Dodaj do ulubionych

Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kręgi

11.06.07, 23:59
Czy Stachursky dostanie kasę od UM za koncert którego nie było?
Kto wyłoży kilkadziesiąt tys. zł?
Dlaczego Stachursky był i nie zaśpiewał?
Czy odpowie kozioł ofiarny czy osoba odpowiedzialna?

Obserwuj wątek
    • jozefosmenda Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 12:18
      Tak się złożyło,że nie byłem na dniach Rudy Ślaskiej bo zafundowałem sobie
      tygodniowy urlop poza miastem.
      Ale żeby zaraz mówić o jakiejś aferze?
      Proszę sobie najpierw odpowiedzieć na takie pytania:
      1.Czy było dużo widzów?
      2.Kto przemawiał do tłumu?
      3.Czy była gwiazda wieczoru?

a ty Zorro zaraz aferę wietrzysz.
    • 76e Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 13:44
      stachursky.org/pliki/docs/rider-techniczny-stachursky.pdf
      Na dniach Rudy Śląskiej niestety nie było wymaganego zestawu nagłośnieniowego,
      a dlaczego nie bylo to już pytanie myślę do organizatora czyli Wydziału Kultury.
      • michal0982 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 15:06
        złej baletnicy nawet buty przeszkadzają.
      • laurka28 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 16:41
        76e napisał:

> stachursky.org/pliki/docs/rider-techniczny-stachursky.pdf
        > Na dniach Rudy Śląskiej niestety nie było wymaganego zestawu
        nagłośnieniowego,
        > a dlaczego nie bylo to już pytanie myślę do organizatora czyli Wydziału
        Kultury
        > . To co posyłasz to, najzwyczajniej link do strony z raiderem Stachurskiego
        na koncerty. Jaką masz pewnośc, że ten sam raider był zamieszczony w umowie?
        Przykro tego słuchać, skoro jedyny pewnik jest taki, że PAN Artysta po prostu
        nie zechciał przyjechać.
        • 76e Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 18:19
          A dlaczego miałby być inny raider na występ w Rudzie Śląskiej?
          Chciałbym również zwrócić uwagę na jakość nagłośnienia podczas występu Gangu
          Olsena.
          Żenada i tyle.
          • laurka28 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 21:17
            Tylko dlatego, że to nie stadion :) a tylko "malutkie" targowisko. Wybacz ale
            wyciaganie pochopnych wniosków nie powinno byc tematem poważnych dyskusji.
            Nagłosnienie na koncercie Gangów faktycznie dyskusyjne ale o ile się nie
            mylę :) Stachursky nie mial koncertować z orkiestra kameralną, więc
            porównywanie jest dosyć niefortunne. Pozdrawiam i jestem przekonana, że sprawa
            będzie miała finał - niezależny od opinii niecierpliwych poszukiwaczy afer.
            • lukrata Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 21:51
              Myślę, że były to na pewno inne niż dotąd Dni Rudy Śląskiej.
              Impreza techno ściągnęła tłumy ludzi i wszyscy świetnie się bawili. Takiej
              imprezy jeszcze nie było, tyle gwiazd z pierwszej półki,przyjechało mnóstwo
              ludzi z miast ościennych.
              Co do drugiego dnia to myślę, że zamierzenia były dobre. W naszym mieście było
              bardzo wiele gwiazd najlepszej klasy i tych, którzy są akurat najbardziej
              popularni. Wydział Kultury zawsze starał się zaspokoić oczekiwania Rudzian,
              wielie czasu wymagało ich przygotowanie.
              Kiedyś było mniej prezentacji rudzkich zespołów amatroskich i to było jako
              zarzut. Z biegiem czasu Dni Rudy stały się również promocją rudzkiej kultury i
              to tej najlepszej, chcielismy się chwalic swoim. Jednak zawsze WKSiR pamiętał o
              tym by dać możliwość mieszkańcom obejrzenia i spotaknia na żywo tych
              najsławniejszych.
              Przez te wszystkie lata, to pierwszy raz, gdy zawiódł "ktoś". Nie ma znaczenia
              czy sprzęt czy gwiazda, stało się i już. Tylko ten co nic nie robi się nie
              myli. I nie ważne czy przemiawiał Prezydent,to najmniej ważny punkt programu, w
              końcu to za pieniądze wszystkich nas Rudzian, bo to nam ściąga się podatki i to
              nam chciał Wydział Kultury wynagrodzić i podziękować za zasilanie budżetu
              naszego mista, bo te pieniążki nie zawsze są wydawane tam gdzie powinny.
              Dlatego nie obarczałam bym tutaj wina tych, którzy o nas pamietają i dla nas
              coś robią., bo mimo wszystko były tłumy i mimo wszystko wszyscy się dobrze
              bawili i za to trzeba IM PODZIĘKOWAĆ.
              • sister_of_mercy Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 13.06.07, 08:08
                I po co te hymny pochwalne?
                A w dodatku... mylisz się, lukrata.
                W poprzednich latach było sporo prezentacji naszych rodzimych zespołów: ekipy z
                klubów RSM miały raz w roku okazję, by pochwalić się przed sporą widownią.
                Można sobie narzekać na przewidywalne występy Silesiany czy Rudzian - ale były
                one żelaznym punktem imprezy. W tym roku nawet nieśmiertelnego kabaretu RAK
                zabrakło...
                I to nie Stahursky zawiódł - jak się podpisuje umowy to trzeba jeszcze je
                czytać. I to obowiązuje nawet naszych gigantów z UM. Jak się zawala umowy -
                trzeba płacić. Chociaż w tym konkretnym przypadku lepiej byłoby to ściągać z
                pensji urzędników Wydziału Kultury - a nie z budżetu miasta.
                A z dobrymi zamierzeniami - jest jak z dobrymi intencjami... jest nimi podobno
                wybrukowane piekło.
              • obcy51 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 17.06.07, 13:15
                nie ma co gloryfikować ale faktem jest, że drugi dzień przyciągnął tłumy a że
                kiepski artysta to już nie wina organizatora ale chciałbym żeby ten pseudo
                artysta był pociągnięty do odpowiedzialności a może on się tłumu przestraszył
                ten pan strachurski
            • 76e Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 13.06.07, 14:33
              W dzisiejszym numerze Wiadomości Rudzkich, Naczelnik Wydz. Kultury tłumacząc
              zaistniałą sytuację przyznaje, że były rozbieżności pomiędzy riderem a sprzętem
              na targowisku.
              Czyli wychodzi na moje.
    • bytom333 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 12.06.07, 23:06
      Pan naczelnik najpierw był tak zajęty "promocją" swojej siostry kandydującej na
      dyrektora szkoły (w konkursie przegrała ale dyrktorem będzie), a potem tępił
      członków komisji w tym swoją szefową.
      I jak miał pilnować Stachurskiego?
      • zoro333 Pani radny - jest afera 13.06.07, 17:27
        chyba że wypłacenie /wyrzucenie/ kilkudziesięciu tysięcy złotych bez koncertu
        jest zwykłym działaniem Urzędu.
        Nie ma roboty czy usługi a Urząd płaci i komisja Rewizyjne nic nie robi?!
        Co do Stachurskiego.
        Gwiazda ma zawsze humory , takie czy inne i są one zawarte w umowie. Jak ktoś
        umowę podpisuje a potem jej nie realizuje to jest winny jak wszędzie. Tak jest
        zawsze i nie tylko w kulturze.
        Co do pierwszego dnia.
        Cieszę się że kilka tysięcy młodzieży /bardzo młodej młodzieży/ z CAŁEGO
        województwa bawiło się na koncercie. Alk co to ma wspólnego z dniami rudy
        śląskiej, bo według mnie nic.
        Taki koncert miasto mogło zrobić w każdą sobotę, a gdzie mieli się bawić
        mieszkańcy R>Śl.
        Jedyny koncert został odwołany bo ktoś nie czyta umów.
        Wydają w urzędzie moje pieniądze nic dla mnie nie robiąc.

• broneknotgeld Re: Pani radny - jest afera 13.06.07, 19:50
          Hehe - a mie se widzi że łobie strony terozki robiom "zadyma" - ło prowda we
          tym chyba niy idzie.
          • lukrata Re: Pani radny - jest afera 13.06.07, 22:03
            no cóż prawda zawsze leży pośrodku, każdy ma swoje racje
            fakt jest faktem, ze Stachurskiego nie było i ludzi w sumie tylko to wkurzyło
            niktr z rudzian nie zastanmawia się dlaczego, tylko my dociekliwe jednostki ale
            czy My nigdy nie popełniliśmy błędu? życie toczy się dalej, karawana musi iść
            • broneknotgeld Re: Pani radny - jest afera 13.06.07, 22:39
              Jo żech wcale niy jest pewny tego czy go niy było we Rudzie Ślonski.
              Wiym yno, że koncertu niy doł, a podobnoś kasa zebroł.
              • bytom333 Re: Pani radny - jest afera 14.06.07, 08:09
                Pan naczelnik wykazał się profesjonalizmem (czy ktoś pamięta koncert
                Stachurskiego w Muzie?)w organizowaniu koncertów nieuczciwych gwiazd.
                Pewnie Wielki Andzdrzej mu podziękuje i skieruje go do oświaty na tym Pan
                Naczelik ostatnio zna się najepiej ( ma osobistą doradczynię z PIS)i nadal
                będzie profesjonalistą.
                • osi-ris Re: Pani radny - jest afera 14.06.07, 09:56
                  było coś takiego na Halembie potwierdzam siedziałem jak młot z innymi czekając
                  na Stachurskiego. przynajmniej pogoda doPISała...

potwierdzam zdarzenie miało miejsce ale kto organizował nie wiem :( wiem że koło
                  Gerlacha.
                • broneknotgeld Re: Pani radny - jest afera 14.06.07, 16:21
                  No ja, dyć Ruda huczy łod plotow, ze kerych by wynikało,że jednak Stachurski do
                  magistratu trefioł
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=62520643&a=64055342
                  Jak se słyszy terozki tyn cołki "szum" ze łobu stron, to ta trzecio możliwość
                  zdo sie bardzi synsowno.
        • obcy51 Re: Pani radny - jest afera 17.06.07, 13:19
          krzykacz a czy wiesz ze na wstepie strachurski nie dotrzymal umowy? miał sie
          pojawic na próbie rano i sie nie pojawił? żekome problemy z nagłośnieniem mogły
          być rozwiązane w niespełna pół godziny to pan gwiazda stwierdził ze ma
          publiczność R.Śl w nosie
          • jozefosmenda jest afera? 20.06.07, 23:33
            No niestety Zorro tym razem walnąłeś jak z grubej rury!
            Gwiazdor zwyczajnie gdzieś tam w kraju przebywał(może leżał?) i nie był w stanie
            do Rudy Ślaskiej dotrzeć.Myśleli,ze u nas same głąby i kasiorę sobie zwiną bez
            roboty.Ale naczelnik Trzciński to chłop z jajami i ten egzamin życiowy zdał na
            piątkę!!!
            A już go co niektórzy spuszczali do przysłowiowego "gula"!

A mówiłem,ze aferę wietrzysz? Tylko bez pokrycia!
            Wstydź się, oj wstydź!
    • rudzianin44 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 14.06.07, 21:53
      Stachursky dał popis swego gwiazdorstwa i ignorancji. Co tam Ruda Śląska, ważna
      była impreza w Sopocie. Balował do samego rana na TOP TRENDY
      • luveroz Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 15.06.07, 23:25
        a co tam zresztą! U nas musiał by drzeć vokal przez godzinę (w tym pół godziny
        się ustawiać i regulować nagłośnienie) a tam odwali kawałek czy dwa i dostanie
        2-3 razy tyle co tutaj. Chyba logiczne nie? Tylko jakoś nie trafia to do fanów
        takiej komerchy.
        BTW: o kurde! przecież ten kretyn nawet singla przez ostatnich kilka lat nie
        nagrał, a jedyny utworek godny uwagi "Niepokorny" jest totalnym zerżniętym
        remake'm!!!!!
        • luveroz Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 15.06.07, 23:37
          fanklub.stachursky.org/index.php?p=5&id=2
          i to w Zabrzu obok :DDDD
      • bytom333 Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 16.06.07, 20:43
        Kogoś wykiwał Stachurski-nie kupię płyty
        Rudzian wykiwał naczelnik- nie zagłosuje na Wielkiego Andrzeja.
        Tyle mogę.
    • broneknotgeld Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 16.06.07, 16:17
      Tako jawiom
      rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/739560.html
      Jako prawiom.
    • mohrhardt Re: Afera z dni Rudy Śl. zatacza coraz szersze kr 24.06.07, 07:41
      Jak już powszechnie wiadomo, Stachursky zwrócił pieniądze, więc pseudo aferę
      możemy uznać za zakończoną. Wietrzenie sensacji i intryg oraz malwersacji
      finansowych w tego typu sprawach należy chyba uznać już za normę. Co by się nie
      robiło i tak część możnie tu komentujących pod swojsko brzmiącymi ksywkami
      zawsze dopatrzy się skanadalu i złodziejstwa.

W kwestii innej formuły tegorocznych Dni Rudy Śląskiej. Co roku słychać było
      narzekania, że ciągle Rak, że ciągle to same, że Rudzianie... Teraz formuła
      była inna, dla młodych, choć niekoniecznie, był świeży pomysł i co? Słychać
      krzyki oburzenia, że żelaznych pozycji zabrakło. Taki to już kraj i ten duży
      Polska i ten Nasz malutki Ruda, że co by człowiek się nie napocił to i tak
      kręcić nosami będziecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka