Dodaj do ulubionych

Dieta po leczeniu

09.10.11, 13:41
Wiem, że wiele osób po zakończeniu leczenia już tu nie zagląda ale może któraś z tych osób przeczyta. Chciałam się spytać czy po zakończeniu leczenia możecie wszystko jeść? Czy jednak są ograniczenia ze względu na grzybicę. U mnie nie wiem czy grzybica wycofa się po zakończeniu leczenia.
Obserwuj wątek
    • ewa.sm-borelioza Re: Dieta po leczeniu 09.10.11, 17:52
      Do normalnego-oczywiście w miarę zdrowego- żywienia podobno powinno się powracać (zapewne zależy to również od długości trwania leczenia) około roku. Nie wiem, kto to wytrzymawink Takie wskazówki prezentował jakiś (nie wiem czy nie dr Kozak) lekarz "ilads". W każdym razie taki,który sam przeszedł leczenie. Ale chyba warto spytać, o to lekarza, który Cie osobiście prowadził. Pewnie ma jakieś doświadczenia w tej kwestii.

Grzybica będzie się prawdopodobnie wycofywać latami. Ale pamiętaj, że takie całkowite "walenie" w grzyba też nie jest zalecane. To również potrzebny "element" mikrosfery organizmu.

Polecam przez jakiś czas b dobre preparaty Sanum- Fortakehl (tabletki) oraz Exmykehl (czopki). Pomogły na candidę paru osobiście znanym mi osobom.

Pozdro,
      Ewka

• jan440 Re: Dieta po leczeniu 11.10.11, 19:07
        Bez przesady, po rocznej intensywnej antybiotykoterapii do normalnego jedzenia wróciłem
        po 2-3 miesiącach. Pisząc normalne mam na myśli dowolne spożycie cukrów i innych szkodliwych produktów.
        • ewa.sm-borelioza Re: Dieta po leczeniu 11.10.11, 19:41
          Ja myślę, że jest to raczej bardzo indywidualna sprawa. Wyżej -jak wspomniałam-"koło roku" to opinia jednego z lekarzy "ilads". Ja byłam na baaaardzo ścisłej diecie w czasie antybiotyków. ZERO "napadów" grzybicy w tym okresie. Po 1,5 miesiąca od zakończenia leczenia wróciłam do owoców (spożywane w dużych ilościach), sporo nabiału koziego, trochę kawy,czarnej herbaty, ziemniaków, minimalne ilości gorzkiej czekolady itd.-grzyb mnie chyba przyatakował na całego -walczę z zapaleniem gardła, przełyku i ukł. oddechowego. I tak to idzie sinusoidą od paru tygodnisad Raczej nie wirus ani infekcja- jestem uziemiona w domu. Także ostrożnie.

Pozdro,
          Ewa
          • c.carlastory Re: Dieta po leczeniu 11.10.11, 21:01
            A jak poznać czy to infekcja wirusowa czy grzyb?
            • ewa.sm-borelioza Re: Dieta po leczeniu 11.10.11, 22:16
              Też bym chciała wiedzieć. Praktycznie nie do sprawdzenia (czy bakteria czy wirus czy grzyb). Ale mam takie przypuszczenie, bo zaczęło się pogarszać po powrocie do trochę normalniejszego jedzenia.Dlatego wracam do diety itd. Zobaczymy. Bo podłoże stanu zapalnego może być jakiekolwiek z wyżej wymienionych. W tym całym świństwie zwanym bb&company praktycznie więcej jest znaków zapytania, obserwacji i intuicji niż jakiś pewnych odpowiedzi. To tez jest koszmar.

Pozdro,
              Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka