morita11 16.08.12, 09:48 Czas zaczac nowy watek szkolny. 15 sierpnia minal, lato sie wg grekow skonczylo, przygotowujemy sie do szkoly 11 wrzesnia swiecenie szkol a 12 wrzesnia pierwszy strajk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana_mama_patrycji Re: 1 wolne 16.08.12, 20:37 najlepszy komentarz to brak komentarza A my w stresie bo debiutujemy przedszkolnie Odpowiedz Link
bachula_gr 1 wolne - zaczynamy...... 26.09.12, 07:33 No i mamy (my=nauczyciele pierwszy strajk w tym roku szkolnym. Polowicznie: 5-klasistka odeslana do domu juz po modlitwe a 2-klasistka pozostanie w placowce do 11.30. Yupie? Jak tam u Was na froncie? Odpowiedz Link
margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 26.08.12, 10:32 U nas tez w tym roku debiut trzylatka w greckim przedszkolu....narazie maly czlowieczek jest na NIE Odpowiedz Link
morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 27.08.12, 07:25 Moj jest na tak od zeszlego roku ale go nie przyjeli Odpowiedz Link
bachula_gr Juz za chwileczke juz za momencik? 31.08.12, 19:23 Juz sie nie moge doczekac az slodkie dziewczynki znajda sie w objeciach oswiaty 8-14.00 przez 5 dni w tygodniu*. Ps- *- tak....zdaje sobie sprawe, ze to wersja optymistyczna Odpowiedz Link
margarita6 Re: Juz za chwileczke juz za momencik? 02.09.12, 11:49 Ja tez,ja tez nie moge sie doczekac kiedy skoncza sie te wakacje!!! Jaki wariat wymyslil tak dlugie wakacje??? Odpowiedz Link
mamalal-ka Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 17:00 Wszystkim polskim dzieciakom owocnego roku szkolnego życzę! Odpowiedz Link
rene1231 Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 18:41 Moje dziecko to jakiś odmieniec Cieszy sie że nastał koniec wakacji,a dodam że w te sie wcale nie nudziła . Po kim ona taka jest <myśli> hm......... POWITANIE SZKOŁY Wakacje minęły, Uleciały jak chmurki na niebie. Dzieci plecaki wzięły I biegną szkoło do ciebie Z pytaniami: -Czy tęskniłaś za nami? -Czy brak ci było gwaru, hałasu? -Czy na odpoczynek miałaś dużo czasu ? I tak dzieci pytały, I tak szkole marudziły, Że szkoła odpowiadać nie miała już siły. Szkoła cichutko drzwi uchyliła , I dzieci do siebie zaprosiła. Odpowiedz Link
kalanitka Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 11.09.12, 20:23 To jutro ten wielki dzień ? Odpowiedz Link
bachula_gr dzis, dzis 11.09.12, 20:32 nastapil ten dzien a raczej jego namiastka bo poswiecenie dzieci i nauczycieli poszlo szybko, dostali po kilka ksiazek i liste zakupow i jutro lightowo bo do 12.25 tylko (zamiast do 14.00) gdyz albowiem tradycyjnie nie ma kompletu nauczycieli............... Wnioslam swoj wklad w wyprawke i bohatersko zatemperowalam 20 olowkow HB i teraz mam za swoje...odciski na rekach a jutro pobudke o 7.00. Odpowiedz Link
bebiak Re: dzis, dzis 11.09.12, 23:09 A nasza uczennica dostanie olowki zatemperowane Bylysmy tez dzis z Mori i nasza uczennica na rozpoczeciu roku szkolnego na Mykonos: obfity w ksztaltach ale sympatyczny papas umoczyl wiazanke witkow bazylii w (chyba) wodzie swieconej a pozniej wszystkich nas, w tym mnie, poswiecil Przedtem jednak obecnych zasluzonych, w tym dimarchosa, podotykal tymi witkami Powagi wsrod zebranych nie bylo, co mnie nawet nie zdziwilo, bom juz przyzwyczajona do takich zachowan, choc na uroczystosci takiej znalazlam sie pierwszy raz - ot takie nowe dla mnie ( i hurrra) doswiadczenie Posiedzialam troche w mikroskopijnej lawce szkolnej, poogladalam zbiory biblioteczne i rozeszlismy sie w pokoju Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzej Wszystkim uczennicom i uczniom w nowym roku szkolnym zyczymy obie z Mori pieknych sukcesow Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dzis, dzis 12.09.12, 06:59 bebiak napisała: > Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzej Lo matko, to gdzie ta szkola? W sasiednim archipelagu czy tylko na osiolku mozna sie tam dostac? Mori, wspolczuje! Odpowiedz Link
kalanitka Re: dzis, dzis 12.09.12, 20:21 Bacha zainwestuj w taką temperówkę na baterie ułatwia życie www.google.pl/search?q=temper%C3%B3wka+na+baterie&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NdJQUImZG8mztAaVyoDIBQ&ved=0CDIQsAQ&biw=1024&bih=610 wiem coś o tym bo w przedszkolu strugamy codziennie tony kredek i ołówków Odpowiedz Link
koxanaki Re: Rok szkolny 2012/2013 12.09.12, 14:51 A mi mojej Franki nie prezyjeli ani do przedzerówcza w dwóch zerówkach, ani do przedzerówcza w przedszkolu Staram sie pogodzić z losem, ale na wszelki wypadek złożyłam odwołanie Odpowiedz Link
morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 18.09.12, 10:15 Magda u nas pronipja w domu czekaja az dojedzie nauczycielka Bacha ja musze wstac z pol godzinki wczesniej niz moje dzieciaki zeby w spokoju kawe wypic a dzieciaki o 7 same wstaja Odpowiedz Link
bachula_gr a strajku nie bylo.... 13.09.12, 07:15 Przynajmniej u nas, choc na pelny gwizdek szkola nie dziala bo nie ma nauczycieli od jezykow, sztuki, informatyki. PS- Anita, taka temperowke zafunduje chyba SOBIE bo kiedys panienki mialy ale wykonczyly szybko. Za szybko. Na szczescie w Serbii zrobilismy sobie zapas rysikow HB wiec przynajmniej duza ma na poczatek zaplecze dla swoich olowkow automatycznych. Odpowiedz Link
margarita6 Trzymajcie kciuki za Alexa:) 15.10.12, 08:56 No i poszedl Alex do przedszkola....dzis na 1,5 godziny. Ostatnio juz bardzo chcial isc ,wiecznie gadal o tym ale dzis wszedl tak niepewnie i od razu mnie za reke zlapal,potem poszedl zaniesc plecaczek i dalej nie wiem.....niedlugo ide po niego. Kurcze jaka Baba Jaga przy sniadaniu podawala,mam nadzieje,ze dzieki temu dzieci wszystko zjadaja A dzis tak na szczescie chyba wdepnal w ku..e kolo szkoly Marianny Odpowiedz Link
bachula_gr Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:15 Za Alexa, jak za Alexa ale za mame Alexa trzymamy kciuki A Titus, predzej czy pozniej sobie poradzi. Gratulujemy nowego etapu w zyciu calej rodziny... Odpowiedz Link
morita11 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:31 Noooo mamo Alexa, trzymaj sie!!! A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:58 morita11 napisała: > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... Masochistka A ja mam dzis podwojna wywiadowke. Odpowiedz Link
bebiak Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 12:59 Czy już można paluszki rozprostować? Pisze się tak jakoś dziwnie, pracuje ciężko, a klienci przyglądają mi się ze zdziwieniem... No i co? No i co? Odpowiedz Link
margarita6 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 14:11 bachula_gr napisała: > morita11 napisała: > > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... > > Masochistka Popieram i ....wspolczuje Odpowiedz Link
margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 14:10 Mozna Beata,mozna juz puscic Dal rade i najwazniejsze ,ze stwierdzil,ze jutro tez pojdzie Podobno na poczatku troche poplakal,ale potem juz bylo ok i pani go pochwalila,ze fajny chlopak Mama tez dala radewszak to nie pierwsze dziecko oddaje do przedszkola Odpowiedz Link
kalanitka Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 19:27 hahaha mamy często mają tak dziecko płacze za drzwiami a mama pod Rada? uciekać szybko i zająć się swoimi sprawami Niepokoje zaraz dzieciaki wyczuwają. Trudne lecz sprawdza się. Jak małoletnie wyczują że mama może w każdej chwili zabrać żal może być jeszcze większy. Powodzenia życzę i kciuki można jeszcze trzymać po dniach wolnych wtedy też (nie zawsze) zjawia się kryzys Odpowiedz Link
bachula_gr Wolne nr 2 16.10.12, 14:37 Jutro nauczyciele z calego nomosu J. maja sie zebrac i omowic probemy i oczekiwania na nowy rok szkolny. Kiedy? Oczywiscie do poludnia, w zwiazku z powyzszym szkoly na klodke. Greckie cialo pedagogiczne to stado swietych krow, nie poswieci popoludnia raz na ruski rok w sprawach pracowych badz co badz. Oczywiscie wczorajsze wywiadowki byly w godzinach zajec szkolnych- rozdwojenie jazni bo naturalnie, ze we wszytskich klasach dokladnie o tej samej porze. Beton, beton. Odpowiedz Link
morita11 Re: Wolne nr 2 05.11.12, 07:21 A dzis wszedzie wolne czy tylko u nas??? Bo u nas dzis wybory maja nauczyciele... Oczywiscie z samego rana Odpowiedz Link
bachula_gr nie ma szkoly bo wybory--wolne nr 3 05.11.12, 07:46 Oczywiscie morita nie tylko u Was, to jest oficjalne ogolnogreckie wolne nr 3, absolutnie od czapy i bez zwiazku z dotychczasowymi swietami ogolnopanstwowymi i lokalnymi. Nauczyciel swieta krowa. Szkoda slow, zwlaszcza w konteskcie tego, ze jutro i w srode moze byc strajk, wybiroczy lub calosciowy szkol. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: nie ma szkoly bo szkolenie--wolne nr 4 22.11.12, 20:20 W mysl hasla przewodniego szkolnictwa: tydzien bez dnia wolnego tygodniem straconym, dzis nie bylo szkoly bo....nauczyciele sie szkolili. POL dnia, z jedna przerwa na kawe (a lyzka na to: niemozliwe) Odpowiedz Link
bachula_gr Ranking systemow edu - pierwsza dwudziestka 28.11.12, 07:41 Pierwsza dwudziestka zawiera POLSKE ale nie GRECJE. Europa "zaczyna sie" od Wlk Brytanii (6/20) 1. Finland 2. South Korea 3. Hong Kong 4. Japan 5. Singapore 6. UK 7. Netherlands 8. New Zealand 9. Switzerland 10. Canada • 11. Ireland 12. Denmark 13. Australia 14. Poland 15. Germany 16. Belgium 17. USA 18. Hungary 19. Slovakia 20. Russia .. Szcegoly ranking tutaj... Odpowiedz Link
bachula_gr rozklad zimowy 13.12.12, 08:08 W tym tygodniu z okazji sniegow, mrozow i innych zasp szkoly otwieraja swoje podwoje pol godziny pozniej co by wszyscy mogli sie wykaraskac z zamarznietych zakamarkow wsi i okolic. Pozdrawiam z mroznego M. Na termometrze wlasnie minus 9!!! Odpowiedz Link
izka7790 Re: rozklad zimowy 13.12.12, 11:30 brrr... współczuję zimna. U nas na termometrze +16 i też marznę A co do szkoły to moja starsza od miesiąca chodzi z "dziurawym" planem lekcji. Na siedem przewidzianych godzin ma góra 3, 4 poprzecinane tzw. okienkami. Dosłownie masakra jakaś Odpowiedz Link