20.05.15, 19:56
Witam,
Czy ktos z was mial - leczyl ? Jak u was wygladaja przeciwciala ?

Od 2 lat mam nietypowe objawy - zawroty glowy / brak uczucia rownowagi / hashimoto i zle proby watrobowe.
i przeciwciala IgA dodatnie

ostatnio Yersinie w Klasie IgA 80 – przy normie do 20.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • borelkaborelka Re: Yersinia 27.05.15, 00:04
      Witaj,
      Znaje sie, ze obydwoje mamy pecha. Tez man te bakteriei na prozno szukalam tu informacji widocznie ludie rzadko lapia yersinie. W necie tez czytalam, ze zakazeniata bakteria sa dosyc rzadko spotykane. Nie wiem, ile Ty zdazyles poczytac w necie na temat tej bakterii, als z tego, co ja zdazylam poczytac, wynika niestety, ze lechenie antybiotykami nie przynosi pozadanego skutku.
      Ok, rozpisalam sie, a o tym mozemy pozniej.
      Najpierw chcialabym Cie zapytac, czy wirst, gdie to swinstwo zlapales; od kleszcza? Czy moze jakies inne zrodlo zakazenia?
      Piero
      • fionka21 Re: Yersinia 27.05.15, 00:26
        Niedopiczone mięso
        • polnaro Re: Yersinia 27.05.15, 11:01
          Też mam. Licho wie skąd, pewnie od kleszcza, w pakiecie.
          Lekarz zakaźnik zupełnie zlekceważył, nawet na konsultacji z lekarką ILADS wrażenie zrobiła raczej bartonella i borelia. Wniosek wysnułam, że lecząc te dwie yersinia padnie też.
          • wojciech.pvb Re: Yersinia 27.05.15, 11:09
            ja zlapalem chyba od zdechlej wiewiorki - ale od czego dokladnie to nie wiem. Podobno yersinia jest wszedzie - i nawet jak sie ywleczymy to zaraz lapiemy znowu. Ja mialem proby leczenia antybiotykami ale chyba bez skutku.
            • borelkaborelka Re: Yersinia 27.05.15, 21:17
              Wojciech
              a kleszcza miales?
              Mona yersinia troche przycichla, als nie so konca.

Pozdro
              • wojciech.pvb Re: Yersinia 28.05.15, 10:03
                kleszcza nie pamietam - tak ja wiekszosc chorujacych
                • borelkaborelka Re: Yersinia 30.05.15, 05:04
                  Ok Wojciech,
                  Kleszcza nie pamietasz. A co oprocz yersinii wyszlo Ci z badan.
                  Ja mialam kleszcha. Jakies 2tyg, plus minus, zaczela sie jazda. Tyle, ze z tego co sobie przypominam jadlam jakos w czasie okolo kleszcza Tatar i rybe, wydaeac sie moglo, ze niedowedzona. Z badan wychodzi mi granicznie Borrelia, Chlamydia i Yersinia 54+.
                  Czytalam jednal, ze Borrelia z Chlamydia i Yersinia daja reakcje krzyzowe. I zbtego, co rozumiem po angielsku, przy dodatnich tych trzech rownoczednie bakterisch, mozesz miec np. tylklo yersinie, skoro nie pamietadz kleszcza. Ja mialam kleszcza, als caly czas zastanawiam sie , czy to jego sprawka, czy Note eins tataru, albo tej niedowedzonej chybawink ryby.
                  Post swojw wyniki, please !!!!!!!!!!!!!!!
                  Pozdro
                  • barsie7 Re: Yersinia 01.06.15, 14:42
                    Niestety witam w klubie. Odebrałem dziś badania robione w Poznaniu. Taki wynik:
                    Igg: 9,51 (negatywny) />16 wątpliwy >22 dodatni
                    Iga: 1,32 (dodatni /> 1,1 dodatni.

Rok temu przed antybiotykoterapią (wrzesień 2015 r.) miałem poziom IGA 0,77 czyli negatywny, IGG również.

Czy ktoś wie co oznacza ujemny IGG a lekko dodatni IGA?
                    • wojciech.pvb Re: Yersinia 01.06.15, 18:23
                      hej - ja kleszcza nie pamietam - ale borelka mi wyszla w obu klasach w WB - choc nie mam objawow typowo boreliozowych - no wiec trop ta yersinia... juz sam nie wiem co o tym myslec sad
                      • kintaro88 Re: Yersinia 08.06.15, 23:42
                        mi jedynie wyszła yersinia dodatnia, a robiłem masę badań, no może jeszcze lekko chlamydia pozytywnie mi wyszła, bolą mnie mięśnie i kręgosłup, ale nie wiem czy to od tego dziadostwa, każdy lekarz co innego gada, masakra
                        • wojciech.pvb Re: Yersinia 09.06.15, 14:27
                          a macie objawy w postaci - uczucia braku rownowagi / nudnosci / zlych prob watrobowych ?
                          • madziawac Re: Yersinia 11.06.15, 11:06
                            Witajcie,
                            Ja mam yersenie IgG 48, mycoplaznę, chlamydię pneumonae i borelie oczywiście.
                            Leczę się abax- ami prawie pół roku. Ogólnie wielka poprawa ale nadal bóle kości ,stawów, objawy neurologiczne. Mam wysoką bilirubinę i częste kolki wątrobowe ( pomimo dobrych prób wątrobowych).
                            pozdrawiam
                          • borelkaborelka Re: Yersinia 18.08.16, 15:51
                            na poczatku mialam straszne nudnosci iberogast nie pomagal, nic nie pomagalo, jakos z czasem samo przeszlo
                            .poczotkowo mialam okropne problemy z zachowaniem rownowagi. Wygladalo to tak, jak by hmm nogi zapadaly sie w podloze, takie uczucie hmm niestabilnosci, dziwne, na poczatku zakazenia, pozniej jakos rowniez przeszko. Co do watroby na poczatku klucia hmm, bol pod dotkiem, skora po prostu bolala pod dotykiem, kiedy dotykalam okolic pod prawym zebrem. Pozniej poprawa. Ale do tej pory mam bole uczucie przeczulicy tyle ze nie jest to zjawiskiem codziennym.
                            Jeastem na lekach naturalnych.
    • borelkaborelka Re: Yersinia 18.08.16, 15:52
      yersinia u mnie byla 54+
      • wojciech.pvb Re: Yersinia 25.08.16, 14:38
        no u mnie caly czas wychodzi yersinia dodatnia w klasie IgA ale nigdy w klasie IGm - brak uczucia rownowagi mam - ale to tez moze byc od hashimoto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka