Dodaj do ulubionych

Citrosept - jaka dawka przed testem PCR

13.03.11, 23:22
Od pewnego czasu obserwuje u siebie kilka objawow pasujacych do boreliozy. Lekarz pierwszego kontaktu dal mi skierowanie na badanie krwi, ktore wyszlo dosc dobrze. Dlatego uwaza on, ze zrodlem moich dolegliwosci jest stres.

Ja jednak chcialbym zrobic sobie test na borelioze metoda PCR. Z tego co wyczytalem na forum, aby zwiekszyc wiarygodnosc testu nalezy wczesniej zmusic bakterie do opuszczenia formy cysty. Mozna to zrobic np. przez zazywanie citroseptu. W zwiazku z tym mam kilka praktycznych pytan:

1) Jak dlugo nalezy przed badaniem przyjmowac citrosept, zeby uzyskac optymalny efekt?

2) Jaka dawka bedzie odpowiednia? Z tego co czytalem zbyt mala dawka bedzie nieskuteczna, z drugiej strony niektorzy tutaj twierdza, ze duze dawki powoduja remisje choroby, co by sugerowalo obnizenie aktywnosci bakterii, a wiec zmniejszalo szanse na jej wykrycie w tescie.

3) Czy w miejsce citroseptu polecalibyscie jakies bardziej skuteczne odpowiedniki?
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Citrosept - jaka dawka przed testem PCR 14.03.11, 18:02
      Nie ma nic bardziej skuteczniejszego od citroseptu na rozbijanie cyst. Co prawda inne olejki eteryczne też działają podobnie ale zdecydowanie słabiej. Wystarczy brać przez trzy dni dawkę (kropli)odpowiadającą ilości własnej wagi(kg). Ważysz 75kg weź 75 kropli na dzień w trzech dawkach po 25 kropli. Badanie zrób (w/g mnie wystarczy Western Blot, dla zwykłego lekarza może byz bardziej wiarygodny) po 5-9 dniach po wzięciukropli. Jeśli (niestety) masz to prawie na pewno wyjdzie w teście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka