pawelek1911 15.04.06, 16:13 Dziewczyny,mam pytanie? Czy ροκα to rukola? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flisvos Re: salata 15.04.06, 19:20 jak najbardziej, to moja ulubiona salata pozdrawiam Odpowiedz Link
bachula_gr Re: salata 20.05.06, 14:08 flisvos napisała: > jak najbardziej, to moja ulubiona salata Chcesz troche? U nas po ostatnim ociepleniu mamy kompletne zatrzesienie w ogrodku. Rukoli, salaty i szpinaku. Jemy na sniadanie, obiad, kolacje, desery etc. a to wszystko dalej rosnie jak szalone. Chyba zaczne kariere kupiecka na niedzielnym "laiki". Tylko jak tu wstac o swicie? ))) Odpowiedz Link
flisvos Re: salata 15.04.06, 19:32 tak mi sie chyba troszke nazwy pomylily bo jesli tu chodzi o roke(grecka) to po polsku jest to rukola, ma waskie liscie przypominajace ksztaltem liscie mnisznika, w smaku jest intensywnie korzenno-pikantna. a roszponka ma dosc twarde male, zaokraglone liscie o korzenno-orzechowym smaku Odpowiedz Link
bachula_gr Re: salata 15.04.06, 21:17 pawelek1911 napisała: > Czy ροκα to rukola? Owszem, czesto wystepuje tez pod nazwa "rocuette". My sie totalnie zakochalismy w rukoli, ktora rosnie jak szalona, od marca do listopada niemalze w naszym gorskim ogrodku. Jemy ja z feta, kapnisto, kasseri, pomidorkami koktailowymi, suto skropiona octem balsamicznym. Kiedys tez "popelnilam" fritate czy inny kisz z rukola. Mniam.... Odpowiedz Link
bachula_gr Re: rukola- romantyczna fotka ;-) 15.04.06, 21:19 pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Ruccola-leaves.jpg Odpowiedz Link