Mam Borelioze i Yersinioze.
Kleszcza nie pamietam, zakladam, ze zarazilem sie niestety droga plciowa

Marzec - przeziebienie i ciagle 'najedzenie', kwiecien - nocne poty, maj - refluks i zapalenie dwunastnicy, czerwiec - skurcze miesni, brak snu, stany paniki, zaniki pamieci krotkoterminowej, ogolnie masakra. W koncu lipca sam sie zdiagnozowalem. Lecze sie u doktora K. Od polowy sierpnia biore Bioracef i Tyni, a od pazdziernika dodatkowo Unidox. Bylem tez na konsultacji u doktor Z. w Lodzi i przepisala mi Biotraxon. Wtedy myslalem, ze to najlepsza opcja, ale zdecydowalem sie na leczenie u doktora K. I teraz zaluje nie wziecia tego Biotraxonu, bo poprawa niby jest, ale bardzo powolna. Poty nadal mam, bole lopatek tez, schudlem z 15 kg od maja, niby neuro sie troche uspokoilo, ale troche. Zaniki pamieci dalej mam, problemy z koncentracja, zapominam, gdzie ide, zapominam, co robilem wczoraj, w ogole stracilem odczuwanie temperatury. Wyprosilem u doktora K. Biotraxon od stycznia. Nie wiem, czy mi pomoze, ale pewnie lepiej wytlucze kretki niz Bioracef. No i dociera do mozgu, a stad mam wiekszosc objawow. Wiem tez, ze najwazniejsza jest... wiara
Nie wiem czemu, ale wierze w ziola. Strategie mam taka, ze styczen-luty chce brac ten Biotraxon, bo wierze, ze jest silny i wytlucze duzo kretkow. Ale na dluzsza mete wole wzmocnic organizm ziolami i zabijac robale ziolami. Ziola chce zaczac jeszcze w lutym, jak wszystko dojdzie z iHerb. I stopniowo odstawiac Biotraxon. Chociaz sie zastanawiam. Chce wejsc na standardowy protokol i dwa dodatkowo, wybralem nastepujace:
Rdest japonski, Koci pazur, Zenszen, Andro, Stephania.
Suplementy:
Kwas alfa liponowy, Glukozamina, Kolagen, cos na watrobe (pewnie Liver Aid), magnez, cynk, miedz, wapn, witamina b6, b12, witamina C, witamina D3.
Jako ze chwila jest do wejscia w ziola, to:
- Na co zwrocic uwage w kwestii suplementow? Czy te witaminy brac oddzielnie od ziol, razem, czy w jakichs odstepach?
- Co myslicie o takim podejsciu w sensie ziol i abx?
- Robic jakies dodatkowe badania?
- Grzybicy nie mam, ale diete pewnie utrzymam 2-3 miechy po koncu abx. Co w ogole z dieta na ziolach?
- Czy ten zestaw ziol powali Yersinioze? Nigdzie o tym nie moge sie doczytac.
- Czy ziola, w aspekcie tego mojego malego refluksu, nie wplyna mi zle na zoladek?