Dodaj do ulubionych

Abx i Buhner - prosba o porady

10.01.13, 12:06
Mam Borelioze i Yersinioze.

Kleszcza nie pamietam, zakladam, ze zarazilem sie niestety droga plciowasad Marzec - przeziebienie i ciagle 'najedzenie', kwiecien - nocne poty, maj - refluks i zapalenie dwunastnicy, czerwiec - skurcze miesni, brak snu, stany paniki, zaniki pamieci krotkoterminowej, ogolnie masakra. W koncu lipca sam sie zdiagnozowalem. Lecze sie u doktora K. Od polowy sierpnia biore Bioracef i Tyni, a od pazdziernika dodatkowo Unidox. Bylem tez na konsultacji u doktor Z. w Lodzi i przepisala mi Biotraxon. Wtedy myslalem, ze to najlepsza opcja, ale zdecydowalem sie na leczenie u doktora K. I teraz zaluje nie wziecia tego Biotraxonu, bo poprawa niby jest, ale bardzo powolna. Poty nadal mam, bole lopatek tez, schudlem z 15 kg od maja, niby neuro sie troche uspokoilo, ale troche. Zaniki pamieci dalej mam, problemy z koncentracja, zapominam, gdzie ide, zapominam, co robilem wczoraj, w ogole stracilem odczuwanie temperatury. Wyprosilem u doktora K. Biotraxon od stycznia. Nie wiem, czy mi pomoze, ale pewnie lepiej wytlucze kretki niz Bioracef. No i dociera do mozgu, a stad mam wiekszosc objawow. Wiem tez, ze najwazniejsza jest... wiarasmile

Nie wiem czemu, ale wierze w ziola. Strategie mam taka, ze styczen-luty chce brac ten Biotraxon, bo wierze, ze jest silny i wytlucze duzo kretkow. Ale na dluzsza mete wole wzmocnic organizm ziolami i zabijac robale ziolami. Ziola chce zaczac jeszcze w lutym, jak wszystko dojdzie z iHerb. I stopniowo odstawiac Biotraxon. Chociaz sie zastanawiam. Chce wejsc na standardowy protokol i dwa dodatkowo, wybralem nastepujace:

Rdest japonski, Koci pazur, Zenszen, Andro, Stephania.

Suplementy:

Kwas alfa liponowy, Glukozamina, Kolagen, cos na watrobe (pewnie Liver Aid), magnez, cynk, miedz, wapn, witamina b6, b12, witamina C, witamina D3.

Jako ze chwila jest do wejscia w ziola, to:
- Na co zwrocic uwage w kwestii suplementow? Czy te witaminy brac oddzielnie od ziol, razem, czy w jakichs odstepach?
- Co myslicie o takim podejsciu w sensie ziol i abx?
- Robic jakies dodatkowe badania?
- Grzybicy nie mam, ale diete pewnie utrzymam 2-3 miechy po koncu abx. Co w ogole z dieta na ziolach?
- Czy ten zestaw ziol powali Yersinioze? Nigdzie o tym nie moge sie doczytac.
- Czy ziola, w aspekcie tego mojego malego refluksu, nie wplyna mi zle na zoladek?
Obserwuj wątek
    • pies_z_laki_2 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 10:24
      > Od polowy sierpnia biore Bioracef i Tyni, a od pazdziernika dodatkowo Unidox

Ale ile tego bierzesz? Napisz dokładnie, proszę.
      • dawid.1977 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 10:59
        od polowy sierpnia Bioracef 3x1 + 1 raz tabletki Tyni co drugi dzien, od pazdziernika Bioracef 2x1 + Unidox 2x2 dziennie + 1x2 Tyni co drugi dzien, od stycznia Biotraxon 4mg/dzien + Tyni 1x2 co drugi dzien + na razie Rdest 3x1, no i wchodze od poniedzialku Rdest 3x2 + Koci Pazur 3x1.
        • dawid.1977 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 11:04
          przy okazji podziekowania dla bzyki. widze, ze mi ucielo w pierwszym poscie co nie co, a wzrouje sie na Niej i duzo nam tu pomagasmile
    • simoo2 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 11:26
      dawid.1977 napisał:

Wyprosilem u doktora K. Biotrax
      > on od stycznia. Nie wiem, czy mi pomoze, ale pewnie lepiej wytlucze kretki niz
      > Bioracef. No i dociera do mozgu, a stad mam wiekszosc objawow. Wiem tez, ze naj
      > wazniejsza jest... wiarasmile

dobrze że czujesz poprawę tym bardziej ze wszystkie antybiotyki docierają do mózgu i nawet bez biotraksonu powinnaś czuc poprawę (antybiotyk dociera tam gdzie dociera krew a mózg jest bardzo dobrze ukrwiony) biotrakson dodatkowo dociera "tylko" do płynu mózgowo rdzeniowego
      • simoo2 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 11:29
        a co do kwestii zarazenia to mogło by sie odbyc przez np nimfy kleszcza, ktore są niemal niewidoczne, no chyba ze nie bylaś w ogóle w lesie przez ten okres
    • qwerty090 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 13:31

> Grzybicy nie mam, ale diete pewnie utrzymam 2-3 miechy po koncu abx. Co w ogole z dieta na ziolach?

Zioła nie powodują candidy ale też jej nie leczą, więc wszystko zależy od tego jak się będziesz czuł po abx-ach, ale ze wględu na same zioła nic zmieniać nie trzeba.

> Czy ziola, w aspekcie tego mojego malego refluksu, nie wplyna mi zle na zoladek?

Bzyka zdaje się miała refluks i tolerowała zioła dobrze. Ja sama miałam zapalenie śluzówki żołądka (od refluksu, ale żółciowego który na szczęście już zniknął) i też nic mi nie było. Okresowo łagodziłam je sokiem z aloesu

Ogólnie b.podobna historia do mojej - też mnie rozłożyło w marcu, zdiagnozowałam się w czerwcu i zaczęłam leczenie w lipcu. I też mi się rzuciło na ukł. nerwowy głównie, antybiotyki (5 miesięcy, w tym 3 wg. ILADS ) szybko zahamowały regres (głupiałam z dnia na dzień) i może nieco pomogły ale potem w zasadzie stanęłam w miejscu i dopiero na ziołach poczułam znaczną poprawę. Zaczęłam brać w marcu 2012 i w lipcu/sierpniu praktycznie wróciłam do stanu sprzed choroby jeśli chodzi o pamięć, koncentrację itd. Więc głowa do góry i powodzenia wink
      • dawid.1977 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 11.01.13, 14:39
        ja mam w sumie dozo objawow, ale najwiecej ze strony ukl. nerwowego. i dlatego od razu chcialem ten biotraxon. ale sie go balem. i widze, ze to pewnie byl blad.

qwerty - maila odbierzsmile
        • dawid.1977 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 23.01.13, 17:02
          jestem po 13-tu wlewach, czyli 2,5 tygodnia. czas na malutkie podsumowanie:

motylki sa duzo lepsze niz wenflony - krotsze, wydaje sie, ze ciensze, jakies mniej kujace. no i ogolnie wenflonu nie moge wynosic ze soba, bo tak jest w Enel Med. kuja mnie niestety 4 rozne panie, bo tak maja zmiany. zyly pekly mi 4 razy - 2 razy olbrzymie siniaki, dwa razy nic nie widac. co ciekawe - zawsze pekaja we wtorki, a wtedy jest chyba Pani, ktora mnie nie do konca lubi. czemu? nie wiemsmile

plan dnia jest taki:

08:30 - nalewka z ZenSzenia, cholestil, Tynidazol (pulsy 14x14), 2 x Iskial, fluconazol
          09:30 - wlewik 4mg Biotraxonu
          11:00 - Rdest Japonski, Koci Pazur, koenzym Q10, fluconazol, Glukozamina, Optima, Wit D., kwas Alfaliponowy
          13:30 - Azytromycyna (co II-gi dzien), 2 x Iskial, fluconazol
          16:00 - Rdest Japonski, Koci Pazur, Optima, Wit. A+E, Special Two, Wit. B12
          18:30 - Tynidazol, 2 x Iskial, cholestil, fluconazol
          21:00 - Rdest Japonski, Koci Pazur, Optima.

zastanawiam sie nad kolejnoscia brania tych suplementow.

ogolnie czuje sie troszke lepiej. ale jakos bardziej cyjanku szukamwink
          • czupel Re: Abx i Buhner - prosba o porady 24.01.13, 12:16
            Pamiętaj aby podczas brania Biotraksonu kontrolować morfologię i wątrobę. Leukocyty, Alat, Aspat - przypominam o tym na wszelki wypadek. I życzę sukcesów w leczeniu.
      • 6lenka2 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 19.02.13, 10:33
        Ja też biorę abx wg Ilads, do tego masę suplementów i zioła Buhnera. Widać poprawę. Mam jednak problem ze sprowadzaniem suplementów i ziół z USA. Urząd celny utrzymuje, że witamina c, czosnek, resveratrol to produkty lecznicze i zostały sprowadzone do Polski z naruszeniem Prawa Farmaceutycznego. Skonfiskował mi 2 paczki i przekazał do prokuratury. Jak wy sobie radzicie z odprawą celną. Czy ktoś miał podobną sytuację?

pozdrawiam
        • dawid.1977 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 19.02.13, 11:49
          tak jak pisalem w innym watku - staraj sie zamawiac do 80 USD - wtedy masz przesylke poczta, a nie DHL. i to idzie uproszczona procedura, bez oplat celnych i VAT. ja ostatnio zamowilem za 110 USD, musialem wybrac DHL, to mi na celnym zatrzymali i chcieli upowaznien, itp. napisalem, zeby zwrocili do nadawcy i tyle. iherb mi potracil 35 USD. ale zanim by to ovatowali, srali, to bym nie mial ziol. zamowilem to samo, podzielone na dwie paczki i juz mam w domu.
        • pies_z_laki_2 Re: Abx i Buhner - prosba o porady 20.02.13, 17:50
          > Mam jednak problem ze sprowadzaniem suplementów i ziół z USA. Urząd celny
          > utrzymuje, że witamina c, czosnek, resveratrol to produkty lecznicze i został
          > y sprowadzone do Polski z naruszeniem Prawa Farmaceutycznego.

To pewnie zależy od ilości zakupionej i przesyłanej dla jednej osoby. Jeśli kupujesz kilkanaście opakowań jednego rodzaju, to można podejrzewać, ze nie jest to przeznaczone dla jednej osoby...
    • gralint mity 23.01.13, 21:02
      dawid.1977 napisał:

> Kleszcza nie pamietam, zakladam, ze zarazilem sie niestety droga plciowa

Z tego co czytalam nie ma mozliwosci zarazic sie borelioza droga plciowa. Robiono badania w tym temacie. Choc bb to krętek ale inaczej dziala niz krętek kiły. Tak wiec to mit ,ze mozna zarazic sie bb droga plciowa.
      • simoo2 Re: mity 24.01.13, 11:48
        z resztą zawsze mogłes zarazić sie nimfą kleszcza którą łatwo pominąć. Precyzyjne okreslenie drogi zarażenia czasami może byc ciężkie do określenia ale w zasadzie nie ma to większego znaczenia. Istotny jest fakt choroby
      • dawid.1977 Re: mity 24.01.13, 13:22
        to sobie poczytaj wiecej. mi dwoch lekarzy u nas powiedzialo, ze mozna. niemieccy naukowcy takze uwazaja, ze mozna. to zaden mit, poczytaj dokladniej.
      • pies_z_laki_2 Re: mity 24.01.13, 14:18
        gralint napisał:
        > Z tego co czytalam nie ma mozliwosci zarazic sie borelioza droga plciowa. Robio
        > no badania w tym temacie. Choc bb to krętek ale inaczej dziala niz krętek kiły.
        > Tak wiec to mit ,ze mozna zarazic sie bb droga plciowa.

A jaki mechanizm stoi za boreliozą wrodzoną?
        • analogkid Re: mity 25.01.13, 19:06
          pies_z_laki_2 napisała:

> gralint napisał:
          > > Z tego co czytalam nie ma mozliwosci zarazic sie borelioza droga plciowa.
          > Robio
          > > no badania w tym temacie. Choc bb to krętek ale inaczej dziala niz krętek
          > kiły.
          > > Tak wiec to mit ,ze mozna zarazic sie bb droga plciowa.
          >
          > A jaki mechanizm stoi za boreliozą wrodzoną?

byla juz tutaj osoba która martwiła się czy mąz nie przeniósł bb na komórkę jajowa przez plemnik wink

przeniesienie droga płciową czyli stosunek seksualny to nie to samo co borelioza wrodzona czyli przejście bakterii przez łożysko lub podczas porodu

o ile na to drugie sa jeszcze jakies dowody naukowe, tak na zarażaenie droga płciową czy w ogóle na obecność bakterii w spermie nie ma ŻADNYCH, oprócz jednego śmiesznego wykładu lekarza którego wyrzucili z zarzadu ILADS na jednej z konferencji który podał że wykrył obecnośc krętków w spermie (i twierdził ze je widział !), oczywiście nie podając żadnych dowodów w postaci zdjęć mikroskopowych itp. sugerowano to również w pseudodokumencie UoS FAMA POSZŁA w ŚWIAT i jak widać ma sie całkiem dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka