Świat sie przewraca...Napad na Etniki Trapeza w Sparcie,było to przed samym zamknięcem banku.Z karabinami w rękach,weszli,wzieli co chcieli i uciekli

(170 tys euro ,tyle ukradli.
www.elladatv.gr/site/index.php?Cat=2&SubCat=38&articleid=3484
Nie wiem czy sie bać,czy sie śmiać z ochrony banku?Prawde powiedziawszy zawsze przerażał mnie widok otwartego bankomatu(kibiców wokół niego) podczas uzupełniania w nim zapasów pieniężnych.Najlepsze to było ostatnio...Stoje sobie z numerkiem do kasy ,w środku może z 40 osób,a tu między ludźmi przechodzi jeden pan niosący w rękach z 15 paczek ze stówkami.Ja jeszcze sobie pomyślałam że wybrał z konta i idzie do auta,bo idąc podszedł do drzwi i rozmawiał przez chwile z jakąś kobietą,mówie sobie w duchu,że gość odważny tyle kasy na wierzchu,no ale cóż,może chciał sie pochwalić....Co sie okazało? Otóż ten gość to jeden z obsługi ,czyli kasjer.Pogadał z kobietą ,pośmiali sie ..... poszedł do okienka rzócił kase na biurko i zaczął obsługiwać.Innych to wcale nie zdziwiło ,ale ja byłam w szoku!! Gdzie ochrona???Żeby tak przenosić pieniądze???I cóż,w końcu ktoś sie skusił.