Dodaj do ulubionych

"miękkie" zęby

19.01.11, 21:41
Witam,

Od paru tygodni mam okropne uczucie dotyczące zębów-wydają się być "miękkie", gdy zagryzam dolną i górną szczękę- prawie zupełnie tego nie odczuwam albo mam wrażenie, że są "jakby z gumy". Wiem-kosmos. O innych kosmicznych symptomach nie wspominam. Nie wiem, czy to reakcja na leczenie czy skutek uboczny. Martwi mnie, że nie ma to żadnej dynamiki-ot, stało się i jestsad Przyjmuje cefuroksym i cipro. Może ktoś miał podobną historię?

Na jakimś lyme forum znalazłam identyczną "sensację", ale autor postu i w/w objawu mnie olałsmile

"My teeth feel soft and numb. Feels like they are either made of chalk, or even numb. I feel like such a freak of nature sometimes. When I put my teeth together, I can barely ( if
at all ) feel them touch. And if I do touch my upper to my lowers, it feels like they will break like soft chalk if I press too hard. No pain. I know....I'm weird."

Ja też czuję się jak wybryk natury.

Pozdrowienia,
Ewa
Obserwuj wątek
    • tajtaja Re: "miękkie" zęby 19.01.11, 23:53
      w książce Buhnera wycztałam (poprawcie jeśli cos przekręciłam), że jest też krętek odpowiedzialny za paradontozę....może to jest jakoś powiązane?
      • mtm.3 Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 07:07
        że za paradontozę, to nie pamiętam, ale, że żywe krętki znajdowano w miazdze zęba, to o tym pisał
        • ewa475 Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 09:24
          Jeśli paradontoza to właśnie kosmiczna.
          Bo obniżanie się dziąsła następuje w ostatnim zębie po wyjęciu poprzedniego po około 2 tygodniach od ekstrakcji.
          Wtedy silny ból idący po szczęce zaczyna się na nowo i tak do następnego wytrzymania.
          Też czasem czuję,że dolna jedynka jest jakby nie moja,jakby nie miała nerwu czy coś.
          Ja myślę,że nie tylko w miazdze,ale i w okostnej krętki lubią być,powtarzające się objawy bólu zębów w boreliozie są bardzo częste.

• tajtaja Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 09:56
            strona 21, drugi akapit:

Wszystkie gatunki Borrelii są chorobotwórcze, co oznacza, iż wszystkie powodują choroby. Chociaż wiele odmian krętków istnieje samodzielnie w przyrodzie, żadne z organizmów Borrelii nie ma takich przystosowań. Wygląda na to, że potrzebują określonego gatunku żywiciela. Wszystkie krętki Treponema pod tym względem są podobne, więc znane są jakio powodujące syfilis (Treponema pallium), frambezję (Treponema pertenue), oraz chorobę okołozębową paradontozę (Treponema denticola).
            • mtm.3 Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 10:45
              o proszę, i książka znalazła swoje praktyczne zastosowanie smile jak milo
              • tajtaja Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 11:40
                smilesmilesmile

• wetiver Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 11:43
                Oczywiście,że krętki powodują problemy z zębami.Kiedyś mój dentysta stwierdził niewielką próchnicę przy dziąśle.To było jeszcze przed leczeniem,zanim się dowiedzialam,że jestem chora.Po kilku miesiącach brania abx ten proces się zatrzymał i dentysta był bardzo zdziwiony.
            • gilmijar_dwa Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 14:23
              o, proszę- dołączam do mtm - cytuję się. Znaczy pomysł (na wydanie książki) był trafiony
              • tajtaja Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 17:34
                sie czyta, to sie wiesmilesmilesmile
      • magdona1 Re: "miękkie" zęby 22.01.11, 15:33
        Wspomniała pani, że czytała książkę Buhnera gdzie można ją dostać ?
        z góry dziękuję i pozdrawiam.
        • tajtaja Re: "miękkie" zęby 22.01.11, 16:53
          magdona1 napisała:

> Wspomniała pani, że czytała książkę Buhnera gdzie można ją dostać ?
          > z góry dziękuję i pozdrawiam.

borelioza.org/lymebook2.htm
    • ewa.sm-borelioza Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 18:17
      Pamiętam, że Klinghardt też kiedyś wspominał o krętkach czyhających w miazdze zębów. Żeby to jeszcze ból był...Ale brak czucia-tragedia. Od paru tygodni jak po wyjściu od dentysty ze znieczuleniem całej szczęki...Mam nadzieję, że mikroby zmienią lokum w końcu.

Pozdrowienia
      Ewa
      • gilmijar_dwa Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 21:59
        nie- niech nie zmieniają lokum- niech rozpadną się na molekuły, atomy i już w swej obecnej postaci nie wracają do nas )))
        • ewa.sm-borelioza Re: "miękkie" zęby 20.01.11, 22:22
          Ja bym to nawet nieco dosadniej ujęła. Ale, ok-bądźmy bardziej eufemistyczni w określeniachsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka