Dodaj do ulubionych

myslal ktos o kupnie domowej komory hiperbarycznej

07.01.14, 19:53
jak w tytule ?
Obserwuj wątek
    • dorcia700800 Re: myslal ktos o kupnie domowej komory hiperbary 07.01.14, 20:01
      www.healingdives.com/1952.html ciekawe ale jak tego uzywac jak mozna to uzupelniac itp
      • emarlen5 Re: myslal ktos o kupnie domowej komory hiperbary 07.01.14, 20:17
        Widzę, ze wybierasz kierunki podobne jak ja: detox, komora hiperbaryczna, właśnie wczoraj rozmyślalam nad tym, ze dobrze byłoby mieć taką komorę na własny użytek.
        Masz jakieś linki do komór w miarę przystępnej cenie?
      • happy_and_well Re: myslal ktos o kupnie domowej komory hiperbary 07.01.14, 20:18
        Skąd wiesz, że akurat w Twoim przypadku komora sie sprawdzi? Chodziłaś już na HBO?
        Ja sie zastanawiałam, nawet nad komora od polskiego producenta (cena odstraszajaca, na pewno nie na indywidualną kieszeń). Zakup w USA wiąże sie z dodatkowymi kosztami (cło, transport - ponoć naprawdę drogi), co z gwarancją, co w przypadku uszkodzenia, awarii? Poza tym nie rozumiem do końca, dlaczego w takiej komorze nie oddycha się przez maskę, jak w innych - na pewno jakieś inne parametry, ale czy to lepiej, czy gorzej, kto to wie..? Ja się chyba w końcu wybiorę na serię HBO i zobaczę, czy na mnie to w ogóle podziała.
        Pozdrawiam!
        • dorcia700800 odp 07.01.14, 20:31
          dzisiaj wlasnie wyslalam e mail do polskiej firmy z zapytaniem ile taka komora kosztuje i ile kosztuje przeszkolenie do takiej komory bo zeby uzywac to pierw trzeba jak , wlasnie mam zamiar zaczac HBO tylko czekam na odpowiedz ile bedzie to kosztowalo bo jeden zebieg to okolo 500 zl tak widzialam jak sie idzie prywatnie to tak w miesiacu jakbys chcial kilkadziesiat to suma by niezla byla a zeby zobaczyc skutki trzeba przynajmniej z miesiac chodzic ogladalam ostatnio na YouTube film www.youtube.com/watch?v=reqyYSAFb9I i tam pomoglo te HBO
          • happy_and_well Re: odp 07.01.14, 20:42
            Jesteś z Warszawy? W atamedzie zabieg kosztuje 154 zł. W Ciechocinku sa po 190 zł. Komora, o której ja myślałam, to koszt 145 tys. zł.
            • dorcia700800 Re: odp 07.01.14, 21:52
              DZISIAJ NAPISALAM TUTAJ SIE DOWIEDZIEC ILE KOSZTUJA TE ZABIEGI
              Wielkopolskie Centrum Terapii Hiperbarycznej TO MI ODPISALI

Witam serdecznie
              Zabiegi w Centrum Hiperbarycznym są refundowane przez NFZ.

ale raczej na borelioze to nie zrefunduja
        • dorcia700800 jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 20:32
          komorahiperbaryczna.pl/tlenoterapia-domowa/
          • happy_and_well Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 20:43
            Tak, pewnie też ma korzystne działanie, ale to nie komora, tylko bar tlenowy.
            • emarlen5 Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 21:29
              No niestety, ale ceny zwalają normalnego śmiertelnika z nóg. Przypomniało mi się, ze już ten temat był przerabiany na forum i co niektórzy doszli do wniosku, ze podobne rezultaty może dać picie rozcieńczonej wody utlenionej badź odpowiednio rozcieńczony nadtlenek wodoru.
              Był czas, że piłam wodę utlenioną oczywiście rozcieńczoną i czułam niesamowity przypływ energii, taką błogość wręcz. Przestałam pić bo odczuwałam ciężar w żołądku, ważne jest aby dokładnie stosować się do zaleceń.
              • dorcia700800 Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 21:45

niestety do Warszawy mam okolo 800 km , ja jestem zachodniopomorskiego i najblizej mi do Poznania , ja mam bb babesie i byc moze bartonelle bo mojemu dziecku wyszla Bartonella i jednostki boreliozowe z wynikiem negatywnym ale sami wiecie jakie te testy sa do dup..... lekarz dal mi doksy x 4 i tini razy 2 przez dwa tyg i nic mi sie nie dzieje , eh nie mam herxa a wczesniej zanim rozpoczelam leczenie przez przypadek dostalam bactrim i po trzech dniach raczelam sie sypac wieksze natezenie boli, nieogar w glowie , silna depresja , wystraszylam sie czemu zamiast byc mi lepiej to jest mi gorzej i odstawilam go w miedzyczasie wyladowalam na neurologii mowilam im o tym ze moje objawy sa od kleszcza no i jak mialam tego herxa lezalam na neurologii to dostalam napadu nerwowo lekowego i przeniesli mnie na psychiatryk i ladowali we mnie leki na nerwice
                • emarlen5 Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 21:56
                  To jakaś masakra! Ja jak traciłam przytomność bo przez kilka godzin nie mogłam zaczerpnąć glębiej powietrza to ratownicy pogotowia stwierdzili, ze to nerwica, dali mi nitrogliceryne i odjechali. Śmiech po prostu jak ich obchodzi człowiek i jak nie wiedzą co to może być to zwalają na zaburzenia psychiczne.
                  Męczyłam się jeszcze całą noc puściło mnie dopiero na drugi dzień.
                  Później przeczytałam gdzieś, że bakterie blokują pęcherzyki płucne i zdarzają się z tego powodu przypadki śmiertelne. Mnie się jakimś cudem udało.

• chemdog Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 21:58
                  Sauna infrared w domu przenośna ciekawe czy to jest dobre są tanie 120 dolców......smilebo bym sobie zakupił wyszło by taniej niż chodzić gdzieś i jeszcze tylko swój pot wiadomo higiena itp
                  • dorcia700800 Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 22:28
                    ja przed wejsciem pod prysznic puszczam wode goraca na full , nie mam kabiny mam taki ze na kafelki mi leci woda i wlaze tam jak jest juz w miare goraco i siedze tylko nie wiem czy to cos pomaga , woda sie ze mnie leje ale nie wiem czy to od pary czy to pot , polizac chyba bym musiala :p
                    • chemdog Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 22:32
                      Dla nas najbardziej skuteczna jest ifrared sauna bo głeboko wnika w tkanki.......no nie wiem trudno to mi wyobrazić sobie jak to jest na tych kafelkach hehe pomysł jest nie powiem ale pot leci po gorącej kąpieli zawsze z 10 minut jak się dobrze rozgrzeje ale tak jak mówię to nie jest to samo co ifrared i te sauny sa do kupienia ba Ebay itp.120 dolców
                      • dorcia700800 Re: jeszcze cos takiego znalazlam 07.01.14, 22:59
                        wyslij linka do tej za 120 dolarow o znalesc nie moge
                      • antyfonka Re: jeszcze cos takiego znalazlam 08.01.14, 11:53
                        chemdog napisał(a):

> Dla nas najbardziej skuteczna jest ifrared sauna bo głeboko wnika w tkanki.....

"Przestudiowałeś" ulotki reklamowe, tanich saun i do takich doszedłeś wniosków?
                        Przestudiuj teraz długości fal w promiennikach podczerwieni, bezpiecznych (zalecanych) odległościach, wpływie na soczewkę oka. Wpływie na nieosłoniętą głowę, łysinka
                        lub marne włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka