annielika 31.03.06, 15:41 a ja znow o jedzenie, no ale dziewczyny nie moge! dzisiaj jem swiezy bob na obiad! a jest marzec. przywieziony z krety. to w grecji lubie... eh... super pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flisvos Re: szok... 31.03.06, 16:26 wlasnie ide robic schabowego z kapusta kiszona(niestety ta grecka ale co zrobic), och zglodnialam. a u mnie na wyspie nigdzie nie moge dostac bobu, moze bedzie w tym roku pozdrawiam wszystkich glodomorow Odpowiedz Link
ewka2004 Re: szok... 31.03.06, 16:39 Schabowy z kapusta ???!!! Ale mi kobieto smaka narobilas !!! A propos polskiego jedzenia: czy ktoras z Was byla kiedys w jakiejs polskiej restauracji w Atenach ? Cos godnego polecenia ? Odpowiedz Link
pawelek1911 Re: szok... 31.03.06, 17:12 Wiem o knajpie,która nazywa się Diporto i jest na ul.Alexandras(numeru nie pamiętam).Prowadzi ją znajomy mojej koleżanki-Wangelis(Grek,który mieszkał w Polsce).Kucharze są Polakami. Odpowiedz Link
margarita6 Re: szok... 31.03.06, 21:24 Bylam kiedys na Alexandras i bardzo mi sie podobalo.Jedzenie pyszne,atmosfera tez. Teraz jest podobno super na knajpka M.Voda(tam gdzie CEZIA).Jedzenie pyszne a w weekendy muzyka. Tez sie tam mam zamiar wybrac ze znajomymi. Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: szok... 01.04.06, 12:38 Margarita byłam tam, jak dla mnie niezbyt smacznie i baaaaardzo drogo. W greckiej tawernie za te pieniądze masz stół zawalony że nie zjesz. Odpowiedz Link
agniecha313 Re: szok... 01.04.06, 17:35 A ja dzisjaj kupilam mlode czerwone buraczki i bede gotowala bucwinke.Mam tez polska smietane do zupki i ugotuje jajeczka ,mam nadzieje ze rodzince posmakuje.A przy okazji ktora moze mi powiedziec ile kosztuje wafelek czekoladowy w sklepie (w Grecji )marka ION CHOCOFRETA.A powiem wam dlaczego,bo dzisjaj bylam w hurtoni z produktami greckimi i kupilam 5 takich wafelkow,bo wiecej nie bylo i zaplacilam 0.50E za sztuke i wydaje mi sie ze troszecze drogo jak w hurtowni. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: szok... szokofreta ION ;-) 03.04.06, 13:36 agniecha313 napisała: > ...ile kosztuje wafelek czekoladowy w sklepie (w Grecji )marka ION CHOCOFRETA.....0.50E za sztuke i wydaje mi sie ze troszecze drogo jak w hurtowni. 0.32e w supermarkecie a 0.55e w kiosku Odpowiedz Link
sylwialew Re: szok... 01.04.06, 22:13 A ja sobie ostatnio zrobilam pierogi z Kruskawkami ( jak to mowi moj syn)A wczoraj z dziewczynami zrobilysmy nalesniki z bialym serem mniammmmmmmmmm Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: szok... 01.04.06, 22:36 Bardzo lubię bób, przypomina mi wakacje u babci. Tak dawno już nie jadłam. Ja się jeszcze nigdy nie spotkałam z bobem w Atenach, a może jest jakoś paczkowany, mrożony. Oświećcie mnie proszę. Zjadłabym. Naleśniki robię często i ruskie pierogi mniam. Ale wielu rzeczy niestety nie mogę zrobić, które bardzo lubię, ale za to jak jadę do Polski to wiem że mama ugotuje przysmaki. Ale się smacznie zrobiło. Odpowiedz Link
flisvos Re: szok... 01.04.06, 22:41 podobno jest tylko swierzy, u mnie na pewno nie ma mrozonego w marketach, pytalam tez bede polowac w wakacje, moze dostane na ryneczku Odpowiedz Link
annielika Re: szok... 02.04.06, 00:53 mozna kupic suszony, w supermarkecie, ja w carrefurze znalazlam... trzeba go namoczyc przez noc a potem normalnie ugotowac. ale taki to raczej jadlam w jakis potrawach z karczochami. bardzo smaczne. sama musze zrobic. my mamy bob z wlasnej plantacji na krecie=) pozdr. Odpowiedz Link
margarita6 Re: szok... 02.04.06, 21:12 Suszony bob jest prawie w kazdym supermarkecie,a swiezy czesto widac na "laikach".To moze zdradzicie jak jadacie bob....Mnie tu znajoma nauczyla gotowany bob podsmazyc z maselkiem swieza cebulka i koperkiem .... Odpowiedz Link
bachula_gr Re: szok... a moze by tak...? 03.04.06, 10:26 A moze by tak kolejna zmiana nazwy.... na GLODNE POLKI W GRECJI ))))))))))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link
olna Re: szok... 03.04.06, 11:14 A ja zrobilam wczoraj szczawiowa z jajkiem z mlodziutkiego szczawiu z ogrodu.I juz dawno nie widzialam,zeby dzieci prosily o dokladke zupy! Odpowiedz Link
flisvos Re: szok... 03.04.06, 16:52 ja dzis "na lenia" i jemy z pizza roma czasem mozna poszalec Odpowiedz Link