annita100 08.12.07, 17:34 CZY BEDZIE JAKAS IMPREZKA TAKA JAK W POLSCE?MOZE KTOS Z WAS WIE? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irr00 Re: A CO Z SYLWESTREM? 09.12.07, 15:17 ...noo, a może osoby, które zostają niech napiszą jak spędzały do tej pory sylwestra w Grecji i co planują w tym roku. Ja jeszcze nie wiem co bedziemy robić... Odpowiedz Link
annita100 Re: A CO Z SYLWESTREM? 10.12.07, 15:51 to tak jak ja jeszcze niewiem do tej pory zawsze w domu umnie lub u kogos! Odpowiedz Link
irr00 Re: A CO Z SYLWESTREM? 10.12.07, 17:40 Czy w Grecji któreś miasto organizuje w Sylwestra koncert w cetralnym punkcie miasta - mam na myśli coś takiego jak organizuje sie w Polsce, np. na rynku w Wrocławiu, czy w Krakowie jest postawiona estrada na której występują zespoły, często jest to transmitowane w tv. Organizują coś takiego ? Czy w Grecji o północy wychodzi się na ulicę z szampanem i składa życzenia napotkanym osobom ? Może są inne tradycje? Odpowiedz Link
babycool Re: A CO Z SYLWESTREM? 10.12.07, 19:38 Jako, ze w zeszlym roku nasze dziecie mialo ledwie 4msc to spedzilismy Sylwestra w domu, odwiedzil nas kolega meza "po fachu". Bylo fajnie i milo ale na pewno nie hucznie. O polnocy slyszelismy i widzielismy sztuczne ognie z glownego placu Patry i z mostu laczacego Rion z Antirio. Pieknie bylo, nawet maly sie obudzil na cycusia pare minut przed polnoca i zaliczyl atrakcje W tym roku bedzie tak samo, dojedzie ten sam kolega z Koryntu i bedize nasza przyjaciolka z Polski, a komu po drodze to Patry to zapraszamy Odpowiedz Link
moletx Re: A CO Z SYLWESTREM? 11.12.07, 08:35 My juz od wielu lat moge napisac nie obchodzimy Sylwestra.Zostawiamy sobie to na pozniej kiedy jest juz spokojniej i mozemy pojsc tam gdzie chcemy i nie ma tego tloku! Odpowiedz Link
flisvos Re: A CO Z SYLWESTREM? 11.12.07, 15:11 my co roku idziemy z rodzinka do jakiejs restauracji, pozniej oni jeszcze sie bawia a wszysycy mlodzi ida do buzuka ale w tym roku raczej tak nei bedzie ze wzg rodzinnych Odpowiedz Link
bachula_gr Re: A CO Z SYLWESTREM? 12.12.07, 23:36 annita100 napisała: > CZY BEDZIE JAKAS IMPREZKA TAKA JAK W POLSCE?MOZE KTOS Z WAS WIE? Nie no, jedna wielka imprezka chyba nie )) A powaznie to jesli chodzi np o Ateny to ponizej link do oficjalnego programu oficjalnych obchodow Swiat BN i Sylwestra w greckiej stolicy: www.ana-mpa.gr/anaweb/user/selectlang?lang=el&currpageurl=%2Fuser%2Fshowplain%3Fmaindoc%3D5946522%26maindocimg%3D5945314% 26service%3D100 gogreece.about.com/od/agreekchristmas/a/newyearsathens.htm Do Siego Roku. Odpowiedz Link
irr00 Re: A CO Z SYLWESTREM? 13.12.07, 10:09 dziękuje za informacje, a może ma ktoś jakieś informacje o Sykwestrze w rejonie bliższym mi: Katerini, może Larissa, może Salonik Odpowiedz Link
bachula_gr Re: A CO Z SYLWESTREM? 13.12.07, 10:38 Moze poszperaj na stronach poszczegolnych miast, na stolecznej byl oficjalny komunikat o obchodach wiec moze i tam tez: www.thessalonikicity.gr/ www.larissa.gr/ Odpowiedz Link