wwoojjtteekk999
21.06.11, 12:04
Witam,
JEstem chlopakiem, mam 27 lat.
Dzis odebralem wyniki badania "serodiagnostyka jersiniozy" (ciezka nazwa) i znajduje sie tam taka tabelka, w ktorej zapisano:
LPS Y. enterocolitica 03: Ig A 8,5; Ig G 7,9; Ig M 11,8;
LPS Y. enterocolitica 08: Ig A 7,2; Ig G 6,9; Ig M 7,6;
LPS Y. enterocolitica 09: Ig A 8,8; Ig G 5,8; Ig M 7,1;
LPS Y. pseudotuberculosis I: Ig A 11,0; Ig G 11,2; Ig M 6,0;
Bialka wydzielnicze YOP: Ig A 6,7; Ig G 7,5; Ig M 6,3;
Lekarz zlecajacy mi to badanie przyjmuje dopiero w piatek, wobec tego trzy dni oczekiwania spowoduje u mnie stan niebywalego zaniepokojenia. Prosze mi podpowiedziec, czy te wyniki sa w normie, czy moze jest w nich cos niepokojacegoo?
Dwa lata temu wycieto mi wyrostek robaczkowy, przed operacja mialem w odstepach 7 miesiecy jakis 5 atakow, ktore nie zostaly przez lekarzy uznane za zapalenie wyrostka. W koncu jednak wycieto mi go, bowiem okazalo sie ze jest zapalony i polozony zakatniczo.
Po operacji niestety zaczely sie dla mnie problemy (trwaja do dnia dzisiejszego), troche biegunek, i bole brzucha w prawym boku. Poza tym lekkie zgrubienie pod skora, ktore wyczuwam kiedy leze na lozku plasko. Dziwna opuchlizna, albo maly balon, ktory wedruje po brzuchu. Czasami wyczuwam jakby na jelitach lekka trwardosc. Lekarze wykluczyli przepukline, usg niczego nie wykazalo, a objawy ciagle sa. Lekarz rowniez wskazal, ze raczej nie podejrzewa mnie o jakas chorobe jelit.
Do tego czuje lekki bol nog, takie dziwne przemeczenie stawow, wydaje mi sie jakbym ciagle potrzebowal dac moim nogom odpoczyac. Nie wiem, czy ma to zwiazek, ale rowniez zaczely wypadac mi wlosy, z roznym nasileniem. Biegunki mecza mnie rowniez, ale ostatnio jakby ustaly. Chociaz nie ukrywam, ze nie ma tygodnia z normalnym wyproznieniem.
I ten dziwny bol brzucha, ktory niewiadomo skad sie pojawia... Mocz, kal i pozostale badania krwi sa ok, teraz pozostaje wyjasnic ww. badanie.
Z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Wojtek