glowa_do_gory Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 05.04.10, 15:28 To jedno z ważnych ziół w protokole Buhnera. Wiele osób stosujących ten protokół ją bierze, zwłaszcza w nalewce. Informacje w odpowiednich wątkach. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 05.04.10, 17:17 piję jako nalewke wudług Buhnera,pomogła w szczególności na oczy Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 05.04.10, 17:27 Jakos nie moglem znalezc tego w protokole buhnera. gdzie o buhnerze mozna poczytac ? Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 05.04.10, 18:33 Po polsku to szczeć pospolita, szczeć sukiennicza pl.wikipedia.org/wiki/Szcze%C4%87_sukiennicza pl.wikipedia.org/wiki/Szcze%C4%87 szczeć w leczeniu boreliozy 74.125.77.132/search?q=cache:7unCoSoa6AcJ:www.rozanski.cal.pl/%3Fp%3D345%26cpage%3D1+zio%C5%82a+Dipsacaceae&cd=8&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 05.04.10, 22:17 Strona 233 books.google.com/books?id=MstkfhSd4FMC&printsec=frontcover&dq=The+Book+Of+Herbal+Wisdom&hl=pl&cd=1#v=onepage&q=&f=false Odpowiedz Link
bapona Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 07.04.10, 01:33 Taką nalewkę najlepiej zrobić samemu. Można z liści lub korzeni wg H. Różańskiego. Z liści jest delikatniejsza. Nie miałam zestawu do odsączania, a przez ścierkę to słabo szło. Ważne, żeby zachować podaną proporcję i dobrze rozdrobnić materiał. Piłam zestaw na bb wg szwajcarskich zielarzy; czułam się dobrze. Zrobiłam przerwę miesięczną. Teraz znowu wracam do tego. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aqarel Re: Teasel(Dipsacus Fullorum) root 07.04.10, 07:47 bapona napisała: > Taką nalewkę najlepiej zrobić samemu. Można z liści lub korzeni wg > H. Różańskiego. Z liści jest delikatniejsza. Nie miałam zestawu do > odsączania, a przez ścierkę to słabo szło. Ważne, żeby zachować > podaną proporcję i dobrze rozdrobnić materiał. > Piłam zestaw na bb wg szwajcarskich zielarzy; czułam się dobrze. > Zrobiłam przerwę miesięczną. Teraz znowu wracam do tego. > Pozdrawiam Ja najpierw przecedzam przez sitko a to co zostanie wyciskam, wyciskaczem do czosnku. Jeden wyciskacz połamałem, sprawdza się wyciskacz z IKEA, duży stalowy. Odpowiedz Link