ewa-g77
15.11.10, 10:25
witam wszystkich.Jak wiekszość z nas poszukuję odpowiedzi na mnóstwo pytań,na bardzo duzo znalazłam(śledzę to forum od 3 lat).Moja podróż w nieznane zaczęła się 5 lat temu,był kleszcz ,rumień,standard...stwierdzono ze to uczulenie,widocznie mój organizm tak reaguje na kleszcze,chciałam w to wierzyć i uwierzyłam.Przez rok było ok,później neurolog(kręgosłup mi się "zepsuł"),leki,rehabilitacja,niby ok.Następny w kolejce czekał kardiolog(miałam utrate przytomności i pamięci oraz bóle w klatce piersiowej),ekg standardowe,na wizycie pani doktor stwierdziła ze naleze do niskociśnieniowców i to jest zupełnie normalne,kazała mi przyjsc jak znowu zemdleje...Kiedy doszło do bólów stawów miałam dość....Wkońcu spytałam rodzinną o bb ,moze to był rumień a nie alergia....długo to trwało ale w końcu dostałam skierowanie do zakaźnika i oczywiście do reumatologa...pojechałam się zarejestrować...termin za 7 mies.(był rok 2009,pażdziernik).Ja czekałam a moja choroba nie. Od sierpnia 2007r mieszkam w niemczech,blisko Polski i chciałam się leczyć w polsce ale przypadek sprawił że wylądowałam u nienieckiego lekarza , głównie dlatego ze mówi po polsku,to był marzec lub kwiecień 2010,zrobił mi wszystkie badania krwi na bb też(za zadne badabie nie płaciłam),i.....jestem okazem zdrowia....zrobilismy próbny okres leczenia przez miesiąc i test.... znowu nic ....ale mój lekarz jest młody i ambitny ,bardzo dobrze współpracujemy i mimo wszystko chce mnie leczyć ,jest mały problem,on miał styczość tylko ze słowem borelioza i to jeszcze na studiach, dobór leków to dla nas eksperyment i nie wiem czy popełnilismy błąd.Biorę od 8 dni: doxy-200mg dwa razy dziennie , metronidazol-400mg dwa razy dziennie,plus probiotyki i ścisła dieta,leki toleruje bardzo dobrze ,problemów z grzybkiem jeszcze nie mam,stan ogólny jakby troche lepiej bo co drugi, trzeci dzien nie odczuwam palenia nóg tak silnie jak przed braniem antybiotyków,inne obiawy pozostają bz.17.11 ide po następną dawkę leków i zastanawiam sie co zmienić.Testy miałam robione wszystkie typy po kilka razy każdy wygląda na to ze jestem seronegatywna,spróbuje teraz po metronidazolu moze dna bakterii wyjdzie.Koinfekcji nie robiłam...moze teraz jest dobry moment?...pozdrawian