mniamumniamu 08.04.10, 22:50 Jak sobie radzicie z bólami kończyn? Macie jakieś pomysły czym je potraktować? Odkąd zaczęłam leczenie ręce i nogi bolą mnie tak, ze wyć się chce, najbardziej w nocy. Smaruję Lyme Oil, ale to za mało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewewa1 Re: Bóle kończyn 09.04.10, 14:51 mniamu po pierwsze tworzysz bardzo dużo nowych wątków które już były wcześniej opisywane. Załóż własny wątek i tam pisz o wszystkich swoich problemach i trzymaj się jednego nadają wątkom nowe tematy. Na pewno ktoś ci tam odpisze. Na bóle rąk i nóg nie ma lekarstwa przynajmniej ja go nie znalazłam nogi bolą już mniej ale ręce nadal strasznie i nic nie pomaga podobnie jak na inne boreliozowe bóle. Czytałam na forum o olejku do smarowana, który można zrobić samemu z wielu rożnych olejków mi niestety nie udało się znaleźć wszystkich potrzebnych i nie zrobiłam go ale ponoć działa może ktoś ci poda nazwę bo ja mam BB i zapomniałam Odpowiedz Link
kleszczorak Re: Bóle kończyn 09.04.10, 19:53 Ostatnio na tini bardzo bolały mnie stawy. Wzięłam gorącą kąpiel w soli leczniczej, chyba Iwonickej. Na drugi dzień ból był lżejszy i się wycisza. Odpowiedz Link
mniamumniamu do kleszczorak 09.04.10, 22:12 dzięki, spróbuję jutro tyle że u mnie to nie na tini a ciągle, całą dobę, z nasileniem w nocy. Odpowiedz Link
mniamumniamu do kleszczorak-sól 13.04.10, 07:09 Sól iwonicka zadziałała. W trakcie kąpieli ręce mnie bardzo bolały i zdrętwiały, a dziś widzę poprawę. Dzięki Odpowiedz Link
mniamumniamu Re: Bóle kończyn 09.04.10, 22:10 Do ewewa Ok, poprawię się O olejku pisałam wyżej, już mi niespecjalnie pomaga. Jakbyś jeszcze kiedyś szukala poszczególnych olejków do niego, to sa na allegro. Odpowiedz Link
pepefresh Re: Bóle kończyn 09.04.10, 20:01 bóle nog to moje główne objawy,ale w 80% mi przeszły po 3 miesiącach protokołu Buhnera oraz protokołu na tkanke łączną ,mi własnie zaatakowała mięsnie i kości nóg dlatego nad tym się skupiłem,nawet dużo tego biore no ale efekty są,,co bierzesz oprócz abx? Odpowiedz Link
mniamumniamu do pepefresh 09.04.10, 22:18 Pepe, pamiętam, że na ciebie ziola dobrze działają, ja czekam na tłumaczenie buhnera, bo nie jestem anglojezyczna i nie chcę sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc. No, teraz czekam jeszcze na twój watek o ziolach Nie wiem, czy u mnie to kwestia tkanki łacznej, czy nerwów, bo mam też polineuropatię. Poza abx biorę leki na polineuropatię, alanerv na regenerację nerwów (kwas alfa-liponowy+kwas gamma-linolenowy+Selen+wit E + witB), milgammę (B1+B6) też na nerwy, probiotyki, olej z wiesiołka, kwasy omega-3, ekstrakt z zielonej herbaty w tabletkach i wit.D. Odpowiedz Link
melka1109 Re: Bóle kończyn 09.04.10, 22:37 Moja Ciocia też ma straszne bóle rąk i nóg,zwłaszcza wieczorem i w nocy.Nic nie pomaga......próbujemy Lyme Oil Essence-po nim herxuje,ketonal w żelu-pomaga chwilowo.Podaję doustnie 2tabletki zaldiaru na noc i Ciocia może trochę pospać. Odpowiedz Link
mniamumniamu Re: Bóle kończyn 09.04.10, 22:48 Ja tez mam największe właśnie wieczorem i w nocy. Lyme Oil na początku pomagał, teraz już niespecjalnie widzę efekt. I jeśli nie śpię, to nie z powodu bezsenności,ale bólu.. Jak pisałam wyzej wyprobuję jutro kąpiel, jak pomoże, dam ci znac. Odpowiedz Link
1-ludka Re: Bóle kończyn 10.04.10, 14:43 U mnie od samego poczatku byly okropne bole nog i wlasciwie nic nie pomagalo.Pozniej przeszly po okolo 8 mies. leczenia a teraz znowu wracaja.Najgorzej jest w nocy i rano ,potem jak sie juz rozchodze to jest ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link