Dodaj do ulubionych

Na co liczy Józef Osmenda

09.12.03, 14:27
Czytam na forum www.rudaslaska.com.pl wypociny Pana Osmendy i nie wiem
dlaczego moderator wycina trudne pytania.
A Pan Osmenda zachęca do dyskusji.O co tu chodzi?
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 09.12.03, 15:38
      To jest rudzko polityka
      Fest ciekawo to motyka
      Roz jyj paczysz prosto w łoczy
      Zaroz potym dupa wskoczy.
    • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 16.12.03, 23:30
      kaczor29 napisała:

> Czytam na forum www.rudaslaska.com.pl wypociny Pana Osmendy i nie wiem
      > dlaczego moderator wycina trudne pytania.
      > A Pan Osmenda zachęca do dyskusji.O co tu chodzi?

W przeciwieństwie do ciebie szanowny Carrambo pan Osmenda miał odwagę
      przedstawić się z imienia i nazwiska.Inni tchórze tego nie zrobili.Znam
      osobiście tego pana,to wielki,zacny człowiek a przede wszystkim uczynny i
      uczciwy, pomagający wszystkim ,którzy się do niego o coś zwrócą.
      To co napisał do tej pory to nie są wypociny tylko miał odwagę komuś
      zdecydowanie powiedzieć gdzie ma jego tajemniczość i ataki zza węgła.I to się
      chwali.Namawiam go do prezydentury i chociaż w br już dwa razy odmówił objęcia
      funkcji wiceprezydenta ( na miejsce p.Howańca) mam nadzieję,że wystartuje w
      przyszłej kadencji na włodarza miasta bo się do tego wybitnie nadaje!
      Natomiast co do tego na co liczy pan Osmenda to wydaje mi się ,że przede
      wszystkim na normalność.
      • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 17.12.03, 17:31
        Czytam i cieszę się że Pan Osmęda ma taką opinię.
        Nie wiem czy jest na tyle odważny lub głupi,żeby walczyć z rudzką ,,mafią".
        Obserwuję życie polityczne i gospodarcze miasta i nie widzę żeby różniło się
        zbytnio od reszty kraju.
        W naszym mieście rządzi Sławik i Rudzka Spółka ,reszta to przydupasy.Może masz
        inne zdanie to udowodnij.
        • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 17.12.03, 21:36
          Chyba nie miałeś na myśli Sławika z Porozumienia?
          • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 18.12.03, 17:55
            lernest napisał:

> Chyba nie miałeś na myśli Sławika z Porozumienia?
            Wprawdzie to rodzina ale nie te loty
      • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 19.12.03, 06:48
        lernest napisał: .
        > To co napisał do tej pory to nie są wypociny tylko miał odwagę komuś
        > zdecydowanie powiedzieć gdzie ma jego tajemniczość i ataki zza węgła.I to się
        > chwali.Namawiam go do prezydentury i chociaż w br już dwa razy odmówił
        objęcia
        > funkcji wiceprezydenta ( na miejsce p.Howańca) mam nadzieję,że wystartuje w
        > przyszłej kadencji na włodarza miasta bo się do tego wybitnie nadaje!
        > Natomiast co do tego na co liczy pan Osmenda to wydaje mi się ,że przede
        > wszystkim na normalność.

No nie wiem?

"...Szkoda marnować takiego talentu"29.11.03

"...Gratuluję zmysłu etycznego i nie tylko.Bardzo pięknie jest to
        przedstawione.."25.11.03

"...Zjednej strony bujasz w obłokach,wypisując niesamowite dyrdymały a z
        drugiej zwyczajnie pier...
        ..jak wziąłeś odprawę górniczą i ci nie wyszło,to jesteś zwykłym nieudacznikiem
        z maniakalną wizją swojej wyższości nad innymi.."02.12.2003

Śmieszne jest to,że adresatem tych postów jest niejaki "fantazja" a nadawcą
        Józef Osmenda i trochę się ze sobą kłócą .Co się stało w przeciągu paru dni,że
        przyszły prezydent tak radykalnie zmienił opinię tego się nie dowiemy,bo coś
        tam chyba zostało skasowane na forum Silnetu.
        Nie znam p.Osmendy ani osobiście ani jego zasług.Natomiast chcąc być politykiem
        i bywać na forum internetowym trzeba mieć pewną dozę spokoju ,opanowania i nie
        działać impulsywnie.Bo zwracanie się do zwykłego ,szarego obywatela w takiej
        formie przez osobę publiczną może stać się gwoździem do trumny kariery
        polityka.Choć zapewne nie w Polsce jeszcze i nie w Rudzie.Pozdr.
        • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 19.12.03, 07:47
          ,,jak wząłeś odprawę górniczą i ci nie wyszło,to jesteś zwykłym
          nieudacznikiem"Pan Osmenda jeszcze jest nikim a już utracił kontakt z ze
          srodowiskiem z którego wyrósł.
          Myślę że górnicy go nie wybiorą,no może paru koleśiów z Rudzkiej Spółki za
          biurka a i to może sie mylę!!!!!!!!!
          • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 02:08
            Szanowni Panowie hepik i baba!
            Musiałem to jakoś pozbierać do kupy by zrozumieć o co chodzi.Wydajemi sie ,że
            juz mniej więcej wiem.To,że ktoś napisał o tyraniu po hasiokach i Tyradzie po
            odprawie górniczej ,o 18-tu godzinach,braku mozliwości strajkowania i 5zł- to
            wszystko jest dobrze i nie ośmiesza to tych co z górnictwa zdecydowali się
            odejść.
            Nazwanie p.Osmendy wariatem -to też nic,jako osoba publiczna miał przecież
            podziękować i nastawić drugi policzek. Z tym wszystkim mozna by się było
            zgodzić gdyby nie jeden podstawowy fakt:przecież pan radny nie rozmawiał
            publicznie z p.Xksińskim czy p.Ygrekowskim z imienia i nazwiska tylko z
            osobnikiem który mówił coś na forum internetowym o zdejmowaniu majtek ale
            przedstawić się nie miał widocznie ani ochoty ani odwagi.Tak mu było lepiej bo
            mógł dokopywać.
            Darujcie sobie panowie te dywagacje tak samo jak przestańcie się zajmować dalej
            kopaniem Bronka tak jak do tej pory? Życie pokazuje ,że z reguły rozwiązania są
            inne niz byśmy tego chcieli.Życzę wam byście w najbliższej przyszłości dla tego
            miasta zrobili przynajmniej 1/100 tego co zrobił radny i wiceprezydent Osmenda!
            • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 08:41
              Nikt nie ma zamiaru obrażać Pana Osmendę.Jako prezydent to jego obowiązkiem
              pylo określone działanie i za to mu płaciliśmy,więc żadnej łaski nie
              robił.Wykonywał tylko swoje obowiązki.Lepiej lub gorzej nie mogę tego
              ocenić.Przyjmuję że robił to dobrze.Natomiast teraz jako radny to mogę już go
              ocenić.Oceniam go nie za jego pracę bo jej nie znam ,natomiast moge go ocenic
              za jego stosunek do drugiego czlowieka,,nieudacznika"
              Jako osoba pracująca za darmo czyli społecznie mieniąca się obrońcą uciśnionych
              powinien być wrażliwy na drugiego człowieka,szczególnie dla tych którzy są
              potrzebujący.
              • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 16:52
                O Boże! Jeszcze jeden nawiedzony.Ten znowu będzie p.vice prezydenta bronił i
                nawet nie wiadomo przed kim.Czy dokładne cytaty samego p.Osmendy mogą być
                atakem na jego osobę?Przecież piszę ,że chłopa nie znam a jedyną ocenę jaką
                sobie mogę wyrobić to czytając jego wypowiedzi na forum.I tyle właśnie
                przeczytałem co zacytowałem.A wnioski jekie wyciągam to tylko moja prywatna
                sprawa.
                Kolega lernest chyba wogóle nie kapuje co to jest forum internetowe ,jakie są
                zasady itp i zarzuca tysiącomludzi piszącym na forum jakaś nieuczciwość bo
                piszą posługując się nickami.Przeciez to jest paranoja Panie lernest.To jest
                internet.
                A co do Bronka-nie ma ataku na Bronka jako człowieka a jest atak na jego
                działalność na tym forum,która nie przynosi żadnego zysku dla innych
                mieszkańców Rudy.Oprócz klupania na liczniku.O notgeldach(tych,które
                kolekcjonuje Bronek) sam przeczytałem z zainteresowaniem,natomiast czytanie
                tysięcy bezsensownych postów jest właśnie bezsensowne.Oprócz stanu licznika.
            • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 20:35
              Jo Osmyndy ździybko znom
              Dobre zdanie ło niym mom
              Ale w Rudzie niy ma leko
              Za aktywność - piekło czeko
              Polityker (niy polityk)
              Tu we zocy - taki przityk.
            • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 21:27
              Mieszkam w Rudzie Śląskiej a nic nie słyszałem o dokonaniach Pana Osmendy.Może
              je przedstawisz na tym forum?????????????????
              • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 21:49
                Internetu sie niy boji
                Już za to punkt u mie stoji
                Powiysz - "To niy dokonanie"
                A kaj inksze Pany Panie
                Ze tyj naszy rudzki Rady?
                Pytanie niy łod parady.
                • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 21:59
                  Z wystawom mi pomoc chcioł
                  Choć za to "krytyka" mioł
                  I tu ciepia punkt mu drugi
                  Chocioż spis niy bydzie dugi.
                  • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 22:03
                    Niy chyciołch go na cygaństwie
                    Polityki wrednym draństwie
                    No i za to zaś mu leci
                    Wiysz już - przeca tyn punkt czeci.
                    • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 22:27
                      broneknotgeld napisał:

> Niy chyciołch go na cygaństwie
                      > Polityki wrednym draństwie
                      > No i za to zaś mu leci
                      > Wiysz już - przeca tyn punkt czeci.
                      Muszę powiedzieć że byłem świadkiem twojego przedstawienia w Bielszowicach.
                      Gratuluję.
                      • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 22:49
                        Trzeciego punktu nie rozumiem wogóle ale zapewne tylko ja,bo Bronek przecięż
                        bardzo klarownie o do rymu.Jak by mi ktoś na polski to byłbym wdzięczny.Drugi
                        punkt -tu rozumiem-zasługa p.Osmendy dla Rudy Śląskiej taka,że pomógł Bronkowi
                        zrobić wystawę.Ruda to Ja -pedzioł Siaddam.Jasne aż do bólu.I wreszcie pierwszy-
                        odwaga -może i tak,ale chyba nie końca sobie zdawał sprawę czym to się
                        je.Chyba,że liczył na kol.lernesta,że same takie posty się będą ukazywać .Może
                        ja faktycznie idiot-że wymagam opanowania i nieobrażania szarego człowieka
                        przez władzę-bo szary właśnie może krytykować osobę publiczną w zakresie jej
                        działalności publicznej.Nie te czasy,że polityka broniła cenzura a później inni
                        nadgorliwcy ,którzy składali doniesienia do prokuratury,że obrażono
                        np.Prezydenta Wałęsę.Ja pamiętam,że takie sprawy były.A cytaty chyba jasno
                        obrazują co się działo.Jeśli lernestowi zrozumienie zajęło ,jak sam
                        pisze ,więcej czasu-no cóż..
                        • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.12.03, 23:00
                          hepik1 napisał:

> Trzeciego punktu nie rozumiem wogóle ale zapewne tylko ja,bo Bronek przecięż
                          > bardzo klarownie o do rymu.Jak by mi ktoś na polski to byłbym wdzięczny.Drugi
                          > punkt -tu rozumiem-zasługa p.Osmendy dla Rudy Śląskiej taka,że pomógł
                          Bronkowi
                          > zrobić wystawę.Ruda to Ja -pedzioł Siaddam.Jasne aż do bólu.I wreszcie
                          pierwszy
                          > -
                          > odwaga -może i tak,ale chyba nie końca sobie zdawał sprawę czym to się
                          > je.Chyba,że liczył na kol.lernesta,że same takie posty się będą
                          ukazywać .Może
                          > ja faktycznie idiot-że wymagam opanowania i nieobrażania szarego człowieka
                          > przez władzę-bo szary właśnie może krytykować osobę publiczną w zakresie jej
                          > działalności publicznej.Nie te czasy,że polityka broniła cenzura a później
                          inni
                          >
                          > nadgorliwcy ,którzy składali doniesienia do prokuratury,że obrażono
                          > np.Prezydenta Wałęsę.Ja pamiętam,że takie sprawy były.A cytaty chyba jasno
                          > obrazują co się działo.Jeśli lernestowi zrozumienie zajęło ,jak sam
                          > pisze ,więcej czasu-no cóż..
                          Nie ma się co wnerwiać!Tematy tu poruszane zachęcają do dyskusji,jednak
                          chętnych tu nie widać.
                          Forum mogłoby posłużyć dla samorządowców do dyskusji ale widac nie bardzo si ę
                          na tym znają

• broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 22.12.03, 08:21
                        Za co gratulacje mom
                        Te pytanie teroz dom
                        Bo po prowdzie niy wiym ło tym
                        Ciyngym yno - do roboty
                        Pewnie zaś mi coś umknyło
                        Powiydz jaśni - bydzie miło.
      • p101 Re: Na co liczy Józef Osmenda 25.12.03, 23:50
        Wielki, zacny człowiek -haaaaa, haaaaaa! Ale cię przyćmiło! Toż to cep, który
        nie potrafi sklecić zdania z sensem. Ciekawe w czym w Ci pomógł? A może jesteś
        jego żoną, której pomógł uzyskać nagrodę prezydenta miasta, kiedy był
        wiceprezydentem, a potem pomógł zdobyć fotel dyrektora szkoły? Dawny członek
        PZPR (ciekawe czy wiesz com to?), SLD, a teraz PO! Wiatr wieje kędy Osmenda
        chce. A z reztą rozszyfruję Ci tego pana - O. S. Menda - choć dom głowa że to
        gorol. God save Upper Silesia od takich palantów.
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 22.12.03, 08:26
      Co porobioł vip służbowo?
      Za to broł piniondze zdrowo
      Jakby sie niy wydowało
      Zowdy powiym że coś mało
      Tako już jest polityka
      Mie - szarego podatnika.
      • jojo_1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 24.12.03, 10:55
        Jo tukej tyż wciepna swoje czi grosze!
        I tak na poczontek to:
        1. Jakby niy OSMENDA to Hulokow by już dzisioj niy było.A tak som,som w
        Rudzie,Majom swoja siedziba,uniformy i sprzynt i dowajom koncerty a Edek Hulok
        na stare lata sie niy musi poniywirać.Jego spytejcie.
        Ci przed Osmendą mieli to wszystko w dupie!A jo sie niy wyobrażom Śląska bez
        ciji!
        2.A kto uratowoł zabytkowo drukarnia przed złomowaniym?Kaj łona mo teroz
        siedziba? Jak prosperuje? Kaj mieli to poprzednicy? Zapytejcie Koszyków to łoni
        wom pedzom.
        3.A w jakich to warunkach funkcjonowała Poradnio Pedagogiczno-Psychologiczno?
        Jedźcie si disioj na Bykowina i spytejcie sie ich jak im sie teroz robi,jake
        warunki majom do pracy z dziećmi itd.? Spytejcie dyrektorki Woźnikowskiej to
        wom powiy!

c.d.n.
        • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 24.12.03, 11:43
        • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 25.12.03, 10:19
          Jedyn minus żech tyż znoloz
          Do PO łostatnio poloz.
    • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 26.12.03, 07:42
      do p101
      Czy ty nie byłeś kontrkandydatem na to stanowisko???????????????????
      • jojo_1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 26.12.03, 13:12
        Czytajonc te wypociny to wg zasady "uderz w stół a nożyce się odezwą"
        musioł tyn nasz slonzok komuś zalyźc za skora .Chyba ino łostatniymu debilowi
        co go teroz zazdrość biere.Abo faktycznie boł kontrkandydatem abo tyż mioł
        jakiś tam wpływ na rozdowanie tych kartek a Osmenda mu pokozoł gest
        Kozakiewicza.I to niyroz.Znom takigo jednego niyrobola kedyś boł w ZSMP, potym
        w SDRP,potym w SLD a terozki wali w DPL.I zaś wszystkim rozdowo kartki.
        Niy wim jakim to sposobym Osmenda zrobioł zwoja żona dyrektorym szkoły bo z
        tego co wiym to łona wygrała konkurs przed komisyjom a jego w niyj niy
        było.Konkursy weszły w życie jeszcze za Maniusia,kery tyż mioł wpływ na ich
        regulamin i łod tego by trza zaczonć!
        Za to terozki szkoła Życia jest bardzo dobrze zarzondzano.Jedźcie tam i sie
        spytejcie,połoglondejcie i wyciongnijcie wnioski a potym dopiero
        godejcie.Jednym słowym właściwo osoba i fachowiec na właściwym stanowisku a w
        przipadku dzieci upośledzonych mo to tym bardzi znaczynie.Bołech tam łostanio
        na wiliji to coś na tyn tymat moga pedzieć.
        A teraz boście mi podpowiedzieli to rozpoczna c.d.n.

4.Rozbudowa Szkoły Życia o Pawilon Rehabilitacyjny.
        To tyż możecie zaciepnonć Osmendzie,że pomogł dzieciom niepełnosprawnym w ich
        rehabilitacji czym wyszoł naprzeciw oczekiwaniom rodzicom tych dzieci.
        5.Zainicjowanie budowy sali gimnastycznej przy SP-21.Sto lot miała szkoła a
        sali tam taki niy mieli a terozki majom jedna z nojlepszych w mieście!

I to by było na razie tela! c.d.n.
        • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 31.12.03, 18:32
          Ciekawie się rozwinęła ta dyskusja w czasie mojej nieobecności.
          Ze względu na brak czasu włączę się do niej później.
          Panie Jojo ze względu na pamięć o IZBECIE uprzejmie proszę o kontakt.Telefon
          komórkowy bez zmian.
          • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 01.01.04, 05:07
            "Panie jojo..."- dobre.:)))))
          • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 01.01.04, 05:13
            Za sala w SP 21 u mie plus.Jo tam WF mioł na poddaszu,za dyrektora Muskietorza.
            • jojo_1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 01.01.04, 15:27
              Cosik ci sie chyba lernest pobzdryngolyło?
              Bieresz mie za kogo innego ale nic sie niy stało.Prosza o jakeś konkrety bo mie
              te słowo nic niy godo.
              • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 01.01.04, 16:40
                Jojo,może o Czorny Las sie rozchodzi,godajom,że tam jakoś izba mają?I drzymnonć
                sie tam idzie i łokąpać?Ino niy wszyscy wiedząjak tam trefić,bo tam zawsze
                autami podwożom.
                • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 04.01.04, 19:56
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1850107.html
                  • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 05.01.04, 17:25
                    Niby tylko krowa nie zmienia poglądów...ale cosik to kiepsko wygląda,panie
                    Osmenda.I to PZPR do 1990 r. Teraz jakby juz bardziej zrozumiały pana atak na
                    niejakiego Fantazję na Silnetu forum.
                    • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 06.01.04, 00:23
                      Z tego co wiem to mogę stwierdzić ,że bardzo wielu mieszkańców naszego miasta
                      było do 1990 roku członkami tej partii.Zdecydowana większość sekretarzami
                      jednak nie była.Na razie jestem na etapie poszukiwań czy Uranos też nie był?
                      • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 06.01.04, 01:53
                        Po pierwsze-do czego te poszukiwania potrzebne ?Haka szukasz-to znowu jakieś
                        znajome takie,z starych dobrych czasów zostało?-skarbnika Huszczę
                        przypominające.
                        Po drugie-gdyby nawet był-to co z tego-jeśli by barw nie zmieniał jak
                        chorągiewka czy jak wiatrak-jak zwał tak zwał.
                        Po trzecie-uspokajam -nie był.Zawsze strasznie apolityczny był.Choć poglady
                        miał to do żadnych parti czerwonych ,różowych czy czarnych końmi nie zaciągneli
                        by go.
                        • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 06.01.04, 09:03
                          I tak mi sie lernest skojarzyło teraz-nauka nie idzie w las,to też jest
                          optymistyczne.Kiedyś do ostatniego momentu,aż padło hasło-"Sztandar
                          wyprowadzić"A teraz z odpowiednim wyprzedzeniem.I w dobrym kierunku.Notowania
                          PO rosną w całym kraju,.
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 22.01.04, 20:28
      Ło Osmyndzie zapomnieli?
      Feler to tyj naszy szteli?
      • jojo_1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 22.01.04, 23:11
        Ja,faktycznie by sie zdało,
        że sie ło nim zapomniało.
        Ale w gazetach ło nim pisali
        i w TVN-24 pokazywali.
        • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 23.01.04, 02:36
          A co ?W automaty jakie groł czy po pijoku jechoł?Bo tak za darmo to w TV niy
          pokazują.Napisz co,bo jo tam TV niy łoglondom.
    • lernest Re: Na co liczy Józef Osmenda 23.01.04, 10:50
      No właśnie ja też jestem ciekaw co pokazywali w TVN-24?
      W gazetach czytałem, ostatni cytat z Polityki przytaczam:...na pytanie
      dziennikarza o motywy zmiany przynależności partyjnej Józef Osmenda
      odpowiedział metaforą ale bardzo trzeźwo:"Jak wieją wiatry,to jedni stawiają
      płoty i mury,a inni budują wiatraki i łapią wiatr.Ja należę do tych drugich".

Jak widzisz Hepik był trzeźwy!
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 05.02.04, 16:58
      Tukej radnego my łobgodali
      Możno bydymy szkryflać tu dali
      Wontek tyn idzie pociongnońć piyknie
      Razym nom wyny przeca wystyknie.
    • jozefosmenda Re: Na co liczy Józef Osmenda 06.02.04, 11:22
      Ponieważ tutaj figuruje moje nazwisko nie mógłbym schować głowy do piasku i
      udawać ,że niczego nie przeczytałem. Podsumuję to tak: dziękuję wszystkim za
      krytykę bo z krytyki można zawsze wyciągnąć wnioski na przyszłość. Dziękuję
      również tym, którzy stanęli w mojej obronie bo przynajmniej wiem, że nie jestem
      sam. Myślę również ,że w przyszłości wszystkie strony będą ważyły słowa chociaż
      tam gdzie drwa rąbią to wióry lecą …….a dyskusja, jak dyskusja.
      Natomiast co do sedna tematu na co liczę? Przede wszystkim na samego siebie.
      • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 06.02.04, 18:07
        "Natomiast co do sedna tematu na co liczę? Przede wszystkim na samego siebie".

Za te zdanie - prziznać musza
        Tyż terozki dowom - plusa.
        • baba2 Re: Na co liczy Józef Osmenda 07.02.04, 07:43
          duży plus
          lecz walka w pojedynkę to KŁOPOTY!!!!!!!!!!!
          • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 02.03.04, 18:39
            Radny w Rudzie - dyć figura
            Trza tyn tymat dzigać w gora.
            • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 03.03.04, 04:45
              Coś ty Notgeld,asystentem społecznym radnego zostałeś?
              • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 03.03.04, 20:23
                A co? Tyż ci tukej wadzi?
                Cie poskopić niy poradzi?
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 21.04.04, 23:05
      Możno radnego to tyż wywoło
      Bo ze niym przeca bardzi wesoło.
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 23.07.04, 07:35
      Radny sie nom kajsik stracioł
      A łon forum te bogacioł
      Możno kajś w Środziymnomorzu
      Na plaży se nom położoł.
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 16.10.04, 20:58
      Teroz? -Ferajna założoł nowo
      Toż na nia liczy - to mi sie zdowo.
      • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 29.10.04, 20:52
        Trza Radnego tukej dźwigać
        By niy chciało se mu migać.
        • jozefosmenda Re: Na co liczy Józef Osmenda 14.11.04, 20:40
          Jeżeli znacie w swoich środowiskach zacnych ludzi,którzy cieszą się poparciem
          środowiska i Waszym zdaniem powinni ubiegać się o mandat radnego w naszym
          mieście to proszę o informacje:
          j.osmenda@post.pl
          Zacznijmy te sprawy od dołu czyli inaczej weżmy je w swoje ręce.
    • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 29.10.05, 11:21
      Ło co idzie?

Ło ta Ruda co we biydzie
      No i dziyń welunki idzie.
      • jozefosmenda Re: Na co liczy Józef Osmenda 30.10.05, 13:25
        Dziękuję Bronku za odświeżenie tego wątku!
        Dobrze się składa bo 15 listopada br.(wtorek) o godz.17.00 w ODK."PULSAR"
        w dzielnicy Wirek odbędzie się otwarte zebranie stowarzyszenia Nasze Miasto Ruda
        Śląska. Głównym założeniem jest oferta dotycząca możliwości ubiegania się o
        mandat kandydata na radnego w wyborach samorządowych w 2006 roku z listy
        naszego stowarzyszenia.Zebranie jest otwarte a więc każdy może
        przyjść,posłuchać, zabrać głos, zgłosić kandydaturę,podyskutować,przedstawić co
        go boli i jak widzi "naprawę" złego jego zdaniem stanu rzeczy.
        A więc wszystkich chętnych zapraszam.
        Tutaj zatem jest odpowiedź na co liczę?
        Liczę na mieszkańców,liczę na takich rudzian którzy widzą,czują i chcą dla
        swojego otoczenia i zarazem miasta coś zrobić!
        I to bez wielkiej polityki i partyjnych układów.
        • broneknotgeld Re: Na co liczy Józef Osmenda 30.10.05, 13:40
          Ano, tyż dziynkuja.
          Poczuł żech se jakby zaproszony.
          Po prowdzie jednak, to musza szkryfnońć, że take spotkania już za wiela mie niy
          interesujom. Zoliczołch ich wiela, jak żech był jeszcze bardzi aktywny we
          Zwionzku Gornoślonskim. Tako tyż w czasie mojego krotkego członkowstwa w PO.
          No dyć w połowie listopada prawie byda przeciepywoł wystawa notgeldow ze
          Knurowa do Gierałtowic. Zajmie mi to ze czi popołednia i wola we tym czasie
          niczego inkszego niy planować - to tela.
          Pozdrowiom.
          • hepik1 Re: Na co liczy Józef Osmenda 03.11.05, 21:52
            A widziałem dzisiaj Józka na zdjęciu,jeszcze jako wiceprezydenta.
            Na rowerku stacjonarnym- w garniturku i krawacie.Com się uśmiał to moje;)
            • jozefosmenda Re:Zdjęcie cyklisty 04.11.05, 12:04
              A gdzie to Hepiku można takie zdjęcie zobaczyć?
              Bo ja takowym nie dysponuję a też bym chciał się pośmiać bo śmiech to zdrowie!
              A ono mi ostatnio cosik szwankuje więc bym się troszkę mógł podleczyć?
              • hepik1 Re:Zdjęcie cyklisty 04.11.05, 21:51
                Tam gdzie pan na tym rowerku kręcił,czyli w bielszowickiej szkole,numeru nie znam ale te zdjęcia robione były z okazji otwarcia hali sportowej.
                A hala służy -sporo dzieciaków i dorosłych gra tam popołudniami w tenisa stołowego:).
                • hepik1 Re:Zdjęcie cyklisty 04.11.05, 21:54
                  Napisałem ale od razu naszły mnie wątpliwości...Bo jeśli staniowscy to przeczytaja i potraktuja to jako promocje przedwyborczą ,to może za parę dni wisieć już nie bedą?
                  • jozefosmenda Re:Zdjęcia i plakaty 05.11.05, 16:55
                    Tak zdarzyć się może zawsze.W ostatnich wyborach miałem trzy plakaty na krzyż to
                    jeden mi zerwali,drugi zakleili a ten naprzeciw UM obrócili na słupie tak by nie
                    był widoczny.Po wyborach (ale krótko przed upływem terminu "sprzątania") ten
                    ostatni plakat znowu wrócił do swojej pierwotnej pozycji.
                    Jednak ci "fachowcy od cudzej promocji" zapomnieli ,że był on czymś w rodzaju
                    przynęty.No i rybka połknęła haczyk.

Ale teraz już wiem o jakie zdjęcie chodzi i kiedy ono było wykonane.Widocznie za
                    krótko wtedy "jechałem" i nie było potrzeby(czasu) zdjęcia krawata.
                    Ale śmiech to zdrowie i tak trzymać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka