Dodaj do ulubionych

Rok szkolny 2012/2013

16.08.12, 09:48
Czas zaczac nowy watek szkolny. 15 sierpnia minal, lato sie wg grekow skonczylo, przygotowujemy sie do szkoly wink
11 wrzesnia swiecenie szkol a 12 wrzesnia pierwszy strajk wink
Obserwuj wątek
    • morita11 1 wolne 16.08.12, 09:50
      12/09
      24h strajk nauczycieli
      • ana_mama_patrycji Re: 1 wolne 16.08.12, 20:37
        najlepszy komentarz to brak komentarza big_grin

A my w stresie bo debiutujemy przedszkolnie smile
      • bachula_gr 1 wolne - zaczynamy...... 26.09.12, 07:33
        No i mamy (my=nauczyciele wink pierwszy strajk w tym roku szkolnym. Polowicznie: 5-klasistka odeslana do domu juz po modlitwe a 2-klasistka pozostanie w placowce do 11.30. Yupie?

Jak tam u Was na froncie?
    • margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 26.08.12, 10:32
      U nas tez w tym roku debiut trzylatka w greckim przedszkolu....narazie maly czlowieczek jest na NIE sad

• morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 27.08.12, 07:25
        Moj jest na tak od zeszlego roku ale go nie przyjeliuncertain
    • bachula_gr Juz za chwileczke juz za momencik? 31.08.12, 19:23
      https://thechive.files.wordpress.com/2012/08/daily-morning-awesomeness-331.jpg

Juz sie nie moge doczekac az slodkie dziewczynki znajda sie w objeciach oswiaty 8-14.00 przez 5 dni w tygodniu*.

Ps- *- tak....zdaje sobie sprawe, ze to wersja optymistyczna wink
      • margarita6 Re: Juz za chwileczke juz za momencik? 02.09.12, 11:49
        Ja tez,ja tez nie moge sie doczekac kiedy skoncza sie te wakacje!!!
        Jaki wariat wymyslil tak dlugie wakacje???
        • mamalal-ka Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 17:00
          Wszystkim polskim dzieciakom owocnego roku szkolnego życzę!
          • rene1231 Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 18:41
            Moje dziecko to jakiś odmieniec big_grin Cieszy sie że nastał koniec wakacji,a dodam że w te sie wcale nie nudziła . Po kim ona taka jest <myśli> hm.........

POWITANIE SZKOŁY

Wakacje minęły,
            Uleciały jak chmurki na niebie.
            Dzieci plecaki wzięły
            I biegną szkoło do ciebie
            Z pytaniami:
            -Czy tęskniłaś za nami?
            -Czy brak ci było gwaru, hałasu?
            -Czy na odpoczynek miałaś dużo czasu ?
            I tak dzieci pytały,
            I tak szkole marudziły,
            Że szkoła odpowiadać nie miała już siły.
            Szkoła cichutko drzwi uchyliła ,
            I dzieci do siebie zaprosiła.
            • bachula_gr Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 20:13
              https://zspm.internetdsl.pl/ak/inauguracja.gif
              • kalanitka Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 11.09.12, 20:23
                To jutro ten wielki dzień ? wink
                • bachula_gr dzis, dzis 11.09.12, 20:32
                  nastapil ten dzien a raczej jego namiastka bo poswiecenie dzieci i nauczycieli poszlo szybko, dostali po kilka ksiazek i liste zakupow i jutro lightowo bo do 12.25 tylko (zamiast do 14.00) gdyz albowiem tradycyjnie nie ma kompletu nauczycieli...............

Wnioslam swoj wklad w wyprawke i bohatersko zatemperowalam 20 olowkow HB i teraz mam za swoje...odciski na rekach wink a jutro pobudke o 7.00.
                  • bebiak Re: dzis, dzis 11.09.12, 23:09
                    A nasza uczennica dostanie olowki zatemperowanesmile

Bylysmy tez dzis z Mori i nasza uczennica na rozpoczeciu roku szkolnego na Mykonos: obfity w ksztaltach ale sympatyczny papas umoczyl wiazanke witkow bazylii w (chyba) wodzie swieconej a pozniej wszystkich nas, w tym mnie, poswiecilsmile Przedtem jednak obecnych zasluzonych, w tym dimarchosa, podotykal tymi witkamismile Powagi wsrod zebranych nie bylo, co mnie nawet nie zdziwilo, bom juz przyzwyczajona do takich zachowan, choc na uroczystosci takiej znalazlam sie pierwszy raz - ot takie nowe dla mnie ( i hurrra) doswiadczeniesmile
                    Posiedzialam troche w mikroskopijnej lawce szkolnej, poogladalam zbiory biblioteczne i rozeszlismy sie w pokojusmile
                    Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzejsmile

Wszystkim uczennicom i uczniom w nowym roku szkolnym zyczymy obie z Mori pieknych sukcesowsmile
                    • bachula_gr Re: dzis, dzis 12.09.12, 06:59
                      bebiak napisała:
                      > Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzejsmile

Lo matko, to gdzie ta szkola? W sasiednim archipelagu czy tylko na osiolku mozna sie tam dostac? wink
                      Mori, wspolczuje!
                  • kalanitka Re: dzis, dzis 12.09.12, 20:21
                    Bacha zainwestuj w taką temperówkę na baterie ułatwia życie
                    www.google.pl/search?q=temper%C3%B3wka+na+baterie&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NdJQUImZG8mztAaVyoDIBQ&ved=0CDIQsAQ&biw=1024&bih=610

wiem coś o tym bo w przedszkolu strugamy codziennie tony kredek i ołówków wink
    • koxanaki Re: Rok szkolny 2012/2013 12.09.12, 14:51
      A mi mojej Franki nie prezyjeli ani do przedzerówcza w dwóch zerówkach, ani do przedzerówcza w przedszkolu tongue_out
      Staram sie pogodzić z losem, ale na wszelki wypadek złożyłam odwołanie wink
      • morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 18.09.12, 10:15
        Magda u nas pronipja w domu czekaja az dojedzie nauczycielka wink

Bacha ja musze wstac z pol godzinki wczesniej niz moje dzieciaki zeby w spokoju kawe wypic a dzieciaki o 7 same wstaja wink
    • bachula_gr a strajku nie bylo.... 13.09.12, 07:15
      Przynajmniej u nas, choc na pelny gwizdek szkola nie dziala bo nie ma nauczycieli od jezykow, sztuki, informatyki.

PS- Anita, taka temperowke zafunduje chyba SOBIE bo kiedys panienki mialy ale wykonczyly szybko. Za szybko.
      Na szczescie w Serbii zrobilismy sobie zapas rysikow HB wiec przynajmniej duza ma na poczatek zaplecze dla swoich olowkow automatycznych.
    • margarita6 Trzymajcie kciuki za Alexa:) 15.10.12, 08:56
      No i poszedl Alex do przedszkola....dzis na 1,5 godziny.
      Ostatnio juz bardzo chcial isc ,wiecznie gadal o tym ale dzis wszedl tak niepewnie i od razu mnie za reke zlapal,potem poszedl zaniesc plecaczek i dalej nie wiem.....niedlugo ide po niego.
      Kurcze jaka Baba Jaga przy sniadaniu podawala,mam nadzieje,ze dzieki temu dzieci wszystko zjadajawink
      A dzis tak na szczescie chyba wdepnal w ku..e kolo szkoly Mariannywink
      • bachula_gr Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:15
        Za Alexa, jak za Alexa ale za mame Alexa trzymamy kciuki wink
        A Titus, predzej czy pozniej sobie poradzi.
        Gratulujemy nowego etapu w zyciu calej rodziny...
        • morita11 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:31
          Noooo mamo Alexa, trzymaj sie!!! smile

A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin
          • bachula_gr Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:58
            morita11 napisała:
            > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin

Masochistka wink

A ja mam dzis podwojna wywiadowke.
            • bebiak Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 12:59
              Czy już można paluszki rozprostować?
              Pisze się tak jakoś dziwnie, pracuje ciężko, a klienci przyglądają mi się ze zdziwieniem...
              No i co? No i co?
            • margarita6 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 14:11
              bachula_gr napisała:

> morita11 napisała:
              > > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin
              >
              > Masochistka wink

Popieram i ....wspolczujewink
    • margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 14:10
      Mozna Beata,mozna juz puscicsmile
      Dal rade i najwazniejsze ,ze stwierdzil,ze jutro tez pojdziesmile
      Podobno na poczatku troche poplakal,ale potem juz bylo ok i pani go pochwalila,ze fajny chlopaksmile
      Mama tez dala radesmilewszak to nie pierwsze dziecko oddaje do przedszkolawink
      • kalanitka Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 19:27
        hahaha mamy często mają tak dziecko płacze za drzwiami a mama pod wink Rada? uciekać szybko i zająć się swoimi sprawami smile Niepokoje zaraz dzieciaki wyczuwają. Trudne lecz sprawdza się. Jak małoletnie wyczują że mama może w każdej chwili zabrać żal może być jeszcze większy.
        Powodzenia życzę wink i kciuki można jeszcze trzymać po dniach wolnych wtedy też (nie zawsze) zjawia się kryzys wink
    • bachula_gr Wolne nr 2 16.10.12, 14:37
      Jutro nauczyciele z calego nomosu J. maja sie zebrac i omowic probemy i oczekiwania na nowy rok szkolny. Kiedy? Oczywiscie do poludnia, w zwiazku z powyzszym szkoly na klodke.

Greckie cialo pedagogiczne to stado swietych krow, nie poswieci popoludnia raz na ruski rok w sprawach pracowych badz co badz.

Oczywiscie wczorajsze wywiadowki byly w godzinach zajec szkolnych- rozdwojenie jazni bo naturalnie, ze we wszytskich klasach dokladnie o tej samej porze.

Beton, beton.
      • morita11 Re: Wolne nr 2 05.11.12, 07:21
        A dzis wszedzie wolne czy tylko u nas??? Bo u nas dzis wybory maja nauczyciele...
        Oczywiscie z samego rana uncertain
        • bachula_gr nie ma szkoly bo wybory--wolne nr 3 05.11.12, 07:46
          Oczywiscie morita nie tylko u Was, to jest oficjalne ogolnogreckie wolne nr 3, absolutnie od czapy i bez zwiazku z dotychczasowymi swietami ogolnopanstwowymi i lokalnymi.

Nauczyciel swieta krowa. Szkoda slow, zwlaszcza w konteskcie tego, ze jutro i w srode moze byc strajk, wybiroczy lub calosciowy szkol.

• bachula_gr Re: nie ma szkoly bo szkolenie--wolne nr 4 22.11.12, 20:20
            W mysl hasla przewodniego szkolnictwa: tydzien bez dnia wolnego tygodniem straconym, dzis nie bylo szkoly bo....nauczyciele sie szkolili. POL dnia, z jedna przerwa na kawe (a lyzka na to: niemozliwe)
    • bachula_gr Ranking systemow edu - pierwsza dwudziestka 28.11.12, 07:41
      Pierwsza dwudziestka zawiera POLSKE ale nie GRECJE.
      Europa "zaczyna sie" od Wlk Brytanii (6/20)
      1. Finland
      2. South Korea
      3. Hong Kong
      4. Japan
      5. Singapore
      6. UK
      7. Netherlands
      8. New Zealand
      9. Switzerland
      10. Canada

11. Ireland
      12. Denmark
      13. Australia
      14. Poland
      15. Germany
      16. Belgium
      17. USA
      18. Hungary
      19. Slovakia
      20. Russia
      ..

Szcegoly ranking tutaj...
    • bachula_gr rozklad zimowy 13.12.12, 08:08
      W tym tygodniu z okazji sniegow, mrozow i innych zasp szkoly otwieraja swoje podwoje pol godziny pozniej co by wszyscy mogli sie wykaraskac z zamarznietych zakamarkow wsi i okolic.

Pozdrawiam z mroznego M.
      Na termometrze wlasnie minus 9!!!
      • izka7790 Re: rozklad zimowy 13.12.12, 11:30
        brrr... współczuję zimna.
        U nas na termometrze +16 i też marznę

A co do szkoły to moja starsza od miesiąca chodzi z "dziurawym" planem
        lekcji. Na siedem przewidzianych godzin ma góra 3, 4 poprzecinane tzw. okienkami.
        Dosłownie masakra jakaś uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka