Dodaj do ulubionych

problemy z chodzeniem

12.10.11, 15:14
Powtórka sprzed 4 lat tylko na zupełnie innym zestawie. 4 lata temu na biotraksonie i tynidazolu i azytro, przestałem chodzić teraz na cipronexie terz przestaję chodzić albo ledwo chodzę. Czy wszystkie te bakterie odkleszczowe niszczą nasz ukł. nerwowy?
Obserwuj wątek
    • ewa.sm-borelioza Re: problemy z chodzeniem 12.10.11, 17:53
      Problem jest duuuuużo bardziej złożony niż go tu przedstawiłeśsad

Pozdro,
      Ewka
      • bagnowska Re: problemy z chodzeniem 12.10.11, 18:30
        Niestety... sad
      • predrak Re: problemy z chodzeniem 12.10.11, 21:30
        Chcąc go przedstawić i opisać parę ładnych lat leczenia trzeba by książkę napisać.smile
    • pawel96b Re: problemy z chodzeniem 12.10.11, 21:07
      Hm, albo to herx od cipro - wtedy powinno narastac, narastac, narastac az nagle przejdzie i bedzie poprawa. Pare takich mialem, ale nie dotyczyly chodzenia (raczej bole sciegien/mdlosci/zawroty glowy). Albo to jakies dzialanie neurotoksyczne cipro i wtedy po prostu bedzie sie utrzymywac tak dlugo jak bedziesz bral cipro. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Pzdr,
      Pawel
      • predrak Re: problemy z chodzeniem 12.10.11, 21:28
        Też tak myślałem ale czy to jest cipro, czy tavanic czy nawet biseptol reakcja są podobne.
        • qwerty090 Re: problemy z chodzeniem 13.10.11, 02:18
          Radze poczytac nt.skutkow ubocznych Cipro (m.in) uszkodzenie/zerwanie sciegien
          Nie wiem z czego wynikaja twoje problemy z chodzeniem ale jesli czujesz bol to lepiej odstawic lek bo to moze nie byc herx

www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2431
          * Podczas leczenia cyprofloksacyną, podobnie jak podczas leczenia innymi chinolonami, może wystąpić zapalenie ścięgien, a nawet pęknięcie ścięgna (np. Achillesa). Należy przerwać leczenie w razie wystąpienia bólu lub stanu zapalnego w okolicy ścięgien. "

www.youtube.com/watch?v=GBkIgki9tCE
          www.webmd.com/osteoarthritis/news/20080708/fda-warning-cipro-may-rupture-tendons

Na polskich stronach niestety nie ma o tym za wiele ale po ang.jest duzo artykulow,historii pacjentow,nawet film www.youtube.com/watch?v=tWns15Y5TdI ...osobiscie bym tego leku nie wziela
          • predrak Re: problemy z chodzeniem 13.10.11, 08:44
            Tyle że na biseptolu odczuwam ten sam ból, jakby mi się krew w nogach gotowała. Giga zmeczenie do tego sie doklada.
            • pawel96b Re: problemy z chodzeniem 13.10.11, 16:10
              To moze sprobuj ustalic czy problem z chodzeniem jest bardziej stawowy czy bardziej neurologiczny.

Poza tym ja bym nie bral samego cipro - jakies suplementy dzialajace neuroprotekcyjnie, przeciwzapalnie, przeciwoksydacyjnie by sie przydaly:

www.cpnhelp.org/publicimages/allsupplementschart.html
              Pzdr,
              Pawel
              • predrak Re: problemy z chodzeniem 13.10.11, 19:03
                To nie jest problem stawowy ewidentnie neurologiczny a piję dużo witaminy C i regularnie alanerv ale to nie pomaga.
                • pawel96b Re: problemy z chodzeniem 14.10.11, 09:43
                  Predrak, tych suplementow jest w cholere, ja po prostu jade po tej liscie i testuje co dziala, co nie. ALA z doz.pl (nie ALAnerv) dziala dobrze u mnie.

Robiles poziomy witamin D i B12? U mnie obie za nisko, podobno duzo pacjentow z bb tak ma.

Pzdr,
                  Pawel
                  • magalik ALA (nie ALAnerw) 18.10.11, 00:40
                    doz mi wyszukuje tylko ALAnerw, o jakim ALA piszesz?
                    • pawel96b Re: ALA (nie ALAnerw) 18.10.11, 09:00
                      www.doz.pl/apteka/p13123-Kwas_alfa-liponowy_kapsulki_90_szt
                      Pawel
                      • magalik Re: ALA (nie ALAnerw) 18.10.11, 11:01
                        Dzięki
                        Napisz mi prosze jeszcze w jakich dawkach to bierzesz, jak długo, kiedy zauważyłeś poprawę.
                        • pawel96b Re: ALA (nie ALAnerw) 18.10.11, 11:07
                          2x100mg, 1 raz w poludnie, drugi raz przed spaniem. Poprawa - po 2-3 dawce. Bardzo szybko.

Tu masz wiecej suplementow i dawkowan:
                          www.cpnhelp.org/publicimages/allsupplementschart.html
                          Wersja polska jest gdzies na chlamydioza.pl

Pawel
                • caa-ddy Re: problemy z chodzeniem 17.10.11, 23:24
                  A może zbyt dużo wit C bierzesz?Ja kiedy z cipro brałam większe dawki vit C też ledwo chodziłam ponieważ bolały mnie bardzo mięśnie,kiedy zmniejszyłam dawkę vit C bóle też się zmniejszyły.Może to po prostu zbytnie zakwaszenie organizmu?
    • skuterinwalidzki10 Re: problemy z chodzeniem 20.10.23, 15:46
      Moja mama miała problemy z schodzeniem , mieszkamy daleko dlatego kupiliśmy jej skuter elektryczny inwalidzki , może nim wjechać nawet do sklepu . Bardzo była zadowolona , tylko trzeba uważać gdzie się kupuje my kupiliśmy w Centrum Mobilności z Nowej Wsi skuter.olx.pl/ 4 rok jeździ bezawaryjnie
    • majkelgunit Re: problemy z chodzeniem 23.10.23, 17:46
      Nie tylko układ nerwowy ale i neurologiczny niestety, polecam Ci obejrzeć film dr mojego Musabir Mian na YouTube ja jestem w trakcie trwania leczenia metoda pulsacyjna
    • majkelgunit Re: problemy z chodzeniem 23.10.23, 17:48
      Nie leczona borelioza lub źle to przeszło w neuroboreioze i dlatego też nie możesz chodzić, polecam obejrzeć wykład mojego dr Musabir Mian na YouTube odnośnie leczenia boreliozy metoda pulsacyjna
    • majkelgunit Re: problemy z chodzeniem 30.10.23, 20:17
      Oczywiście nie leczona borelioza prowadzi do neuroboreliozy która uszkadza układ neurologiczny i nerwowy, polecam placówkę medyczną w której się leczę ,u Dr Musabira Mian metoda pulsacyjna, coraz lepiej się czuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka