzów a poz.11 to Mikołów.
                        Natomiast poz.1 ma na swoich barkach 32 mln.zł. strat w GPW(podaję to w oparciu o wypowiedź marszałka Sekuły, którą gdzieś wyczytałem)
                        Z kolei poz.2 zadłużyła nasze miasto na ponad 200 mln zł. co nam się odbija obecnie
                        czkawką nieprzeciętną.
                        To tak skromnie bo można więcej!
                        • g-48 Re: Strona piąta, mówisz? 15.11.13, 11:02
                          Udało mi się poznać nazwiska radnych,którzy głosowali przeciwko zmianom w budże
                          > cie na 2013 rok osłabiając tym samym prawidłowe funkcjonowanie miasta, szkodząc
                          > rudzkiej oświacie i działalności straży pożarnej.
                          A fto ci to goroliku wyeklerowol?!
                          W doma tysz musisz z czegos naszporowac aby na auto dlo kochanki starczylo.
                          Pamiyntej lo tym ze rechtory zawsze duzo faflali a dobrze zyli. Teraz Broniarz wrzeszczy ze szkoly zamykaja a niy wrzeszczol ze zamiast dzieciom fleki opowiadac lepiej zeby same dzieci rodzily.
                          Ale jest to problem tego fachu w calyj Europie
                        • amarian2 lernest kłamcą 15.11.13, 13:24
                          Lernest jesteś kłamcą, pytanie czy świadomym, czy tylko brak wiedzy. Popatrz od 45 min.
                          www.sferatv.pl/vod/srm-ruda-slaska/audycja/3172-sesja-rady-miasta-13-11-2013-cz-1.html
                          I krótko ci odpowiem, to, że opóźni się przyjęcie zmian w budżecie tylko dlatego, że prezydent i jej ekipa nie chce rozbicia projektu uchwały.
                          Jeżeli w projekcie uchwały jest kilka zmian, i jedne są do przyjęcia przez wszystkich a inne są problemowe to zawsze skarbnik miasta taki projekt rozbijał.
                          Przeczytaj sobie odpowiedz na łopatologię aloesa.
                          Wiec nie radni są odpowiedzialni.

• krokiet44 Re: lernest kłamcą 15.11.13, 17:22
                            Które zmiany są problemowe?
                            • skalar2011 Re: lernest kłamcą 15.11.13, 20:03
                              popatrz sobie na sesję , to zobaczysz, nareszcie niektórzy radni nie pozwalają niszczyć dalej naszego miasta
                              • mietlorz707 Skalarku, jak nie wiesz 15.11.13, 21:15
                                to nie odsyłaj. Zamknij pyszczek i spływaj.
                                Gdybyś wiedział, wytłumaczyłbyś koledze, wymieniłbyś uchwały i wyjaśniłbyś jak, i dlaczego niby coś niszczą.
                                Marian podobnie. ;-)
                                Będzie sensowna odpowiedź co, przez którą część uchwały, i niby w jaki sposób jest niszczone? Czy na kłapaniu pyszczkiem się skończy?
                                • amarian2 kłamstwa ekipy rządzącej 16.11.13, 10:22
                                  Mietlorz nie za bardzo wiem czego chcesz?
                                  To lernest pisze coś o niszczeniu a nie ja. Tylko tłumaczę budowę cepa dla niego. Przecież nie będę opowiadał czy opisywał sesji. Prosty jest fakt, że jak uchwała zmian w budżecie zawiera kilka pozycji, to albo wszystkie są do przyjęcia przez wszystkich radnych albo taką uchwałę się rozbija. I niezależnie czy to jest ostatnia sesja czy następne. Zresztą przeczytaj protokół (stary) z postu łopatologia czy manipulacja. Tam na komisji przewodniczący postanowił przegłosować wszystkie zmiany z jednej uchwały osobno, to wykazało która zmiana budżetu jest kontrowersyjna i tą część ówczesny skarbnik za zgodą prezydenta wyciął. Na ostatnich sesjach prezydent i skarbnik zachowywali się jak … albo ich uchwała albo żadna i to oni byliby winni jakimkolwiek stratom o których pisał lernest.

• mietlorz707 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 16.11.13, 13:53
                                    Nie lernest, a skalar.
                                    Nie tłumaczysz, a odsyłasz.
                                    A ja, prosty człowiek, chcę tylko by ktoś wymienił zmiany nie do przyjęcia i króciutko napisał mi dlaczego są nie do przyjęcia i w jaki sposób szkodzą miastu.
                                    Bo wiesz, za rok oddając głos wolę go nie zmarnować. A głos oddany na takich, którzy są anty nie potrafiąc nawet uzasadnić dlaczego, to głos zmarnowany.
                                    • amarian2 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 18.11.13, 11:07
                                      Głos jest na pewno zmarnowany jeżeli oddany jest na tych, co nie pytając zawsze podnoszą rękę za władzą.
                                      Gdyby było więcej wątpiących, pytających to każda władza lepiej by się starała rządzić, tłumaczyć i być transparentna.
                                      A ja nie muszę sobie robić kampanii
                                      • mietlorz707 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 18.11.13, 14:26
                                        > Głos jest na pewno zmarnowany jeżeli oddany jest na tych, co nie pytając zawsze
                                        > podnoszą rękę za władzą.

Nie wiem, czy jesteś świadom tego, że piszesz to jakby o... samym sobie. Co prawda nie podnosisz ręki za władzą, ale nie potrafisz wyjaśnić o co chodzi. A może zwyczajnie nie chcesz wyjaśnić o co zamieszanie? Bo wiesz, chodzą po tym świecie ludzie, którzy nie pytając, zawsze podnoszą rękę na władzę...
                                        • amarian2 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 18.11.13, 14:31
                                          Podnoszą rękę na władzę? Muszą mieć powody.
                                          Oni jednak nie będąc u władzy nie przynoszą milionowych strat, nie okradają społeczeństwa.
                                          Ja raczej boję się tych posłusznych;)))
                                          • mietlorz707 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 19.11.13, 14:39
                                            > Oni jednak nie będąc u władzy nie przynoszą milionowych strat

Serio? Ile pociągi kosztowały? Ile kosztuje co miesiąc aquapark? :D
                                            • amarian2 Re: kłamstwa ekipy rządzącej 20.11.13, 11:40
                                              Mietlorzu kochany, wymienione przez ciebie inwestycje to akurat działania władz(obojętnie których) i ludzi bezkrytycznie ich popierających. Tym nie zarządzali nigdy buntownicy bez powodu ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka