Dodaj do ulubionych

Pytanie do RAŚistów

28.03.17, 11:05
Pytanie do RAŚistów. Z czego jest finansowany RAŚ? Od kogo dostaje kasę na działalność? Z jakich krajów? Od jakich organizacji? Ale nie mówcie o składkach.
Obserwuj wątek
    • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 28.03.17, 18:47
      Nasze finanse to nasza sprawa. Odpowiednie sprawozdania są składane właściwym organom. Oczywiście konta na wyspie Man są spod sprawozdawczości wyłączone.
      • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 28.03.17, 22:19
        Nie. To jest nasza sprawa. Dopóki choć jeden na ws głosuje, to jest sprawa nas wszystkich. I łaski nie zrobicie gdy powiecie o tym jasno. Jeśli nie, będę miał prawo myśleć o nie jasnych sprawach pieniężnych w RAŚ. Do tego mamy prawo. Łaski nie robicie.
    • fifik_rsl Re: Pytanie do RAŚistów 28.03.17, 23:07
      Podobno poszła gruba kasa z San Escobar, jako zapłata za szkolenie tamtejszych separatystów ;)
      • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 29.03.17, 12:41
        A ja słyszałem, że z Berlina za sprzedaż Śląska?
        • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 29.03.17, 18:16
          Po pierwsze: w pierwszym poście w zasadzie zabroniłeś mówić o źródłach naszego finansowania.
          Po drugie: jak przedstawisz wiarygodny dowód głosowania na nas, dostaniesz kopię naszego rozliczenia przedstawianego urzędom.
          Po trzecie: weź Positivum.
          • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 29.03.17, 22:14
            Czy chcesz powiedzieć, że tylko ze składek? 3. Chory zawsze szuka chorego, aby sobie podnieść morale.
            • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 30.03.17, 16:46
              Wiem, niektórzy reagują szokiem i niedowierzaniem na to, że RAŚ jest stowarzyszeniem finansującym swoją działalność wyłącznie składkami swoich członków. Ale tak jest, bo czytelność rozliczeń liczy się też w skali zdecydowanie większej – mam na myśli autonomiczny region. Wystarczy poszukać w bibliotekach cyfrowych corocznych, przedwojennych sprawozdań autonomicznego województwa, zawierających pełne rozliczenia finansowe. Co do grosza – ile i z jakiego tytułu wpłynęło, ile i na co to wydano, ile poszło do stolicy. Taki system wzbudza dziś w centrali przemożny strach, czemu się nie dziwię. Od soboty mamy nowe biuro, w Chorzowie. Też ze składek.
              • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 31.03.17, 20:58
                A co z darowiznami, datkami, zbiórkami? RAŚ nie ma takowych?
                • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 02.04.17, 10:32
                  Ano zbiórek nie organizujemy. Każdy członek, jeśli ma możliwość i taka jego wola - może też uiścić składkę wyższą, co często jest robione.
                  • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 02.04.17, 20:08
                    Kogo ty robisz za chu....autonomia.pl/n/wspomoz-nas
                    • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 03.04.17, 16:54
                      Sam się robisz. Pytałeś o zbiórki to padła odpowiedź. Propozycja dobrowolnych wpłat nie jest zbiórką taką, jak np. na WOŚP. Jeżeli jakieś wpłaty były, to zgodnie z ogłoszeniem na nasze krajowe konto - a to podlega odpowiedniemu rozliczeniu i ścisłej kontroli ze strony organów nadzoru. Tak dla spokojności: wpłaty od Eriki Steinbach nie było.
                      • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 05.04.17, 16:40
                        "A co z darowiznami, datkami, zbiórkami? RAŚ nie ma takowych? " - no i kto tu kogo? Jakoś mi na myśl przyszedł teraz KOD.
                        • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 05.04.17, 17:35
                          Skoro chodzi ci o KOD to ich pytaj, dlaczego ich sprawy transponujesz na RAŚ? Ja napisałem wyraźnie i drukowanymi literami: "Jeżeli jakieś wpłaty były, to zgodnie z ogłoszeniem na nasze krajowe konto - a to podlega odpowiedniemu rozliczeniu i ścisłej kontroli ze strony organów nadzoru."
                          Najpierw sugerujesz finansowanie przez mitycznych Niemców, a potem wyprowadzanie tej kasy na bok, jakbyś ich bronił. Toć taki Kaczyński dałby nam za to medal ... Jeżeli natomiast wczuwasz się w rolę obrońcy składkodawców to zapewniam, że niepotrzebnie. Od tego jest Statut i jasność tego, co robimy. Są zadowoleni.
                          • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 06.04.17, 20:52
                            Jak fifik zagrał, taką dostał odpowiedź. A ty nie chcesz lub nie możesz odpowiedzieć na proste pytania. Wijesz się jak wąż.
                            • greenrs2 Re: Pytanie do RAŚistów 07.04.17, 00:35
                              Jedyny, który się tu wije to jesteś ty! Na każde twoje pytanie padła jasna i prosta odpowiedź. W dupie cię swędzi, to weź się umyj...
                              • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 09.04.17, 22:22
                                Oooo kolejny Ynteligent rasista. Dlaczego gdy ja powiem coś mocno to zaraz m,nie moduś wywali. Wam pozwala wyzywa? Ciekawe?
                                • cirano Re: Pytanie do RAŚistów 11.04.17, 10:21
                                  To mogom być himoridy. Jo by sie doł lewatywa zrobić, ponoć pomogo
                                  • jozefosmenda Re: Pytanie do RAŚistów 12.04.17, 14:07
                                    Zrob sie ta lewatywa,zrob. Jo je pewny, że ci to i tak nic niy pomoże....
                                    • cirano Re: Pytanie do RAŚistów 13.04.17, 07:42
                                      Himoridy to szpetno ponoć dolegliwość i widza, że same istniynie RAŚ świyndzi niyftorych jak ta, dokuczliwo choroba. Niy baczom oni że RAŚ robi i chce ino dobrze do Ślonska i autonomia noleży nom sie jak "ciapkowi miska". Pozbawiono nos ji bezczelnie i bezprawnie.
                                      Lewatywa polecano jusz za czasow Franza - Josefa jako dobry środek na wszelkigo rodzaju świyndzynie, godoł Szwejk - wojok u Haska
                                    • zawsze_eda Re: Pytanie do RAŚistów 24.04.17, 16:52
                                      Ja naturlich geje to by sobie tylko lewatywy robili żeby mieć czyściejszy sex
                                      • hynio59 Re: Pytanie do RAŚistów 14.07.17, 19:28
                                        I tako oto pier... się Równo Aktywnie Śmierdząc = RAŚ.
                                        • greenrs2 Re: Pytanie do RAŚistów 15.07.17, 00:18
                                          Hynio, nie pij gdy siadasz do komputera!
    • zawsze_eda Re: Pytanie do RAŚistów 15.04.17, 14:59
      Mam pytanko a komu ten RAŚ jest potrzebny?
      • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 15.04.17, 17:46
        A komu potrzebny "zawsze_eda"?
        • zawsze_eda Re: Pytanie do RAŚistów 17.04.17, 13:46
          Panie Kołodziej jeżeli nie ma Pan niczego konkretnego do powiedzenia to nie zabieraj Pan głosu. Klej Pan swoje modele z papieru, kartonu i z czego Pan chcesz ale ostrzegam że nałogowe wąchanie butaprenu zabija i niszczy mózg, co w Pana przypadku zaczyna się objawiać!
          • jankolodziej Re: Pytanie do RAŚistów 17.04.17, 18:56
            Zatem owo "Mam pytanko a komu ten RAŚ jest potrzebny?" było czymś bardzo konkretnym? To co robię zawodowo służy społeczeństwu Śląska, to co robię poza pracą służy m.in. mieszkańcom miasta, to co robię hobbystycznie sprawia że znany jestem nawet na innych kontynentach. Ale kiedy się rodziłem - dostałem normalnie, w dupcię. W przypadku niektórych akuszerka puknęła chyba w główkę...
            I jeszcze jedno, ekspercie: używam kleju BCG.
        • zawsze_eda Re: Pytanie do RAŚistów 17.04.17, 13:54
          Tacy ludzie jak ja z dziada pradziada Ślązacy po prostu zadają pytanie komu i po co jest potrzebna Autonomia?
      • lewica_os Re: Pytanie do RAŚistów 16.04.17, 13:08
        A komu potrzebny jest kraj co w 4 literach ma swoich obywateli? Do tego z bandą cierpiącą na schizofrenie u władzy? Ps. Nie miałem zamiaru ublizać osobom cierpiącym na schizofrenie.
        • cirano Re: Pytanie do RAŚistów 16.04.17, 17:10
          Autonomia potrzebno jes tym, co jym przimusowe prziznawanie sie do Polski i polskości w gadle jusz staje, co by chcieli niy musieć sie za swoj kraj wszyndzie za granicom wstydzić...
      • fifik_rsl Re: Pytanie do RAŚistów 17.04.17, 16:27
        Pozwolę sobie odpowiedzieć na tak zadane pytanie. RAŚ potrzebny jest pewnej grupie Ślązaków która na ich przedstawicieli głosuje, wybierając ich na swoich przedstawicieli np w Sejmiku Województwa.
        • zawsze_eda Re: Pytanie do RAŚistów 15.05.17, 16:46
          czyli koryto najważniejsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka